Belépés
schuro.blog.xfree.hu
Mondd el és elfelejtem; mutasd meg és megjegyzem; engedd, hogy csináljam és megértem. schuro ...
2011.11.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Az emberi agy a legcsodálatosabb szerv:
  2017-11-04 22:38:31, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Munka  
A világ legfurcsább emberei
  2017-11-04 22:34:58, szombat
 
  Hatcentis szarvacska nőtt egy kínai asszony homlokára. A bőrszövet egy ritka elváltozása okoz ilyen szarvhoz hasonlító kinövést, ami főként idős embereknél fordul elő, de szinte sosem nő ekkorára.




A Vietnami Tran Van Hay 25 éves kora óta növelte fürtjeit, ennek oka pedig az, hogy fiatal korában sokszor megbetegedett, miután levágatta a haját, így végül eldöntötte, hogy többé nem akar az ollóval találkozni, így több mint 50 évig egy centit sem vágott ki a hajkoronájából. Ennek eredményeként, a férfi hajának hossza elérte a 670 centimétert, és súlya közel 10,5 kilót nyomott. 2010-ben 79 éves korában halt meg.




Egy 23 éves lány megdöbbentő betegségben szenved, 15 különböző személyisége van. Ez az ún. multiplex személyiségzavar. Kimi Sandsnak 15 énje van, melyek közül több egyéni akcentussal bír. A pszichiátriai zavarra az a jellemző, hogy az egyénnek kettő vagy több személyisége van. Saját név, emlékezet tartozik mindegyikhez -sőt közöttük kisebb-nagyobb átjárás is megtörténhet. Ez nem azonos a skizofréniával, vagy a tudathasadással. A lány mindegyik benne élő személyről maga is tud. "Próbál mindegyikkel jóba lenni" sőt karácsonykor mind a 15 énjének külön ajándék jár. A kiskorúaknak játékkal, a felnőtteket pedig alkohollal lepi meg. A lány párja Chris Lee mindennek ellenére is kitart szerelme mellett és igazi kapcsolata csak Kimi alapszemélyiségével van.




Jalisa Thompson azzal sokkolja le az embereket, hogy durva módon tudja kidülleszteni a szemeit.




A képen Onoda Hiroo (jobbra), és jó barátja, Norio Suzuki. Onoda Hiroo japán katona volt, aki a második világháború vége után mintegy harminc évig, egészen 1974-ig kitartott maroknyi katonájával a Fülöp-szigeteken, ezzel az egyik legtovább harcoló japán katonává vált.




Elaine Davidson testét 6000 piercing díszíti, ebből 500 a nemi szervén kívül-belül található, testékszereinek súlya pedig meghaladja a 3 kilót!




Az orosz tinédzser Natasha Demkina (17) röntgenlátással rendelkezik, és annak révén érzékeli az emberi szervezetben meglévő betegségeket is. Natasha a fényképeken szereplő embereken is átlát, ugyanis egy kisméretű fotó alapján felismerte a képen látható személy májában a daganatot. A kislány most - fiatal kora ellenére - elsőéves hallgató a moszkvai orvosegyetemen, ahol a tanulás mellett folyamatosan vizsgálják a kutatók.




Jégember, nem véletlenül kapta a Jégember becenevet a holland férfi Wim Hof: agyával képes szabályozni testhőmérsékletét, ezért akármilyen hidegnek kitehetik. Hof mezítláb, rövidnadrágban futott félmaratont a sarkkörön túl (két óra tíz perc alatt teljesítette a távot, közben mínusz 26 fok volt), kilenc alkalommal döntötte meg a jéggel teli kádban való fürdőzés világrekordját - legutóbb 101 percet töltött nyakig jeges vízben, és összesen négy nap alatt felment és lejött a Kilimandzsáróról kedvenc szerelésében: rövidnadrágban.




A 11 éves indiai Kajol Khan születésüktől kezdve a kígyók környezetében él. És amikor kígyókról beszélünk, a halálos kobráról van szó. A kigyók már többszőr megmarták de úgy tűnik a kislány immunis a kigyóméregre A kislány azt mondja: Nagyon szórakoztató együtt élni, enni és aludni a halálos állatokkal, ők a legjobb barátaim. Fájdalmat okoz, amikor harapnak, de néha a saját hibám, mert megcsókolom őket. Nagyon vicces.




A 83 éves iráni férfi Amu Haji magányosan él a sivatagban. 60 éve nem fürdött, bőre megfeketedett, kérgessé vált, ám első ránézésre testén sem fekély sem más bőrbetegség nem fedezhető fel. A férfi állítása szerint boldog és egészséges.






Ő Romario Dos Santos Alves úgy akar kinézni mint a Hihetetlen Hulk, ezért drasztikus és életveszélyes eljárással tette tönkre a testét. Az egykor testőrként dolgozó brazil férfi nem volt elégedett a bicepszméretteivel, ezért szintetikus olaj és alkohol keverékét injekciózta az izmaiba. A végeredmény. 63 centis bicepsz.




A 24 éves berlini Michele Kobke dereka körülbelül 40 centiméteres, példaképének az amerikai Cathie Jungot tartja, akinek mindössze 38 cm volt a derékbősége. A 24 éves lány három éven át minden nap hordta fűzőjét (még alvás közben is), hogy elérhesse álmai alakját. Az eredmény sokkoló, hiszen derékbősége mára mindössze 38 centiméteres. "A derék jelenti számomra a szépséget" - mondja a fiatal lány, aki vékony dereka miatt mára komoly egészségügyi problémákkal is küzd. Fűzője nélkül például képtelen megállni, mivel a hát- és hasizmai mára teljesen elsorvadtak, a gyomra pedig olyannyira szűk lett, hogy naponta tízszer eszik apró adagokat.




Kim Peek volt a Rain Man c. filmhez az inspiráció. Míg az IQ tesztben csak 84 pontot ért el, figyelemreméltó képességeket mutatott a memorizálásban és más területeken. A vizsgálatok kimutatták, hogy bizonyos agyi részei hiányoztak, és a neuronjai abnormális kapcsolatokat alkottak. Képes volt úgy olvasni egy könyv két oldalát egyszerre, egy-egy szemmel, hogy minden információt meg tudott jegyezni. 12.000 könyvet tudott fejből elmondani, és mindössze 10 perc alatt megjegyezte a Koránt. Fenomenális képessége, hogy mindenkinek meg tudta mondani, a hét melyik napján születtek, és milyen jeles események történtek azon a napon.




Yu Zhenhuan, kínai férfi a világ legszőrösebb embere, akinek a teste több mint 90 százalékát szőr borítja. A Guiness-rekorder genetikai rendellenessége révén rendkívül népszerű lett hazájában, aminek köszönhetően milliókat tesz zsebre évente.




Paul Karason, a kék színű férfi, akit a környezete "Törpapának" becézett furcsa, kékes színét egy argyria nevű betegségnek köszönheti. Az argyria a bőr és nyálkahártya maradandó, kóros, kékes-szürkés színű elszíneződése melyet az ezüstkomponensek fogyasztása okozhat. Az argyriában szenvedő betegek bőrének és nyálkahártyájának színe emlékeztet a cianózis okozta tünetekre. Paul Karason egy bőrbetegségre alkalmazott kezelés miatt kezdett el kékülni. A férfi egy speciális, ezüstalapú szerrel kezelte magát, amit saját maga készített ezüstből.Sajnos 2013-ban szívrohamban meg halt.




Dean Karnazes, korán az általános iskolában kezdett el futni, és a leghíresebb ultra maraton futója a történelemnek! Lefutott 50 maratont, mindegyik USA államban, 50 nap alatt! Orvosok és kutatók vizsgálták látszólag végtelen kitartását, tesztelték és vizsgálták a testét, abnormalitások után, miután New York Cityből San Franciscóba próbált elfutni. Első alkalommal nem sikerült, de második alkalommal sikerült és nem fáradt ki és nem sérült meg mint legtöbb esetben az emberi izmok. Hozzászokott, hogy használja az izmait, és nem gyengül el. Az orvosok megállapították, hogy mivel mindig elegendő vizet és élelmet vesz magához, azért tud megállás nélkül futni.




Thai Ngoc vietnami férfi attól lett híres, hogy sosem alszik. 1973-ban egy betegség miatt nem tudott elaludni, és azóta sem sikerült neki. Érdekes módon a férfi egészséges, semmi baja nincs, sőt...képes akár 50 kg-os zsákokat elcipelni hazáig, ami akár 4 km is lehet.




A nő, aki soha nem felejt el semmit, a 27 éves brisbane-i hölgy Rebecca Sharrock mindenre emlékszik, ami vele történt. A szakirodalomnak speciális kifejezése van erre, úgy hívják, hogy önéletrajzi emlékezet. Nagyon kevés, mindössze 60-80 ember rendelkezik ezzel a rendkívüli adottsággal az egész világon. Rebecca az életének minden részét képes felidézni 18 hónapos korától.




Ez a bosnyák férfi lehet az igazi ,,Magneto", mert nemcsak a fémtárgyak ragadnak rá, hanem már a műanyagok is. Muhibija Buljubasic pár éve vette észre különös képességét, és akár egy teljes evőeszközkészlet is elfér a testén. A férfi szerint a teste valamilyen különleges energiát bocsát ki és ettől maradnak a bőrén az egyébként nem könnyű tárgyak, olyanok, mint például egy mobiltelefon.




Hu Qiong egy Kung Fu Master, akinek látszólag áthatolhatatlan bőre van. Ellenáll a fúrónak, melyet teljes erővel a testéhez nyom, még a torkához, mellkasához és fejéhez is, anélkül, hogy áthatolna a bőrén. Puszta kézzel sérülés nélkül megfog egy működő elektromos fűrészt.




Ben Underwood 3 évesen rák miatt veszítette el a szemeit, de ez nem ölte meg azt a képességét, hogy lásson. Amikor 5 éves volt, megtanította saját magát, hogy visszhang alapján tájékozódjon, csettintés, vagy kattintás hangot utánozva a szájával. Ezáltal látta, hogy hol helyezkednek el a tárgyak, és megmondta milyen alacsonyak, ill. magasak, hol kezdődnek és hol végződnek. Képes volt bármit megcsinálni, melyre egy látó gyermek képes, beleértve a kosárlabdázást is. Sajnos 2009 januárjában elhunyt, 16 évesen, a szervezetében kialakult rák miatt.




A világ legtöbb tetoválásával rendelkező embere az ausztráliai születésű Lucky Diamond Rich. Elsőként ő is a hagyományos módon kezdte: egy-két színes tetkóval indított, majd egyszer gyűjteni kezdte a különböző tetoválásokat világszerte - a saját testén. Amikor aztán minden porcikáját festés borította, elhatározta, eltünteti az egészet: ekkor boríttatta be a teljes testét fekete tintával - még az olyan helyeken is, mint a szemhéja, az ujjai köze és a fülei belseje. Most ismét tetoválást gyűjt - ezúttal a fekete bőrén fehéreket.



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szaplonca vidám temetője.
  2017-11-04 22:33:59, szombat
 
  A Romániában fekvő Máramarossziget közelében található Szaplonca vidám temetője. Itt nem a szokványos melankolikus, búskomor hangulat fogad; a temető kis, színes fejfái már messziről láthatóak.

A temető története a 20. század első felére nyúlik vissza, és Stan Ioan Patras nevéhez fűződik, aki a falu görög katolikus papjának sugallatára kezdett 1935-ben a hagyományosnál szélesebb fejfákat faragni, melyekre verseket is felvésett, és általában az elhunyt munkáját, vagy szokását ábrázolja egyénileg. Patras 1977-ben bekövetkezett halála óta tanítványa Dumitru Pop-Tincu folytatta a mesterséget, ami bizonyítja, hogy nagyon tetszett ez a helyi lakosoknak. A falu lakosai általában előre megírják, mit szeretnének a fejfájukra vésetni és azt közlik a fejfa készítőjével.

A vidámság tulajdonképpen a verssorokból, a sajátos életszemléletből árad: bárkiről is legyen szó, gyilkosról vagy áldozatról, a versfaragó fafaragó lezárt életutakat állít tanulságul az életben maradottaknak, az utódoknak. Általánosan elismert, hogy a temető legmaradandóbb értékét a sírfeliratok maguk jelentik, amelyek általában rövid alkotások.

Ma már több, mint 800 kopjafa található a temetőben, így az valóságos szabadtéri múzeum.

A sírfelirat szerint az elhunyt Szarvaszóban lett autóbaleset áldozata




Egy az I. világháborúban meghalt és Galíciában eltemetett szaploncai jelképes fejfája




Az elhunyt Maria Turdát óvodásként egy motor ütötte el







































 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Sao Bento vasútállomás
  2017-11-04 22:08:39, szombat
 
  A Porto városában fellelhető Station Porto de Sao Bento vasútállomás leginkább egy kincsesládához hasonlítható. Belsejében 20,000 kék és fehér csempe rajzol ki csodálatosabbnál csodálatosabb mozaik képeket,így válva a portugál mozaikipar ékkövévé. A Jorge Colaco nevet viselő művész néhány, a nemzeti történelemből ismert esemény életrekeltésével díszítette ki a termeket, melyeken a portugál tömegközlekedés kialakulásának történetét ismerhetik meg az idelátogatók. Érdekességképpen megjegyzendő, hogy habár az első vonat már 1896-ban befutott, az állomást csak 1916-ban adták át hivatalosan is.

Az állomás homlokzata






1896-ban az első vonat megérkezik az ideiglenes Sao Bento állomásra



































 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Volkner Mobil Performance S lakóautó
  2017-11-04 21:54:17, szombat
 
  A német Volkner Mobilnál Volvo-alvázra építenek egy - kiviteltől függően - tíz-tizenkét méteres lakóautót, illetve inkább lakóbuszt, elképesztő luxussal és kényelemmel berendezve, kitolható oldalfallal, aljában egy garázzsal.




Természetesen minden lakóbusz egyedi igények szerint, sok kézi munkával készül, ezért az ár is csak nagyjából lőhető be, körülbelül 750 ezer fonttól kezdődik és emelkedhet akár 1,2 millió fontig is (természetesen a szuper verda nélkül), attól függően, hogy a vásárló pluszban milyen felszereléseket és extrákat szeretne.




A titkos "garázsban" az első és a hátsó kerekek közt lehet pihentetni a sportkocsikat. Ha használni szeretnénk őket, akkor sem kell aggódnunk, mivel egy gomb megnyomásával könnyedén elérhetővé válik számunkra a sportverdánk, mert a lakókocsi egy emelő panel segítségével kiemeli az autót az útra.




A magas minőségű bőrülések, a valódi fa berendezések, valamint a végig a csempézett konyha és az aranyszínű csapok a fürdőszobában, hozzájárulnak ahhoz, hogy felnyomják az árát a luxus busznak. Emellett felszerelheted a luxus lakóautódat egy óriás mélyhűtővel, mosogatógéppel egyéb házi mozi és szórakoztató rendszerekkel és széles képernyős tévével, mely akkor is pihentető szórakozást nyújt, ha éppen nem vagy úton.













 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Lake District
  2017-11-04 21:46:33, szombat
 
  A Lake District (tóvidék) egy terület Északnyugat-Angliában, Cumbria megyében. Népszerű kiránduló- és pihenőhely, amely szép tavairól és hegyeiről híres. Számos 19. századi irodalmi alkotó - William Wordsworth, Samuel Taylor Coleridge, a tavi költők (Lake Poets) - élete hosszú időre összefonódott ezzel a területtel.

Az Ill Cragből elénk táruló látvány. Harter Fell és Hard Knott is látható, valamint egy kis hegyi tó.




A középső és egyben leglátogatottabb részen található a körzet nemzeti parkja, a Lake District National Park, amely az Egyesült Királyság 13 nemzeti parkjának egyike. A Lake District Anglia kevés hegyvidékes területének egyike. Itt található Anglia legmagasabb pontja, a Scafell Pike (978 méter) is.

A Scafell a maga 950 méterével, Anglia második legmagasabb pontja a Wastwater völgy felől




A Lake District elhelyezkedése Észak-Anglián belül, fehér színnel jelölve
A Lake District körülbelül 55 km hosszú. Felszínét a jégkorszak formálta 15000 évvel ezelőtt. A jég vájta völgyek többsége ma már vízzel töltődött fel, tavakat alkotva, amelyekről a terület a nevét kapta. A magasabban fekvő részeken a helyre jellemző aprócska hegyi tavakat találni. A Lake District az egyik legsűrűbben lakott nemzeti park.

Skiddaw, 931




Egy jellegzetes helyi birka legelészik Thirlmere felett




A környéken több helyen is élt Arthur Ransome, aki az 1930 és 1947 között megjelent Fecskék és Fruskák-sorozat könyvei közül többnek is a Lake Districten alapuló, de képzeletbeli világot választott helyszínéül.

Egy jellegzetes látványkép Lake Districtből




25 legmagasabb hegycsúcsa:

Scafell Pike, 978 m
Scafell, 965 m
Helvellyn, 951 m
Skiddaw, 931 m
Nagy Vég (Great End), 910 m
Bowfell, 902 m
Nagy orom (Great Gable), 899 m
Pillar, 892 m
Nethermost csúcs, 891 m
Catstycam, 889 m
Esk csúcs, 885 m
Raise, 883 m
Fairfield, 873 m
Blencathra, 868 m
Skiddaw Little Man, 865 m
Fehér Oldal (White Side), 863 m
Ráncos sziklák (Crinkle Crags), 859 m
Dollywaggon csúcs, 858 m
Great Dodd, 857 m
Grasmoor, 852 m
Stybarrow Dodd, 843 m
St Sunday szikla, 841 m
Scoat hegyoldal, 841 m
Szikla hegy (Crag Hill), 839 m
Magas utca (High Street), 828 m

Az A591 út, ahogy átmegy a vidéken Ambleside és Grasmere között




A nemzeti parkban csak egy tó viseli nevében a tó szót, a Bassenthwaite-tó. A nemzeti park főbb tavai:

Bassenthwaite-tó
Buttermere
Coniston Water
Crummock Water
Derwent Water
Devoke Water
Ennerdale Water
Esthwaite Water
Grasmere
Haweswater Reservoir
Loweswater
Rydal Water
Thirlmere
Ullswater
Wast Water
Windermere

A Tongue Valley




A Scafell- hegység

















 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 1924 db bejegyzés
Összes: 38183 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1444
  • e Hét: 13253
  • e Hónap: 50738
  • e Év: 4797276
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.