Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2017-11-18 23:53:58, szombat
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
3 újszerű adventi koszorú
  2017-11-18 23:46:30, szombat
 
  3 újszerű adventi koszorú

Meguntad a hagyományos megoldásokat? Ma három egyszerű ötlettel készültünk!

Sokszor a legegyszerűbb ötletek mutatnak a legjobban a lakásban. Elég néhány fűszernövényt összegyűjteni a tél beköszöntével, és máris csodás, zöld levelekkel díszíthetjük a lakás több pontját is.






Az asztalra készítsünk zöld-fűszerkoszorút a gyertyák köré. Ehhez akár zsályaleveleket is felhasználhatunk, sőt, ha néha friss vízzel megspricceljük, sokáig szép marad.





Ha találunk otthon néhány használaton kívüli befőttes üveget vagy üvegvázát, helyezzünk el bennük egy vékony moharéteget, és társítsunk mellé tömbgyertyát. Az adventi koszorú négy dísze négy különböző méretű üvegben is helyet kaphat.





A zöld varázslatos árnyalatait a gyertyákon is megjeleníthetjük. Az adventi koszorút négy kisebb kaspóból vagy vázából is összeállíthatjuk, amelyek együtt különleges harmóniát teremtenek.

http://www.lakaskultura.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adventi ötletek.
  2017-11-18 23:39:29, szombat
 
  Egyszerű adventi dekorációs ötletet keresel? Segítünk!

Ha nincs túl sok időd, hogy ünnepi hangulatot teremts a lakásban, jó szolgálatot tehetnek majd ezek az egyszerű praktikák.

A legegyszerűbb dekorációs ötlethez nincs másra szükséged, mint egy-két mutatós hozzávalóra a természetből. Legyünk figyelmesek minden termésre az avarban - nem tudhatjuk, hogy az ott talált kincsek mire lesznek még jók.






Vághatunk néhány ágat a tuják zöldjéből, de az erdők fái között is biztosan találunk olyat, aminek a levelei jól mutatnak piros csipkebogyóval. Pár vékonyabb drót segítségével könnyen varázsolhatunk belőlük egy gyönyörű ajtókoszorút.





A klasszikus fagyöngy sem maradhat ki egyik évben sem a lakásból. Idén próbáljunk ki valami újat: most ne a falról lógassuk, hanem tekerjük dróttal egy koszorúalapra. Így még mutatósabb lesz.





A maradék fenyőágakból és a díszcserjék bogyóiból néhány kisebb darabkát elhelyezhetünk a mécsestartókban is.





Az ünnepi asztalra készítsünk ültetőkártyát. Egy kisebb kartont félbehajtva írjuk fel kézzel a neveket, és díszítsük csipkebogyóval, levéllel vagy egy leheletnyi mohával. Ezeket könnyen felragaszthatjuk a papírkártyára.

Forrás: http://www.lakaskultura.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zöld-fűszeres-pisztáciás falafel
  2017-11-18 23:27:52, szombat
 
  Zöld-fűszeres-pisztáciás fala-fel

Hozzávalók

2 dkg pisztácia
3 szál menta
4 szál petrezselyem
2 szál lestyán
1 szál snidling
1 doboz csicseriborsó (400 g)
1 db tojás
2 ek zsemle morzsa
sóvirág (fleur de sel) vagy durva szemű só
frissen őrölt bors
1/2 tk őrölt koriander-mag
csilipor
30 dkg paradicsom
6 ek olíva olaj
1,5 dkg natúr joghurt
zöld fűszer a díszítéshez

Elkészítés

A pisztáciát durvára vágjuk. A leöblített, lerázott zöld fűszerek levelét lecsipkedjük és finomra aprítjuk, a snidlinget felkarikázzuk.
A hideg vízzel leöblített csicseriborsót lecsepegtetjük és konyhai papír törlőn leszárítjuk. Aprító gépben összeturmixoljuk a tojással, a zsemle morzsával, 1/2 tk sóvirággal, némi borssal, a korianderrel és egy kevés csili porral, majd beleforgatjuk a pisztáciát és az aprított zöld fűszereket.
A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot formázunk. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk, egy tálkában sóvirággal, borssal ízesítjük, és megcsepegtetjük 2 ek olíva olajjal.
A maradék olíva olajat tapadás mentes serpenyőben felhevítjük, és a kissé lelapított gombócokat közepes tűzön sütjük oldalanként 3-4 percig. Közben a joghurtot simára keverjük. Végül a falafelt a paradicsommal és a zöld fűszerrel díszített joghurttal tálaljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Gyúrt néger kocka
  2017-11-18 23:22:29, szombat
 
  Gyúrt néger kocka


Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír
2 dkg szalalkáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 evőkanál kakaópor
kevés tej
A krémhez:
4 dl tej
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
fél fiola rumaroma
10 dkg csokoládé
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
A csokimázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál forró víz
5 dkg vaj


Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk könnyen nyújtható tésztává, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. Tepsi (24×39 cm-es) hátán 3 lapot sütünk.

A krémhez a tejet a kakaóval, a liszttel és a porcukorral felfőzzük, az olvasztott csokoládét belekeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük, ízlés szerint rumaromával ízesítjük.

A kihűlt tésztalapokat a krémmel megtöltjük.

A csokimázhoz a porcukrot összekeverjük a kakaóporral, a forró vízzel egy kis lábasban felfőzzük. A vajat belekeverjük, egy kicsit visszatesszük a lángra, akkor jó, ha jó kissé nyúlós a máz. Gyorsan bevonjuk vele a sütemény tetejét, mert hamar köt a máz.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vadas-marha zsemlegombóccal
  2017-11-18 23:11:33, szombat
 
  Vadas-marha zsemlegombóccal


Hozzávalók 2 személynek:
40 dkg marhafelsál
2 db sárgarépa
2 db fehérrépa (petrezselyem gyökér)
kevés zeller
kevés karalábé
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db hegyes zöldpaprika
1 db chili paprika
ecet

babérlevél
egész fehér bors
egész fekete bors
vörösbor
füstölt szalonna
olaj vagy zsír
liszt
tejföl
cukor
mustár
kakukkfű
citromlé
A zsemlegombóchoz:
2 db zsemle
1 db tojás

őrölt fekete bors
petrezselyem
tej
liszt


Elkészítés: Elkészítjük a páclét: ehhez a zöldségeket feldaraboljuk, s 1/2 liter vízben a fűszerekkel félpuhára főzzük, majd hozzáöntünk egy kevés ecetet és citromlevet. A páclevet ráöntjük a felszeletelt húsra, s egy dobozban 3 napig hűtőben tartjuk, időnként megforgatjuk.

Elkészítéskor a szalonnát egy serpenyőben megsütjük, majd rátesszük a hússzeleteket, és félig megsütjük. Hozzáadjuk a zöldségeket, felöntjük egy kevés vörösborral és a páclé egy részével. Puhára pároljuk, s zsírjára sütjük.

Közben elkészítjük a zsemlegombócot: 1 zsemlét felkockázunk, tepsiben kevés olajon megpirítjuk. A másikat kevés tejbe áztatjuk. A pirított zsemlét a másikhoz tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk kevés lisztet és vizet, valamint a tojást és petrezselymet, összekeverjük. Rövid állás után gombócokat formálunk belőle, és forró, sós vízben megfőzzük.

Kivesszük a húst, és elkészítjük a vadas-mártást. Kevés cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a zöldségeket, egy kevés liszt hozzáadásával átsütjük, és a maradék páclével pár percig főzzük. Végül a mártást mustárral és tejföllel összeturmixoljuk.

Zsemlegombóccal, esetleg őszibarackkompóttal és ribizli- vagy áfonyalekvárral tálaljuk.





Sinka Endre hobbychef

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Borsóleves májgaluskával
  2017-11-18 23:05:58, szombat
 
  Borsóleves májgaluskával

Hozzávalók

2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1db kisebb zeller
1 db kelkáposztalevél
1 db vöröshagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma

egész bors
bazsalikom
kakukkfű
petrezselyem zöld
20 dkg zöldborsó
A májgaluskához:
20 dkg sertésmáj
2 db zsemle áztatva,kifacsarva

őrölt bors
1 db kisebb vöröshagyma reszelve
1 ek vágott petrezselyemzöld
2 db tojás
zsemlemorzsa


Elkészítés

A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. A petrezselyemzöldet is felaprítjuk, és egy evőkanállal félreteszünk belőle a gombócokhoz.
Kevés olajon megdinszteljük a hagymát, amiből szintén félreteszünk egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez hozzáadjuk a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítjuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is. A zöldségeket megszórjuk liszttel, átkeverjük és hozzáöntünk kevés vizet. Ízlés szerint megsózzuk, és addig főzzük, amíg meg nem puhulnak a zöldségek.
Közben elkészítjük a gombócokat is. A fagyos májat lereszeljük, majd a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, a vízből kinyomkodott zsemlével és annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy ne legyen kemény, de túl lágy sem. Petrezselyemmel, sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából. (Ha túl lágy a massza, adjunk még hozzá zsemlemorzsát.) Legalább 20 percig pihentetjük.
Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez adjuk a gombócokat, és további 10 percig főzzük. Eperlevéltészta illik hozzá.





Megjegyzés

Levesajánlatom a hét bármely napjára. Gyors, finom leves.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Szeretetben eltöltendő hétvégét!
  2017-11-18 22:59:19, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
Keddtől melegedés jön
  2017-11-18 22:50:40, szombat
 
  Keddtől melegedés jön

Melegfront jön a hét második napján, enyhülés kezdődik, csütörtökön délen, délnyugaton már 15-16 fok is lehet.

Nem tart sokáig a hideg levegő utánpótlása, kedden ugyanis melegfront érkezik, amely mögött a nyugatira, délnyugatira forduló áramlással egyre enyhébb légtömegek érik el térségünket, a hét közepén

a naposabb déli, délnyugati tájakon 15-16 fokot is mérhetünk napközben.

A melegfront felhőzetéből keddre virradóra sokfelé, majd napközben egyre inkább az ország keleti, északkeleti felén várható kisebb csapadék. Ez a magasban történő enyhülés miatt egyre inkább eső lesz, eleinte északkeleten azonban havas eső, hó is hullhat, néhol átmenetileg kifehéredhet a táj. Napközben felélénkülő nyugati-délnyugati széllel megindul a jelentős enyhülés: nyugaton, délnyugaton már 10-12 fokot is mutathatnak a hőmérők, ezzel szemben északkeleten még csak 3-4 fok körül alakul a csúcshőmérséklet.




Nemes Péter fotója, köszönjük!

Szerdán még az ország északkeleti harmadán fordulhat elő kisebb csapadék, itt tartósabban megmaradhat a hajnalra képződő pára, illetve köd, és csak 5 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Máshol alapvetően fátyolfelhős-napos időre van kilátás, délutánra a legtöbb helyen 10 fok fölé melegszik a levegő, sőt délnyugaton már a 15 fokot is megközelíthetjük.

Tavaszias hangulatú november

Csütörtökön többfelé feltámad a délnyugati szél, a Dunántúlon erősebb lökések is lehetnek. Ismét a szélcsendesebb északi, északkeleti területeken lehet tartósabban borongós, ködös az idő, máshol több órára kisüt a nap. A csúcshőmérséklet hazánk nagy részén 11 és 16, északon-északkeleten 5 és 10 fok között alakul.

Az enyhe idő az ezt követő napokban is kitart.

Borítókép: Shiva

Forrás: https://www.idokep.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 321
  • e Hét: 723
  • e Hónap: 6305
  • e Év: 122958
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.