Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Hasznos volt ez az év...
  2017-12-01 17:18:07, péntek
 
  "Hasznos volt ez az év, közelebb kerültem a Megváltóhoz, és Igéjében drágagyöngyöket fedeztem fel. Milyen csodálatos tudni, hogy a keresztyénség nem pusztán jól kipárnázott törzshely a templomban, nem félhomályos katedrális, hanem naponta megújuló, élő valóság, amely kegyelemből kegyelembe halad előre. Célja, bár néha távolinak tűnik, világos és örök, hiszen az igazság napja ragyogja be."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Tizenkilencedik születésnap
  2017-12-01 17:11:30, péntek
 
  "Ez életem tizenkilencedik tavasza. Lassan rájöttem, hogy nem saját erőfeszítéseimnek és nem is csupán a szüntelen ketyegéssel tovaszáguldó időnek köszönhetem, hogy ezt megérhettem, hanem a hűséges anya és az igehirdető apa csendes, észrevétlen vezetésének, akik bármennyit foglalkoztak mások gyermekeinek nevelésével, maradt idejük a magukéira is.
Naptáram anyák napját jelez, és az apáké sincs messze. Sokan fognak megállni néhány órára, hogy tiszteletüket fejezzék ki azok iránt, akiknek az év 365 napja gyereknap, és akik félbe sem merik szakítani munkájukat, hogy ünnepeltessék magukat. A virágüzletek megint tele lesznek, mindent elárasztanak a szegfűk, aztán jövő csütörtöktől a következő májusig mindent újra elfelejtünk. Én is megállok egy pillanatra, de nem virágokkal, mert ezek a meg nem szűnő szülői gondoskodás csodálatának gyorsan elmúló jelei. Hálás vagyok nektek és közös Atyánknak, aki mindegyikünket olyan szeretettel szeret, amit felfogni sem tudunk."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Szentírás
  2017-12-01 14:42:24, péntek
 
  "A Szentírás sohasem lesz elavult, hiszen a Biblia maga Krisztus nyomtatásban, az élő Ige. Reggel nem kelünk fel úgy, hogy legalább az arcunkat meg ne mossuk, az Úr Igéjének megtisztító fürdőjét viszont milyen gyakran elhanyagoljuk! Pedig ez az, ami ráébreszt felelősségünkre."

- Jim Elliot
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
"Vegyétek, egyétek!"
  2017-12-01 14:34:10, péntek
 
  "Vegyétek, egyétek!"

Joh. Wolfgang Goethe után németből

Ez az én testem, vegyétek, egyétek!
Ez az én vérem, vegyétek, igyátok!
Hogy halálomat el ne feledjétek,
hogy hiteteket meg ne tagadjátok!
E bor, e kenyér, vérem-testem
halálomra emlékeztessen!

T. E.
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
És a világ elmúlik
  2017-12-01 12:22:07, péntek
 
  És a világ elmúlik

"És a világ elmúlik..." 1János 2,17a

A világ. Mire céloz János ezzel? Mindenre, ami az emberben és az ő világában szembeszegül a Krisztusban való hittel. A világ világ, amennyiben a gonosz uralkodik azon. János megemlíti e világnak a kívánságát is, ami bűnös kívánság. Gondoljunk arra, hogy gonosz mindaz, amit kívánunk e világból, és ami bűnös vágyainkat magához vonja. Ismerjük ennek a világnak a szívóerejét?
Az apostol ezt konkretizálja a 16. versben: a világ kívánsága a test kívánsága, melyet bűnös "én"-ünk határoz meg, amikor nem Isten dicsőségét keressük, sem felebarátunk boldogulását. De az a szem kívánsága is, mindaz, aminek meglátása felébreszti kívánásunkat (ilyen volt Éva és Dávid története). Itt a bűnös szexuális vágyról, a több pénz, a fényűzés utáni féktelen vágyról van szó. Végül e világ kívánsága az élettel való kérkedés is, a dicsekvés azzal, amit Isten ad. Gőg tölti el a szívünket, nincs szükségünk Istenre. Megkeserítjük embertársunkat, vagy felkeltjük irigységét valamilyen "premierrel". Élj csak így.
A Szentlélek viszont nyilakkal sebzi szívünket: Ne szeressétek a világot! A világ elmúlik és annak kívánsága is. Gondolj arra, aki a szívét átadja a világnak, mindent elveszít, az életét is. Örökre elveszíti azt. Ami nem Istentől van, elpusztul az Ő ítéletének tüzében. Isten Igéjével hív ki ebből a régi világból, az örök élet nagyszerű dicsőségébe hív (Kálvin). A világ elmúlik, de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.

P. H van Trigt
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Nem minden az, aminek látszik
  2017-12-01 09:23:28, péntek
 
  Nem minden az, aminek látszik.  
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Jöjj, oly rég várunk rád, Jézus
  2017-12-01 08:19:42, péntek
 
  Jöjj, oly rég várunk Rád, Jézus


Jöjj, oly rég várunk Rád, Jézus,
Szabaddá teszed néped,
Vedd el félelmeink, ó, Jézus
Hadd nyugosszunk mi Benned.
Izrael vigasztalója,
Te vagy földünk reménye,
Minden nemzet kedves vágya,
Sóvárgó szívünk fénye.

Gyermekként jöttél a földre,
Királyként uralkodol,
Te uralkodsz mindörökre,
Szent királyságot hozol.
Vezess hát Szentlelked által,
Te urald szíveinket,
Hatalmas érdemed által,
Hozzád emelj fel minket.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Szeretet
  2017-12-01 07:33:40, péntek
 
  "Mi más ébreszthet szeretetet, mint maga a szeretet?"

- John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Nyitom a Bibliát
  2017-12-01 07:21:30, péntek
 
  Nyitom a Bibliát

Nyitom a Bibliát,
figyelmezz szív, szem és fül!
Hallgass bennem, világ,
Az ISTEN szólni készül.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Te alkottál nyarat és telet"
  2017-12-01 07:18:25, péntek
 
  ,,Te alkottál nyarat és telet" (Zsoltárok 74,17)

Lelkem, kezd Istennel a karácsony havát. A hópehely és a csípős szél arra emlékeztetnek téged, hogy az Úr szövetségét megtartja nappal és éjjel. Ez bizonyossá tesz téged afelől, hogy azt a magasztos szövetségét is meg fogja tartani, amelyet veled kötött a Jézus Krisztusban, a te Megváltódban, Ő, ki hűen áll szava mellett e szegény, bűntől bemocskolt világ idejének és napjainak minden változásai között nem tűri azt meg, hogy kormányzásában hűtlenséget lehessen felfedezni, az Ő drága, szeretett Fia miatt.

,,Isten, aki igazgatod
Az időket s kormányzod,
Tölts meg fény' s kegyelemmel!"

Tél a lélekben semmi esetre sem kellemes évszak, és ha az éppen most állott be nálad, nagyon érzékenyen hathat rád, de van amellett vigasz is, tudni illik az Úr az, aki a telet előhívja. Ő küldi a szenvedés metsző viharát, hogy visszatartsa türelmetlenségünk rügyeit; ,,hinti a zúzmarát, mint a hamvat" örömeink egykor oly zöld mezejére, ,,a jeget darabokra fagylalja" életünk folyamában a gyönyör hullámai keménnyé fagynak. Mindezt Ő cselekszi, Ő a tél nagy Királya és uralkodik a fagy birodalmában, tehát nem szabad zúgolódnod. A veszteség, nyomorúság, keserv, betegség, szükség és számtalan egyéb bajok az Úrtól bocsáttatnak, és bölcs szándékából jönnek ránk. A fagy megöli az ártalmas rovarokat és akadályozza a pusztító nyavalyák terjedését; szétzúzza a szögeket és porhanyóssá teszi a talajt. Ah, bár a nyomor minden tele ilyen áldásos következményekkel járna részünkre!
Ó, csak most tudjuk eléggé becsülni a tűz jótékonyságát! Milyen jól esik annak zajos pattogása és éltető heve! Hasonlóképpen becsüljük Urunkat is, ki szívünk melegének és vigaszának állandó forrása a szükség minden idejében. Menjünk Hozzá és keressünk Nála hitben örömet és békességet magunknak. Burkolózzunk be ígéreteinek meleg ruhájába és fogjunk ahhoz a munkához, amely igen hideg időben előadja magát, mert rosszul menne sorsunk, ha vonakodnánk megfogni az eke szarvát; mint a rest, aki borzad a hidegtől, az ilyen szűkölködik és koldul aratáskor.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 648
  • e Hét: 1852
  • e Hónap: 12263
  • e Év: 131355
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.