Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
Csakratisztító ételek és gyógynövények
  2017-09-27 11:35:35, szerda
 
 

A csakra olyan, mint egy mozgó kerék. Az óramutató járásával megegyező irányba forog, ha a környezetből energiát vesz fel és ellenkező irányba, ha energiát ad le.

A csakrák a testhez a különböző mirigyeken és idegdúcokon keresztül kapcsolódnak. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával, információval a szerveket, végtagokat és a sejteket. Már az ókori orvostudomány feltérképezte, hogy 7 fő energiaközpont található az emberi testben, melyek a gerinc mentén helyezkednek el, és szoros kapcsolatban állnak lelki folyamatainkkal.

Az egyetemleges élet-energia a gyökércsakrából kiindulva halad a koronacsakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve azokat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon felül a test több pontjával - szervével - is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a működő egészet. Belátható, hogy ezek bármelyikének nem megfelelő működése - az elszenvedett energiahiány vagy többlet miatt -, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat.

Ha a csakra normálisan működik (vagyis az óramutató járásával megegyező irányba forog), akkor a csakra nyitott, így fel tudja venni a környezetből az energiát.

A csakrákkal való foglalkozás segít, hogy a mindennapi stresszt és zaklatottságot nyugalommá és higgadtsággá alakítsuk át. Tisztítja a tudatot, mély ellazulást, de ugyanakkor éberséget biztosít a meditációk során. A csakrákkal való rendszeres munka érzékenyebbé tesz bennünket az élelmiszerekre. Ez azt jelenti, hogy tudatosabban próbálunk meg táplálkozni.

Testünk 7 fő energiaközpontja alulról felfelé haladva

1. Gyökércsakra (Muladhara)

Elhelyezkedése: gerincoszlop alsó vége: farkcsont, keresztcsont.

Hozzá tartozó szerv és testrész: mellékvese, csontok, csontváz, gerincoszlop, fogak, körmök, prosztata, nemi szervek, végbélnyílás, végbél, vastagbél, vér és sejtfelépítés, talp, láb.

Színe: vörös.

Ez a csakra örvénylik a leglassabban. Elsődleges feladata a földelés, a biztonság megteremtése. A fizikai biztonságérzettel, bizalommal áll kapcsolatban. Ez a test erőműve. Ahhoz, hogy a gyökércsakra energiáját egészséges áramlásba tartsuk, egészségesen kell táplálkoznunk, friss levegőn kell mozogni és rendszeresen meg kell tisztítani az egész életünket. A leggyakrabban fellépő érzelmi működési zavarok a gyökércsakrával kapcsolatban a félelmek, a depresszió, az alvászavarok. És a leggyakrabban fellépő fizikai működési zavarok az aranyér, isiász, vesekő, magas- és alacsony vérnyomás, fogínygyulladás, hasmenés, székrekedés, izomgörcs, hideg végtagok, influenza, gerincproblémák, vizelési problémák.

2. Hasi csakra / Szex csakra (Szvadhiszthana)

Elhelyezkedése: köldök és a farkcsont között félúton helyezkedik el.

Hozzá tartozó szerv és testrész: ivarmirigyek, petefészek, petevezeték, méh, hüvely, herék, herevezeték, hímvessző, vese, testfolyadékok.

Színe: ragyogó narancssárga.

Kicsit gyorsabban forog, mint az előző. A szexcsakra a párkapcsolattal, a szexualitással, a kreativitással, a táplálkozással és a fizikai erőnléttel van kapcsolatban. Érzelmi működési zavarok: orgazmusproblémák, kreativitás hiánya, étkezési problémák, párkapcsolati gondok.

Fizikai működési zavarok: gombás fertőzés, bélgörcsök, hajprobléma, menstruációs probléma, petefészek és here problémák, elhízás, impotencia. A gyökércsakra szintjén az ,,én" állt a középpontban, míg a második csakra szintjén az ember a másik felé fordul. Itt már a szociális kapcsolatok is fontosak.

A szexcsakra tipikus témái: a féltékenység, az ingázás a szabadság és a kötöttség között, a szenvedély kezelése. Ha ez a csakra jól működik, akkor elősegíti azt, hogy szexuális és testi örömöt kapjunk, illetve adjunk át. Ha nem vagyunk elégedettek a testünkkel vagy stresszesek vagyunk, akkor ez a csakra zsugorodni kezd, és szennyezetté válik. Emiatt fáradtságot és csüggedtséget érezhetünk. Viszont ha túl sokat foglalkozunk a testünkkel, akkor túlméreteződik a csakra és szintén szennyezetté válik.

Blokk a szexcsakrában: feszült viszony a másik nemmel, szexuális vágyak kényszerű kielégítése vagy elfojtása, visszafogott érzelmek, ridegség, önbizalomhiány, a hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok.

3. Köldökcsakra (Manipura)

Jelentése: ragyogó ékkő.

Elhelyezkedése: köldök és a szegycsont alja között.

Hozzá tartozó szerv és testrész: hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél, vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom.

Színe: sárga.

Gyorsabban forog, mint az előző kettő. Ehhez a csakrához tüzes energiák társulnak. Szenvedélyekről, haragról és az érzések feldolgozásáról van itt szó. A tűz belső erőnket is szimbolizálja, amitől nagyon sokan félnek. Sok félelem legfőbb oka a saját erőnktől való félelem. Megfelelő működés esetén boldognak, szabadnak érezzük magunkat, úgy érezzük, helyesen cselekszünk, optimisták vagyunk, rendben van a munkánk, jó helyen vagyunk.

Blokk a csakrában: hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbségi érzés, túlzott racionalizmus, hatalmi vágy, elégedetlenség, ingerültség, önbizalomhiány, félelem, kedvetlenség, bizonyításvágy, idegesség, sikertelenségérzet, irigység, maximalizmus.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: gyomorfekély, epepanaszok emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegség, szemprobléma.

4. Szívcsakra (Anahata)

Jelentése: érintetlen, határtalan.

Elhelyezkedése: mellkas közepén, szívtájékon.

Hozzá tartozó szerv és testrész: csecsemőmirigy, szív, mellkas, mellüreg, tüdő.

Színe: zöld.

A 7 csakra középső tagja, mely az anyagi és a szellemi világ közötti híd. Hozzá kapcsolódik az együttérző és a feltétel nélküli szeretet, melynek jegyében elfogadunk másokat és feltételezzük róluk, hogy igyekeznek a tőlük telhető legjobbat adni. De önmagunk teljes elfogadása is a szívcsakrával kezdődik. A szívcsakra az a központ, amelyen keresztül szerethetünk. Minél nyitottabbá válik ez a központ, annál nagyobb lesz a képességünk, hogy önzetlenül szeressünk, ez az élet folytonosan táguló köre.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: szívbetegségek, magas vérnyomás, rák, immunrendszerrel kapcsolatos betegségek Érzelmi működési zavarok: asztma, ekcéma, rák, AIDS, szénanátha, szívpanaszok, autoimmun betegségek.

5. Torokcsakra (Vissudha)

Jelentése: megtisztulás.

Elhelyezkedése: toroknál, gégefőnél.

Hozzá tartozó szerv és testrész: pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy, gége, nyak, állkapocs, garat, légcső, hörgők, tüdő, nyelőcső, száj, hangszálak.

Színe: kék

A torokcsakra a kommunikációval, a kreativitással, az önfegyelemmel és az önkifejezéssel áll kapcsolatban. Egyben a hallás központja is.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fülproblémák, asztma, köhögés, megfázás, mandulagyulladás, nyelvprobléma, pajzsmirigy-probléma, szklerózis multiplex, szájszag, torokfájás, tüdőproblémák.

Érzelmi működési zavarok: önkifejezési problémák, fecsegés, dadogás.

6. Homlokcsakra / harmadik szem (Adzsna)

Jelentése: érteni, tudni.

Elhelyezkedése: két szemöldök között.

Színe: ibolya, liláskék.

Hozzá tartozó szerv és testrész: agyalapi mirigy, központi idegrendszer, agy, szem, orr, fül, kisagy.

Az intuíció és a hatodik érzék szerve. Ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket. A harmadik szemünket érezzük, amikor hirtelen nagyszerű ötletünk támad, és védve érezzük magunkat. Ilyenkor a belső látásunk és érzékelésünk működik, amely itt indul be és a koronacsakrában teljesedik ki. A harmadik szem irányítja a nevetést is, ezért a homlokcsakra egyik legnagyobb feladata, hogy tudjunk nevetni magunkon.

A hozzá tartozó testrészekkel kapcsolatos zavarok: fejfájás, migrén, rövid- és távollátás, zöld hályog Érzelmi működési zavarok: tanulási nehézségek, rémálmok.

7. Koronacsakra (Szahaszrara)

Jelentése: ezerszeres.

Elhelyezkedése: fejtetőn.

Hozzá tartozó szerv és testrész: tobozmirigy, agy, koponya, szem.

Színe: fehér.

A koronacsakra szintjén elérjük a teljes szabadságot, felelősséget vállalunk életünkért és bízunk a megérzéseinkben és a belső vezetésben.

Hozzá tartozó szerv és testrész: Parkinson-kór, epilepszia, öngyilkossági kísérlet, skizofrénia.

Érzelmi működési zavarok: Alzheimer-kór.

Ezen kívül testünkben számos mellékcsakra található, melyek közül a legjelentősebbek a két tenyér és a két talp közepén találhatók.

Gyógynövények csakrára gyakorolt hatása

A gyógynövények magas rezgéssel ott hasznosulnak szervezetünkben, ahol szükség van rájuk.

Aranyvesszőfű

Az Aranyvessző akkor nő nagyra, ha a ,,lába vízben ázik", ami jelzés arra, hogy a szervezetben lévő vizekkel van kapcsolatban. S mint hogy a víz az érzelem, így az érzelmekkel foglalkozik. A sárga színe jelzi, hogy leginkább a 3. csakra energiáját táplálja, és a hozzá tartozó szerveket. Összeköti a három alsó csakrát.





Érzelmi megrázkódtatásban, lelki traumában lévők erősítőként használhatják, megelőzésképpen is. A vese és a húgyutak tisztítására, prosztata bántalmak megelőzésére ajánljuk. Nagyon jól használható ülő fürdőben, és a has alatti és vese részek masszírozására.



Mire alkalmazhatod?



- vese-megbetegedések, vesezsugor, vesemedence- gennyesedés, művese,

- húgyutak tisztítása, gyulladása,

- bélmegbetegedések, bélvérzések,

- érzelmi megrázkódtatások után, lelki megterhelések,

- erős és hosszadalmas menstruáció,

- gennyes sebek esetén,

- vízhajtó hatású,

- kiegyenlítő-közömbösítő hatású.


Ánizs


Az Ánizs a levegővel, légiességgel, könnyedséggel köt össze, ezáltal a szabadság és táplálás témájával. A tüdő, a hörgők működését szabályozza. Valamint a belső elválasztású mirigyeket egyenlíti ki. A tejtermelésben nagy segítség a szoptatós kismamáknak.



Mire alkalmazhatod?



- légzőszervi és szájüregi megbetegedések,

- asztma, bronchitis, fulladás, torokgyulladás, száraz köhögés kezelésére,

- köptető, köhögéscsillapító hatású

- emésztőszervi panaszok esetén,

- székrekedés, kólika, puffadás, fokozott bélgáz képződés esetén,

- kisbabák hasgörcsének oldására,

- menstruációs görcsök enyhítésére,

- petefészek működésének helyreállítására,

- tejelválasztó mirigyek működésének serkentésére,

- fájdalomcsillapító hatású,

- epe- és vesekő képződés lassítására,

- vizelethajtó tulajdonságú,

- fertőtlenítő és gombaölő hatású.


Cickafarkfű


A Cickafarkfű a vérrel kapcsolatos növény. Hatását az alsó csakrában fejti ki leginkább. Használjuk mindenhol, ahol a vér okoz problémát, legyen az a vesében, a tüdőben, vagy az agyban. Görcsoldó, vértisztító, vérképző hatású. Utal a családban lévő vér-problémákra, a vérszerintiségre, vérfertőzésre, melyeknek lehet, hogy ma nyoma sincs, csupán a betegségek jelzik. Sok esetben a nőiség elfogadásával is összeköttetésben áll, az ősi, családunkban lévő anya-érzések, méhben történt traumák, erőszak, szülés közbeni veszteségeket jeleníti meg. Keserűanyaga az epével kapcsolatos, melyben lakik a női harag, düh, agresszió.



Mire alkalmazhatod?



- migrén,

- csontvelő-bántalmak, menstruációs zavarok, változókor,

- tüdővérzés, gyomorvérzés, vérző aranyér, vérzéscsillapítás,

- szédülés, hányinger, orrvérzés, szúró szemfájdalom, meghűlés,

- hát- és reumatikus fájás,

- étvágytalanság, gyomorgörcsök, puffadás, bél- és gyomorgyulladás,

- keringési zavarok, érgörcs, angina pektorális,

- vese és hólyaggyulladás esetén.


Citromfű


Fehér virágai, finom illata tündérek kedvenc játszóhelye. A felszabadultság energiáját hozza az embereknek, akik görcsben álló, kimerült idegekkel hajszoltak és kimerültek. Oldást hoz a szívnek, gyomornak, az agynak. Megnyugvást ad alvás előtt. Az egész idegrendszer regenerálására használjuk. Fehér színe lágyan simogatja ás átjárja az összes csakrát.



Mire alkalmazhatod?



- szívidegesség, szívtájéki fájdalom, szívritmuszavarok,

- migrén, álmatlanság, fáradtság, melankólia,

- magas vérnyomás,

- étvágytalanság,

- a bél- és emésztőrendszeri zavarok, szélhajtás, epe kiválasztási gondok,

- szédülés, légszomj, hányinger,

- fájdalmas menstruáció,

- bőrkiütések,

- reumatikus kisugárzás,

- a torok, a mandula- és az íny gyulladása esetén,

- a látás javítására.


Csalán


A Csalán az egyik legigénytelenebb és legszívósabb gyógynövény. Gyökerei a földben átvészelnek mindent, a talaj a csalános rész körül pár év alatt porhanyóssá, termékennyé válik. Zöld színe ellenére én pirosnak látom, és a gyökér csakra legfőbb erősítője. Összedolgozik a vörös jáspissal. Az anyafölddel kapcsol össze, táplál mindent, amihez a földi energia áramlása és felhasználása tartozik. Tisztít, kiegyensúlyoz. Különösen hasznos azok számára, akik ,,nem a földön járnak".



Mire alkalmazhatod?



- fejfájással járó vese rendellenesség, vese- és hólyaghomok,

- máj- és epebántalmak,

- hasnyálmirigy gyulladás, hólyaggyulladás,

- gyomor- és bélfájdalmak, hurutos gyomor és bélfekélyek, gyomorrák,

- lépmegbetegedések,

- vízkór, vérzéscsillapítás,

- leukémia,

- vérszegénység, vashiány, kimerültség, fáradékonyság,

- isiász, lumbágó,

- gennyező tyúkszem, körömgomba, ekcéma,

- hosszadalmas és erős menstruáció, klimax,

- arterioszklerózis,

- sárgaság, bőrkiütések, pubertáskori pattanások esetén,

- az emésztőrendszer működését segíti, az érrendszert javítja.


Csipkebogyó



A szívcsakrára és a hozzá tartozó érrendszerre ható, védelmet adó erősítő növény.

C-, és A-vitaminforrás, immunrendszer-erősítő.



Mire alkalmazhatod?



- a koleszterinszint csökkentésére,

- vérzéscsillapításra, véralvadás csökkentésére,

- a kapillárisok törékenységének csökkentésére,

- vitaminhiány, általános gyengeség és fáradtság esetén,

- ha homok és kő van a húgyutakban, epekő- bántalmakra,

- vérszegénységre,

- méhvérzések, bő menstruáció,

- arterioszklerózis esetén,

- nehezen gyógyuló sebek, eltört csontok jó összeforrásához,

- a csontvelő működésének javítására,

- anyagcsere-folyamatok zavaraira,

- cukorbetegségre,

- vízhajtó hatású,

- méregtelenítő, immunrendszer-erősítő.



Dió


A dió az ősi idők óta a varázslatok fája volt, alatta történtek azok a beszélgetések, melyek a lelket a változás útjára terelték. Tisztítja, erősíti és védi az aurát. A pajzsmirigy erősítője, szabályozza az energia-felhasználást. A torokban bent rekedt félelmeket, feszültséget összeköti az epében tárolt dühhel, hogy mérséklődjön, kiegyenlítődjön az igazságérzet és a kommunikáció. A dió támogatja a szervezet védelmi rendszerét, segíti a kiválasztást, tisztítja a vért, erősíti a csontokat. Szabályozza a 3. és az 5. csakrákat, harmonizálja a férfi energiákat.



Mire alkalmazhatod?



- a szervezet általános erősítésére,

- idegesség, álmatlanság esetén,

- csontok, köröm, haj erősítésére, növesztésére, ápolására,

- bőrbetegségek (pattanások, ekcéma) kezelésére,

- aranyér, fehérfolyás esetén, vértisztító,

- hasmenés, valamint gyomor, epe és máj bántalmak esetén,

- étvágygerjesztő,

- fájdalomcsillapító,

- féregűző hatású.



Eperfa


A Napfonatcsakrára hat, az önelfogadás, a cselekvés és az elmúlás energiáit köti össze. A hasnyálmirigy működését segíti.



Mire alkalmazhatod?



- étvágygerjesztő, emésztést serkentő,

- hasnyálmirigy működését stabilizáló,

- vérnyomáscsökkentő,

- izzasztó,

- hajnövesztő.


Fekete áfonya



Mindazzal foglalkozik, ami savanyú, fanyar bennünk. Megédesít energiájával. Megfinomítja, simogatva gyógyít. Alacsony, földközeli termete az alázat erejét sugározza, a manók kedvenc bújóhelye.



Mire alkalmazhatod?



- gyomor- és bélműködés karbantartására (hasmenés, rothadás),epe, vese és hólyagproblémák csökkentésére (gyulladások, kövek),

- étvágyserkentő hatású,

- rossz szájszag ellen,

- torokgyulladás, krónikus bronchitis kezelésére,

- bőrbetegségek kezelésére,

- aranyér, fehérfolyás kezelésére.


Fekete ribizli


A Szív, a Torok és a Harmadikszem csakrákat köti össze a Gyökércsakrával. Erősítő, roboráló. Rákellenes hatású, antioxidáns. Az egyetlen olyan növény, melyben nem bomlik fel a C-vitamin magas hőre.



Mire alkalmazhatod?



- magas C-vitamin, A vitamin és magas vas tartalmú,

- szív és érrendszeri megbetegedésekre,

- vérnyomás szabályozó,

- lázas betegek felépülését segíti,

- megfázás, köhögés, rekedtség,

- vizelethajtó, vese- és hólyagbántalmak, vesehomok,

- reuma, köszvény,

- bőrbetegségekre,

- krónikus hasmenés,

- gamma-linólén sav tartalmú, enzim hiánypótló.


Galagonya


A Szívcsakra legerőteljesebb hatású növénye. Gyökerei nagyon mélyre hatolnak, szívós, tüskés, szárazságtűrő mágikus növény. Ahol sok nő belőle, érezhető a hatása a szívre, szeretetre, ott mindig csodák történnek. Utak indulnak az emberek között.

A csecsemőmirigy szabályozásával az immunrendszert segíti. A szív és érrendszer működését, a véráramlást szabályozza. Össze van kötve a tűz erejével.



Mire alkalmazhatod?



- szív vérellátásának javítására,

- szív-ritmuszavar esetén,

- szív-koszorúér tágítására,

- agyi és más erek tágítására,

- szív- és érrendszer működésének szabályozására,

- szív-erősítésre,

- szív-izomgyengeség javítására,

- időskori érelmeszesedés esetén,

- pajzsmirigytúltengés esetén,

- idegrendszeri megbetegedések esetén,

- álmatlanság, fejfájás, fulladás esetén.


Izsóp


Ősidők óta a Harmadikszem csakra legerősebb segítője. A régi korokban a szemek és fülek betegségeit gyógyították vele. Az intuíció erejét hozza és áramoltatja szét a szervezetben, feloldva a görcsös, megakadt blokádokat.



Mire alkalmazhatod?



- görcsoldó tulajdonsága alapján köhögéscsillapító,

- köptető hatású,

- légcsőhurut, asztma esetén,

- vérnyomás növelésére,

- gyomorerősítő, emésztést elősegítő,

- idegnyugtató,

- rossz szájszag esetén,

- szemgyulladás esetén,

- ekcéma, fülfájdalmak, fekélyek kezelésére.


Kakukkfű


A kakukkfű a vándorok és pásztorok szőnyege, melyen megpihenve teljes felfrissülést kapnak. A finom női energiákat szabályozza. A szívenergiával és a szabadsággal foglalkozik. Segít kiköpni azt, ami elnyom.



Mire alkalmazhatod?



- idegrendszeri panaszok esetén, mert frissítő hatású,

- felsőlégúti megbetegedések esetén, mert köptető, köhögéscsillapító hatású,

- étvágygerjesztő hatású,

- anyagcsere folyamatokat szabályozza,

- gombás fertőzések esetén (Candida, körömgomba),

- sebek fertőtlenítésére.


Kökény


Energiája összeköti a 4., 5., és a 6. Csakrákat, ami rendkívül ritka adomány.

Segíti a védelmi rendszert, és a túlérzékenység gyógyulását. Minden mirigyre kihat.



Mire alkalmazhatod?



- immunrendszer erősítésére,

- szív- és érrendszeri megbetegedésekre,

- mirigyek működésének szabályozására,

- emésztés serkentésére.


Levendula


A. Koronacsakra működését erősíti, vele együtt az egész gerinc és belőle kiinduló idegrendszert. Harmonizálja a női és férfi energiákat, elérhetővé teszi az égi csatornákat. A túlhajszoltságban pihenést, felfrissülést hoz.



Mire alkalmazhatod?



- idegerősítő, idegnyugtató,

- idegi fáradtság, ideggyengeség, túlterheltség,

- migrén, szívideg, szédülés, álmatlanság, remegés, hisztéria esetén,

- az agy tevékenységét serkenti,

- vérnyomást csökkentő hatású,

- a felső légutak gyulladásainak kezelésére,

- gyulladáscsökkentő,

- fájdalomcsillapító,

- fertőtlenítő hatású,

- reuma, köszvény, paralízis esetén,

- gennyes sebek, égési és más sérülések kezelésére,

- klimax, menstruációs fájdalmak enyhítésére,

- élősködők ellen.


Menta


A légutak gyógyítására szokás használni, de ennél fontosabb szerepe van az agy és a gyomor erősítésében, az emésztőrendszer karbantartásában. Alkotóeleme az alvást segítő és nyugtató teáknak, tinktúráknak.



Mire alkalmazhatod?



- étvágyjavító,

- az emésztő- és a bélrendszer működését javítja, szélhajtó,

- serkenti a máj, az epe és a hasnyálmirigy működését, epekő hajtó,

- hányinger és hasmenés ellen,

- értágító hatású,

- a légutak tisztítására,

- bronchitisz,

- álmatlanság, fejfájás, melankólia,

- epilepszia,

- fog- és ínygyulladás,

- bőrbetegségek esetén.


Orbáncfű


A fény és életerő növénye, ősidők óta használt mágikus erejű gyógyír. Az alacsony energiák távoltartása, a csakrák összekötése a legfőbb feladata. Az egyetlen olyan növény, mely képes a Nap energiáját a szervezetben hasznosítani, beépíteni. Átmossa a csatornákat, a vér utakat, a nyirok utakat, földel és összeköt az éggel. A fájdalmak és szenvedések enyhítője. Az új influenzajárvánnyal szemben természetes védelem.



Mire alkalmazhatod?



- az idegrendszer erősítésére, ingerlékenység, depresszióhajlam ellen,

- alvászavarnál, fáradságnál, kimerültségnél, koncentráció hiányánál,

- erősítő, immunerősítő szer,

- minden vérrel kapcsolatos betegségnél,

- sebek, égések, ekcémák, herpesz kezelésénél,

- bőrbetegségeknél, pattanások, gyulladások tisztítására,

- gyomorbetegségeknél, májtisztításnál,

- vese és húgyhólyag gyulladásnál, ágybavizelésnél,

- menstruációs zavaroknál, átmeneti korban.


Papsajtmályva


A Torokcsakra növénye. A kommunikációval foglalkozik. Igen gyakran jelenik meg olyan családokban, ahol történt öngyilkosság, vagy ahol szokás ki nem mondani az érzéseket. Mindent gyógyít, ami a torokban van, a gége, a hang, a pajzsmirigy. Összeköti a szívet és a torkot. Erős köptető hatása miatt mindarra lehet használni, ami gyulladásban van, illetve oldja a nyálkát a toroktól kezdve a gyomron, beleken át a veséig. Gyomorsav esetén jó hatású. Gyerekek megfázásakor csodálatos köptető szer, még kívülről bekenve, fürdőbe cseppentve, vagy borogatva is. Dohányosoknak különösen ajánljuk.



Mire alkalmazhatod?



- gyomorhurut, hólyaghurut, a gyomor- és a bél utak segítésére, gyomor- és bélfekélyre,

- gyulladt nyálkahártyák, szájüreggyulladás,

- heveny gége- és mandulagyulladás,

- rosszindulatú gégebetegségek,

- szájszárazság, az orr és a torok szárazsága,

- rekedtség, hörghurut és bronchitisz esetén,

- köhögés gyógyítására,

- a könnyelválasztás zavaraira.


Pitypang


A tavasz egyik első virágaként beragyogja az udvart, zsenge leveleit használhatjuk salátának, lecsípett virágzatával pedig nem egy klinika a máj-epe bántalmakat, valamint a hasnyálmirigy betegségeket gyógyítja. A Napfonat csakrára hat, annak szétsugárzó energiát ad. A nyirok rendszerre és a többi belső elválasztású mirigyre erősítő és tisztító hatással van.



Mire alkalmazhatod?



- májgyulladás, krónikus májgyulladás,

- epebántalom,

- levertség, fáradtság, elesettség,

- cukorbetegség esetén,

- izzasztó, vizelethajtó, élénkítő hatású,

- elősegíti az anyagcsere-folyamatokat,

- jó pattanásos bőrre, bőrbetegségekre belsőleg és külsőleg,

- étvágyjavító,

- a gyomor és a belek jó működését segíti,

- a lép megbetegedéseire,

- vértisztító, vérszegénységre,

- a zsírok lebontását és felszívódását segíti elő, arteroszklerózira,

- koleszterinszint-csökkentő,

- immunrendszer-erősítő.


Tönkölybúzafű


A földelést, a csakrák összekötését szolgálja a Tönkölybúzafű. Megújulást, megtisztulást hoz, szinte átmossa a szervezetet és az aurát. Az új élettel, az egyensúllyal, a rezgésemelkedéssel kapcsolható össze. Erős méregtelenítő, lugisító. Előkészíti az új befogadását.



Mire alkalmazhatod?



- erős méregtelenítő, tisztító hatású,

- savasodás elleni hatású,

- regeneráló, roboráló hatású, sejtmegújító,

- aktivizálja szervezetünk energiaforrásait, ezért növeli a szervezet energiaszintjét, lassítja az öregedést.

Forrás : http://egeszsegter.hu/cikk/396/gyogynovenyek-es-a-csakra.html







Csakratisztító ételek - Nyerd vissza az energiádat! : Link

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Csakra,aura  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 1 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 66 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 26
  • e Hét: 2414
  • e Hónap: 6820
  • e Év: 62753
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.