Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film vígjáték,l,vígjáték,Teljes Film,"Romantikus filmek"
  2017-10-03 18:29:55, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-10-03 18:20:10, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség
  2017-10-03 18:12:58, kedd
 
  Levágta a saját fülét, és odaadta egy prostituáltnak

Ez az ember vagy őrült volt, vagy megelőzött mindenkit, de nem tartom kizártnak, hogy mindkettő igaz. A pályatárs, Camille Pissarro mondta ezt Vincent van Goghról, aki százhuszonöt éve ezen a napon halt meg. Az alig 37 éves művész 1890. július 27-én mellen lőtte magát, sebesülésébe két nappal később, július 29-én belehalt. Pszichológusok és művészettörténészek máig vitatkoznak a holland festő betegségéről, és arról, hogy őrültsége milyen hatást gyakorolt művészetére.

Eddig több mint 30 különféle diagnózist állítottak fel, ezek között szerepel skizofrénia, bipoláris zavar, a belélegzett festék miatti betegség, temporálislebeny-epilepszia, ezek valamelyikéhez társulhatott a gyakori éhezés, az álmatlanság és a túlzásba vitt abszintfogyasztás.

Pályafutása során csupán egyetlenegy képet tudott eladni: A vörös szőlőhegy című festményét mindössze 400 frankért vették meg.

Halála után viszont egyre nőtt a hírneve,
a múlt század közepén már a festészet történetének legnagyobbjai között emlegették.
Képei ma csillagászati összegekért kelnek el, némelyikért százmillió dollárnál is többet fizettek aukciókon. Műveinek legnagyobb gyűjteménye az amszterdami Vincent van Gogh Múzeumban található.
1853. március 30-án Groot Zundertben látta meg a napvilágot egy protestáns lelkipásztor legidősebb fiaként.



Testvérei közül a legszorosabb kapcsolat négy évvel fiatalabb öccséhez, Theodoriushoz (Theo) fűzte, aki szellemileg és anyagilag is mindig segítette őt. Levelezésüket máig kutatják, magyarázatot keresve a művész életének sorsfordulóira.








Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Az orrunk és a fülünk egész életünk során növekszik.
  2017-10-03 17:51:00, kedd
 
  Nincs mit tenni, ha elég szerencsések vagyunk, hogy megérjük, öregkorunkra igencsak megváltozik külsőnk és belsőnk egyaránt. Ez alól a sztárok sem kivételek, maximum jobban palástolják - bár ez sem sikerül minden esetben.
Fülekből kikandikáló szőrpamacsok, hatalmas orr, vékony száj

Orrunk és fülünk egész életünkben növekszik. Ez 60 év fölött egyeseknél már mókásan hosszú orrot és füleket eredményezhet, amiből ráadásul a férfiak esetében nagy szőrpamacsok is kikandikálhatnak. Utóbbi problémát még megfelelő vágóeszközzel orvosolhatjuk, a méretet azonban már nem nagyon. Ahogyan a lassan elvékonyodó ajkakon is maximum a műtét segít - nem véletlen, hogy egyre több negyvenes-ötvenes színésznő plasztikáztatja ajkait. A tavaly novemberben elhunyt Leslie Nielsen nem tartozott a szépségmániás színészek közé, így elkerülve a szikét illetve a hajfestékeket, szépen öregedett meg, és sokáig nagyon jól tartotta magát. Nyolcvan felett viszont már az ő ajkai is vékonyabbak lettek - ellentétben fülével és orrával.




Ősz hajszálak és ráncok tömkelege

Ahogy öregszünk, hajszálaink úgy lesznek egyre vékonyabbak, és a színük is folyamatosan fakul. A hajhagymák sejtjei ugyanis egy idő után zsugorodásnak indulnak, és egyre kevesebb festékanyagot, melanint termelnek, így szép lassan megőszülünk. Ha a hajhagymák már el is halnak, akkor egyre nagybb területeken hullik ki örökre a hajunk - bár nagyon eltérő mértékben. A kopaszodás mértéke függ a genetikától és a tesztoszteronszinttől, és éppúgy érinti a menopauzán túlesett nőket, mint a férfiakat. Akit nagyon zavar, az hajfestékekkel és hajbeültetéssel is leplezheti az ősz hajszálakat és foltokat, de még a celebek között is akad, aki méltósággal képes megőszülni. Richard Gere például ősz hajjal is Hollywood egyik legnagyobb szívtiprója - hiába múlt el 63 éves.

A tinédzserkor elmúltával a ráncok is megállíthatatlanul szaporodnak arcunkon, mennyiségükben szerepet játszik a már említett genetika, de az életmódunk is. Különböző kencékkel és kezelésekkel valóban éveket, vagy akár évtizedeket fiatalíthatunk bőrünkön, de műtétek és botoxkezelés nélkül ötven-hatvanéves korára nincs mit tenni, mindenki ráncos lesz. A bőr öregedését elősegíti egyébként a folyamatos hideg, hiszen a bőr képtelen megújulni és táplálékfelvétele is korlátozott, a tűző nap, a dohányzás, de a nagy nevetések is - nem hiába mondják, hogy egy idő után életünk az arcunkra van írva. Így járt ezzel Madonna is, aki bármennyire is szeretne húszéves lenni, a feneke már nem olyan kemény, mint régen, de Janice Dickinson is csinálhat az arcával, amit akar, lábainak ráncos bőre elárulja, hogy bőven az ötvenes éveiben jár.



Hízás és a vele járó toka

A korral évről évre hízunk egy kicsit, és a lerakódó zsírpárnák az arcunkat sem kímélik. A nagyob orrhoz általában nagyobb arcunk is nő, és az összképet szép kis toka díszíti. Utóbbi ellen sem nagyon lehet tenni semmit, hiszen a genetika és a múló idő is elősegíti növekedését - ha azonban hirtelen nagyon megvastagodna a nyakunk, akkor érdemes megvizsgáltatni a pajzsmirigyünket. Egészséges emberek arctornával vagy műtéttel kisebbíthetik tokájukat, és sokan élnek is ezzel a lehetőséggel, bár egy ötvenéves emberből egy műtét sem varázsol húszévest. Jól látszik ez az 53 éves Charlene Tilton arcán is: a Dallas valamikori szőke üdvöskéje mára telt arcú, középkorú nő lett, de Richard Dean Anderson régi MacGyver-es arcélét sem láthatjuk viszont többet. Ahogy az egykori szexszimbólumét sem, a méltósággal, plasztikai beavatkozások nélkül öregedő Brigitte Bardot, az egykor gyönyörű, szőke istennő arcán is jól látszanak az elmúlt évek nyomai - de miért is tüntetné el őket mániákusan?

Összemegyünk: gerincünk és szívünk sem lesz a régi

Harmincöt éves kortól csontjaink elkezdik lassan elveszíteni ásványianyag-tartalmuk egy részét, így veszítenek térfogatukból, és egyre törékenyebbé válnak. Negyvenéves korunktól ráadásul folyamatosan csökken a testmagasságunk is, átlagosan tízévente egy centiméterrel, de a nőké ennél egy picit nagyobb mértékű is lehet, köszönhetően a menopauza utáni drasztikus ösztrogénszint-csökkenésnek. Ez egyébként a csontritkulás melegágya is, így a változókortól érdemes rendszeres csontsűrűség-méréseket végeztetni, és ha kell, hormonpótlásról gondoskodni, még a rettegett combnyaktörés előtt. Magasságunkból a porckorongok ellapulása miatt is veszítünk, de míg fiatalon elég egy jót aludni, hogy két centivel magasabbak legyünk reggelre, úgy idősebb korban ez a praktika már nem nagyon használ, maximum a porcépítő gyógyszerek és a rendszeres vitamin- és ásványianyag-pótlás. De a sport is sokat nyom a latban, megfelelő erősítő és nyújtó gyakorlatokkal, helyes testtartással olyan méltóságteljesek lehetünk idősen is, mint Sophia Loren - bár a sminkelés neki sem megy mindig tökéletesen.

A negyvenes éveinktől nemcsak testmagasságunk csökken, hanem szívünk is veszít évente 0,3 grammot tömegéből. Emiatt aztán teljesítménye is csökkenhet, ami pedig a vérnyomást emelheti. A szívizom és ereink egészségéért azért a rendszeres sport, a dohányzás elkerülése és a megfelelő táplálkozás sokat tehet, és a zsugorodás mértékét is csökkentheti.
A lógó mell nem csak a nők rémálma

Nemcsak a nők melle lóg a gravitációnak köszönhetően egy idő után - bár nyilván ez látványosabb -, hanem a férfiaké is, jó példa erre Tom Cruise, Harrison Ford vagy John Travolta is.

A mellek mellett a has is problémás területet jelent, hiszen a kor előrehaladtával nemcsak megnő, de meg is ereszkedik - még Steven Segal is pocakos lett, ahogy a bűbájos Goldie Hawn-on sem állnak már olyan jól a szűk ruhák. A torzra operált arcú Donatella Versace pedig a ruhájára lógó összes szövetével egy elrontott pudingra emlékeztet - amivel nem lenne baj, hiszen ez egy idő után természetes, de Donatella ahelyett, hogy korának megfelelően felöltözne, inkább kiteszi a kirakatba.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-10-03 17:35:06, kedd
 
  Az ecet kétféle módon készülhet, ipari előállítással és biológiai úton, az alapvető különbség az alapanyagban, valamint az előállítás módjában áll. Ecettel ízesíthetünk leveseket, főételeket, izgalmasabbá teszi a köreteket, desszerteket, pikánssá varázsolja a különböző mártásokat, krémeket és töltelékeket. Elég csak pár csepp ízben és aromában harmonizáló ecet, hogy megbolondítsuk a hagyományos fogásokat.
Ha kimondjuk az ecet szót ma Magyarországon, a többségnek a zöld flakonos, iparilag előállított ecetsav, egy savanyú, ,,maró anyag" jut az eszébe. Mire is használjuk az ecetet manapság? Kávéfőző tisztításra, vízkőmentesítésre és óvatosan mérve a jól ismert ételecettel savanyúbb ízt adunk a bablevesnek vagy a lencsefőzeléknek. Méltatlan kép egy olyan alapanyagról, amelynek alkalmazása az emberiség hajnaláig visszanyúlik.

Kis ecettörténelem

Nem lehet pontosan meghatározni azt a véletlent, amikor az emberiség felfedezte az ecetet, de vannak az ókori Mezopotámiához köthető adatok, melyek ecethez hasonló folyadékot említenek. Az ecet egyidős vagy még idősebb az emberi civilizációnál, már hozzávetőlegesen Krisztus előtt 5000-ben ismerték, nagyra becsülték, és az élet számos területén felhasználták. Az Ó- és Új Testamentumban olvashatunk arról, hogy az ecetet frissítő italokhoz használták, és gyógyhatása miatt alkalmazták. Hippokratész, a híres görög orvos számos munkájában és könyvében ír az ecetről. Mézzel kevert almaecetet javasolt légúti bajokra, sebek gyógyítására használta, valamint a lepra legjobb ellenszerének tartotta.

Konyhai alapanyagként is régre nyúlik vissza az ecet alkalmazása, az időszámításunk utáni 1. században Apicius római mesterszakács, szakácskönyv-író különféle receptekben említi meg az ecetet, mint a tartósítás, pácolás és a savanyítás fontos hozzávalóját. Az ecet jelentős szerepet játszott a magyar ember táplákozásában is, hazánkban már a honfoglalás idején ismerték a borecetet. Eleink erősen fűszerezték ételeiket, előkelő helyet foglalt el az ételkészítésben és a tartósításban is az ecet.

A magyar név az ecet latin megfelelőjéből, az acetum szóból ered, és savanyút jelent. Az angol nyelvben használt vinegar (ecet) szó az ófrancia “vin aigre" kifejezésből eredeztethető, aminek jelentése savanyú bor. A savanyú bor tulajdonképpen maga az ecet vagy ecetkészítmény.

Az alapfogalmakat a Magyar Élelmiszerkönyv a következőképpen definiálja: Az ecetkészítmények olyan ecetsavat tartalmazó termékek, amelyek élelmiszerek ízesítésére és tartósítására valók. Az ecet olyan termék, amelyet mezőgazdasági eredetű nyersanyagok kettős fermentációjával (alkoholos-ecetsavas) állítanak elő.

Az ecetsav egy szerves vegyület, képlete CH3COOH. Az ecetsav adja az ecet savanyú ízét és jellegzetes illatát. Az étkezési minőségű ecetsavat a fa száraz lepárlási termékeiből vagy szintetikus úton állítják elő, amely - és ezt hangsúlyozni kell - közvetlen fogyasztásra nem kerülhet. Az ecetsavat élelmiszer adalékanyagként E 260-nal jelölik.

Ecet előállítása

Az ecet kétféle módon készülhet, ipari előállítással és biológiai úton, az alapvető különbség az alapanyagban, valamint az előállítás módjában áll.

Az ipari ecetkészítményeket ipari alkoholból (mezőgazdasági eredetű alapanyag vagy kőolajszármazék) készítik Frings-féle bükkfaforgácsos eljárással, ezáltal gyorsan, nagy mennyiséget lehet előállítani. Lehetségesek más utak is, pl. a metilalkohol karbonilezése. Előfordulnak olyan ipari előállítással készült ecetek a boltok polcain, melyeket tovább ízesítenek, ezáltal létrehozva gyümölcs- vagy boreceteket. Mivel azonban ezek nem valódi gyümölcsből készült ecetek, ezért mindig tartalmaznak színezéket, hozzáadott adalékanyagot, például cukrot, amitől édesebb lesz a termék, vagy aromát, ízfokozót, amitől pedig megkapja a gyümölcsös jelleget az ecet. Érdemes tehát mindig elolvasni vásárláskor a terméken lévő összetevőket. A Bor- és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete rögzíteni kívánja a bor- és gyümölcsecet gyártásának szabályait, megakadályozva ezzel azt, hogy biológiai erjesztésű ecetet elő lehessen állítani mesterséges alapanyagból.

Biológiai ecetek előállíthatóak szinte minden olyan alapanyagból, ami erjeszthető szénhidrátot tartalmaz, így valamilyen alkoholos erjedéssel létrehozott alkoholtartalmú anyagból (például bor, pezsgő, sör), gyümölcsökből (például szőlő, alma, dinnye, körte, bogyós gyümölcsök, datolya, kókusz), gabonafélékből (például rizs), zöldségekből (például burgonya, cékla), mézből, cukornádból ecetsav-baktériumok segítségével.

Az ecet készítéséhez csak meghatározott alap- és segédanyagok használhatók fel, előállításához szükség van etil-alkoholra vagy etil-alkoholt tartalmazó folyadékra (például borra vagy gyümölcsborra), kiegészítő tápanyagokra (például foszfor, nitrogén, ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok), kifogástalan minőségű ivóvízre, ecetsav-baktériumra, levegőre (oxigén) és erjesztő berendezésre.

A biológiai erjesztéssel történő ecetgyártás két lépésben történik, az első fermentáció az alkoholos erjedés, ahol az élelmiszer természetes cukortartalmából (szőlőcukorból) élesztő segítségével etil-alkoholt állítanak elő, szén-dioxid és hőfejlődés kíséretében. A második fermentációban a keletkezett etil-alkoholból ecetsav-baktérium segítségével, elegendő oxigén jelenlétében ecetsav keletkezik, víz és hőfejlődés kíséretében . Az erjesztés addig történik, amíg az ecet alkoholtartalma kellően lecsökken.

Európában a fő ecettermelő országok Franciaország, Olaszország és Spanyolország.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-10-03 17:09:25, kedd
 
  A férfiak és nők közti kommunikációs különbségek eredete

Napjainkban elterjedt az a vélemény, hogy a férfiak és nők egyenlő adottságokkal és képességekkel rendelkeznek. Tudósok, antropológusok és szociobiológusok kutatásaikkal megcáfolják ezt az állítást. A tudomány kezdi bebizonyítani, hogy egymás ellentéte a férfi és női gondolkodás. Kijelenthetjük, hogy a férfiak és nők merőben eltérnek egymástól. Egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál, csupán mások. A férfiak és nők folyamatosan vitatkoznak egymás véleményén, elképzelésén, hozzáállásán, valamint a másik viselkedésén. Amennyiben beismerjük, elfogadjuk ezeket a nemek közti különbségeket, úgy saját magunkat, párunkat, ellentétes nemű kollégáinkat is jobban el tudjuk fogadni, meg tudjuk érteni. Párkapcsolatainak is sikeresebbek és boldogabbak lehetnek.

De mi az alapja a férfiak és nők közti különbségeknek?

A nő és a férfi más-más evolúciós fejlődés végtermékei, s ezt a munkamegosztás kényszere hozta magával. Míg a férfi vadászott, addig a nő gyűjtögetett. A férfi megvédte a családot, a nő gyereket nevelt. Következésképpen testük és agyuk merőben másképp fejlődött. Ahogy testük megváltozott, hogy jobban alkalmazkodjék sajátos funkcióihoz, úgy változott az agyuk is. A férfiak erősebbek és magasabbak lettek a nők többségénél, és agyuk is feladatukhoz alkalmazkodva fejlődött. A nők általában elégedettek voltak, ha a férfiak távol jártak és munkájukat végezték, míg ők otthon a barlangban a tüzet táplálták, és agyuk az életük során betöltött feladatukhoz idomult.

Évmilliók során a férfi és női agyszerkezet e szerint különböző irányban fejlődött. Ma már tudjuk, hogy a két nem máshogy dolgozza fel az információt. Másképp gondolkozik. Másban hisz. Más meglátásai vannak, mást tesz első helyre és másként viselkedik.



Az 1960-as évektől fogva több, véleményét erőszakosan kinyilvánító csoportosulás is arra próbált rávenni minket, hogy tagadjuk meg biológiai örökségünket. Azt állítják, hogy kormányok, vallások és oktatási rendszerek valójában a férfiak nők elnyomására szőtt összeesküvése: összejátszanak, hogy a rendes nőket rabságban tartsák. Ha a történelmet nézzük, ez látszólag igaznak is tűnik. De azért fel kell tennünk a kérdést: ha nők és férfiak egyformák, amint ezt ezek a csoportosulások állítják, hogyan uralkodhattak a férfiak ilyen korlátlanul a világ felett? Az agyműködést feltáró tanulmányokból sok választ kaphatunk erre is. A nők és férfiak nem egyformák. Esélyegyenlőség szempontjából ugyan egyenlőek, de velük született képességeik tekintetében kifejezetten nem azok. Az, hogy a férfiak és nők egyenlőek-e, politikai vagy morális kérdés, de hogy egyformák-e, az tudományos kérdés.

Az 1980-as évek vége óta rohamosan nőtt a férfi és nő, illetve a női és férfi agy működése közti különbségekkel kapcsolatos kutatások száma. Fejlett számítógépes agyletapogató berendezéssel először láthattuk, hogyan működik az agy ,,élőben", és az emberi elme beláthatatlanul tágas térségeire vetett első pillantásunk nyomán a férfi és nő közti különbségekre vonatkozó kérdések közül többre is sikerült választ találnunk.

A XX. század javarészében e különbségeket a társadalmi szoktatással magyarázták, vagyis azt állították, hogy szüleink és tanáraink beállítottsága miatt vagyunk azok, akik, ők viszont a társadalom hozzáállását tükrözik viselkedésükben. A kislányokat rózsaszínbe öltöztették és játékbabát nyomtak a kezükbe, a kisfiúkat kékbe öltöztették, játékkatonát nyomtak a kezükbe és labdarúgómezt húztak rájuk. A kislányokat babusgatták és simogatták, a kisfiúkat hátbaveregették és rájuk szóltak, hogy ne bőgjenek. Mostanáig abban a hitben éltünk, hogy a megszülető baba agya tiszta lap, amire a tanárok ráírhatják a gyerek választásait és azt, hogy mit részesítsen előnyben. A most rendelkezésünkre álló biológiai bizonyítékok fényében azonban kissé más kép rajzolódik ki arról, hogy miért gondolkodunk úgy, ahogy. A kutatások eredményei meggyőzően támasztják alá, hogy hozzáállásunkért, preferenciáinkért és viselkedésünkért jórészt hormonjaink és agyunk beidegzése felelős. Ez annyit tesz, hogy ha kisfiúk és kislányok egy lakatlan szigeten nőnének fel, ahol nem lenne szervezett társadalom és szülők, akik irányítanák őket, a lányok azért csak babusgatnának, simogatnának, barátkoznának és babáznának, a fiúk meg szellemi és fizikai viadalokat vívnának társaikkal, és mindenki számára érthető alá- és fölérendeltségi viszonyt építenének ki.



Evolúciós szerepköreink a túléléshez szükséges biológiai készségekkel és érzékeléssel is elláttak bennünket. Mindazt, amit oly gyakran boszorkányságnak, természetfeletti erőnek és női intuíciónak neveznek, az 1980-as évek óta kutatják és mérik, és kiderült, hogy az egész a nő minden téren kifinomultabb érzékelési képességére vezethető vissza.

A nők egyszerűen fogékonyabbak a testbeszéd, a hangból kiérződő hangulatok, hanglejtés és más érzékszervi ingerek árnyalataira. A nő igen kifinomult érzékei jelentősen hozzájárulnak a kamaszlányok koraérettségéhez. Tizenhét éves korukra a lányok többsége felnőttként viselkedik, míg az ugyanilyen korú fiúk idétlen, gyerekes tréfákkal szórakoztatják egymást. Nem annyira arról van szó, hogy a nőknek szuper érzékeik vannak, mint inkább arról, hogy a férfiaké hozzájuk viszonyítva eltompult.

A férfi és női agy működése is teljesen különböző. A ma ismert kutatási adatok mind egyet bizonyítanak: a férfi agya specializált, rekeszekre osztott. A férfi agynak olyan a felépítése, hogy egyszerre egy meghatározott célorientált feladatra képes összpontosítani, és a legtöbb férfi vallja is, hogy ,,egyszerre csak egy dolgot tud csinálni". Ha olvasás közben letapogatnák a férfi agyát, kiderülne, hogy ilyenkor jóformán süketté válik. Ezzel szemben a nő agya több feladat egyidejű ellátására is alkalmas. Egyszerre több, merőben különböző dolgot tud csinálni, az agya soha nincs üresjáratban, mindig aktív. Képes egyszerre telefonálni, egy új receptet kipróbálni, miközben a tévét nézi. Egyszerre vezet, festi ki magát, hallgatja a rádiót és beszél a kihangosított mobiltelefonon. Mivel a nők agyuk mindkét féltekéjét használják, sokuknak nehezére esik a jobb kezüket a baltól megkülönböztetni. A nők mintegy 50%-a képtelen azonnal rávágni, melyik melyik, s előbb egy azonosításra szolgáló gyűrűt vagy szeplőt keresnek a pillantásukkal. A férfi, aki vagy csak jobb vagy csak bal agyféltekéjét használja, sokkal gyorsabban különbözteti meg a jobbat a baltól.

Készítette: Kovács Dóra, Rigó Petra, Wippelhauser Anna
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-10-03 16:54:20, kedd
 
  Magyar gróf kedvesét szerette Casanova
Casanova életében a nők fontos szerepet játszottak: nemcsak meghódítani akarta őket, hanem megérteni is. Csábítási technikája épp ezért volt oly sikeres a hölgyek körében, hiszen odafigyelt rájuk és igényeikre. Szokatlan volt ez a XVIII. században, amikor a nőket másodrendűnek tekintették. Több kapcsolata lezárultával baráti viszony alakult köztük, sőt volt olyan nő, akinek ő keresett férjet

Pápákkal mulatott a szívtipró szélhámos
Magyar gróf kedvesét szerette Casanova
Casanova eredetileg papnak készült, azonban több alkalommal volt dolga apácákkal, és rendszeresen részegen fordult le a szószékről prédikáció közben, így már tanulmányai közben kirúgták. Jogból doktorált, de volt katona, zenész, kém és könyvtáros is. Színházi darabokat írt, több nyelven beszélt, jártas volt az okkult tudományokban. Műveltsége révén jutott be a legmagasabb körökbe, ahol jó kapcsolatot ápolt az egyházi vezetőkkel. Ismerte például XIV. Benedek pápát, akit szórakoztató történeteivel annyira elvarázsolt, hogy engedélyt kapott tiltott könyvek olvasására, és felmentést a böjti szabályok alól. Imádta a lakomákat, a bálokat, az operát, szórta a pénzt a nőkre. Szerencsejátékokból, szélhámosságokból, támogatókból és hiszékeny, gazdag özvegyekből tartotta fenn magát. Adósságai miatt többször börtönbe került, többek között a hírhedt velencei Ólombörtönbe.

Egyetlen törvénytelen gyerekét sem vállalta fel
Casanova életét számtalan érdeklődő kutatta, akik kiszámolták, hogy összesen 122 nővel volt kapcsolata. Casanova nem a nők mennyiségével, hanem a hódítások körülményeivel tűnt ki. Sikerét a nőknél annak is köszönhette, hogy áradt belőle az élet szeretete. Ennek a kisugárzásnak a legtöbben nem tudtak ellenállni. Számtalan törvénytelen gyereke született, de az apaságot sohasem vállalta. Szerette ugyan az aktuális partnereit, de a szabadságot náluk is jobban. Általában a nők hagyták el emiatt, vagy ha nem, úgy intézte, hogy előbb-utóbb megtegyék




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
A Föld legnagyobb tava a Kaszpi-tenger, a legmélyebb pedig
  2017-10-03 16:31:37, kedd
 
  Baykal-Nur, azaz gazdag tó) a Jenyiszej folyó vízgyűjtő területén, Dél-Szibériában, Oroszországban található. A legközelebbi nagyváros Irkutszk. Az oroszok még ma is tengerként emlegetik, a burjátok és a mongolok pedig sokszor Dalaj-Nor, vagyis szent tenger néven. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. A tavat és környező területet egyedi ökoszisztémájára tekintettel 1996-ban felvették a világörökségek közé.

A 636 km hosszú és 25-79 km széles tó a legnagyobb édesvizű tó Ázsiában (31 722 km²), és a Föld legmélyebb tava, a legújabb expedíció tengeralattjárói 1640 méter mélyre terveznek lemerülni (korábban 1637 m-re, ill. 1620 m-re jutottak), azonban egy baleset miatt a legutóbbi merülés csak 1580 méter mélységig sikerült. A tó vízszintje a tengerszint felett 455 m-rel fekszik, átlagmélysége 744 m.
A tó neve valószínűleg a burját-mongol bajgal szóból származik, ami természetet jelent.
A kora körülbelül 25-30 millió év, amivel a Föld egyik legöregebb tava. A tó a Kelet-afrikai-árokhoz hasonló hasadékvölgyben (rift), a Bajkál-árokban alakult ki. A környező vidék szeizmikusan aktív: sok hőforrás található a partvidéken illetve a meder alján is, és a földrengések sem ritkák a tó vidékén.
A tó feneke 1186 méterrel a tengerszint alatt található, és ezzel ez a Föld legmélyebb kontinentális hasadéka. A tó űrtartalma 23 615 km³, ami nagyjából megegyezik az észak-amerikai Nagy-tavak együttes űrtartalmával, és 20%-át adja a Föld teljes édesvíz-készletének. A tó fenekén 7 kilométer mély üledék van.
A tavat végig hegyek veszik körül. A tóban 27 sziget található, közülük a legnagyobb Olhon, ami 72 km hosszú. Az Olhon szigeten található a mitikus sámán szikla, mely előtt Dzsingisz kán is meghajolt. A Bajkál szívének is nevezik ezt a szigetet, ahol a sámánok élnek. A tavat több mint 300 folyó táplálja, köztük a jelentősebbek: Szelenga, Uda, Barguzin, Felső-Angara és a Turka. A tó egyetlen lefolyása az Angara.
A tó vizének jellegzetessége, hogy nagyjából 40 m-ig átlátszó. A vize rendkívül jó minőségű, magas az oxigéntartalma, alacsony az ásványianyag-tartalma. A szovjet időkben papírgyárat építettek a tó partjára, melyet napjainkban zártak be, így már nem szennyezi a tó vizét.

A Szelenga-delta a tó keleti partján
A tó januárban befagy, majd májusban felenged. Augusztusban a víz hőmérséklete 12 °C, de a partoknál előfordul, hogy a 20 °C-ot is eléri. A szél által keltett hullámok 5 m magasak is lehetnek.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-10-03 16:20:27, kedd
 
  A H.A.A.R.P. - Magas-frekvenciás Aktív Sarki Fény Kutatóprogram, amely az ionoszféra, magnetoszféra és a légkör befolyásolására létrehozott, tudományos programnak álcázott katonai projekt, és egyéb, az éghajlat manipulálására használt különleges fegyverrendszer...

A HAARP alapvetően katonai harcászati rendszer, azzal a lehetőséggel, hogy szükség esetén támadó fegyverként vethető be... A világ minden táján működnek ionoszférikus fűtők a kormányok széleskörű együttműködésével, hogy 2025-re megvalósíthassák a célt:



Az időjárás és ezáltal a Bolygó irányítását!





Link




Jól látható, hogy katonai gépek, alakzatban repülve permeteznek, majd az egyik lekapcsolja, irányt vált, és újabb sávot kezd meg... Elég világosan látható, de amatőrök már számtalan videót feltöltöttek a netre... A Chemtrail permetezés nem kérdés, az időjárás befolyásolása sem, mert elismerik, hogy legalább két évtizede csinálják... Amit tagadnak: hogy a közvetlen népességcsökkentés lenne a célja...

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép napot mindenkinek!
  2017-10-03 16:12:57, kedd
 
 



III. Károly 1737. október 3-i titkos királyi utasítása és annak végrehajtása
A Tokaj-hegyaljai borvidék problémáinak megoldásáról a Berényi főispán által vezetett bizottság 1736-ban hosszan tanácskozott.
Javaslatára királyi utasítás jelent meg, azt követően a M. Kir. Helytartótanács Pozsonyban, október 11-én kelt rendeletében szabályozta a tokaji bor védelmét
Eltiltotta az idegen lakosokat a borkereskedéstől (kivéve a lengyelországi zsidókat)
Szabályozta a tokaji aszú puttonyszám szerinti készítését (előírta az évszámmal ellátott gönci hordó használatát
Zártnak nyilvánította a 22 településből álló borvidéket, előírta a tokai bor elnevezés használatát (megtiltva és szabályozva idegenben termelt borok és aszúszemek forgalmazását)
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 277 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 15599
  • e Év: 68307
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.