Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
A fokhagymás tejről
  2017-09-28 21:26:17, csütörtök
 
  A legtöbben a tejes fokhagymás keverékről a bélférgek, paraziták elűzése kapcsán halottunk, viszont ez a csodás készítmény jóval több ennél. Ott van például az ülőideg okozta fájdalmas betegség, az isiász, ami szintén kezelhető a tej és fokhagyma kombinációjával, már két hét múlva teljesen megszűnhetnek a kellemetlen panaszok.

Ezt a gyógykészítményt nyersen érdemes fogyasztani, ha már összefőzzük a hozzávalókat, veszít a hatóanyag-tartalmából. Vannak, akiket zavar a fokhagyma erős illata, így ők inkább felfőzve használják.
Létezik egy egyszerű, és egy bonyolultabb elkészítési mód.

Első változat:
Szükségünk lesz: egy bögre tejre, szegfűszegre, három cikk fokhagymára, cukorra (ízlés szerint), negyed kiskanál kurkuma porra, egy kiskanál mézre (opcionális), egy késhegynyi őrölt fekete borsra (opcionális).
Elkészítés: zúzzuk össze a fokhagymákat, tegyük a tejet egy edénybe, majd adjuk hozzá a fokhagymákat, és tegyük oda főni. Ezután mehet bele a többi hozzávaló, és kis tűzön addig főzzük, míg a fokhagymák megpuhulnak. Közben folyamatosan kevergessük, hogy a tej nehogy az edény aljára égjen.

Második változat:
Az összezúzott fokhagymákat azonnal tegyük bele a tejes edénybe. Pár percig hagyjuk állni, majd utána igyuk meg. Naponta legkevesebb 200 ml fokhagymás tejet kell meginni, a legjobb hatás érdekében.
Isiász esetén ezt a készítményt rendszeresen kell fogyasztani. De emellett még számos más problémára is gyógyírt jelent.

1. Megfázás esetén erősíti az immunrendszert, így a felépülés hamarább megtörténhet, ha pedig nem vagyunk betegek, megelőzésképpen érdemes fogyasztani a gyógylét.
2. A pattanások, bőrgyulladások is megszűnnek, ha a gyógykészítményt alkalmazzuk. Kenjük be a problémás területet, és hamarosan eltűnnek a csúnya mitesszerek.
3. A szoptató kismamák örömére serkenti az anyatej termelődését, így a baba a legnagyszerűbb táplálékot fogyaszthatja, amely hozzájárul az egészséges fejlődéséhez.
4. A tüdőgyulladás ellen is remek orvosság. Még a kisgyerekek is fogyaszthatják az erős természetes antibiotikumokat tartalmazó csodaszert.
5. Javítja az emésztést, védi a bélrendszert, pozitívan hat a belek működésére is.
6. Elhajtja a bélférgeket is, így amennyiben üres gyomorra isszuk meg rendszeresen a készítményt, rövid időn belül megszabadulhatunk a tápanyagot elszívó élősködőktől.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A nyelv színének elváltozása - és okai
  2017-09-28 19:36:19, csütörtök
 
  A nyelv színe rengeteg mindent elárul az egészségi állapotodról :

Bármilyen elszíneződés a nyelven, vagy fájdalom, komoly problémára utalhat, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni, és ha két hét múlva sem történik javulás, akkor orvoshoz kell fordulni - javasolja Dr. Daniel Allan, a Cleveland-i klinikán dolgozó családorvos.

Gondoltál már arra, hogy vajon vizsgálatok során az orvos miért kéri azt, hogy tátsd ki a szád és mondd azt, hogy ÁÁÁ? Ez azért van, mert így ellenőrzik a mandulád és a nyelved állapotát. A szakember pár pillanat alatt képes kiszúrni, ha baj van, amit te viszont ritkán veszel észre, mivel az emberek többsége nem igazán figyel a nyelvére, főként annak színelváltozására.

Most arról lesz szó, hogy milyen betegségeket jelezhetnek előre a nyelv elszíneződései.

A nyelven nincs bőr, hanem egy nedves szövet húzódik végig, amelynek alján gazdag érhálózat található, ezért is az egészséges nyelvszín a vöröses-rózsaszín.

A nyelv három részre osztható fel: a hegy, a középső test és a gyök.

Most következzenek a különböző színek és azok jelentései:

Fehér:
A fehéres nyelv a legelterjedtebb, ami a színbeli változást illeti, hiszen ez arra utal, hogy az illető szájüregi higiéniája nem megfelelő. Emellett fekélyes torokgyulladás is okozhatja a fehéres elszíneződést, ami fájdalommal is jár, így érdemes felkeresni egy orvost. Meg kell említeni még a leukoplakiát, amely a szájüreg nyálkahártyáján megjelenő fehéres folt, amit dörzsölés során sem lehet eltávolítani, és ott van még a szájüregi afta is, amely inkább a legyengült immunrendszerű embereknél szokott előfordulni.

Fekete:
Ez ritka, és leginkább nem is fekete, csak annak tűnik. Ilyenkor a nyelv ízlelőbimbóin apró kiütések keletkeznek, amelyeket okozhatják antibiotikumok, különböző gyógyszerek, a stressz, a szájhigiénia hiánya, dohányzás.

Kék:
Ez már súlyosabb eset, mivel a kék nyelv arra utal, hogy valamelyik testrész nem jut elegendő vérhez, és így a sejtek nem tudnak oxigént felvenni, ezért folyamatosan bekékülnek. Leginkább a szívbetegeknek szokott bekékülni a nyelvük.

Élénk vörös:
Ez a színárnyalat valamilyen belső gyulladásra, tápanyaghiányra utalhat, amilyen a folsav és B-12 vitamin hiánya. Súlyosabb esetben a skarlát betegség lehet a kiváltó ok, ezért ha ezt tapasztalod magadon azonnal fordulj orvoshoz.

Lila:
Leggyakrabban két oka van a lilás nyelv kialakulásának:
tápanyaghiány, főként B2-vitamin (riboflavin) hiánya;
valamilyen súlyosabb betegség, ezért orvoshoz kell fordulni vele;

Sárga:
Ez is ritka, de leginkább sárgaság esetén szokott előfordulni, mivel ilyenkor megemelkedik a bilirubin szintje a vérben.

Fontos!
Fogmosáskor ne feledd el a nyelvedet is végig sikálni, és ha bármilyen elváltozást tapasztalsz, amely ha egy-két héten belül nem múlik el, föltétlen keress fel egy orvost.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Szakanyagok  
Hatékony kézkrémek
  2017-09-28 19:30:26, csütörtök
 
  Két mágikus krém, amely enyhíti a ráncokat, megszabadít a pigmentfoltoktól és a berepedezett bőrtől!

A bőrre érdemes odafigyelned, ha 10-20 év múlva is úgy gondolod, hogy szeretnél szépen, fiatalosan, üdén kinézni. Ha viszont elhanyagolod a bőröd, az könnyebben tönkremehet, korábban indulhat be az öregedés és a ráncosodás folyamata.

Most két olyan recept következik, aminek segítségével fiatalon tarthatod a kézbőrödet, úgy, hogy közben természetes anyagokat használsz.

Mézes, tojásos krém
Hozzávalók:
1 tojás sárgája
1 evőkanál olaj
1 evőkanál méz

Elkészítés és használat:
1. Keverd össze a tojás sárgáját a mézzel és az olajjal.
2. 1 liter vízbe oldj fel 2 evőkanál sót, majd áztasd 10 percig ebbe a kezeidet.
3. Töröld meg egy törölközővel a kezeidet, és kend be a krémmel a bőrödet.
4. Hagyd 15 percig állni a krémet, hogy kifejthesse jótékony hatását.

Parafinos krém
Ez a készítmény remekül megvédi a kezeden lévő bőrt az öregedéstől.
Hozzávalók:
2 kg orvosi paraffin, amelyet gyógyszertárakban vásárolhatsz meg
hidratáló krém
zománcozott edény
pamut kesztyű

Elkészítés és használat:
1. A paraffint tedd bele a zománcozott és teljesen száraz edénybe, majd kis lángon, óvatosan olvaszd föl, azonban nem szabad felforralni. Ha ezzel megvagy, vedd le az edényt a tűzről, és hagyd, hogy a paraffin kissé kihűljön.

2. Kend be a kezeidet a hidratáló krémmel, majd utána mártsd bele az ujjaidat a felolvadt paraffinba, majd a tenyereidet, de csak 10 másodpercre. Ismételd meg 8 alkalommal ezt az eljárást, a lényeg hogy a kezeiden keletkezzen egy vékony paraffin-réteg, majd húzd fel óvatosan a kesztyűt és maradj úgy 30 percig. Azt követően húzd le a kesztyűt, majd kend be ismét a kezeidet hidratáló krémmel.

Ez a módszer kissé több türelmet igényel, de a végeredmény önmagáért fog beszélni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Érdekes alufóliás terápia
  2017-09-28 17:37:38, csütörtök
 
 



Tudtad, hogy a háztartási alufóliát nem csak a konyhában (sütésnél, élelmiszer csomagolásánál) használhatod?
A testrészek fájdalmának csökkentésére is kiváló.

Ha a mindennapjaidat megkeseríti a nyak, hát, váll, térd fájdalma, gyógyítsd alufóliával. Egy idő után a fájdalom eltűnik. De még a náthát is kezelheted vele.

Ezt a fajta kezelést már régóta gyakorolják a kínai és orosz természetgyógyászok, és még a híres pszichoterapeuta, Wilhelm Reich (Freudt tanítványa) is ismerte. Kínában ma is rendszeresen alkalmazzák ezt a nálunk még nem ismert, bizarrnak tűnő, nagy hatásfokú módszert, mely során a kezelésben részt vett betegek 80 %-a javulást érzékelt - írja a goodmorningcenter.com

Hogyan gyógyulj egy alumínium fólia segítségével

Fogj egy közönséges alumínium fóliát, helyezd a fájdalmas testrészre és erősítsd rá határozottan (több réteget tegyél rá és rögzítsd, kösd át egy szalaggal.) A fólia kezelést minden típusú fájdalom, így a nyaki (nyaki osteochondrosis), hát, karok, lábak, ízületek, isiász, reumás ízületi gyulladás, a futástól fájó sarok esetében alkalmazhatod.

De ha ez még nem lenne elég, gyorsabban gyógyul általa a műtét utáni bemetszés helye is, és jó eredmények érhetők el vele a köszvény kezelésében is.

A kínai gyógyítók a fóliaterápiát 10-12 napig javasolják. Minden nap ,,zárd" le fóliával a fájdalmas részt és hagyd rajta éjszakára (Egy zacskó vagy kendő, vagy ruha segítségével rögzítsd a fóliát.) A kúra letelte után hagyj egy-két hét szünetet, és ha szükséges, ismételd meg a kezelést.

Az alufóliának erős gyulladáscsökkentő hatása van. Segítségével sikeresen lehet kezelni a náthát is. Ez esetben a lábadat kell betekerni alufóliával 5-7 rétegben, és rögzítés gyanánt pamut zoknival vagy ruhadarabbal rögzíteni. Hagyd rajta egy órát, majd két óra múlva ismét tedd vissza egy óra időtartamra. Ezután ismét tarts egy kis szünetet, majd tedd vissza egy órára harmadik alkalommal. A kezelés időtartama egy hét.

Hogyan működik az alufólia?
Az alumíniumnak gyulladáscsökkentő hatása van, ahogyan az ezüstbevonat például hatásos baktériumok ellen.

- Az egészség helyreállításához gyakran alkalmazok olyan speciális energia struktúráló anyagot, mint például az alumínium fólia. Az emberi testben vannak meghatározott őssejtek, amelyek egy mezőben folyamatosan kommunikálnak egymással. Különböző okok miatt ez a mező eldeformálódik és kárt okoz az őssejtek energikus "táplálkozásában". A fólia felülete mint egy hatalmas fókuszáló nagyító megnöveli az energiát és lehetővé teszi a megzavart sejtek közötti kölcsönhatások létrejöttét. Ezenkívül a fényes fólia felület megakadályozza a külső diszharmonikus sugárzások emberi testbe való bejutását is - mondja AV Skvortsov orosz tudós.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Virágmező
  2017-09-28 12:22:40, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Szép virágok gif
  2017-09-28 12:21:42, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Margaréták - búzavirágok
  2017-09-28 12:19:26, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 112 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.