Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-11-03 23:48:33, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Gombapaprikás kölessel
  2017-11-03 23:46:32, péntek
 
  Gombapaprikás kölessel

Hozzávalók

50 dkg csiperkegomba
1 fej hagyma (kisebb)
12,5 dkg natúr joghurt
2 ek étolaj
1 ek pirospaprika (csapott)
1 db babérlevél
1 tk szárított majoránna
15 dkg hántolt köles
1 kis csokor petrezselyem
1 ek étolaj

bors


Elkészítés

A gombát megtisztítjuk és mérettől függően felezzük vagy negyedeljük. A hagymát apróra vágjuk.
Egy kevés olajon megdinszteljük a hagymát majd, ha már üveges, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a gombát és a babérlevelet. Megsózzuk, megborsozzuk, és fűszerezzük majoránnával, majd egy kevés (kb. 60-70 ml) vizet öntünk alá, és megpároljuk a gombát. Ha puha a gomba, hozzákeverjük a joghurtot, beforraljuk, és tálalásig félretesszük.
Átmossuk a kölest, majd egy evőkanál olajon megfuttatjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel és megsózzuk. Fedő alatt alacsony lángon addig pároljuk, amíg a köles a teljes vízmennyiséget felszívja, és a szemek megpuhulnak. A petrezselymes kölest a gombapaprikással tálaljuk.





Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Banános-csokis csiga
  2017-11-03 23:43:36, péntek
 
  Banános-csokis csiga

Hozzávalók

1 csomag konyhakész leveles tészta
1 db tojás
2 dkg kókuszreszelék
2,5 dkg szeletelt mandula
5 dkg reszelt étcsoki
2 db banán(érett)
1 ek barna cukor


Elkészítés

A leveles tésztát kitekerjük, megszórjuk a kókuszreszelékkel, a mandulával és a csokival, majd ezeket, sodrófával, kicsit a tésztába dolgozzuk.
Ráhelyezzük a banánt, majd feltekerjük. A utolsó néhány centimétert megkenjük a felvert tojással, hogy a csigánk jól összeragadjon. Megkenjük a feltekert rudat az elhabart tojással, majd 2cm-es darabokra vágjuk.
A csigákat sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, megkenjük a maradék tojással, majd megszórjuk barna cukorral.205 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.





Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sajtkrémben sült csirkés zöldbab
  2017-11-03 23:39:49, péntek
 
  Sajtkrémben sült csirkés zöldbab

Hozzávalók

1 kg zöldbab (saját eltevésű mirelit)
1 nagy pár csirkemellfilé
3-4 ek olaj

3,5 dl tejföl
2 db nagyobb tojás
25 dkg trappista sajt
1 kk házi fokhagymakrém
1 nagy csipet őrölt bors


Elkészítés

A zöldbabot sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni. A csirkét apró kockákra vágjuk, és az olajon fehéredésig pirítjuk. Meghintjük egy csapott kávéskanál sóval, majd annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje, és fedő alatt puhára pároljuk.
A sütőt előmelegítjük. A tejfölt a tojásokkal, fél kávéskanál sóval, egy kevés fokhagymakrémmel és borssal simára keverjük, majd belereszelünk a sajtból kb. 20 dkg-ot. A zöldbabot összeforgatjuk a sajtos masszával, majd beleszórjuk a kissé meghűlt csirkét.
Egy közepes tepsibe vagy formába simítjuk, és a maradék sajtot a tetejére reszeljük. 180 fokos sütőbe toljuk, ahol addig sütjük, míg a sajt a tetején szép barnára pirul (kb. 30 perc).





Megjegyzés

Ez most egy olyan recept, amiben nem besamel vagy lisztes mártás tartja egybe az ételt, hanem a tojásos-sajtos tejföl. Így egy kicsit egészségesebb és könnyebb fogás.
AranyTepsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Sajtos póréhagymaleves
  2017-11-03 23:33:39, péntek
 
  Sajtos póréhagymaleves

Hozzávalók

A leveshez:
2-3 db póréhagyma
2 liter húslevesalaplé
1,5 ek vaj
2 dl főzőtejszín
40 dkg natúr krémsajt
őrölt bors

A tálaláshoz:
reszelt sajt
petrezselyem
pirítós

Elkészítés

A felaprított póréhagymát megfonnyasztjuk a vajon, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, és 10-15 percig lefedve főzzük.
A krémsajtot összekeverjük a főzőtejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk, majd merünk rá néhány kanál forró leves. Alaposan elkeverjük, és a leveshez öntjük. Felforraljuk, és további néhány percig főzzük.
Reszelt sajttal és friss petrezselyemmel megszórva, pirítóssal tálaljuk.






A recept videón: Link


DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 163
  • e Hét: 565
  • e Hónap: 6147
  • e Év: 122800
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.