Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Így gyógyít a méz
  2017-10-18 23:07:23, szerda
 
  A méz nem véletlenül él hatásos házi szerként a köztudatban. Olyan fajtát vegyünk, amely csomagolásán a "nyers" vagy a "pasztőrözetlen" felirat szerepel - és akkor kikúrálhatjuk vele az alábbiakat. :

A túlsúllyal, magas vérnyomással vagy magas koleszterinszinttel küzdőknek érdemes lehet minden reggel ébredés után meginni egy pohár meleg vizet, amelybe egy teáskanál mézet és 5-10 csepp almaecetet kevernek. Ez az ital segít megszabadulni a felesleges zsírtól és koleszterintől.

A szájban vagy a száj környékén kialakult fekélyeket, aftákat kezelhetjük egy teáskanál méz és egy csipetnyi kurkuma keverékével is. Ez a szer fokozza a nyáltermelődést, illetve segíti a méreganyagok távozását. Tartsuk egy kis ideig a szájban, majd köpjük ki. Belső fekélyeket kúrálhatunk úgy is, ha egy csésze meleg tejhez egy teáskanál mézet keverünk, és ezt isszuk naponta két alkalommal.

Megfázás esetén fél teáskanál fahéjat keverjünk egy teáskanál mézbe, és ebből vegyünk be naponta két-három alkalommal. Ha a légutainkat szeretnénk megtisztítani, akkor egy teáskanál friss gyömbérlevet és egy teáskanál mézet keverjük össze, amit napi két-három alkalommal fogyaszthatunk. Hányinger, hányás, emésztési gondok esetén egy rész citromlevet keverjünk egy rész mézzel, mártsunk bele egy kanalat, majd nyalogassuk le róla lassan, óvatosan a folyadékot naponta kétszer.

Szorongás enyhítésére remek megoldás, ha egy pohár friss narancslébe egy teáskanál mézet és egy csipet frissen reszelt szerecsendiót keverünk. A dohányzásról leszokóban lévőknek segíthet, ha egy kevés felkockázott ananászt összekevernek egy teáskanál mézzel, és ezt eszegetik, mielőtt rágyújtanának.

Nehezen szűnő csuklás esetén keverjünk össze egy csészében egy teáskanál mézet és egy teáskanál ricinusolajat. Mártsuk bele az ujjunkat, és nyaljuk le. Ismételjük 5-10 percenként, míg csuklásunk el nem múlik.
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Ahány méz, annyi hatóanyag
  2017-10-18 23:00:47, szerda
 
  Nátha és köhögés ellen mézes tea, ezt a receptet mindenki ismeri. De vajon azt tudja-e, hogy sok egyéb betegség gyógyításában is segíthetnek a különböző mézfajták?

Melyik méz milyen bajra jó?

Akácméz :
Fertőtlenítő és köhögéscsillapító hatású. Akárcsak az akácvirágból készült tea, az akácméz is ajánlott a gyomorsav-túltermelés miatt kialakuló emésztési zavarok enyhítésére.

Fenyőméz :
Nehéz fizikai munkát végzőknek, ásványianyag-hiányban szenvedőknek ajánlott. Enyhíti a tüdő- és légcső-megbetegedéseket. Fertőtlenítő, vizelethajtó, csonterősítő, vérszegénység esetén is gyógyító hatású.

Galagonyaméz :
Fogyasztása különösen szívbetegségek esetén, szívgyengeségben, keringési zavarban szenvedőknek, infarktuson átesett betegeknek ajánlott.

Gesztenyeméz :
Magas ásványianyag-tartalmú, rendszeres fogyasztása akadályozza a trombózis kialakulását, de a visszértágulat mérséklésére is alkalmas. Étvágytalanság ellen kiváló.
Hársméz
Megfázás, torokgyulladás, köhögés és hörghurut régóta bevált házi gyógyszere, de alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra is. Álmatlanság, idegesség leküzdésére is jó.

Mentaméz :
Emésztést serkentő, puffadást csökkentő, érzéstelenítő, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású. Nagyszerű vizelethajtó, segíti a súlycsökkenést.

Vegyes virágméz :
Többféle virágról gyűjtött nektárból és virágporból készül, ezért tápérték szempontjából a legértékesebb mézünk. Színe a sárgástól a barnás árnyalatokig sokféle lehet, ízük is jelentősen eltérhet.

Méhpempő :
A méhpempő vitaminokban, ásványi anyagokban, különleges fehérjékben gazdag, javítja a szervezet anyagcseréjét, felfrissíti, szinte új életre kelti a testet, egészségesen tartja a csontrendszert és az ízületeket.

Propolisz :
A propolisz immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatása miatt hatékony gyógyszere a megfázásos betegségeknek. Vérnyomáscsökkentőként, szívbetegségek, fekélyek, ízületi bántalmak enyhítésére is ajánlott.

Lépesméz :
A lépesméz tápanyagtartalma a legnagyobb, hiszen ebben az egyébként kiszűrt, például a méhlárvák táplálására készített anyagok törmelékei is belekeverednek, amelyek nagyon sok nyomelemet, vitamint, enzimet és hormont tartalmaznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Szép kislány gif
  2017-10-18 22:49:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Eső gif
  2017-10-18 22:48:47, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
Csillagos hölgy gif
  2017-10-18 22:47:25, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mozgó képek-gifek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 170 db bejegyzés
e év: 1689 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 15880
  • e Hónap: 29629
  • e Év: 234330
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.