Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Csend
  2017-10-26 21:37:40, csütörtök
 
  Csend


Teremtő eszmék melegágya,
gondolkodó számára: bánya.

Színes kalandok szürke vége,
buták és bölcsek menedéke.

Csalódott szívek balzsamírja,
üres beszédek tömegsírja.

Megbántott, sebzett énre pólya,
temetőkertek takarója.

Fáradt, kihűlő szív verése...
Csend, csend... Az ISTEN érkezése...

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Hogyan viselkedjünk az Úr házában?
  2017-10-26 21:33:46, csütörtök
 
  Hogyan viselkedjünk az Úr házában?

"...mi módon kell forgolódni az Isten házában." 1Timótheus 3,15


Ebben a pár versben derül ki, a 2. és 3. részben miért írt arról Pál, hogyan járjanak el a tisztségviselők választásánál. Mint írja, hamarosan el akar menni, föltéve, hogy nem jön közbe semmi. Az elkezdett munka viszont eltolódhat ez esetben. Az ügy azonban sokkal fontosabb, mint hogy várjanak vele. Szükséges volt megmagyarázni, hogyan kell forgolódni a gyülekezetben a tisztségekről való gondoskodásnál. Pál három néven említi a gyülekezetet. Először azt mondja róla, hogy Isten háza, mivel Isten Igéje és Lelke által a gyülekezetben akar lakni. A gyülekezet az élő Istené, és nem a bálványoké. Azé az élő Istené, aki az igehirdetés által örök életre hívja a bűnösöket, a bűn sötétségéből Isten kegyelmének világosságába.
A gyülekezet az igazság oszlopa és erőssége. A gyülekezet az igazság tiszta megvallásának hordozója, ugyanúgy, ahogy az épület az alapon nyugszik. Isten igazsága az, amit kijelentett az evangéliumban: a megváltásra vonatkozó tanács bevégzése.
Pál utolsó hat sora valószínűleg egy akkori, ismert keresztyén ének szövege. Az ének az Üdvözítő életéről, emberré lételétől mennybemeneteléig szól. Eljövetelének örömhírét a pogányok között is hirdették, és ezt a prédikálást megáldotta az Úr. Az istenellenes világban, amelyben úgy tűnik, hogy az ördögé minden hatalom, mégis megtérnek bűnösök. Soli Deo Gloria. Egyedül Istené a dicsőség.

I. A. Kole
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A szegénység megbotránkoztat
  2017-10-26 19:25:02, csütörtök
 
  A szegénység megbotránkoztat


Miért nélkülöznek emberek ezrei Anglia minden részén, és mennek tönkre a szegénység miatt? Ismerem ezeket a tényeket. A saját szememmel láttam az ország minden szegletében. Ismerek embereket, akiknek csak minden második nap van valami satnya kis ennivalójuk. Ismerek egy nőt, aki a szemétdombról visz haza büdös halat magának és a gyermekeinek. Ismerek egy másikat, aki csontokat gyűjt, amiket a kutyák hagytak az utcán, hogy azokból levest főzve meghosszabbítsa nyomorúságos életét. Még ma is ilyen sorsa van sok embernek egy tejjel-mézzel folyó országban, ahol a legszükségesebb dolgokon felül a bőség és kényelem is bőven megtalálható.

...... .........

Az, hogy a gazdagok a szegényeket csak ilyen csekély mértékben szánják, főleg amiatt van, mert ritkán látogatják őket.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Húsvéti hangok
  2017-10-26 08:48:14, csütörtök
 
  Húsvéti hangok


Kicsi gyerekek örülnek köröttem.
Az arcuk ragyog, a szemük nevet.
Egy hatalmas kéz letörölt egünkről
ma éjjel minden sötét felleget.

Az erdő alja sok virágszemével
a véghetetlen kéket kémleli,
és ezer hang csicsergi a magasba,
amivel a kis madárszív teli.

Éneklek én is. Rólad, húsvét reggel.
Együtt ujjongok a gyereksereggel.
Kis virágokkal égre kacagok.

Hangja vagyok madarak himnuszának.
Bús emberek, miért a gond, a bánat?
Ti nem tudjátok, hogy feltámadott?!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Megigazítás
  2017-10-26 08:34:10, csütörtök
 
  "Jézus Krisztus azért jött a világra, hogy megmentse a bűnösöket. Ez önmagában is nagyon meglepő, de a legjobban azok vannak meglepve, akik ennek az áldását már élvezik. Számomra mindmáig az a legnagyobb csoda, hogy Isten még engem is megigazít. Mert ha leszámítom azt a jót, amit már Isten szeretete munkált ki bennem, úgy érzem, nem vagyok más, mint egy csomó hitványság, határtalan romlottság és bűntömeg. Teljes bizonyossággal tudom azonban, hogy Isten engem a Jézus Krisztusba vetett hit által megigazít, és úgy bánik velem, mintha teljesen igaz lennék; és így Istennek örököse, Jézus Krisztusnak örököstársa vagyok.
Közben pedig, emberi természetemet tekintve, ott a helyem a legbűnösebbek között. Teljesen méltatlan vagyok, Isten mégis úgy bánik velem, mintha kiérdemeltem volna az üdvösséget. Úgy szeret engem, mintha mindig istenfélő lettem volna, holott régen istentelen voltam. Isten ily nagy szeretetét látva, a csodálkozás döbbenetéből végtelen hála fakad az emberben."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Éltem esztendői
  2017-10-26 08:03:27, csütörtök
 
  Éltem esztendői

Éltem esztendői lassan elvonulnak,
becsukja mögöttük ISTENEM a múltat,
háta mögé veti mindent megbocsátva,
s reménységgel állít jövőm kapujába.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Sokat vártatok..."
  2017-10-26 07:51:45, csütörtök
 
  "Sokat vártatok, de ímé kevés lett; haza is hordtátok, de én ráfuvallok arra. Mi okért? azt mondja a Seregeknek Ura. Az én házamért, amely ím romban áll, ti pedig siettek, kiki az ő házához" (Agg 1:9)



A fösvények az Úr ügyére, a helybeli gyülekezetüknek és a pogány világba kiküldött missziómunkások szükségletére szánt adományaikat gondosan kiszámítgatják, s azt jótékony és bölcs háztartásnak nevezik, de meg sem álmodják, hogy az olyan fösvénységgel magukat teszik szegénnyé. Azzal mentegetőznek, hogy kötelesek gondot viselni saját családjukról, és elfelejtik, hogy az Úr házának elhanyagolása a legbiztosabb útja annak, hogy saját házukat romba döntsék. A gondviselés teljesen és mindenestől Isten kezében van - hogy munkánkat várakozásunkon felül megáldja, vagy pedig keresztülhúzza tervünket úgy, hogy szégyennel és kárvallottan kell azt abbahagynunk. Kezének egyetlen intésével a bővelkedés útjára fordíthatja járművünket, vagy pedig hajónkat a szegénység és nyomor mélységébe taszíthatja. Az írás tanítja, hogy az Úr a jókedvű adakozót meggazdagítja, a fösvénynek pedig tapasztalni kell, hogy aki a részvétet visszafojtja, szükségbe jut. Széleskörű tapasztalataim folytán nyertem azt a meggyőződést, hogy akik a legszívesebben adakoznak, azok a legboldogabb keresztyének is ugyanakkor, és azoknak jólléte szemmel láthatóan felvirágzik. Láttam, hogy a jókedvű adakozó olyan gazdagsághoz jutott, amit álmában sem remélt volna soha. De éppen olyan gyakran láttam, hogy a kopott, részvétnélküli fösvény szegénységbe jutott azon zsugoriság következtében, melynek - véleménye szerint - elő kellett volna őt segítenie. Az emberek a jó sáfárra mindig nagyobb és nagyobb összeget bíznak - az Úr is úgy tesz. Egész gabonarakományt ad azoknak vissza, kik egy kévét ajándékoztak el. Ahol nem ad gazdagságot, megszaporítja a keveset a megelégedés által. Ezt érzi az istenfélő szív, ha a tizedet az Úrnak szenteli abból, amiben őt részesítette. Az önzés először a maga házára tekint, de az istenfélelem először az Istennek országát és annak igazságát keresi. Az önzés idővel kárt hoz, az istenfélelem pedig gazdag nyereséget. Hit kell ahhoz, hogy Istennek megnyissuk kezünket, és tény, hogy megérdemli azt tőlünk.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 536 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1915
  • e Hét: 4287
  • e Hónap: 33599
  • e Év: 221401
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.