Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
7 fontos élettapasztalat, amire az iskola nem tanított meg!
  2017-10-12 23:21:12, csütörtök
 
  Sokan nosztalgikus hangulattal tekintenek vissza iskolás éveikre, hiszen itt köttettek az első barátságok, itt történtek meg az első csalódások és itt tanítottak tanáraink számolni, olvasni. A tudományok és az alapszintű ismeretek mellett viszont ritka az az iskola, amelyik képes valami plusszal útra engedni diákjait.
A mindennapi élethez nélkülözhetetlen pár olyan képesség, amit még az iskola sem képes megtanítani. Ezeket a képességeket, tapasztalatokat leggyakrabban a saját bőrünkön, a saját hibáink árán tanuljuk meg:

1. Az iskola nem tanított meg arra, hogy a pillanatnak élj!

Az egész iskolai élet a rendszerre és a rendszerességre épít, minden egyes perce előre meg van tervezve, úgy a tananyag, mint a szünetek és órák sorrendisége. Ebből az ütemezett világból nagyon nehéz kiszakadni, viszont meg kell próbálnunk. Ne rágódjunk azon, ami a múltban volt és ne aggódjunk azért, ami a jövőben lesz, csak próbáljuk meg a most pillanatát kihasználni.

2. Az iskola nem tanított meg arra, hogy merj nemet mondani!

Az iskolai rendszer szerint a diák köteles betartani a tanító, tanár, pedagógus utasításait. A tanár határozza meg, hogy melyik padban ülhetsz, hogy mikor írj, mikor mehetsz haza. Ez gyermekkorban még teljesen természetes folyamat, hiszen a kisgyerekben ki kell alakítani mi a helyes és mi a helytelen, viszont felnőttként már jogod van hangot adni valaminek, amivel nem értesz egyet, vagy nem tetszik, és ezt bátran ki is kellene használd!

3. Az iskola nem tanított meg arra, hogy kövesd a szíved!

A szív mindig tudja, mire is vágyik, de az iskolai szabályok ellehetetlenítik, hogy akkor és azt tegyük, amihez kedvünk van. Biztosan sokaknak ismerősen cseng: ,,Addig nem mehettek ki szünetre, amíg..." Ezek a korlátok képesek még az iskola befejezte után is bennünk maradni, ezért figyelj a szívedre, és ha kedved tartja, hogy például az egész napod a parkban töltsd, akkor tedd meg!

4. Az iskola nem tanított meg értékelni az érzelmeket!

Az érzelmek kifejezése és észlelése roppant fontos, hiszen ezáltal kapunk és adunk visszajelzést a környezetünkben lévő embereknek. Az iskolában gyakran rossz szemmel nézik a sírást, vagy a düh kimutatását. Pedig érzelmeinket kifejezni a legjobb módja annak, hogy egy adott problémával kapcsolatban megkönnyebbüljünk.

5. Az iskola nem tanította meg, hogy hogyan bízz magadban!

Az iskolában mindig voltak segítő kezek, ha elakadtál valamiben, ezért ha nem tudtad hogyan tovább feladtad és rögtön segítséget kértél. Az élet nem ilyen egyszerű, ki kell tartanod, és fel kell találnod magad még a legreménytelenebb helyzetekben is.

6. Az iskola nem tanította meg hogyan fejezd ki a nem egyetértésedet!

Habár manapság egyre többször alkalmazzák a tanárok azt a módszert, hogy vitára bocsájtanak egy-egy témát a diákok körében, mégsem kap a diák elég teret, hogy kifejezze, ha valamivel nem ért egyet. A legtöbben képtelenek függetlenül gondolkodni, és nem tudják megkülönböztetni, hogy mi az, ami valóban jó nekik és mi az, amit csupán mások tartanak jónak.

7. Az iskola nem tanított meg arra, hogy hogyan létesíthetsz hosszú távú kapcsolatot!

A szerelem az élet azon területe, ahol az ember leginkább a saját kárán képes tanulni. Diákként lehetnek rövid ideig tartó, kezdetleges kapcsolataink, diákszerelmek jöhetnek-mehetnek, de azt, hogy milyen is az igaz szerelem, azt csak jó sok évnyi tapasztalat után leszünk képesek megtudni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Hűtő szagtalanítása
  2017-10-12 19:41:45, csütörtök
 
  5 egyszerű módszer, ami elűzi a hűtőben terjengő kellemetlen szagokat!

A hűtőt érdemes rendszeresen takarítani, fertőtleníteni, mivel még is csak az élelmiszereket tároljuk benne. Ha mégsem fordítunk kellő figyelmet a higiéniára, idővel fura szagok kezdenek el terjengeni a hűtőben, ami egyáltalán nem jó jel.

Most következzen 5 hatásos módszer, hogy miként szabadulhatunk meg ezektől a kellemetlen illatoktól.

1. ECET
Az ecet fertőtlenít és a kellemetlen szagoktól is megszabadítja a hűtőt. Keverj össze egy rész vizet egy rész ecettel, majd ezt töltsd bele egy szórófejes flakonba, és fújd be vele a hűtőt, és egy törlőpapírral töröld végig a felületeket.

2. DARÁLT BABKÁVÉ
Egy kis tányérra tégy pár kiskanál frissen darált babkávét, majd helyezd el a hűtő valamelyik sarkába. A kávé magába szívja a rossz szagokat, így mérséklődik ez a probléma.

3. CITROMLÉ
Főként a halszagot semlegesíti, de a fokhagyma szagtól is megszabadít. Egy kis pohárba facsarj némi citromlevet, majd tedd rá a hűtő polcára. A narancs- és a mandarinlé is megteszi.

4. FŰSZEREK
A leghatékonyabb fűszer például a fahéj, a szegfűszeg és a szegfűbors. Egy kis edénybe kell tenni egy keveset az említett fűszerekből, majd azt betenni a hűtőbe.

5. SZÓDABIKARBÓNA
Nagyon olcsó, és ha két evőkanál szódabikarbónába még cseppentesz pár csepp illóolajat, akkor nem lesz több gond a kellemetlen hűtőszagokkal.

5. SZÉN
A szén főként a főtt ételek szagát szívja magába. Ez akkor jön jól, ha az ételek olyan edényekben vannak tárolva a hűtőben, amelyek nem zárnak jól.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
7 pozitív karmikus törvény- megszabadít a rossz karmádtól
  2017-10-12 19:37:30, csütörtök
 
  Ahhoz, hogy lebontsd a negatív karmádat, jó emberré kell válnod, nem szabad elkövetned a múltban már egyszer elkövetett hibákat, törekedj arra, hogy úgy magadnak, mint másoknak is segítesz, ha baj van.

Nem létezik olyan emberi sors, és karma sem, amelyen ne lehetne változtatni. Ha úgy érzed, hogy az életből neked mindig a nehézségek, a megpróbáltatások jutnak, akkor itt az ideje, hogy szemléletet válts, főként akkor, hogy a családban gyakori vendég a negatív karma.

Íme 7 olyan karmikus törvény, amely segít jobbá tenni az életed, a sorsodat:

1. HA POZITÍV VÁLTOZÁST SZERETNÉL AZ ÉLETEDBEN, AKKOR TENNED KELL AZÉRT, HOGY AZ BEKÖVETKEZZEN
Az emberek egy bizonyos életkorban hajlamosak megfeledkezni arról, hogy csak akkor lehetséges pozitív változást elérni az életben, ha tesznek is érte. Arra nem szabad és nem is érdemes várni, hogy majd jobb irányba mozdul el az életed. Reménykedés helyett inkább cselekedni kell.

2. TUDD KONTROLLÁLNI A SAJÁT SZEMÉLYISÉGEDET
A nap végén egyetlen "dolgot" kell tudnod kordában, kontroll alatt tartanod, mégpedig saját magadat. Másokat nem irányíthatsz, a felelősséget csak a saját tetteidért vállalhatod, és vállalnod is kell.

3. AZ ÉLETED A SAJÁT ALKOTÁSOD
A saját életedre tekints úgy, mint egy műalkotásra. Te vagy a művész, neked van egyedül jogod, hogy úgy színezd ki az életedet és olyan színeket használj, amelyek csak szeretnél és amelyek megfelelnek a saját igényednek, sorsodnak.

4. AZ "ÉLETMESE" ADDIG ISMÉTLŐDIK, AMEDDIG MEG NEM TANULOD
Az egyik legfontosabb karmikus törvény úgy szól, hogy mindaddig, míg nem tanulod meg az életleckét, ameddig meg rá nem jössz a tanulságra, addig nem fogsz tudni változtatni az életeden.

5. A DOLGOK CSAK AKKOR VÁLNAK ÉRTÉKESSÉ, HA AZOKÉRT KEMÉNYEN MEGKÜZDESZ
Valaminek csak akkor lesz igazi értéke, ha azért komolyan és keményen megküzdesz, máskülönben nem tudod értékelni, nem tudsz örülni annak a bizonyos dolognak, megvalósításnak.

6. A LEGNAGYOBB SZEMÉLYES SIKER ÉS ELÉGTÉTEL AKKOR VAN, MIKOR A KÖZÖSSÉG SZÁMÁRA IS POZITÍV DOLGOT SIKERÜL MEGVALÓSÍTANOD, AMI MINDENKIT ÖRÖMMEL TÖLT EL.
Ha gazdaggá, tehetőssé válsz, akkor segítsd a környezetedet, a közösséget, amelyben élsz, mert az igazi boldogságot csak így tudod megtapasztalni. Ez a karmádra is jó hatással van.

7. LÉGY BOLDOG!
Ez a legfontosabb törvény mindközül. A boldogság energiája képes a leghatásosabban semlegesíteni a negatív karmát.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Gyors megoldások - otthon egyszerűen
  2017-10-12 19:34:08, csütörtök
 
  1. MIGRÉNEKRE
Olcsó és gyors megoldás a mentakivonat. Ezt bármikor beszerezheted és kéznél tarthatod otthon, vészhelyzet esetén. Néhány csepp olajat masszírozz a halántékodon, és hagyd hatni 15-30 percig. Segít lecsillapítani az idegeket, hála gyulladáscsökkentő tulajdonságainak.

2. PUFFADÁSRA
A legjobb megoldás erre a gyermekláncfű tea. Enyhe hashajtó és vízhajtó hatásának köszönhetően, beindítja az epefunkciókat, ami kedvez az emésztésnek és csökkenti a puffadás érzetét. Naponta 1 csésze gyermekláncfű tea kiváló kezelés a májműködési és emésztési zavarokra.

3. HÁTFÁJÁSRA
A masszázs, mentaolaj vagy a jég csak néhány megoldás a fájdalom enyhítésére. Keverj egy csésze vízhez két csepp mentaolajat, majd öntsd bele jégkockatartóba. A mélyhűtőben fagyaszd készre, majd tedd az érintett területre.

4. TOROKFÁJÁSRA
Készíts otthon szirupot, amit kizárólag erre a célra hasznosíthatsz. Keverj negyed teáskanál cayenne-i borshoz 1 teáskanál almaecetet, 2 evőkanál vizet és 1 evőkanál mézet.

5. FAKÓ ARCBŐRRE
Használj majonézt, ami a szójaolajnak köszönhetően visszaadja a bőr rugalmasságát, ezáltal pedig természetes fényét.

6. TÖREDEZETT, SZÁRAZ HAJRA
Az olívaolaj intenzíven hidratálja a hajat. Masszírozz néhány csepp olívaolajat a hajadba, aztán bugyoláld egy törülközőbe. Hagyd 10 percig hatni, majd mosd meg a hajad samponnal, és használj balzsamot is.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Torokfájásra
  2017-10-12 19:07:48, csütörtök
 
  Ha reggel arra ébredünk, hogy kapar a torkunk, nehezünkre esik a beszéd, és még a levegővétel is nehezünkre esik, bizony az egész napunkat el tudja rontani.

Ilyenkor, ha gyorsan bekapunk egy gyógyszert, az bizony nem hat rögtön, és így türelmetlenek és morcosak leszünk. Tegyünk ellene, hogy elmúljon a torokfájásunk, és jól teljen a napunk! Keverjünk otthon csodaszert: olcsó, egyszerű, gyorsan megy és tényleg hatásos.

Hozzávalók: méz, almaecet, víz, citromlé, fahéj

Elkészítés: töltsünk egy pohárba jó meleg, de ne forró vizet, és keverjünk el benne két evőkanál mézet, két evőkanál almaecetet, két evőkanál frissen facsart citromlevet és egy csipet fahéjat. Az összetevőket jól keverjük el, majd igyuk meg egyhúzásra. Egy órán belül kell érezzük a mindent felülmúló hatását. Jobb, mint a gyógyszer!

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Kéz masszírozás
  2017-10-12 10:21:07, csütörtök
 
 



Nagyobb a kép : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A fejfájásról
  2017-10-12 10:17:22, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 170 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 226
  • e Hét: 1189
  • e Hónap: 14180
  • e Év: 190055
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.