Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Színes borzas
  2017-11-13 21:13:57, hétfő
 
  Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
Töltelékhez
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukrot
15 dkg kókuszreszelék
3+5 evőkanál baracklekvár



A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzágyúrjuk a tojások sárgáját valamint a rumot. A tésztát szép simára gyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 1 evőkanál kakaóport. A kakaós tésztát fóliába csomagoljuk és fagyasztószekrénybe tesszük legalább 30 percre.
Alaposan kizsírozunk egy 23x33 cm-es tepsit és bele tesszük a kinyújtott sárga tésztát. A tésztát megkenjük 3 evőkanál lekvárral, amelyre rásimítjuk a kókuszos krémet.
A krémhez kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már jó kemény hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor már szép fényes a hab, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az 5 evőkanál lekvárt.Kivesszük a fagyasztóból a kakaós tésztát és nagy lyukú reszelőn a kókuszos krém tetejére reszeljük.
A tésztát 170 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40 perc alatt megsütjük.



Ha kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok
Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Vaníliás galuska
  2017-11-13 21:03:43, hétfő
 
  Hozzávalók:
5 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
7 tojás
22,5 dkg liszt
7+5 dkg vaj
4,5 dl tej



A tejet felforraljuk 7 dkg vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozunk 4 egész tojást.
Lobogón forró vízben, több részletben kifőzzük a galuskákat. (Ugyan úgy szaggatjuk ki, mint a hagyományos nokedlit). Amint feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 5 dkg olvasztott vajjal és a tejszínnel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a kikevert krémhez keverjük.
Egy közepes jénai edényt vagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.
A sütőt 160 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.

Link
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Fahéjas körteleves
  2017-11-13 21:00:39, hétfő
 
  Hozzávalók:
1 kg körte
1/5 citrom leve
2-4 evőkanál cukor a körte édességétől függően
1 csomag vaníliás cukor
kis darab fahéj, vagy fél mokkáskanál őrölt fahéj,
4-5 db szegfűszeg,
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 dl tejszín
1 maréknyi mandula pehely



A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük citrom levét, az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrot és a teatojásba helyezett fűszereket.
A körtét puhára főzzük. Néhány darabot félre teszünk a leves tálalásához. A többit botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy kellő sűrűségű legyen és forraljuk össze. Amikor összeforrt, zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a tejszínt.
Alaposan hűtsük le, de langyosan is nagyon finom.
A félre tett körtét kicsi kockára vágjuk. A mandula pelyhet serpenyőben megpirítjuk. Nem kell alá semmi zsiradék, és a pirítással óvatosan bánjunk, mert nagyon gyorsan pirul. Amikor kellően szép a színe öntsük át egy tányérba, nehogy a forró serpenyőben megégjen!
Tálalásnál a levesbe beletesszük a felkockázott körtét és a tetejére szórjuk a pirított mandulát.



Jó étvágyat kívánok Nektek!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Vágott diós
  2017-11-13 20:57:55, hétfő
 
  Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
25 dkg liszt
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1/2 citrom héja
csipet só
Tetejére:
5-6 evőkanál baracklekvár
4 tojás fehérje
20 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
5 dkg darabosra vágott dió

A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd beletesszük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Egy 22x33 cm-es tepsit alaposan kikenünk zsírral és beletesszük a kinyújtott tészta lapot. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és elősütjük a tésztát, amíg elkészítjük a habot.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzá adjuk a kristály cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor beleszórjuk a diót és elkeverjük benne.
A tésztát kivesszük a sütőből, jó vastagon megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. A maradék diót szálasra vágjuk és a hab tetejére szórjuk.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a süteményt.

Nagyon jó sütést és jó étvágyat kívánok ehhez a finom süteményhez!
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1258
  • e Hét: 2742
  • e Hónap: 9114
  • e Év: 59905
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.