Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
Szenvedés
  2017-11-13 18:09:45, hétfő
 
  "Nagyon sok barátságnak az vetett véget, hogy túlbuzgón és kéretlenül avatkoztak bele egymás dolgába. A túlbuzgó, rágalmazó pletykákra hallgató ember szenvedése igazán szánalmat keltő. A gonosz érzületű ember tulajdonképpen Istent rágalmazza, amikor hitelt ad az ördög fecsegésének, és ezáltal megszakad az Istennel való közössége."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-13 18:05:07, hétfő
 
  "A más ember ügyeibe való beleavatkozásból fakadó szenvedés nagyon megalázó... A saját gonosz érzéseinkből fakadó szenvedésnek nincs léleknevelő hatása, csak megaláz.... A megvetésre méltó érzület az emberi lélek legelvetendőbb tulajdonsága."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szenvedés
  2017-11-13 18:01:23, hétfő
 
  "A gonosz beszéd nyomán is szenvedés fakad, mely oly keserves, gyötrő, megalázó és reménytelen, hogy a szenvedő embert egyre mélyebbre süllyeszti."

- Oswald Chambers
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Mondd el Jézusnak!
  2017-11-13 17:46:46, hétfő
 
  Mondd el Jézusnak!

Otto Bopp után németből

Jézusnak mondd el fájdalmadat,
ha roskad vállad a terhek alatt,
ha szíved bánattól, gondtól nehéz,
ha napról napra több a szenvedés,
mondd el Jézusnak!

Jézusnak mondd el! Hogy bú-baj között
szíved békét leljen és örömöt!
Amitől félsz, remegsz, Őhozzá vidd!
Szíved legtitkosabb félelmeit
mondd el Jézusnak!

Jézusnak mondd el! Ha így tettem én,
váratlan segítség indult felém.
Amikor az út már-már éjbe veszett,
Ő, a Magasságos, kivezetett.
Mondd el Jézusnak!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Kimenetel
  2017-11-13 10:35:58, hétfő
 
  Kimenetel

"Hit által engedelmeskedett Ábrahám..." Zsidókhoz írt levél 11,8

Szeretünk utazni. Gyakran megyünk egyik országból a másikba, abban a reményben, hogy egyszer visszatérünk, hazajövünk. Hiszen mindenütt jó, de legjobb otthon. Ábrahám azonban mindenét felszedte, és örökre elment apái földjéről, ő sem tudta, hova. Isten fogja neki azt a helyet Kánaánban megmutatni, indulásakor kapott ígéretet erre. Istentől kapott ígéretet, és nem emberektől. És hitt Istenben.
Ábrahám nomád volt, beduin. Olyan személy, aki sátorszögét nem verte le mélyen a földbe, ezért volt kész Isten parancsának engedelmeskedni. Az a hely, ahova ment, öröksége lesz. Mindazt a földet, mondja Isten, a Nílustól fogva az Eufráteszig (1Mózes 15,18) neked adtam. Isten azután mondta ezt, miután megszámoltatta vele az ég csillagait, hogy ebből megtudja leszármazottainak számát. Izrael mai gyermekei - mivel Isten szerette apáikat - reményt és vigasztalást meríthetnek ebből. Örökösök ők.
Ábrahám hitt Istennek. Ezért hitt az ígéretnek. Mindazok, akik utána születtek, részesülhettek ebben az ígéretben. Meggyőződéssel mondhatjuk, hogy az Úr egyháza Izraelbe - ugyanazon ígéret örökösébe - lett beoltva. Megyünk hazánkból Isten országába. Ez ígéret, sátrat viszont nekünk kell bontani.

J. van der Graaf
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Minőségi élet
  2017-11-13 09:55:24, hétfő
 
  Minőségi élet

Gondolj arra: semmilyen más célra nem születtél, semmilyen más célért nem élsz, a földi életed sem adatott semmilyen más célra: csak arra, hogy Istent megismerd a földön, szeresd és szolgálj neki, aztán az örökkévalóságban benne örvendezz.

...... ........... .........

Nem az a lényeg, hogy az életünk milyen sokáig tart, hanem, hogy milyen minőségű.

...... ........... ............

Istenem, add, hogy az életem sose legyen haszontalan!

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"A szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától"
  2017-11-13 08:32:42, hétfő
 
  "A szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától" (Jn 15:4)


Hogyan kezdtél el gyümölcsöt teremni? Amikor az Úr Jézushoz jöttél, s az Ő csodálatos engesztelésébe kapaszkodtál, és tökéletes igazságába vetetted bizalmadat. Óh, micsoda gyümölcseid voltak akkor! Emlékszel-e még azokra az első időkre? Szőlőtőkéd akkor valóban virágzott, előtűntek a zsenge szőlőfürtök, kifakadtak a gránátalmafák, és a fűszerek kertje kellemes illatot árasztott. Azóta meglankadt buzgóságod? Ha igen, akkor kérlek emlékezz az első szeretet idejére, és az előbbi cselekedeteket cselekedd! Ragaszkodj mindenekelőtt ahhoz, amiről tapasztalatból tudod, hogy Krisztushoz von, mivel tőle származnak gyümölcseid. Minden kegyes gyakorlat, ami felé vezet téged, hozzájárul ahhoz, hogy gyümölcsözzél. Ahogy a nap kétség nélkül hozzájárul a gyümölcsterméshez, mennyivel inkább az Úr Jézus Krisztus, Aki az Ő kegyelmi kertjének fáit érleli. Mikor voltál a legterméketlenebb? Nem akkor-e, amikor Krisztusodtól távol, esetleg a legtávolabb voltál, amikor az imádkozást hanyagoltad, vagy hited egyszerűségét felváltottad, esetleg felfuvalkodtál ahelyett, hogy az Úrnak adtál volna dicsőséget?...s azt mondtad: "Az én hegyem szilárdan áll és soha meg nem inog! Amikor elfelejtetted, hogy honnan fakad az erőd, - akkor kezdett a gyümölcsözés megszűnni, nem?
Sokan közülünk lelkünk megaláztatása által tanultuk meg, hogy Krisztus nélkül semmink sincs, és amikor láttuk lényünk puszta meddőségét és tehetetlenségét, kétségbeesve kiáltottuk: minden gyümölcsöm Őbenne van, belőlem semmi jó gyümölcs nem származik. A múlt tapasztalatai megtanítottak minket arra, hogy ha minél inkább bízunk Isten kegyelmében, és ha minden dologban a Szentlélekre hagyatkozunk, akkor több gyümölcsöt termünk Istennek. Bízz Jézusban, mert tőle jön a gyümölcs és az élet!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Szolgálatok
  2017-11-13 08:26:37, hétfő
 
  Szolgálatok

Tompítani egy ajtó csattanását,
megérteni, kit messze visz a másság,
karon fogni, ki épp a sárba esne,
pár szalmaszálat tenni csak keresztbe...

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 8 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35916 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2958
  • e Hét: 11670
  • e Hónap: 23545
  • e Év: 211347
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.