Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Híres tudósok, akik állítják hogy a Magyarok földönkívüliek.
  2017-10-12 09:34:45, csütörtök
 
  Remélem, hogy most sem keveredik az angol számítógépnyelvvel!!!!









Híres tudósok, akik állítják hogy a Magyarok földönkívüliek.


ENRICO FERMI olasz atomfizikus (1901-1954): Amikor Fermit megkérdezték, hogy hisz-e az űrlakókban, azt válaszolta: ,,Már itt vannak, Magyaroknak nevezik őket!"

ISAAC ASIMOV (1920-1992) scifi író: ,,Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."

NICHOLAS LEZARD - The Guardien (2004): ,,A magyarok tulajdonképpen nem is földi lények, hanem egy szuper-intelligens földönkívüli-faj, amelynek sikerült egybeolvadnia az emberiséggel, s csak műveik zsenialitása és nyelvük teljes érthetetlensége árulja el őket."

GRIM JAKOB (1785-1863) az első német tudományos nyelvtan megalkotója: ,,A magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet."

Sir BOWRING JOHN (1792-1872): ,,A magyar nyelv messze magasan áll, magában. Egészen sajátos módon fejlődött, és szerkezetének kialakulása olyan időkre nyúlik vissza, amikor a legtöbb európai nyelv még nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, sőt matézis, erő, a hangzatok minden hajlékonyságával és alakíthatóságával. E nyelv a nemzeti önállóság, a szellemi függetlenség legrégibb és legfényesebb emléke... A magyar nyelv eredetisége még ennél is csodálatosabb tünemény! Aki megfejti, isteni titkot boncolgat, annak is az első tételét..."

KRATZ S. GROVER (1931-2002) amerikai antropológus: ,,A magyarországi magyar nyelv ősisége ugyanilyen meglepő lehet... átmeneti kőkori nyelvnek tartom, mely megelőzi az újkőkor kezdetét... a magyar az összes helyben maradó európai nyelvek közül gyakorlatilag a legrégibb..."

ARNALDO DANTE MARIA NACCI, az Olasz Kultúrintézet igazgatója (2006): ,,...a magyar nyelv nem szorul senkire, nem kölcsönöz, nem üzletel, nem ad nem vesz el senkitől. Míg más országokban a nép formálja a nyelvet, addig itt a nyelv formálja a magyarokat. Azt hiszem, hogy a magyar nyelv a világörökség része is lehetne, mert tiszta nyelv. Semmilyen más nyelvnek nem sikerült tulajdonképpen behatolni és idegen kifejezéseket ráerőltetni...
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek, csodák?  
Gámentzy Eduárd : Hangulat
  2017-10-12 08:55:36, csütörtök
 
 





Gámentzy Eduárd : Hangulat



Mikor csak magam,
... És senki más...
Kizárt világ, tűnő varázs.
Valami furcsa hangulat,
hangtalan léptek,
tehervonat, az állomás,
koszos padok.
Megfoghatatlan dallamok.
Egy láthatatlan zenekar,
hangol a ködben,
engem akar!
Gitáros kellene nekik,
- Játszanál velünk? - kérdezik.
- Én már nem!... Én már nem tudok!
Ujjaim acélsodronyok.
Gitárom visszaadtam rég,
a fának, amiből metszették.
- Most megyek! Adjatok utat!
Nem vagyok, csak egy mozdulat
a tovatűnő éjszakán.
- Pipacs a töltés oldalán.



 
 
0 komment , kategória:  Gámentzy Eduárd   
Házi gyógymódok körömgomba ellen
  2017-10-12 07:53:03, csütörtök
 
 





Házi gyógymódok körömgomba ellen


A nyár beköszöntével előkerülnek a nyitott lábbelik, szandálok, a sokakat érintő körömgomba pedig amellett, hogy nem szép látvány, fájdalmas is lehet. Egy kis immunerősítéssel és néhány praktikával azonban búcsút inthetünk a kellemetlen tüneteknek.


Néhány tipp körömgomba esetére

Teafaolajjal való ecseteléssel fertőtleníthetjük a körmöket, antibakteriális hatása pusztítja a gombákat és egyéb baktériumokat. Egy fültisztító pálcára cseppentsünk 2 csepp teafaolajat és napi kétszer kenjük át vele az érintett felületet.


Lábfürdő

Különböző lábfürdők remekül felveszik a harcot a körömgomba ellen. Ecetes lábfürdő esetén 20 percre áztassuk lábunkat egy lavór vízhez öntött felespohárnyi 20%-os ecetben. Ugyanezt szódabikarbónával is érdemes kipróbálni, 3 evőkanál szódabikarbónát egy lavór langyos vízbe öntünk, majd áztatjuk lábunkat szintén 20 percig. Ezt kiegészíthetjük 3 db fokhagymával is, a szódabikarbóna semlegesíti a kellemetlen szagokat és ápolja, puhítja a bőrt.


Grapefruitmag csepp kúra

Immunrendszerünket erősíthetjük grapefruitmag cseppekkel, amely segít a gombák elleni harcban, továbbá vírusölő hatása is van. Fogyasszunk mellé probiotikumot a bélflóránk egészségének megőrzése érdekében. Ugyanígy gombaölő, baktériumölő hatású az ezüst kolloid, amelyet kúraszerűen alkalmazhatunk. Naponta étkezések előtt 3×1 teáskanálnyi ezüstkolloid fogyasztása pusztítja a gombákat. Ajánlatos fogyasztani mellette probiotikumot, hogy a bélflóra kellő támogatásban részesüljön.


Immunerősítés

Ha erős az immunrendszer, akkor hatékonyan harcol a gombás megbetegedések ellen is. Éppen ezért gombás fertőzés esetén célszerű immunerősítés céljából naponta nagyobb dózisú C vitamint fogyasztani. Ráadásul a szervezetünknek számos pontján hasznos segítség. Továbbá igyekezzünk megfelelő figyelmet fordítani a megelőzésre.




 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
A szódabikarbóna 5 praktikus felhasználási módja
  2017-10-12 07:39:58, csütörtök
 
 






A szódabikarbóna 5 praktikus felhasználási módja, amire eddig nem is gondoltál volna!


Mindenki számára ismert már a szódabikarbóna egészségügyi és háztartási pozitív hatása. Használjuk kályhát, csempét, hűtőt pucolni, segítségével el tudjuk távolítani a penészt és a kellemetlen szagokat, de tisztítókúra részét is képezheti.

Az alábbiakban nézzünk 5 igencsak praktikus tanácsot, amivel nagyban megkönnyíthetjük életünket.

1. Táplálja a növényeket

Egy evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel egy liter vízben, majd ezzel öntözzük a növényeinket. Értékes tápanyagokhoz juttatjuk, szebben fognak virágozni, és leveleik is fényesebbek lesznek. A szódabikarbóna segítségével hatékonyabban megszabadulhatunk a kórokozóktól.

2. Égési seb kezelésére

Sokkal hamarabb gyógyul az égési seb, ha egy tálba jeget teszünk, felöntjük egy kevés hideg vízzel, majd a jeges vízbe szódabikarbónát szórunk. Mártsunk bele egy pamutruhát, és ezzel borogassuk a sebet.

3. Szájápoló

Szájvíz helyett alkalmazhatjuk, hiszen sokkal egészségesebb. Tegyünk egy pohár vízbe egy kanál szódabikarbónát, és ezzel öblögessük a szánkat, gargarizáljunk is vele, hogy a garatot is megtisztítsuk. Megszabadulunk a kórokozóktól és fertőtlenít is.

4. Puhítja a húst

A vastagabb szelet húsokat nem muszáj klopfolnunk. Kenjük be jó vastagon szódabikarbónával mindkét oldalát, majd tegyük a hűtőszekrénybe. Ezután vegyük ki, mossuk le, és már süthetjük is. Puha és omlós lesz klopfolás nélkül is.

5. Páraelszívó

Töltsünk meg egy zoknit félig szódabikarbónával, bogozzuk meg, majd tegyük egy olyan szekrény polcára, amely párásodásra, penészedésre hajlamos. A szódabikarbóna magába szívja a nedvességet.

http://twice.hu/


 
 
0 komment , kategória:  Jó tudni!  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 9 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 1086 db bejegyzés
Összes: 12905 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 1117
  • e Hónap: 8708
  • e Év: 98318
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.