|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2017-11-13 21:13:57, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
Tésztához
50 dkg liszt
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
2 evőkanál rum
Töltelékhez
3 tojásfehérje
15 dkg kristálycukrot
15 dkg kókuszreszelék
3+5 evőkanál baracklekvár
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a porcukorral, majd elmorzsoljuk benne a margarint és hozzágyúrjuk a tojások sárgáját valamint a rumot. A tésztát szép simára gyúrjuk, és két részre osztjuk. Az egyik felébe belegyúrunk 1 evőkanál kakaóport. A kakaós tésztát fóliába csomagoljuk és fagyasztószekrénybe tesszük legalább 30 percre.
Alaposan kizsírozunk egy 23x33 cm-es tepsit és bele tesszük a kinyújtott sárga tésztát. A tésztát megkenjük 3 evőkanál lekvárral, amelyre rásimítjuk a kókuszos krémet.
A krémhez kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Amikor már jó kemény hozzáadjuk a kristálycukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Amikor már szép fényes a hab, hozzákeverjük a kókuszreszeléket és az 5 evőkanál lekvárt.Kivesszük a fagyasztóból a kakaós tésztát és nagy lyukú reszelőn a kókuszos krém tetejére reszeljük.
A tésztát 170 fokosra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt porcukorral megszórjuk a tetejét és hosszúkás szeletekre vágjuk.
Jó sütést, majd jó étvágyat kívánok
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2017-11-13 21:03:43, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
5 evőkanál porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tejszín
7 tojás
22,5 dkg liszt
7+5 dkg vaj
4,5 dl tej
A tejet felforraljuk 7 dkg vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Levesszük a tűzről és egyesével beledolgozunk 4 egész tojást.
Lobogón forró vízben, több részletben kifőzzük a galuskákat. (Ugyan úgy szaggatjuk ki, mint a hagyományos nokedlit). Amint feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
3 tojássárgáját összekeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral, 5 dkg olvasztott vajjal és a tejszínnel. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és a kikevert krémhez keverjük.
Egy közepes jénai edényt vagy tepsit kikenünk vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a tésztát.
A sütőt 160 fokos sütőben szép aranybarnára sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sütemények ,édességek |
|
|
|
|
|
2017-11-13 21:00:39, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg körte
1/5 citrom leve
2-4 evőkanál cukor a körte édességétől függően
1 csomag vaníliás cukor
kis darab fahéj, vagy fél mokkáskanál őrölt fahéj,
4-5 db szegfűszeg,
ízlés szerint reszelt citromhéj
2 dl tejszín
1 maréknyi mandula pehely
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, fazékba tesszük, és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük citrom levét, az ízlés szerinti cukrot, a vaníliás cukrot és a teatojásba helyezett fűszereket.
A körtét puhára főzzük. Néhány darabot félre teszünk a leves tálalásához. A többit botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sűrű lenne a leves, öntsünk hozzá annyi vizet, hogy kellő sűrűségű legyen és forraljuk össze. Amikor összeforrt, zárjuk el alatta a lángot, és keverjük bele a tejszínt.
Alaposan hűtsük le, de langyosan is nagyon finom.
A félre tett körtét kicsi kockára vágjuk. A mandula pelyhet serpenyőben megpirítjuk. Nem kell alá semmi zsiradék, és a pirítással óvatosan bánjunk, mert nagyon gyorsan pirul. Amikor kellően szép a színe öntsük át egy tányérba, nehogy a forró serpenyőben megégjen!
Tálalásnál a levesbe beletesszük a felkockázott körtét és a tetejére szórjuk a pirított mandulát.
Jó étvágyat kívánok Nektek!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyümölcslevesek |
|
|
|
|
|
2017-11-13 20:57:55, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
Tésztához:
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
25 dkg liszt
4 tojássárgája
1 csomag sütőpor
1/2 citrom héja
csipet só
Tetejére:
5-6 evőkanál baracklekvár
4 tojás fehérje
20 dkg kristálycukor
15 dkg darált dió
5 dkg darabosra vágott dió
A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd beletesszük a lisztet, a sütőport, a reszelt citromhéjat, a csipetnyi sót és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Egy 22x33 cm-es tepsit alaposan kikenünk zsírral és beletesszük a kinyújtott tészta lapot. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, és elősütjük a tésztát, amíg elkészítjük a habot.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzá adjuk a kristály cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor el nem olvad. Ekkor beleszórjuk a diót és elkeverjük benne.
A tésztát kivesszük a sütőből, jó vastagon megkenjük baracklekvárral és rásimítjuk a diós habot. A maradék diót szálasra vágjuk és a hab tetejére szórjuk.
Visszatesszük a sütőbe és kb. 35-40 perc alatt készre sütjük a süteményt.
Nagyon jó sütést és jó étvágyat kívánok ehhez a finom süteményhez!
Link |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2017. November
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
56 db bejegyzés |
e év: |
473 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1258
- e Hét: 2742
- e Hónap: 9114
- e Év: 59905
|
|
|