Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Padlizsánlekvár
  2017-11-15 18:45:37, szerda
 
  -Padlizsánlekvárt nem feltétlenül tél derekán kell főzni, de most találtam a receptjét, azonnal meg akartam kóstolni a mai ebédre készülő malacsülthöz! Ígérem, nyár végén - padlizsán szezonban - megismétlem. Érdemes!

Hozzávalók:
1 kg padlizsán
20 dkg alma
1 db narancs
1 db citrom
50 dkg befőző cukor 2:1

Mossuk meg, hámozzuk le a padlizsánt, majd vágjuk kis kockákra. Tegyük egy tálba, öntsük fel hideg vízzel, majd hagyjuk állni egy órán keresztül. Egy óra állás után öntsük le róla a vizet, majd ismét öntsük fel, és hagyjuk állni megint egy órán keresztül.
Mossuk meg alaposan a narancsot és a citromot és hámozzuk le vékonyan. Facsarjuk ki a levüket. Vágjuk kis kockára a meghámozott és kimagozott almát.
Csepegtessük le a beáztatott padlizsánt és tegyük egy nagy vastagaljú lábasba. Adjuk hozzá az almakockát, a citrom és narancs vékonyra felmetélt héját, a levét és a befőző cukrot.
Állandó kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük fél órán keresztül. Botmixerrel pürésítsük, majd újra forraljuk fel. Töltsük sterilizált üvegekbe a még forrásban lévő lekvárt, zárjuk le azonnal, majd állítsuk fejre pár percre. Pár perc elteltével fordítsuk vissza, és máris tehetjük az éléskamránkba.
Finom kiegészítője a sertésből és pulykából készített sülteknek, pástétomoknak. Egyszerűen mennyei!
Update: azóta minden évben főzöm.
Kaldeneker György receptje alapján.
 
 
0 komment , kategória:  lekvárok-befőzése,szörpök  
Grizes kremes
  2017-11-15 18:31:42, szerda
 
  Recept:
75dkg liszt, 20dkg p.cukor, 2 tojás, 6dkg zsír, 5 evőkanál vegyes virágméz!!!!!!2kk.szódabikarbóna, csipetnyi mézeskalács fűszerkeverék és 4ek. házi tejföl.
A tojást, mézet, cukrot, zsírt, szódabikarbónát, fűszerkeveréket és a tejfölt egy lábasban jól felmelegítjük. A lisztet hozzáadva összeállítjuk. Ragad, pluszba picit lisztezni kell. Sütőpapíron elnyújtani...(A lehető legvékonyabb legyen!!) Nagy tepsi hátán s.papírostól 4 vékony lapba kisütni. Világosra! 170C°-on 10perc laponként. (Légkeveréssel 160C°-on egyszerre 2 tepsivel is süthető...ekkor 160C°-on 7 perc, megcserélve a két tepsit plusz 2 perc...össz.9perc.)
Krém: 1l tej, 6ek. (152g) búzadara, 2 vaniliás cukor, csipet só. Ezt megfőzni, majd hűteni. (Folpackkal befedni, hogy ne bőrösödjön.)
4dl tej, 1 tejszínes pudingpor...szintén megfőzni. Hűteni. (Folpack!)
25dkg margarin, 25dkg p.cukor, ezt kikeverni.
A kihűlt grízt és a pudingot a margarinos krémmel kidolgozni. Isteni finom, könnyű krémet kapunk.
Összerakás: 1lap, ezt rummal meglocsolni, krém, 2.lap, rum, sárgabarack-lekvár, 3.lap, rum, krém, 4.lap.
1,5 tábla (13,5dkg) olvasztott csoki+3kanál étolaj. Összeolvasztani... Ezzel bevonni. Amint kezd kötni, villával mintázni.
Másnapra szépen lepuhul.
 
 
0 komment , kategória:  Karácsonyi ételek  
Csokis kuglóf
  2017-11-15 16:22:58, szerda
 
  Csokis kuglóf: 5 tojás sárgája, 30 dkg porcukor, 1 van.cukor.
Összedolgozni,aztán bele 1,5 dl víz, 1,5 dl olaj, 30 dkg liszt
1 sütőporral keverve, végül az 5 tojás felvert habja.
Kettészeded,egyikbe keversz kakaót,másikba 1 citrom reszelt héját,és tetszés szerint gyümölcsöt,csokit,vagy amit szeretnél. Lassan megsütöd. Csokimázzal bevonod :-)
 
 
0 komment , kategória:  sütemények ,édességek  
Karfiolkrém
  2017-11-15 09:29:34, szerda
 
  Édesanyám készítette ezt a krémet gyakran gyerekkoromban, nagyon szeretem, azóta is a ,,kence" osztag oszlopos tagja repertoáromban.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 dl házi majonéz
1 mk dijoni (magos)mustár
1 fél fej (lila)hagyma, vagy egy kis fej salotta
só, frissen őrölt bors,
1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling (opcionális)

A karfiolt kevés sós vízben puhára párolom, leszűröm, botmixerrel pépesítem, hozzákeverem a majonézt, ízesítem sóval, borssal, mustárral, hagymával és ha teszek bele, akkor az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Behűtve, barna kenyérre kenve mennyei!
Link
 
 
0 komment , kategória:  vacsorára reggelire  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 56 db bejegyzés
e év: 473 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1190
  • e Hét: 2674
  • e Hónap: 9046
  • e Év: 59837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.