|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2017-10-08 17:54:35, vasárnap
|
|
|
4 szelet csirkemell,
4 szelet sonka,
4 szelet ananászkarika,
rizs, 8 szelet sajt.
Csirkemellet pici kiklopfoltam, kevés olajon elősütöttem, tepsibe tettem, mindegyiket tetejét megkenetem mustárral,, ráhelyeztem 1 sz.sonkát, 1 szelet lecsöpögtetett ananászkarikát,majd rátettem, egy merőkanál megfőzött rizst, és betakartam 2 szelet sajttal. Az ananászlét egy kevés vízzel
elkevertem és a hússzeletekre öntöttem.180 fokra előmelegített sütőbe toltam, és szép pirosra sütöttem. /időt sajna nem tudok/ Nagyon laktató.
Jó étvágyat!
Sándor Andi receptje. /2012 / annyi módosítással, hogy 2 szelet sajtot tettem a tetejére./ |
|
|
0 komment
, kategória: csibehúsos és más szárnyasok |
|
|
|
|
|
2017-10-08 17:47:09, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
Barna piskóta:
4 tojás
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
4 evőkanál víz
4 evőkanál finomliszt
1 evőkanál kakaópor
Fehér tészta:
6 tojásfehérje
220 g kristálycukor
100 g vagdalt, pirított dió
1 meggybefőtt lecsepegtetve
160 g finomliszt
Krém:
6 tojássárgája
200 g kristálycukor
300 ml tej
1 cs vaníliás pudingpor
3 cs vaníliás cukor
250 g vaj vagy margarin
Csokimáz:
160 g ét vagy tejcsoki
20 g vaj
50 ml Meggle cukrászhab (habtejszín)
Díszítés (opcionális):
kb 50 g fehércsoki
1 ek étolaj
Elkészítése:
Barna lap:
A piskótához a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat, az olajat és vizet és óvatosan összeforgatjuk. Végül a kakaóporral elkevert lisztet forgatjuk bele óvatosan.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 26*36 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben vagy sütikeretben megsütjük kb 15-20 perc alatt. Langyosan lehúzzuk róla a sütőpapírt és teljesen kihűtjük a lapot. Ne ijedjünk meg, vékony lesz!
Fehér lap:
A diót nagyobb darabokra vágjuk és megpirítjuk egy száraz serpenyőben.
A tojásfehérjéket a cukorral kemény bahhá berjük, óvatosan hozzákeverjük a lisztet, a pirított diót és lecsepegtetett meggyet.
Sütőpapírral bélelt, 26*36 cm-es tepsiben vagy keretben, 180 fokon sütjük 20-25 percig. Langyosan lehúzzuk róla a papírt, majd teljesen kihűtjük.
Krém:
A krémhez a tojássárgákat, cukrot, vaníliás cukrot, pudingot elkeverjük a hideg tejjel csomómentesre, majd alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sűrűn kevergetve teljesen kihűtjük a krémet.
A puha vajat hozzáadjuk a krémhez és robotgéppel az egészet jól kihabosítjuk.
Összeállítás:
Alulra kerül a barna piskóta, erre kenjük a krémet, majd befedjük a fehér lappal.
Díszítés:
A csokimáz hozzávalóit összeolvasztjuk.
A díszítéshez a fehércsokit felolvasztjuk az olajjal, majd habzsákba kanalazzuk és nem hagyjuk kihűlni.
A csokimázat egyenletesen elkenjük a sütemény tetején, majd a fehércsokival csíkokat húzunk a mázra, amíg az meg nem szilárdul. Egy kés hegyével jobbról-balra csíkokat húzunk a csokiva, majd a csíkok között balról-jobbra újabb vonalakat húzunk. (Ez a fehércsokis díszítés akár el is maradhat.)
Az egész sütit legalább 3 órára betesszük a hűtőbe.
Szeletelni forróvizes késsel a legegyszerűbb. Ekkor a kést forró vízbe mártjuk, letöröljük, majd bejelöljük vele a szeleteket. Ha a csokit bejelöltük, akkor teljesen átvágjuk a süteményt. Nekünk ebből az adagból 30 szelet sütink lett.
Próbáljátok ki! Nagyon finom és kiadós süti.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2017. Október
| | |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
473 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 797
- e Hét: 1235
- e Hónap: 7607
- e Év: 58398
|
|
|