2017-11-14 19:11:12, kedd
|
|
|
A recept:
Ez 1,5 adag, nagy tepsiben.
60 dkg liszt,
22,5 dkg zsír,
2 tojás,
3/4 cs. sütőpor,
3 ek.p.cukor,
1,5 dk g élesztő (nem futtatom, csak a hideg tejfölbe belemorzsolom),
tejföl szükség szerin (kb 3 púpozott ek.)
Összeállítom, 3 részre osztom, egyenként elnyújtom, töltöm.
Tölteléknek :
7 dl sárgabarack-lekvárt,
40 dkg őrölt diót,
4 marék kr.cukrot,
2 vaníliás cukrot és 1 citrom reszelt héját használtam.
Az összeállított tésztát lekentem tejföllel, villával megszúrkáltam.
(Ne kérdezzétek miért kenem le. Így láttam anyukámtól és nagymamától.)
1 órát pihentettem a tepsiben, majd 180C°-os sütőben 40 perc alatt készre sütöttem.
Máz:
4 cl víz,
10 dkg kr.cukor,
2 ek.étolaj,
3 ek. holland kakaó. Ezt állandó keverés mellett, takarék lángon összemelegíteni (hogy a cukor elolvadjon),
majd 10 dkg vajat beledobva, addig keverni, míg a vaj teljesen elolvad. A láng végig takarékon van!! Még melegen a kihűlt sütire önteni.
Eztán nem bírni magunkkal és máris a széleit levágni....mer' muszáj tesztelni...
Csiki Annamária |
|
|
0 komment
, kategória: Kelt tészta édes és sós |
|
|
|