Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Feltámadás romolhatatlanságban
  2017-12-10 16:02:39, vasárnap
 
  Feltámadás romolhatatlanságban

,,Elvettetik..." 1Korinthus 15,42b

Pál áttér a következő kérdésre: ,,Mi módon támasztatnak fel a halottak, és minémű testtel jönnek ki?" Válaszát példákkal teszi érthetővé. A temetéskor úgy vettetik a földbe a test, akárcsak a búzaszem. Pál a gyülekezetnek a ,,búzaszem törvényét" mutatja be példának: ,,nem elevenedik meg, hanem ha megrothad" (36. v.). A búzaszál, azaz ,,a test", amely az elrothadt búzaszemből nő ki, a hívők új testéhez hasonlítható, melyet Isten az elporladt testből támaszt föl. Így történik majd a halottak feltámadása. A test elvettetik romlandóságban, azaz mulandóságban, feltámasztatik romolhatatlanságban, azaz maradandóságban. Az igazi keresztyén élete is ,,állandó halál" (Zsolt 103). Alávettetett a bűn, betegség és pusztulás hatalmainak. Egy keresztyén eltemetésekor ez a folyamat folytatódik. Milyen megalázó számunkra, hogy mulandó a testünk, elenyészik a sírban. És mégis: ezt a mulandó testet azzal a reménységgel vetjük el, hogy feltámasztatik romolhatatlanságban. Krisztus a keresztyéneknek új testet fog adni, amely soha többé nincs alávetve a romlandóságnak. Ez az Ő szeretete: életét, mint egy virágot, lemetszették, hogy mi örökké éljünk (Zsolt 103). Krisztus nem ad át bennünket a romlandóságnak. Azok azonban, akik nem engedtek evangéliumának, büntetésül örök kárhozatot szenvednek. Üdvösségét kínálja neked. Mindenki, aki Krisztusé, testileg is megkapja ,,az örök ifjúságot". Milyen dicső lehet Őt örökké, lankadatlanul szolgálni.

P. H van Trigt
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Köszönöm, hogy nem fáj jobban
  2017-12-10 14:22:19, vasárnap
 
  Köszönöm, hogy nem fáj jobban

A fájdalom ha betoppan,
köszönöm, hogy nem fáj - jobban.
Ha ver az ÚR, vagy csak megint,
de jó, hogy nem érdem szerint.
S olykor, ha tán próbára tesz,
testhezálló minden kereszt.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Fölemelem
  2017-12-10 12:31:18, vasárnap
 
  Fölemelem


Eső szitál a barna, bús avarra,
s hangolja húrom halvány őszi dalra.
Most a szívemről énekelgetek.
Csalárd, gonosz... az Isten könyve tudja.
A dobbanása annyiszor beteg.

Fölemelem, hogy Isten könnye érje.
Tisztulna, csendesülne hófehérre!
Ne lenne annyi balga dobbanása...
A célra vinne, többé semmi másra!
Ne lenne titka, mint a tiszta tónak,
amelyre ráragyog a pirkadó nap,
s mohos kövét is látni lenn a mélyen!

Fölemelem, hogy újulva zengjen
ezen a könnyes őszi reggelen.
Körül a csúcsok mind a ködbe vesztek.
Utamra hullanak fényes, tiszta cseppek...
Viszem a szívem..., és fölemelem.

Túrmezei Erzsébet

 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"És ekképpen mindenkor az Úrral leszünk"
  2017-12-10 12:23:01, vasárnap
 
  "És ekképpen mindenkor az Úrral leszünk" (1Thessz 4:17)



Mily rövidek ama kedves és gyöngéd látogatások, melyeket Krisztus tesz nálunk és, milyen hamar elmúlnak! Egy pillanatig szemléli Őt szemünk, és örülünk kimondhatatlan és dicsőséges örömmel; de kevés idő múlva nem látjuk többé, mert "Barátunk eltávozott tőlünk ismét; mint az őz vagy a szarvas, úgy ugrándozik a hegyeken és szökik a halmokon; a fűszerek hegyére ment "és nem legeltet többé a rózsák között." Ó, mily gyönyörű dolog, hogy kilátás van olyan időre, amikor többé nem távolról szemléljük Őt, hanem színről-színre, és gyönyörködhetünk benne; mikor nemcsak mint vendég jön hozzánk, Aki csak egy éjjelt tölt nálunk, hanem örökké átkarol minket, és dicsőségében ad nyugalmat. Nemcsak néhány szempillantásig fogjuk Őt látni, hanem szünet nélkül örvendezhetünk Benne. "Szerelme lesz majd ott a nap, mely örök gyönyört osztogat". A mennyben nem fogja megszakítani gyönyörködésünket sem a gond, sem a bűn; nem fogják elhomályosítani szemeinket a könnyek; nem von el földi foglalkozás boldog és gyönyörteljes gondolatainktól, semmi sem fog hátráltatni abban, hogy szüntelenül és fáradhatatlan szemekkel szemléljük az igazság Napját. Ó, ha már az olyan édes és dicső, hogy Őt itt egyszer-máskor néhány pillanatig megfigyelhetjük, milyen dicsőséges lesz az, ha örökké e kedves szemek közé nézhetünk, ha nem száll Ő és mi közénk zavaros felhő, ha nem lesz szükség többé szemünket elfordítani e gyengeséggel és fájdalommal teljes világra! Ó, boldog nap, mikor jössz el már? Emelkedj, kelj fel te nap, soha ne menj többé le! Az érzéki örömöket itt hagyjuk hamar, de az gazdagon kárpótolva lesz részünkre. Ha a halál csak átmenet a mi szeretett Megváltónkkal való halhatatlan közösségbe, úgy a halál tényleg nyereség és ezeket a zavaros cseppeket elnyeli a diadal végtelen tengere.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 230
  • e Hét: 1434
  • e Hónap: 11845
  • e Év: 130937
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.