Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Ezt a 10 álomképet sosem szabad figyelmen kívül hagynod!
  2017-09-08 08:36:22, péntek
 
 

Az embereket évszázadok óta érdeklik az álomképek, és azok esetleges jelentései. A 19. százas végén, Carl Jung híres pszichoterapeuta igyekezett megfejteni az álmokat, amelyekről úgy tartotta, hogy elárulják az illető tudatának legmélyebb titkait, gondolatait.

Ezt a 10 álomképet sosem szabad figyelmen kívül hagynod!


Ahhoz, hogy elemezni tudd a saját álmaidat, és rágyere azok megfejtésére, figyeld meg, hogy milyen hatások érnek egy napon keresztül.

Most következzen 10 álomkép, amelyek jelentését nem szabad figyelmen kívül hagyni!

1. Repülés
Ez a céljaid elérésének idejére, módjára utal. Merre fele tartasz? Hogyan jutsz el a célodhoz? Milyen akadályokba ütközhetsz? A repülés viszont a szabadságérzésről is szólhat, és arról, hogy bármit meg tudsz valósítani az életben, amit csak szeretnél.

2. Vízesés
Ha vízről álmodsz, akkor az a benned lévő érzelmi állapotokról ad képet. A víz a megtisztulás jelképe, és ha vízesésről álmodsz, akkor az egy új életszakaszt jelent, mivel a lezúduló víz elmossa a régi dolgokat. Figyelj oda arra, hogy a vízesés bővizű, vagy épp, hogy csordogál, netán zavaros, vagy tiszta.

3. Fogak
A fogas álmok elég gyakoriak. Ha arról álmodsz, amint éppen kihúzzák a fogadat, akkor az azt jelenti, hogy valamit el kell mondanod, a szuvas fog meg azt jelenti, hogy valamitől félsz, valami nyugtalanít. A fog kiesése mögött leginkább stressz húzódik, amit okozhat a munkahelyi légkör, egy hazugság, vagy az erő hiánya.

4. Halál
Ez is gyakori álomkép, csak az emberek nem szeretnek róla beszélni. Azonban nem kell félni az ilyen álomképtől, mert nagyon kevés az esélye, hogy egy ismerősöd, családtagod halálát jelzi előre, sokkal inkább valami másnak a végét jelenti, mint amilyen a stressz, a szorongás, a harag, vagy a gyűlölet.

5. Terhesség
Ha azt álmodod, hogy terhes vagy, akkor az pozitív fejlődést, gyarapodást, bővülést, növekedést jelent a jövőre nézve. Ha terhességről álmodsz, kérdezd meg magadtól, hogy mit szeretnél létrehozni? Milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre?

6. Házak
Attól függően, hogy mekkora és hogyan néz ki a ház, melyről álmodsz, az ilyen álom a biztonság és a kényelem utáni vágyakozásodat jelenti.

7. Pénz
Pénzről álmodni szerencsét jelent, ezért érdemes lottót vásárolnod, mert lehet, hogy kihúzzák a számaidat. A pénzről álmodni egyenlő a bőséggel, az anyagi stabilitással, de néha szegénységtől való félelmet is jelentheti.

8. Házasságtörés
Ez szexuális vágyakra utalhat, amelyeket ki szeretnél fejezni, át szeretnél élni. Van amikor félelmet, önbizalomhiányt is jelezhet az ilyen álom, amikor nehezen tudod elfogadni saját magadat.

9. Tűz
Ez az adott helyzettől is függ, hogy miként jelenik meg álmodban a tűz, de leginkább a változás iránti vágyat fejezi ki, ha viszont játszol a tűzzel, akkor az a kockázatvállalásra utalhat. Ha valamit éppen meggyújtasz, akkor az a dühödet fejezi ki.

10. Meztelenség
Ha azt álmodod, hogy meztelen vagy, az azt jelenti, hogy attól tartasz, hogy kiderül az igazság rólad, mégpedig, ahogy a mondás is tartja, a meztelen igazság. Ez sok minden lehet, például a testi tökéletlenségek, a félelem valamitől, vagy valakitől.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 könnyű meditációs gyakorlat
  2017-09-08 08:33:50, péntek
 
  3 könnyű meditációs gyakorlat, melyet a zuhany alatt is végezhetsz!

Egy kimerítő nap után kinek nem esne jól egy kellemes, forró zuhany? A víz és az illatos tusfürdő kombinációjában van valami olyan frissesség, ami képes az egész napi stresszt, gondokat enyhíteni, ezért is tesz nagyon jót nem csak a lelkünknek, hanem a testünknek is, ha pár perc erejéig, mindenről elfeledkezve, csak a zubogó víz energiáira összpontosítunk.

3 könnyű meditációs gyakorlat, melyet a zuhany alatt is végezhetsz!

A testünkön lefolyó víz nem csak a szennyeződésektől tisztít meg, hanem feltölti a csakrákat is, amiből új energiákat meríthetünk. Hogy még hatásosabbá és intenzívebbé tedd a zuhany alatt eltöltött időt íme 3 egyszerű zuhany alatt is elvégezhető meditáció:

1. Mialatt a kedvenc tusfürdőddel átdörzsölöd a tested mondogasd magadban halkan: ,,Megtisztítom magam mindenféle rossztól, így könnyen rám talál a béke és a boldogság."

Míg leöblíted magadról a szappanhabot, képzeld el, hogy azzal együtt a negatív energiákat is lemosod magadról. Állj még pár percig a folyó víz alatt és vizualizáld, hogy a rajtad lefolyó víz egy különleges védőburkot képez körülötted, mely pozitív energiákkal és fénnyel vesz téged körül.

2. Állj a zuhanyrózsával pont szembe, és kissé döntsd előre a fejed, hogy a vízsugár a tarkódon keresztül átmossa a nyaki és a háti részt is. Ez a terület rendkívül érzékeny, ugyanis az itt található csakra felelős a kreativitásért. Amint hagyod, hogy a tisztító víz átjárja és megtisztítsa ezt a területet újabb energiákat szabadíthatsz fel magadban, melyek segítenek az összpontosításban, figyelemben. A gyakorlat fokozása érdekében érdemes ez idő alatt 5 mély lélegzetet venni és hagyni, hogy a kifújt levegővel távozzék a negatív energia.

3. Míg a zuhany alatt tisztálkodsz ismételgesd a következő mantrát: ,,Szeretlek és köszönök mindent!" - ezt az üzenetet a saját testednek címezd.

Fontos, hogy harmóniában légy a testeddel és szeress a saját bőrödben lenni. Ha véletlenül akadnak gondjaid a tested különböző részeivel, akkor azokra a részekre még nagyobb figyelmet és szeretetet fordíts. Az a lényeg, hogy szeresd azt, akit a tükörben viszont látsz.

Reméljük, ez a 3 egyszerű zuhanyzás közbeni meditáció elegendő energiával tud feltölteni, és harmóniában önmagaddal végezheted mindennapi teendőidet.
 
 
0 komment , kategória:  Meditációk-RELAXÁLÁS  
10 csodálatos lecke az életről Louise L. Haytől
  2017-09-08 08:32:27, péntek
 
 
10 csodálatos lecke az életről, melyet a nemrég elhunyt Louise L. Haytől tanulhattunk!

Cikkünkben a pár nappal ezelőtt elhunyt Louise Hayről emlékezünk meg, aki motivációs írásain és publikálásain keresztül számos ember életét reformálta meg. A hölgy augusztus 30.-án távozott az élők soraiból, 90 éves volt. Karrierje igencsak példaértékű, hiszen vállalkozását a nappalijából indította, majd hosszas és kemény munka árán könyveinek millióit értékesítette világszerte, irodákat létrehozva Kalifornia, New York, London, Sydney és Új-Delhi területén is.


Első könyve a ,,Gyógyítsd meg a tested" címet viseli, melyet 1976-ban publikált. Írói munkáján kívül a vizualizáció, az öntisztítási folyamatok, valamint a fizikoterápia nagymestere is volt, így a rákot is sikeresen leküzdötte.

Most pedig szemezgessünk a szép számban lévő tanító és sorsváltoztató üzenetei közül:

,,A szeretet egy varázslatos gyógymód. Csodákat művelhet az, ha szeretjük önmagunkat."
Teljes mértékben igaza volt a hölgynek, hiszen a szeretet az, ami minden egyben tart. Ha teljes mértékben képes vagy elfogadni önmagad, hihetetlen dolgokat tapasztalhatsz meg. Saját magunk elfogatása és szeretése mások szeretetére is felkészít, így hozva létre egy boldogabb életet.

,,Képes vagyok elengedni azt az érzést, hogy méltatlan vagyok néhány dologra. A legjobbat érdemlem az élettől, és önzetlenül hagyom önmagamnak, hogy éljek is ezekkel a jó dolgokkal."
Igen, itt jön a képbe az a fránya önértékelés. Ahelyett, hogy önmagadat marcangolod mindenért és magadban keresed a hibát, inkább arra koncentrálj, ami jó az életedben. Amin nem tudsz változtatni, azon nincs amiért fennakadj, persze ha tudsz tegyél ellene, de semmiképp se ostorozd önmagad.

,,Minden egyes gondolatunkkal meghatározzuk a jövőnket."
Kísérd figyelemmel milyen gondolatok cikáznak a fejedben a nap folyamán. A pozitív gondolatok jó dolgokat, míg a negatív gondolatok rossz dolgokat szülnek. Miért pazarolnánk az időnket aggodalmakra, szorongásra, amikor teremthetünk magunknak egy szebb életet is? Mi teremtjük meg azt, amiben élünk.

,,Nyitott vagyok a külvilág ajándékaira."
A jó és szép dolgok mindenhol jelen vannak körülöttünk, csak nyitott szemmel kell járnunk. Az aggódás semmi jót nem hozhat, ne stresszeljünk felesleges dolgokon, mert elűzzük magunk mellől a pozitív dolgokat.

,,Észrevettem, hogy az Univerzum szereti a hálás embereket. Minél hálásabb vagy, annál több jóval van dolgod."
Lélegzel? Ideje hálásnak lenned érte! Olvasás útján képes vagy ezt a cikket elolvasni? Csodás dolog, légy hálás érte. Emberek vesznek körül, akik szeretnek? Mondj köszönetet értük. Mindenért, amid van hálásnak kellene lenned.

,,Merd megtenni az első lépést, nem számít, hogy apró lépés."
A legjobb dolgok az életben váratlanul és spontánul történnek. Ha egy új és remek lehetőség kopogtat az ajtódon, merj élni vele. Ha nem is úgy sül el, ahogyan te azt szeretnéd, rengeteget tanulhatsz általa. És ez a legfontosabb: tanulni és tapasztalni. Ettől válhatsz bölcs emberré.

,,Többek vagyunk, mint egy-egy test vagy személyiség. A belső szellem az ami gyönyörű és szerethető, minden külsőség nélkül."
A belső értékek sokkal nagyobb erővel bírnak, mint hinnéd. Benned van a fény és az Univerzum energiája. Feledkezz meg a médiából áradó szépségideálokról, te is gyönyörű vagy, úgy ahogy vagy!

,,A boldogságot és az örömöt helyezd életed középpontjába!"
Egy nevetés nélkül eltelt nap elfecsérelt idő. Élj a mában, éld meg a pillanatokat és nevess annyit, amennyit csak bírsz! Louis szerint: ,,Emlékezz vissza milyen boldog voltál, mikor még gyerek voltál. Tégy így most is, éld át azokat a boldogságokat a jelenlegi életedben is."

,,Amikor megbocsájtunk és elengedjük a problémát, nem csak egy óriási súlytól könnyebbül meg a vállunk, hanem saját magunkat is jobban el tudjuk fogadni."
Nincs is jobb érzés, amikor valakinek képesek vagyunk megbocsájtani. Ilyenkor a lélek újra szárnyra kaphat és megszabadulhatunk a negatív érzelmektől.

,,Az erő mindig a jelen pillanatban rejlik."
Sose becsüld le a jelen pillanat erejét! A múltnak már vége. A jövő még ismeretlen. A jelen egy ajándék, ami számtalan lehetőséget kínál, csak élnünk kell vele.

Eme csodálatos gondolatokkal búcsúzunk Louis Haytől, írásaiban továbbra is fennmarad emléke. Nyugodjon békében!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Sose becsüld le az érintés erejét
  2017-09-08 08:30:11, péntek
 
  Sose becsüld le az érintés erejét - íme, 5 meglepő tény, amit még biztos nem tudtál az érintésről!

A legtöbb, amit válságos helyzetben a társunkért tehetünk, hogy szeretjük őt. Ha elsődleges szeretetnyelve a testi érintés, akkor egy ölelés minden vigasztaló szónál többet mond számára." - Gary Chapman.


Ha jobban belegondolunk az érintés egy csodálatos ajándék számunkra! A családunk és közeli barátaink felé igazán csak úgy tudjuk szeretetünket kimutatni, ha testi kontaktusba lépünk velük, legyen az ölelés, puszi vagy akár egy bátorító érintés.Az emberi érintés egy igen különleges képesség, mert azon kívül, hogy a mindennapi életben elengedhetetlen a tapintás, érzelmeket is tudunk közvetíteni az érintés segítségével. Viszont jöjjön most 5 olyan dolog, amit még nem is tudtál a tapintás érzéséről:

1. Az érintést teljes mértékben érzelmek irányítják
Magától értetődő, hogy a szociális interakciók elengedhetetlen része az érintés. Ha pozitív környezetben vagyunk, jó emberekkel körülvéve, akkor a saját érintéseink is pozitív töltetűek, semmiféle agresszivitás nélkül. Vegyük példának azt, hogy ha egy szerető anya öleli egyik karjával át gyermekét, az teljesen mást jelent, ha egy főnök vereget hátba egy jól elvégzett munka után. Az érintés szándéka környezettől és érzelmektől függ.

2. Az érintés két különböző agyi területet mozgat meg
Az emberi agynak két területére van szüksége ahhoz, hogy az érintés létre tudjon jönni: egyik a szenzoros másik pedig az érzelmi területek. A szenzoros rész felel az érintés fizikai értelmezéséért, tehát szerkezet, hely, nyomás, rezgés stb. érzékeléséért. Az érzelmi terület pedig az érintést pszichológiailag értelmezi.

3. Fejlődés szempontjából az érintés az első számú érzék
Hihetetlen, de a magzat a fogamzástól számított 3 hétre már rendelkezik egy alapfokú tapintási képességgel. A 8.-ik hétre viszont az embrió már képes értelmezni a tapintásból származó érzeteket. A bőr érzékenységének foka más és más a test különböző területein.

4. A tapintás váratlan módokon képes befolyásolni az életünket
A tapintás a minket körülvevő világgal kiegészülve egész hihetetlen módokon képes hatással lenni az életünkre. Vegyük például azt, hogy az ökölvívók ütései teljesen a meccs hangulatától és a saját hangulatuktól függnek.

5. Az érintés elengedhetetlen a személyes fejlődésünk és egészségünk érdekében
Az érintés fontos összetevőjét képezi a mentális és érzelmi egészségnek. Ez különösen az újszülöttekre és a 8 év alatti gyerekekre igaz, mert ebben a periódusban érintések útján tapasztalnak, ismerkednek a világgal, az újszülöttek érintésekkel kommunikálnak. Az érintés ereje képes csökkenteni a stresszt és kialakítani a szülők és gyerek között az intimitást.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 109 db bejegyzés
e év: 2334 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1843
  • e Hét: 14105
  • e Hónap: 47221
  • e Év: 794585
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.