Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Vastagbél alakú hotel
  2017-10-11 21:48:21, szerda
 
  Nem mindenki tudja elképzelni a nyaralást egy óriási emberi vastagbélben, de meglepő módon a világ minden tájáról rengeteg turista érdeklődik a nem mindennapi szálláshely iránt. Ha eddig Belgiumhoz legfeljebb a kiváló csokoládét és a jó söröket társítottad, most rendkívüli élményeket szerezhetsz, ha ellátogatsz az Antwerpen és Gent közötti kis sziget furcsa hoteljébe. A CasAnust a holland dizájner, Joep van Lieshout úgy tervezte, hogy hasonlítson az emberi vastagbélre, s bár az épület anatómiailag helyes, a hátsó részt a vendégek kényelme miatt szoba méretűre építették át. A hely kívülről meglehetősen bizarrnak tűnik, ám belül nyers természetes formák és hófehér berendezések gondoskodnak a tökéletes kikapcsolódásról. A műgyűjtő tulajdonosok szerint az ideérkező vendégeknek az a legfontosabb, hogy igazán zavartalan természeti környezetben töltődjenek fel, és megtekintsék a művészpáros izgalmas kiállításait.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Galápagos-szigetek
  2017-10-11 21:42:58, szerda
 
  A Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb szigetből, 6 kisebből és 107 sziklából álló vulkanikus (és vulkanológiai szempontból egyik legaktívabb) szigetcsoport. Közigazgatásilag Ecuadorhoz tartoznak.

A szigetek leghíresebb állatai a galápagonak nevezett galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök (Geochelone nigra) - és persze a szigetről szigetre különböző Darwin-pintyek, amik valójában nem is a pinty- hanem a sármányfélék - és mára a világ legalaposabban tanulmányozott vadállatai közé tartoznak. Különlegesek az itt élő leguánok. Itt él a galápagosi medvefóka (Arctocephalus galapagoensis). További madárkülönlegessége a kéklábú szula (Sula nebouxii), de itt fészkelnek a galápagosi albatroszok (Phoebastria irrorata) és igazi különlegességek a galápagosi pingvinek (Spheniscus mendiculus). A szigetek körüli vízben egyebek közt tengeri leguánok (Amblyrhynchus cristatus), a szárazon pedig varacskosfejű leguánok (Conolophus subcristatus) élnek. A partok csapadékszegények, ott a növényzet szárazságtűrő kaktuszos bozót. A nagyobb szigetek belsejének hegyoldalait már 1000-2000 mm csapadék öntözi, így ott kialakulhatott a trópusi esőerdő. 1968-ban a szigetek 98%-a a nemzeti park része lett.

Tengeri leguánok. Jane Savage
Kék gém. Dario Vesquezala
Vöröscsőrű trópusimadár. Jenny Howard
Varacskosfejű leguán. Sheri Vandermolen
Galápagosi csúfolórigó. James Robins
Európai viharfecske. McKenna Paulley
Myiarchus magnirostris. Evangelina Indelicato
Pompás fregattmadár. George Skinner
Tengeri leguán. Carlos Cuenca Solana
Fecskefarkú sirály. Carlos Cuenca Solana
Vörös tarisznyarák. Charlotte Brett
Fügekaktusz. Eric Williams
Fenyőpinty, Evangelina Indelicato 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Château Frontenac luxusszálloda
  2017-10-11 21:41:01, szerda
 
  A Château Frontenac a kanadai Québec város központjában található luxusszálloda, mely a település fő turisztikai látványosságának számít. Az épület 1981-ben felkerült a Kanadai Nemzeti Történelmi Emlékhelyek listájára. Az épület helyén korábban a Château Haldimand, a brit gyarmati kormányzó székhelye állt.

A Château Frontenac, Lévis és a Szent Lőrinc-folyó felől nézve
A luxusszállodát 1893-ban, Bruce Price amerikai építész tervei alapján historizáló építészeti stílusban (neogótikus és neoreneszánsz elemek felhasználásával) építették. A megrendelő a Canadian Pacific Railway vasúttársaság volt, mely ebben az időben építette ki a Canadian Pacific Hotels szállodaláncát. Az épületet többször átalakították. A központi tornya 1926-ban épült fel William Sutherland Maxwell tervei alapján.

A hotel kibővítés előtti képe egy 1910 körüli képeslapon
Nevét Louis de Buade, Frontenac és Palluau grófjáról, Új-Franciaország legjelentősebb kormányzójáról kapta, aki a közeli Citadellát is építtette a 17. század végén.

1943-ban és 1944-ben a szálloda adott otthont a Québec-i konferenciáknak, melyeken a szövetségesek, többek között a normandiai partraszállás terveit is kidolgozták.

2001 óta a szálloda a kanadai Fairmont Hotels and Resorts szállodalánc részét képezi.

2011-ben megkezdték a fedél rézborításának kicserélését, melyet a tetőt ábrázoló hatalmas képpel takartak el.
1953-ban Alfred Hitchcock itt forgatta Meggyónom (I Confess) című filmjét, Montgomery Clift és Anne Baxter főszereplésével.

A Château Frontenac a világ egyik leggyakrabban fotózott hoteljának számít.

A szálloda 1895 körül
1900 és 1925 között, a központi torony építésekor
Az új torony építése, 1922-1923
A szálloda a Terrasse Dufferin felől nézve
A folyó és a jachtkikötő felől nézve
A Château Frontenac Lévis városából nézve
A Château Frontenac ősszel
A Château Frontenac éjszakai megvilágításban
A Château Frontenac 2011. júliusában, a tető javítása közben 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A világ legérdekesebb autógyűjteménye
  2017-10-11 16:09:15, szerda
 
  Az Egyesült Arab Emírségben élő Hamad bin Hamdan al-Nahjan autógyűjteményéhez nincs fogható a világon. Hamad bin Hamdan al-Nahjan egészen különleges járműveket gyűjt, amiket az Emirates National Auto Museumban tárol, Abu-Dzabitól durván 45 percnyi autózásra. Az intézményt bárki látogathatja.

Ford Mustang, Off-road
Mercedes S-Class, Monster Truck
Mercedes S-osztály szivárvány minden színében
A sejk építtette ezt az 50 tonnás Dodge Power Wagont is, aminek a belsejében két hálószoba, egy nappali, egy konyha és fürdőszoba van. Természetesen minden klimatizált.
Egy hatalmas Willys Jeep, amit a Dodge dömperhez hasnlóan szintén dízel erőforrás hajt.
Nagyon szokatlan Jeep Wrangler
A "Black Spider"
Jeep Wrangler a Dodge RAM elejével
Dupla Suzuki Mehran

9


8-kerekes Nissan Patrol
6 kerekes Nissan Patrol
Rolls-Royce Camargue vadászathoz
A világ legnagyobb, vontatható lakókocsija, ami gyakorlatilag egy ház.
1972-es Land Rover Shortland 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Super-Kamiokande neutrínóobszervatórium Japánban.
  2017-10-11 16:04:32, szerda
 
  Super-Kamiokande egy neutrínóobszervatórium Japánban. A napneutrínók, a légköri neutrínók és a protonbomlás tanulmányozására építették, de alkalmas a Tejútrendszeren belüli szupernóvákból származó neutrínók észlelésére is.
A Super-Kamiokande 1000 méterrel a földfelszín alatt helyezkedik el a Mozumi bányában (Kamioka Mining and Smelting Co.), Japán Gifu megyéjében. 50000 tonna tiszta vizet tartalmaz melyet nagyjából 11146 darab 20 inch átmérőjű fotoelektron-sokszorozó vesz körbe. (A vizet a kitűnő ár/törésmutató arány miatt használják.) Henger alakú, mely 42 m magas és 39 m átmérőjű. A neutrínó kölcsönhatva a víz egy atommagjának protonjával vagy neutronával létrehozhat egy a vízbeli fénysebességnél gyorsabban mozgó részecskét: müont vagy elektront (természetesen azért ez lassabb mint a vákuumbeli fénysebesség). Az így keletkezett részecske Cserenkov-sugárzását figyelik a fotoelektron-sokszorozók. A gyors részecske egy kúp alakban bocsát ki fényt, melynek a vetületét észleljük a tartály falán (ábra). A különböző felvillanásmintázatokból derül ki a bejövő neutrínó iránya és típusa (íze).
Hogy ne zavarják az eredményt a kívülről jövő részecskéket (átfutó müon; falból jövő neutron és foton) egy külső detektor figyeli (vétó), amely 2 méter vastag vízfalból áll, melyet 1857 darab 8 inch átmérőjű fotoelektron-sokszorozó figyel.


A detektor a belül keletkező nagyenergiájú elektronokat és müonokat (beleértve antirészecskéiket is) figyeli.
Először a müonneutrínó nukleonnal ütközik, amelyből müon keletkezik, amely Cserenkov-sugárzást bocsát ki. A müon lelassul, és rövid idő múlva elbomlik elektronná, amely szintén Cserenkov-sugárzást bocsát ki. A részecske és antirészecske között nem tud különbséget tenni a detektor.
1982-ben kezdődött meg az elődjének, a Kamioka obszervatóriumnak (Tokiói Egyetem) az építése és 1983 áprilisában lett kész. Célja a proton bomlásának vizsgálata volt, mely a részecskefizika egyik legalapvetőbb kérdése. (Eddig úgy tűnik, a proton stabil, vagy rendkívül hosszú élettartamú.)
A detektort, amelyet KAMIOKANDE névre keresztelték (Kamioka Nucleon Decay Experiment), egy olyan tartály volt, mely 3000 tonna tiszta vizet tartalmazott, melyet 1000 fotoelektron-sokszorozó cső (PMT) figyelt. A henger alakú tartály 16,0 m magas és 15,6 m átmérőjű volt.
1985-ben kezdődött a detektor átépítése, hogy kozmikus eredetű neutrínókat is észlelni tudjon. Ennek eredményeképpen a detektor sokkal érzékenyebb lett, és sikerült észlelnie a az 1987-ben a Nagy Magellán-felhőben felrobbant szupernóva (SN 1987A) által létrehozott neutrínókat. 1988-ban napneutrínókat is észlelt, mely előrelépést jelentett a neutrínócsillagászatban. A Kamiokandénak nem sikerült proton bomlást észlelnie, amiből a proton élettartamra alsó becslést lehetett adni.
Jobb hatásfokú neutrínóészleléshez és a protonbomlás további vizsgálatához nagyobb érzékenységre volt szükség. Ez vezetett a tizszer nagyobb térfogatú Super-Kamiokande megépítéséhez, mely 1996-ban kezdte meg működését.
A Super-Kamiokande együttműködés 1998-ban jelentette be első eredményét a neutrínóoszcilláció létezésére, melynek következménye az, hogy kell lennie nem nulla tömegű neutrínónak (a három típus között). Ezelőtt egyetlen kísérlet sem zárta ki, hogy a neutrínóknak nulla a tömegük.
2001. november 12-én több ezer fotoelektron-sokszorozó láncreakciószerűen berobbant. (A berobbanó detektorok nyomáshulláma összetörte a szomszédos detektorokat is.) A detektort részben újjáépítették nagyjából 5000 olyan fotoelektron-sokszorozóval, amelynek a burkolata megakadályozza a láncreakció megismétlődését.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 155 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 5489
  • e Hónap: 67891
  • e Év: 4814429
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.