Regisztráció  Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
Az életedet TE írod
  2017-11-22 18:15:42, szerda
 
  Az életedet TE írod

Életed célja az, amit annak hiszel. Küldetésedet TE magad szabod ki saját magadnak.

Életed, pedig az lesz, amivé teszed, és soha, senkinek nem lesz joga ítélkezni feletted.

A saját palatábládhoz tartozó palavessző a TE kezedben van.

Ha a múltban csupa ostobasággal írtad tele a táblát, töröld le szépen.

Törölj ki minden régi emléket, amely nem szolgálja jelenlegi életed.

Légy hálás azért, hogy idáig eljutottál, és kezdd újra!
 
 
0 komment , kategória:  Bölcsességek, Gondolatok  
Jolán napi köszöntő
  2017-11-21 07:39:48, kedd
 
  Jolán napi köszöntő

Mondják Jolán
nagyon jó lány,
s mind szépséges,
aki Jolán!

Az sem baj ha
pénze kevés,
csak mosolya
legyen mesés!

Minden Joli
elbűvölő,
van is rájuk
irigykedő!

Én azt mondom
ilyenformán,
minden Jolán
hab a tortán!

Százhúsz évig
maradjon meg
aki Joli,
mind ilyennek!

Egészségben,
szeretetben,
nagy isteni
kegyelemben!
 
 
0 komment , kategória:  Szuhanics Albert versei  
Jó éjt szép álmokat
  2017-11-20 20:05:13, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Marlenka
  2017-11-19 12:33:32, vasárnap
 
 



Marlenka
Tészta:
Hozzávalók:
45 dkg liszt
25 dkg vaj
3 evő kanál méz
20 dkg cukor 2db tojás
1 teás kanál ecet
1/2 teás kanál szódabikarbóna
Hozzávalókat jól összegyúrjuk kb fél órát pihentetni.
4 felé osztani, kinyújtani megsütni,
hamar sül ahogy barnul jó

Diós krém:
Hozzávalók:
3 tubus sűrített tej (170 g/tubus)
25 dkg vaj
20 dkg darált dió
esetleg kevés rum vagy konyak

Elkészítés: A krémhez a sűrített tejet befőttes üvegbe öntjük, és 3 órán át főzzük vízbe állítva.
A vajat habosra kikeverjük. A kihűlt befőttes üveget kinyitjuk, a karamellkrémet a habosított vajhoz adjuk, majd belekeverjük a diót.
Az így kapott krémet megfelezem, alul 1 lap rá Diós krém rá másik lap rá tejkaramella / Tejkaramellából hagyunk a tészta tetejére egy keveset / rá, 3. lap rá, Diós krém, rá a felső 4. lap 4. lapot megkenjük vékonyan tejkaramellás krémmel megszórni darált dióval.
A kész süteményt olvasztott csokoládéval is megcsíkozhatjuk.

Tejkaramella
Hozzávalók:
25 dkg cukor
2 evőkanál vaj
3,5 dl tej
Elkészítés: Egy kisebb, vastag aljú edénybe öntjük a cukrot, majd közepes láng mellett hagyjuk, hogy felolvadjon. Ezután lassan hozzáadjuk a szobahőmérsékletű tejet. Gyakori kevergetés mellett felforraljuk, majd amikor már forr, a 2 evőkanálnyi vajat is hozzáadjuk. Addig főzzük, amíg a csepp-próbát ki nem állja a karamell, azaz ha pohárnyi vízbe cseppentjük, akkor egyben maradva süllyed le a víz aljára.

Olvasztott csokoládé: kakaópor, porcukor, pici tej, 5 dkg vaj össze főzni rá csurgatni
 
 
1 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Jó reggelt, vidán szép napot kívánok!
  2017-11-19 10:32:30, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Házi krémsajt
  2017-11-18 16:48:28, szombat
 
  Házi krémsajt

Link

Krémsajt I
Hozzávalók

1 l tejföl,
1 csapott evőkanál só

Elkészítés

A tejfölt a sóval összekeverem és műanyag vagy üvegedénybe töltöm. 1 napig állni hagyom hűvös helyen (hűtőszekrényben). Ezután tüll- vagy vászonzacskóba öntöm és ugyancsak hűvös helyen felakasztom. Aláteszek egy tálat, hogy a lecsurgó levét felfoghassam. 24 óra múlva egy tiszta deszkára teszem zacskóstul, ráborítok egy tányért és legalább 4 kg-os súllyal lenyomtatom. (Ha kissé ferdére állítom a deszkát, a krémsajt leve jól lecsuroghat.) Újabb 24 óra múlva a krémsajtot kiveszem a zacskóból, vizes kézzel jól összegyúrom és tetszés szerinti formába simítom. A hűtőszekrényben három napig érlelem, ezután fogyasztható. Rendkívül finom, és legalább egy hétig eláll! (Ha nem eszik meg előbb!)
--------------------------------------------------------------------------------- ------------------------------

Krémsajt II
Hozzávalók

25 dkg teljesen friss tehéntúró,
5 dkg friss vaj,
2 púpozott evőkanál sűrű tejföl,
csipetnyi só és csipetnyi porcukor.

Elkészítés

A vajat felolvasztom, hozzáteszem az áttört tehéntúrót és a tejfölt, valamint a sót és a cukrot, majd keverőgéppel (vagy kézi habverővel) teljesen simára keverem. Szorosan beletömködöm egy szögletes formába és lefedve néhány óráig érlelem a hűtőszekrényben.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Keresd fel Alsó-Ausztriát!
  2017-11-18 16:30:31, szombat
 
  Keresd fel Alsó-Ausztriát! Adventvárás vidéken.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kellemes őszi napot kívánok
  2017-11-18 15:05:29, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Vaj készítése házilag
  2017-11-17 17:34:13, péntek
 
  Vaj készítése házilag

Link

Hozzávalók:
5-7 dkg vaj készítéséhez
2 dl tejszín
1 nagy evőkanál tejföl
csipetnyi só

Elkészítés:
A hozzávalókat robotgépbe vagy késes aprítóba öntjük, és 3-5 percig verjük. Ekkor látható, hogy az edényben már nem sima massza van, hanem a vaj csomósodni kezd, az író pedig különválik. Az egészet szűrőbe öntjük, enyhén megnyomkodjuk, hogy az író minél jobban lecsepegjen, majd a vajat tálkába tesszük. Jéghideg vizet engedünk rá, és kanállal addig nyomkodjuk, amíg ,,ki nem mossuk" belőle az írót teljesen. A vizet annyiszor cseréljük le, ahányszor szükséges. Akkor jó a vaj, ha tiszta vizet öntünk le róla.

Ezután a vajat továbbra is nyomkodjuk kanállal, hogy a vizet kipréseljük belőle, majd tetszés szerint megformázzuk. Az így kapott vajat különféleképpen ízesíthetjük, és ugyanúgy használhatjuk, mint a boltban vásároltat. Hűtőben néhány napig tárolható.

Tipp: robotgép nélkül is lehet vajat készíteni: a tejszínt 4-5 dl-es, kézreálló befőttesüvegbe öntjük, jól rácsavarjuk a tetőt, és erősen rázzuk. Egy darabig úgy tűnik, mintha nem történne semmi, de aztán néhány perc elteltével ugyanígy kicsapódik belőle a vaj. A továbbiakban a receptben leírtak alapján dolgozunk. Vajat készíthetünk zsíros tejfölből is, annak savanykásabb lesz az íze. Sós krémek készítéséhez vagy kenyérre kenve azonban finomabb, karakteresebb. A leszűrt írót ne dobjuk ki, felhasználhatjuk például kelt tésztákhoz, levesek habarásához, és akár le is fagyaszthatjuk, ha éppen nincs rá szükségünk.

http://edithreceptjei.blogspot.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Napindító
  2017-11-16 07:25:16, csütörtök
 
 



Napindító
"Ha szeretsz, más szemmel nézel a világra; nagylelkű leszel, megbocsátó, jószívű.
Az emberek óhatatlanul is hasonlóan viszonyulnak majd hozzád, s hamarosan abban a szeretetteljes világban élsz, amit te magad teremtettél."
Anthony de Mello
 
 
1 komment , kategória:  Idézetek  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 46 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 46 db bejegyzés
e év: 708 db bejegyzés
Összes: 8377 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1350
  • e Hét: 6427
  • e Hónap: 32577
  • e Év: 434034
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.