Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Hortobágyi töltött burgonya
  2017-11-04 23:54:52, szombat
 
  Hortobágyi töltött burgonya

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
4 evőkanál olaj
50 dkg darált csirkemell
1 tasak Knorr Pörkölt Rafinéria
1 dl tejföl
6 db nagyobb burgonya
1 evőkanál margarin



Elkészítés: Személyenként 2 darab nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk őket. A serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a csirkehúst. Felöntjük a 3,5 dl vízzel elkevert Knorr Pörkölt Rafinériával, felforraljuk, és kevergetve készre főzzük. A pörköltlé nagy részét elkeverjük a tejföllel, félrerakjuk. A burgonyákból üregeket kaparunk ki. Ezután a húskrémmel megtöltjük a burgonyákat, majd margarinnal kikent tűzálló edénybe helyezzük. A tejfölös pörköltszaftot 1 dl vízzel elkeverjük, és a burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.





Elkészítési idő: kb. 40 perc

Megjegyzés

Fotó: Knorr
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsos   
Karamellizált alma tart
  2017-11-04 23:49:34, szombat
 
  Karamellizált alma tart

Hozzávalók

3 ek vaj
3 ek barna cukor
1 csomag leveles tészta
5 db alma
1 tk tengeri só

Elkészítés

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd megkenjük köralakban olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukor felével.
A leveles tésztát kitekerjük, és egy tortaforma vagy serpenyő segítségével kerek formára vágjuk, majd a vajas- cukros sütőlapra helyezzük.
Köralakba ráhelyezzük a vékony almagerezdeket, majd megkenjünk a maradék olvasztott vajjal, és megszórjuk a maradék cukorral és a sóval.
175 fokon 20 percig sütjük, majd a grillel óvatosan megkaramellizáljuk a tetejét. Szobahőmérsékleten tálaljuk.





ÍME A RECEPT VIDEÓN:Link



SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sólet füstölt hússal
  2017-11-04 23:45:01, szombat
 
  Sólet füstölt hússal

Hozzávalók

30 dkg tarkabab
40 dkg füstölt hús (pl. csülök, libamell)
2 ek libazsír
2 tk őrölt fűszerpaprika
10 dkg árpagyöngy

frissen őrölt bors
1 db vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
2 db tojás
1 ek ecet (a tojások mosásához)


Elkészítés

A babot beáztatjuk egy éjszakára, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. A füstölt húst 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd feldaraboljuk.
Egy hőálló edényt kikenjük zsírral, és megszórjuk pirospaprikával. A bab felét elterítjük benne, és rászórunk 1 marék árpagyöngyöt, majd rátesszük a hús felét. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Beterítjük a bab másik felével, majd a maradék gerslivel, a hússal és a kocára vágott vöröshagymával. A fokhagymagerezdeket nagyobb darabokra vágva a rétegek közé dugdossuk, majd beletesszük a babérlevelet.
A tojásokat nagyon alaposan megmossuk ecetes vízben majd belenyomkodjuk, hogy elmerüljenek a babban.
Ezután felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Amikor felforrt, mérsékeljük a hőfokot 160 fokra, majd kb. 2 órán keresztül sütjük, amíg a hús és a bab is megpuhul (ha szükséges, közben pótoljuk az elfőtt nedvességet).
Tálalás előtt kivesszük a tojásokat, megpucoljuk, és félbevágjuk. Ezzel kínáljuk a sóletet.





Megjegyzés

Recept, styling: Filep Kata, fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-főzelékek, lecsók,   
Gyors májgombócleves kacsamájpástétomból
  2017-11-04 23:42:25, szombat
 
  Gyors májgombócleves kacsamájpástétomból

Hozzávalók:
sárgarépa
fehérrépa
petrezselyemzöld
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db tyúkhúsleveskocka
ételízesítő
A gombóchoz:
1 konzerv kacsamájpástétom vagy más májkrém
2 db zsömle
1 db tojás
kevés zsemlemorzsa
olaj

Elkészítés: A zöldségeket karikákra szeltem, 1 evőkanál olajon, kevés vízzel és a többi hozzávalókkal puhára főztem. Amikor megpuhult, felöntöttem a megfelelő mennyiségű vízzel és felforraltam.

A zsemlét beáztattam, kifacsartam, hozzákevertem a tojást, a májpástétomot és a petrezselyemzöldet. Mivel nem állt össze megfelelő szilárdságúra, ezért még zsemlemorzsát kevertem bele. Nem fűszereztem semmivel, mert a pástétomtól nagyon finom íze lett, nem kellett hozzá se só, se bors.

Vizes kézzel formáztam a gombócokat, majd a levesbe helyezve megfőztem.





Megjegyzés

Próbáljátok ki, gyors, nagyon finom leves lett, többet ér egy tyúkhúslevesnél, amit órákat kell főzni, míg elkészül.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
Egészségben eltöltendő hétvégét!
  2017-11-04 23:34:04, szombat
 
  Kedves Barátaimnak, kedves Látogatóimnak

További jó estét!
és




 
 
0 komment , kategória:  Hétvégét  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 281 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 257
  • e Hét: 659
  • e Hónap: 6241
  • e Év: 122894
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.