Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
Kiengesztelődés
  2017-11-21 20:26:06, kedd
 
  "Ifjúságomtól fogva hallottam Isten üdvözítő tervéről Jézus Krisztus áldozati halála által; de a lelkem legmélyén nem tudtam többet róla, mint egy hottentotta. Körülvett a fény, de én vak voltam; arra volt szükség, hogy az Úr maga világítsa meg a számomra. De ekkor ez annyira új kijelentésnek tűnt előttem, mintha még soha nem olvastam volna a Szentírásban, hogy Jézus Krisztus engesztelő áldozatával eltörölte a bűnöket, hogy Isten igazságos maradhasson.
Azt hiszem, ilyen megrendítő kijelentésként hat Isten minden más, újjászületett gyermekére is, amikor rádöbben: Jézus Krisztus helyettem halt meg! Megértettem, hogy a helyettes áldozat halála árán vált lehetségessé a megváltás, és hogy erre nézve Isten már a világ kezdetén megtette az előkészületeket. Feltárult előttem, hogy Jézus Krisztus, aki Isten Fia és örökkévaló, mint az Atya, kezdettől fogva a választott néppel kötött szövetség fejévé tétetett, hogy ilyen minőségében szenvedjen érte és váltsa meg."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Kiengesztelődés
  2017-11-21 20:15:04, kedd
 
  "A kiengesztelődésről szóló tanítás számomra az egyik legerősebb bizonyítéka a Szentírás Istentől való ihletettségének. Ki tudta vagy akarta volna azt, hogy az igazságos Uralkodó haljon meg a gonosz lázadókért, hogy ezáltal békítse ki Istent. Ez nem lehet embertől kiagyalt mítosz, sem a költői képzelet terméke. A megbékélésnek ezt a módját az emberek csak azért ismerik, mert ez megtörtént tény. Emberi agy ilyet sohasem tudott volna kieszelni. Isten maga rendelte azt, hogy a Vele való megbékélésnek ez legyen a módja."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-11-21 20:06:14, kedd
 
  "Amikor Isten keze rám nehezedett és meggyőzött bűneimről, egyszerre éber lettem Isten igazsága iránt. A bűn - akármi legyen is a mások szemében - nekem elviselhetetlen teherré vált. Nem is annyira a kárhozattól féltem, mint inkább magától a bűntől. Úgy éreztem, iszonyúan vétkes vagyok, és ha Isten nem büntetett is meg vétkeimért, büntetésére még feltétlenül számíthatok. Úgy éreztem, hogy az egész föld Bírájának el kell ítélni az olyan bűnt, amilyen az enyém. Én magam ültem bele a bírói székbe, és kimondtam önmagam felett a halálos ítéletet. Megvallottam, hogy ha én lennék Isten, nem tehetnék mást, mint hogy a pokol mélységes fenekére küldeném az olyan bűnös teremtményt, amilyen én vagyok. Mélyen aggódtam Isten nevének dicsőségéért és erkölcsi rendjének tökéletességéért. Úgy éreztem, hogy ha bocsánatot kapnék is, én sohasem tudnék magamnak megbocsátani. Elkövetett bűneimre pedig büntetésnek kell következnie. Azután pedig felmerült bennem a kérdés, hogyan lehet Isten igazságos, ha engem, aki ilyen bűnös vagyok, igaznak mond? Hogy lehet Ő egyszersmind igazságos és megigazító? Ez a kérdés megzavart és kimerített; és nem találtam rá választ. Önmagamtól nyilván nem is találhattam olyan feleletet, amely lelkiismeretemet megnyugtatta volna."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-11-21 19:19:33, kedd
 
  "Bátran várok a Nagy Napra,
Hisz' nincs, aki kárhoztatna:
Bűn átkától, félelemtől
Maga az Úr oldozott föl."

- ismeretlen szerző
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-11-21 19:16:20, kedd
 
  "Az Istentől való megigazítás elcsendesíti a háborgó lelkiismeretet. A Szentlélek békességet lehel egész lényünkbe, és félelmeink megszűnnek. Megigazultságunk tudatában vissza tudjuk utasítani a Sátán és az istentelen emberek minden rágalmát és gúnyolódását. Ebben a tudatban békességgel tudunk meghalni is, mert bizakodva várjuk a feltámadást és az utolsó ítéletet."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Megigazítás
  2017-11-21 19:09:21, kedd
 
  "Az ég alatt a leghatalmasabb tény az, hogy Krisztus drága vérével valóban eltörölte a bűnt, és Isten Krisztusért kegyelmesen bánik velünk, megbocsát a vétkesnek és megigazítja. Nem azért, mert valami jót fedezett fel benne, vagy remél tőle, hanem kegyelmének gazdagsága szerint."

- C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Még nem köszöntem meg
  2017-11-21 18:18:23, kedd
 
  Még nem köszöntem meg


Még nem köszöntem meg Neked
a sebeket, a kékeket,
a belső részekig ható
próbákat itt, az elhaló
sóhajokat, az éjeket...
Még nem köszöntem meg Neked.

De lassan érti már a hit
formáltatásom titkait.
Már lassan, lassan felfogom,
milyen hálára van okom
próbáidért, bár fájva fáj,
s nyomot hágy bennem mindahány.

Kerülni őket hasztalan,
s a nehezük még hátra van.
Tudom: még nem kész gyermeked,
URAM, és TE is szenveded
fájdalmaim, hogy értsem ezt:
micsoda áldás - a kereszt!

Füle Lajos


 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Morus Tamás
  2017-11-21 14:08:26, kedd
 
  Morus Tamás

A nagy angol hitvalló, Morus Szent Tamás ezeket a szavakat intézte Margit nevű lányához: "Hidd el leányom, az Isten malasztja mindig készen áll számunkra. Az ő jóságából soha kétségbe nem esem, bármilyen gyarlóságot is tapasztaljak magamban. Igen, ha elestem és Péterrel megtagadtam volna is Krisztust, akkor is bizton remélném, hogy irgalmával reám tekintene és adna kegyelmet, hogy újra felkelhessek és ismét higgyek benne."
"Az Úr minden útja irgalom." (Zsolt 24,10)
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Isten
  2017-11-21 14:03:52, kedd
 
  "Isten képes valami olyant létrehozni, amiről nekünk meg kell vallanunk, hogy kikutatása és megértése erőinket felülmúlja."

- Szent Ágoston
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Osztályozás
  2017-11-21 12:49:08, kedd
 
  Osztályozás

Massilou, a híres francia szónok, az embereket így osztályozta: "Első csoportba tartoznak, akik azt mondják: ami az enyém az az enyém - ami a tiéd, az is az enyém. Ezek a tolvajok... A másik csoportba tartozók így szólnak: ami az enyém, az az enyém - ami a tied az a tied. Ezek, az önzők. A harmadik csoportba tartozók így szólnak: ami az enyém, az a tied - ami a tied az az enyém is. Ezek a viszonzást várók. Negyedik csoportba tartoznak, akik azt mondják: ami az enyém, az a tied is. Ez az igazi keresztyének csoportja." Mindenki annyira vallásos, amennyire szereti felebarátját.
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 26 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 581 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35816 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 337
  • e Hét: 4843
  • e Hónap: 66512
  • e Év: 185604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.