Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
Megtérés: hogyan állítsd át a robotpilótádat
  2017-01-31 11:02:10, kedd
 
 

,,Engedd, hogy Isten új emberré formáljon azáltal, hogy értelmedet megújítja." (Róma 12:2, NLT fordítás)

Képzeld el, hogy egy versenycsónakban vagy, amely a robotpilóta segítségével kelet felé van állítva. Ha nyugat felé szeretnél menni, két dolgot tehetsz.

Elkapod a kormányrudat és fizikai erővel kényszeríted a másik irányba, mint amerre a robotpilóta programja vinné. Kemény akarattal tudnál uralkodni a robotpilótán, de folyamatosan éreznéd az ellenállást. A karjaid valószínű elfáradnának az idegeskedéstől, elengednéd a kormányt és a hajó azonnal újra kelet felé fordulna, amerre eredetileg programozva volt.

Ez történik akkor, amikor saját akaratból próbálod megváltoztatni az életed. Azt mondod: "Erőszakkal kevesebbet fogok enni és többet tornázok, nem leszek többé rendetlen és késlekedő."

Igen, akarattal rövid távon eredményt érhetsz el, de egyben folyamatos belső vívódást generáltál, mert nem kezeled a kiváltó okot. A változás nem válik természetessé, valószínű feladod, és gyorsan visszatérnek az eredeti beidegződések, sémák.

Van egy egyszerűbb és könnyebb út: irányítsd át a robotpilótát. Változtasd meg a gondolkodásod. A Biblia szerint: ,,Engedd, hogy Isten új emberré formáljon azáltal, hogy értelmedet megújítja." (Róma 12:2, NLT fordítás)

Az Újszövetség ezt megtérésnek nevezi, ami görögül az értelem megváltozását jelenti. Megtérsz, amikor megváltozik a gondolkodásod és elfogadod, ahogyan Isten gondolkodik: rólad, bűnödről, Istenről, a többi emberről, életről, jövőről és minden másról. Felöltöd magadra Krisztus jövőképét és perspektíváját.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen eredménye lett az életedben azoknak a változásoknak, amiket saját erődből próbáltál elérni?
Hogyan tudsz olyan új szokásokat felvenni, amelyek segítenek, hogy Isten szerint gondolkodj?
Mi a különbség aközött, ahogyan Isten látja az életedben változtatandókat és ahogyan Te vélekedsz azokról?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.01.24.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Számtalan angyal siet segítségünkre
  2017-01-30 20:41:39, hétfő
 
 

,,És láttam és hallottam sok angyal hangját a trón, az élőlények és a vének körül, számuk tízezerszer tízezer és ezerszer ezer volt." (Jel 5:11)

Amikor Krisztus felvitetett az Atyához, követőit nem hagyta segítség nélkül. Képviselője, a Szentlélek és a mennyei angyalok szolgálata segíti azokat, akik a hitnek szép harcát vívják a páratlan nehézségek ellen.

Sose feledjétek, hogy Jézus a segítségetekre van. Jellemetek egyedi különlegességeit senki más nem érti olyan jól, mint Ő. Vigyáz rátok, és ha készséggel átadjátok magatokat a vezetésének, akkor Ő körülvesz benneteket a jóra való késztetéssel, amely képessé tesz titeket a számotokra kijelölt feladat betöltésére. (Messages to Young People, 17.)

Semmi sem tehetetlenebb, de ugyanakkor legyőzhetetlenebb, mint az a lélek, aki érzi semmiségét és teljesen a Megváltó érdemeiben bízik. Isten inkább a menny minden angyalát elküldi az ilyen lélek megsegítésére, mintsem hagyná, hogy legyőzessen. (Testimonies For The Church 7:17.)

Az angyalok Isten szolgái, akik a tőle állandóan áradó fényben ragyognak, és gyors szárnyakon sietnek, hogy véghezvigyék akaratát. (Patriarchs and Prophets, 34.)

Az angyalok mindig ott állnak, ahol a leginkább szükség van rájuk, azokkal harcolnak, akik a legkeményebb csatát vívják az énnel, akiknek körülményei a legkilátástalanabbak. (The Desire of Ages, 440.)

Az angyalok minden időben Krisztus hűséges követői mellett álltak. A gonosz hatalmas szövetségesei mindig felsorakoznak azok ellen, akik győzni akarnak; Krisztus azonban a láthatatlanra irányítja tekintetünket, a mennyei seregekre, amelyek körülvesznek mindenkit, aki szereti Istent.

Hogy milyen - látható és láthatatlan - veszedelemtől mentett meg minket az angyalok közbenjárása, mindaddig nem tudhatjuk meg, amíg az örökkévalóság fényében meg nem látjuk Isten gondviselését. Akkor tudni fogjuk, hogy az egész mennyei családot érdekelték földi rokonaik idelent, és hogy Isten trónjától hozzánk irányított küldöttek figyelték lépteinket nap mint nap. (The Desire of Ages, 240.)

Napi áhítat

Isten fiai és leányai, január 30.
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
Tél * „Tüzet kéne rakni! ”
  2017-01-30 20:31:20, hétfő
 
  TÉL

Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hogy melegednének az emberek.
Ráhányni mindent, ami antik, ócska,
Csorbát, töröttet s ami új, meg ép,
Gyermekjátékot, - ó, boldog fogócska! -
S rászórni szórva mindent, ami szép.

Dalolna forró láng az égig róla
S kezén fogná mindenki földiét.
Valami nagy-nagy tüzet kéne rakni,
Hisz zúzmarás a város, a berek...
Fagyos kamrák kilincsét fölszaggatni
És rakni, adjon sok-sok meleget.

Azt a tüzet, ó jaj, meg kéne rakni,
Hogy fölengednének az emberek!

1922. november 12. - József Attila -

,,Tüzet kéne rakni! "
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
Istené legyen az utolsó szó
  2017-01-30 10:04:45, hétfő
 
  Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki volt és aki eljövendő, a Mindenható.- Jelenések 1:8


Jézus a kezdet és a vég. Ő a Mindenható. Amikor Jézus ezt mondta nekünk a Jelenések könyvében, akkor nem csak általános információval szolgált önmagáról. Erőteljes igazságot közölt velünk, amit már most alkalmazni tudunk!

Megmutatom, hogyan. Jézus azt mondta, hogy Ő a kezdet. Tehát nem számít, milyen helyzettel vagy kihívással nézel most szembe, Ővele kell kezdened. A János 1:1 szerint Jézus az Ige. Ez azt jelenti, hogy ha Jézussal kezdesz, akkor az Igével kezdesz. Nem tegyél semmit, amíg nem tudod, hogy mit mond a helyzetedről a Biblia.

Azután állj meg az Igén. Ahogy a Kolossé 1:23 mondja: ,,Ha ugyan megmaradtok a hitben megalapozottan és szilárdan, és el nem távoztok az Evangélium reménységétől, amelyet hallottatok."

Maradj meg a hitben. Az ördög egy módon tud legyőzni: ha eléri, hogy eldobd az Igét. Minden tettével és minden nehézséggel azt célozza, hogy kételyt ébresszen benned Isten Igéje iránt. Tehát ne engedd el az Igét, akármi is történik. Szögezd le azt a dolgot Istennel imádságban, és tarts ki amellett, amit az Ige mond arról a helyzetről. Meg van írva!

Majd az Igével fejezd be. Jézus azt mondta, hogy Ő az első és az utolsó. Ez azt jelenti, hogy nem az orvosodé az utolsó szó. Még csak nem is a pásztorodé. Jézusé az utolsó szó!

Ne felejtsd el: az vagy, amit az Ige mond rólad. Meg tudod tenni, amire az Ige szerint képes vagy.

És meg lehet neked az, amit az Ige mond. Kezdd ezt elhinni. Kezdd el kimondani hitben.

És most kiáltsd a győzelmet. Igen, most! Nem kell várnod a látható eredményekre ahhoz, hogy ünnepelj. Jézus a szavát adta minden nehézséggel kapcsolatban, ezért tudnod kell, hogy közeledik az áttörés számodra. Ha egyszer eldöntötted, hogy kitartasz mellette, akkor biztos lehetsz benne, hogy az Övé az utolsó szó!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Példabeszédek 1:1-9
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Hogyan lehet félelem nélkül szembenézni a halállal?
  2017-01-29 13:34:34, vasárnap
 
  "Rob tudta, hogyan élhetünk tovább a halál után

Rob a békességet a Bibilában találta meg. A Rómaiaknak írt levélben azt olvashatjuk, hogy ,,mindenki vétkezett, és híjával van az Isten dicsőségének" (Róma 3,23). Azt is, hogy ,,a bűn zsoldja [következménye]a halál, az Isten kegyelmi ajándéka pedig az örök élet Krisztus Jézusban, a mi Urunkban" (Róma 6,23).

Amikor Ézsaiás próféta a következőket írta, Jézusra utalt: ,,Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!" (Ézsaiás 9,5).

A Békesség Fejedelme azért jött a Földre, hogy mindenkinek békessége lehessen Istennel. Rob úgy döntött, hogy Jézusba veti a hitét, és ez a békesség nagyon nyilvánvalóvá vált az életében."

SZEMBENÉZNI AZ ELKERÜLHETETLENNEL
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyász, veszteség a családban  
Gyász,veszteség a családban 1-3. „Beszéljük meg!
  2017-01-29 11:51:28, vasárnap
 
  ,,Beszéljük meg!" címmel sorozatot indítunk, melyben életünk alapvető kérdéseiről, hívőt és nemhívőt egyaránt érintő témákról hallgatjuk a pszichológia és a teológia párbeszédét. Első témánknak szomorú aktualitása van, nem így terveztük, de reméljük, segíthetünk. A beszélgetés címe: Gyász, veszteség a családban: az egészséges és a patológiás feldolgozás.

Gyász, veszteség a családban - 1 rész Link 2 rész Link 3. rész Link



,,Amit szem nem látott,fül soha nem hallott,
ember szíve meg sem sejtett,olyan dolgokat készített Isten
azoknak, akik szeretik őt." 1 Korintusi 2:9.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyász, veszteség a családban  
Csak tedd meg
  2017-01-29 10:12:36, vasárnap
 
  Felelvén pedig a zsinagógafő, haragudva, hogy szombat napon gyógyított Jézus, monda a sokaságnak: Hat nap van, amelyen munkálkodni kell; azokon jöjjetek azért és gyógyíttassátok magatokat, és ne szombat napon.- Lukács 13:14


A vallás veszélyes. A vallás inkább vita tárgyává teszi a gyógyulást, mint, hogy lásson valakit meggyógyulni. A vallásosak inkább vitatkoznak a szabadulásról, mint, hogy lássanak valakit megszabadulni.

A Lukács 13-ban láthatod ennek a példáját. Jézus meggyógyított egy asszonyt, aki már 18 éve nem tudott felegyenesedni. Gondold el, egy drága idős asszony - akit Jézus Ábrahám leányának hívott - megszabadul, miután az ördög majdnem két évtizede fogva tartotta! Azt hinné az ember, hogy a zsinagógafők örültek annak, amit Jézus tett. De nem! Mérgesek voltak, mert rossz napon tette.

Tudod, mi a legrosszabb? Az, hogy ezek a vallási vezetők, akik kritizálták Jézust, amiért szombaton gyógyított, meggyógyíthatták volna az asszonyt a hét többi napján, ha törődtek volna vele.

Ezért haragudott meg Jézus annyira. Ugyanaz az ábrahámi szövetségük volt Istennel, mint Jézusnak. De a vallásosságuk kötésben tartotta az asszonyt ahelyett, hogy szabaddá tette volna. A vallás mindig ezt teszi.

Emlékeztesd magad erre legközelebb, amikor valaki vallásos vitába akar bonyolódni veled a gyógyulásról vagy a szabadulásról. Ha valakinek szabadulásra van szüksége egy démontól, csak tedd meg! Ne ragadj le olyan teológiai kérdéseknél, hogy hol van éppen az a démon.

"A testében van? Vagy az agyában? A szellemében? Vagy a zsebében?" Amíg ilyen kérdéseken morfondírozol, a démon megőrjíti azt az embert.

A kérdés nem az, hogy hol van a démon, hanem az, hogy ,,miért nem szabadítottuk meg ezt az embert? Ő a testvérünk Krisztusban, és szabadnak kell lennie!"

Ha egyszer felteszed ezt a kérdést, nem fogsz azzal törődni, hogy belül vagy kívül van a démon, felette lebeg, vagy éppen mellette üldögél. Csak az érdekel majd, hogy megszabadítsd azt az embert!

Ez a különbség a vallás és Isten szeretete között. A vallás vitatkozik. A szeretet cselekszik. Válaszd a szeretetet ma.

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: Lukács 13:11-17




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Ne légy „köves föld”
  2017-01-28 21:13:58, szombat
 
  És hasonlóképpen a köves helyre vetettek azok, akik amint hallják az Igét, mindjárt örömmel fogadják, de nincs őbennük gyökere, hanem ideig valók; azután, ha nyomorúság vagy háborúság támad az Ige miatt, azonnal megbotránkoznak.- Márk 4:16-17


Úgy tűnik, nagyon sok ,,köves föld" van a keresztények között manapság. Ők azok, akik kezdetben lelkesek Isten Igéjével kapcsolatban. Például, amikor a bővölködésről hallanak egy tanítást, azt mondják: ,,Hallelúja! Jézus nevében én bővölködni fogok!" Aztán valami módon a dolgok mégsem úgy történnek, ahogyan elképzelték.

A bankszámlájukon lévő pénz nem duplázódott meg másnapra. Csalódások érik őket. Kapnak egy-két kritikát. És még mielőtt észrevennék, a hitük megfogyatkozik.

Ha nem akarod, hogy ez történjen veled, akkor határozd el magad, hogy nem engeded, hogy a nehézségek legyőzzenek. Határozd el, hogy ragaszkodni fogsz az Igéhez akkor is, amikor üldöztetések és nehézségek érnek - mert garantálom neked, fognak érni.

Amikor úgy döntesz, hogy hitben jársz, akkor a megpróbáltatásoktól nem szabadulsz meg. Megtanulod legyőzni azokat.

Amikor a szívedbe fogadod Isten Igéjét, akkor több dolgod lesz az ördöggel, mint szeretnéd, mert ő minden tőle telhetőt meg fog tenni, hogy az Ige gyümölcstelen legyen benned.

Állandóan megpróbál majd összezavarni. Lesznek problémáid, de az a különbség, hogy most már megvan a válaszod ezekre - Isten Igéje.

De hála Istennek, Krisztus Jézus által megvan az erőd arra, hogy legyőzd a sátánt. Ha problémákat és csalódásokat hoz az utadba, akkor nem kell megadnod magad. Csak harcold tovább a hit szép harcát, amíg győzedelmeskedsz.

Ha kiütöttek a nyeregből, állj fel, és mondd ezt: ,,Figyelj, ördög, nem hagyom, hogy kilopd az Igét a szívemből. Az Ige a szívemben van, és én ezen gondolkozom, kimondom a számmal, és cselekszem az Ige alapján, amíg megteljesednek rajtam Isten áldásai. Ha nem hiszed, csak bújj el, és figyelj!"

Ha ilyen a hozzáállásod, akkor nem számít, mit tesz az ördög, soha nem fog téged ,,köves földdé" tenni!

Kenneth Copeland * Igei olvasmány: 2 Korinthus 4:6-18
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Interjú Istennel
  2017-01-28 16:02:40, szombat
 
  Azt álmodtam, interjút készítek Istennel.


- Tehát interjút szeretnél tőlem? - kérdezte Isten
- Ha van rá egy kis időd - mondtam.
Isten mosolygott.
- Az időm végtelen ... Milyen kérdéseid vannak számomra?
- Mi a legmeglepőbb számodra az emberiségben?...
Isten válaszolt:
- Az, hogy unalmasnak tartják gyermekkorukat. Sietnek felnőtté válni, majd vágyódnak újból gyermekké lenni.
- Az, hogy elveszítik egészségüket, hogy pénzt szerezzenek, majd elveszítik pénzüket, hogy visszakapják egészségüket.
- Hogy a jövőtől való félelmük miatt,megfeledkeznek a jelenről,annyira, hogy sem a jelenben sem a jövőben nem élnek.
- Az, hogy úgy élnek mintha sosem halnának meg, és úgy halnak meg, mintha sosem éltek volna.
Isten megfogta kezemet és egy ideig hallgattunk.
Majd megkérdeztem...
- Mint szülő, mit szeretnél, ha gyermekeid megtanulnának az élet nagy leckéiből ?
Isten mosolyogva válaszolt:
- Először is, hogy megtanulják, az élet leckéi nem a sanyargatásukra vannak, hanem szeretném, ha tanulnának belőlük és hogy felnőjenek végre.
- Hogy megismerjék, megtapasztalják az én szeretetem, és hogy ők is megtanulhassák hogyan kell szeretni.
- Hogy megtanulják, senkit sem kényszeríthetnek arra, hogy szeresse őket. Amit tehetnek csak annyi: engedjék, hogy szeretve legyenek.
- Tanuljanak meg megbocsátani, kezdve a legnehezebbel: megbocsátani önmaguknak.
- Hogy tanulják meg, két ember nézhet ugyanarra a dologra és azt mégis különbözőnek látja.
- Hogy megtanulják,hogy egy gazdag ember nem feltétlenül az akinek a legtöbbje van, hanem az, akinek a legkevesebbre van szüksége.
- Tanulják meg, hogy pillanatok alatt mély sebet ejthetnek azon, akit szeretnek, de sok évbe telik, hogy meggyógyítsák a sebet.
- Tanulják meg, hogy vannak személyek, akik nagyon szeretik őket, csak egyszerűen nem tudják ezt kifejezni és megmutatni.
- Hogy megtanulják, én itt vagyok mindig, és nagyon-de nagyon szeretem őket.
- És végül, hogy észrevegyenek engem is, mondják el örömüket és bánatukat, kérdezzenek engem, aki mindennél jobban vágyom a velük való kapcsolatra.

Velünk az Isten! Jó hír (evangélium)
Mivel Isten velünk van, ki lehet ellenünk?! (Róm. 8.31)
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Gondolatok  
A Lélek élénkítő munkája
  2017-01-27 12:42:47, péntek
 
  ,,A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit; a beszédek, amelyeket mondtam nektek, lélek és élet." (Jn 6:63) Link

Csak Isten Szentlelke képes felgyorsítani felfogóképességünket. (Letter 49, 1896.)

Isten csak azoknak adja Szentlelkét, akik alázatosan várakoznak Istenre, akik éberen figyelnek vezetésére és kegyelmi ajándékaira. Ez a hit által igényelt, megígért áldás maga után von minden más áldást is. Krisztus az áldást kegyelmének a gazdagsága szerint adja nekünk. Kész arra, hogy minden lelket megáldjon szükségük és befogadóképességük szerint.

A Lélekből való részesülés: Krisztus életéből való részesülés. Csak azok tudják Krisztust a maga valóságában ábrázolni, akiket Isten ily módon tanított, akiknek szívében a Lélek munkálkodik és életükben Krisztus élete nyilvánul meg. {GW 285.2}

Isten az embereket úgy fogadja el, ahogyan vannak, és ha átadják magukat, akkor szolgálatára neveli őket. Isten Lelke, ha lélekben befogadták, felébreszti a szunnyadó képességeket. A Szentlélek vezetése alatt kifejlődik az, aki tartózkodás nélkül Istennek szenteli magát, és erőt nyer, hogy Isten követelményeit megértse és teljesítse. A gyenge, határozatlan jellem erőssé és szilárddá alakul.

Az állandó átadás oly szilárd kötelékké válik Krisztus és tanítványai között, hogy a keresztény ember jelleme Jézuséhoz hasonlít majd. Nézetei világosabbak és messze tekintők lesznek. Megkülönböztető ereje áthatóbb, ítélete igazságosabb lesz. Az igazság napjának életadó erejétől feléled, hogy sok gyümölcsöt hozzon Isten dicsőségére. (Gospel Workers, 285, 286.)

A hívők közössége egy szív és egy lélek lesz, az Úr pedig hatalmassá teszi Igéjét a földön. Új városokba, falvakba és új területekre lépnek; az egyház növekszik és fénylik, mert eljött világossága, és az Úr dicsősége feltámadt rajta. Ha a Szentlélek bennünk lakozik..., Jézust fogjuk magasra emelni. (The Review and Herald Extra, December 23, 1890.)

Napi áhítat Isten fiai és leányai, január 27.
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 54 
2016.12 2017. Január 2017.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.