Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Minden mindennel összefügg
  2017-12-12 21:59:41, kedd
 
  "Mindenre szükségünk van, amit Isten küld, de semmire sincs, amit visszatart."

- John Newton
 
 
0 komment , kategória:  Idézetek, gondolatok  
Gyertyányi fény
  2017-12-12 17:33:22, kedd
 
  Gyertyányi fény

Lelket tipró, vak éjszakákon,
amikor elkerül az álom,
s nyirkos sötét rémsége jár át,
gyertyányi fény minden imádság.

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Gyakorlati tanácsok
  2017-12-12 17:28:42, kedd
 
  Gyakorlati tanácsok

Mindazt, amit a bűnről tudunk, hogyan alkalmazhatjuk egy gyakorlati beszélgetésben? Tulajdonképpen nagyon egyszerűen. Az egyik vasárnap reggel, amikor Hilton Head (Dél-Karolina) egyik templomában prédikáltam, azt a feladatot adtam, hogy mindenki beszéljen hitéről valakivel, mielőtt este visszajön az istentiszteletre. Ha én egy feladatot adok, magam is elvégzem azt. Szállásomra hajtva észrevettem egy gördeszkás férfit. Szívesen beszélgetek gördeszkásokkal, ritkán akad köztük keresztyén, és nyitottak a beszélgetésre. Mindig azzal kezdem, hogy megkérem, mutassa be legjobb gördeszkás trükkjét. Ezt szívesen megteszik, így kialakul egy barátságos kapcsolat, mielőtt a beszélgetést elkezdenénk.
Ez a 18 éves fiatalember főiskolás volt. Miután pár percig beszélgettünk, megkérdeztem tőle:
- Feltehetek neked egy érdekes kérdést?
- Csak nyugodtan - felelte.
- Meg vagy-e arról győződve, hogy a mennybe jutnál, ha ma éjjel meghalnál?
- Igen - felelte azonnal.
- Honnan tudod?
- Én egy meglehetősen rendes gyerek vagyok.
- Isten adott nekünk egy mércét, hogy megállapíthassuk, milyen jók vagyunk - magyaráztam. - Ez a Tízparancsolat. Hallottál róla?
- Igen.
- Jó, akkor lássuk, hogy felelsz meg neki. Hazudtál már?
- Igen.
- Akkor mi vagy?
- Hazug - válaszolta.
- Úgy van. Loptál-e már valamit?
- Igen.
- Akkor mi lett belőled?
- Tolvaj.
- Megkívántál-e már valakit a szívedben?
- Természetesen.
- Jézus azt mondta, hogy az paráznaság. Nos, te magad ismerted be, hogy hazug, tolvaj, parázna vagy. Ez pedig már nem hangzik olyan jól, ahogy pár perce magadról állítottad.
Szótlanul lehajtotta a fejét. Isten mércéje szerint már egyáltalán nem volt olyan jó. Senki sem az. Amikor aztán a keresztről beszéltem neki, annak jelentősége hirtelen értelmet nyert számára.
Az egyik legnagyobb hazugság, amivel a Sátán megtéveszti az embereket, hogy az ítélet napján Isten elég jóknak találja majd őket. Ha átsegítenek egy idős asszonyt az utcán, egy pár eurót dobnak a perselybe, a leggondozottabb kertjük van a környéken stb., már azt hiszik, hogy minden rendben lesz Isten ítélőszéke előtt. Felismered, hogyan működik a törvény, hogy éppen ezeket a hazugságokat leleplezze?
Nemrég megnéztem a Ryan közlegény megmentése című film egy részét. A film végén Ryan, aki átélte a második világháború csatáit, már idősebb férfi. Mivel teljesítette egy haldokló katonának adott ígéretét, igazolva akarta látni, hogy ő jó ember, és a feleségét kérte ennek megerősítésére: "Mondd, hogy jó életem volt! Mondd, hogy jó ember vagyok!"
A probléma csak az, hogy a feleségétől kért igazolást. A másik ember nem tudja megítélni, hogy elég jók vagyunk-e.
A Biblia nyomatékosan kijelenti, hogy Isten elé kell állnunk, nem valaki más elé, amikor meghalunk (Róm 2,16; 2Kor 5,10; Jel 20,11-15). Csak Isten ítélete számít, az Ő mércéje szerint mindnyájan nagy bajban vagyunk, és kétségbeesett helyzetünkben sürgősen Megváltóra van szükségünk. Milyen csodálatos tudni, hogy Isten adott egy Megváltót, aki mindenki számára elérhető, ha valóban akarja!

Mark Cahill
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Az álláskérelmező
  2017-12-12 16:58:49, kedd
 
  Az álláskérelmező


Akkoriban, amikor még a távíró volt a leggyorsabb távközlési eszköz, egy fiatalember munkára jelentkezett, mint morzekód-operátor.
Az újságban talált egy hirdetést, és jelentkezett a megjelölt a címen. Amikor megérkezett, egy nagy, mozgalmas irodába lépett, amit nagy zaj, csattogás töltött be, és kivehető volt a telegráf hangja is a háttérben. A recepciós ablakon egy felirat utasította az álláskérelmezőket, hogy töltsenek ki egy formanyomtatványt, és várjanak, amíg beszólítják őket a belső irodába. A fiatalember kitöltötte az űrlapot, és leült a már ott várakozó hét jelentkező mellé. Pár perc múlva felállt, odasétált a belső iroda ajtajához, és bement. Természetesen a többi várakozó felkapta a fejét, és csodálkozva nézte, mi történik. Arról diskuráltak egymás közt, hogy nem hallották, hogy bármelyiküket is szólították volna. Valószínűnek tartották, hogy az a fiatalember, aki bement az irodába, hibát követett el, és ki fogják zárni.
Ám ehelyett pár perc múlva a munkaadó kísérte ki a fiatalembert az irodából, és így szólt a többi jelentkezőhöz:
- Uraim, nagyon köszönöm, hogy idefáradtak, de az állás éppen most lett betöltve.
A többi jelentkező zúgolódni kezdett, majd egyikük felszólalt: - Egy pillanat! Ezt nem értem. Ő jött utolsónak közülünk, és mi még csak lehetőséget sem kaptunk az elbeszélgetésre. Mégis ő kapta meg az állást. Ez nem tisztességes!
A munkáltató így válaszolt: - Sajnálom, de amíg itt ültek és várakoztak, a telegráf Morse-jelekkel mindvégig a következő üzenetet kopogta: ,,Ha érti ezt az üzenetet, jöjjön be. Az állás az öné." Önök közül senki nem hallotta vagy nem értette meg az üzenetet. Ez a fiatalember megértette. Övé az állás.

Alkalmazás: Mi egy olyan világban élünk, amely csupa nyüzsgés és csattogás - mint a történetbeli iroda. Az emberek figyelme le van kötve, így képtelenek meghallani Isten csendes, szelíd hangját, ahogy szól hozzánk a teremtett világ, a Szentírás vagy Jézus Krisztus élete és munkája által. Rá vagy-e hangolva Isten hangjára? Meghallod-e, amikor beszél hozzád? Figyelsz-e? ,,Ez az én szeretett Fiam... reá hallgassatok" (Mt 17,5).

Wayne Rice
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Imad ed din
  2017-12-12 11:16:29, kedd
 
  Imad ed din
(Imad ed din, egy később keresztyénné
lett indiai mohamedán hittudós).

Imad ed din, mert kereste Istent,
figyelt, várt, hallgatott és hallgatott.
Ó, Napkelet, de messze hagytunk téged!
Kincsért kerestünk lármás Nyugatot,
s a zajban néha szomjas lesz a lelkünk,
és sóvárogni kezd a hallgatás,
a csend után. Jó lenne elnémulni,
hogy szóhoz jusson végre az a Más,
Az, Aki úgy szól csendben és titokban,
kérdést megold és titkot megjelent.

Leülök. Hallgatok, mint Imad ed din.
És elborítja lelkemet a csend.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Az utolsó trombitaszó
  2017-12-12 10:46:21, kedd
 
  Az utolsó trombitaszó

"Egy szempillantásban..." 1Korinthus 15,52

Az ember kíváncsi a jövőre. Jósnők, horoszkópok vagy a tudomány, a futurológia segítségével igyekszik bepillantani a jövőbe. Azonban senki sem tudja pontosan, mi lesz. Kivéve... a Lelket. A Lélek, aki a jövőjét megszabja, adja tudtul Isten egyházának az ő üdvtitkait. Íme, így ír le Pál egy hasonló titkot: "trombita fog szólni, és a halottak feltámadnak romolhatatlanságban, és mi elváltozunk". Az apostol különbséget tesz meghalt és még élő keresztyének között. Az elsők Krisztus hangos hívására előjönnek a sírokból új, halhatatlan testtel. Az élők pedig, akik munkájuk közben vagy az iskolában érik meg Krisztus visszajövetelét, azok elváltoznak. Krisztus egy szempillantás alatt új, megdicsőült testet ad nekik. Hatalmával egyetlen szempillantásban végzi el az újjáteremtő munkát. Ilyen gyorsan teremt újjá bennünket: szól és megvan. Elképzelhetetlen ez számunkra! A keresztyén ember, noha most még gyönge, akkor megtámadhatatlanul erős lesz. Most még beteg és bűnös, akkor viszont teljesen egészséges lesz. Röviddel előbb még fogyatékos, akkor majd hibátlan lesz.
Zengő trombitaszóval hívja egybe Isten az Ő összes népét, zsidók és pogányok közül. A trombitaszó a jeladás, hogy az Úr napja elérkezett (Jóel 2,1). Elkezdődik akkor a nagy ünnep, a Bárány menyegzője. Ott leszel? Test és vér nem örökölheti Isten országát (50. v.). Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az. A régiek elmúltak, íme, minden újjá lett. Teljességgel újjá.

P. H van Trigt
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A szeretet diadalmaskodik mindenekfelett
  2017-12-12 08:48:15, kedd
 
  A szeretet diadalmaskodik mindenekfelett


Egy irgalmas ember sosem mond olyat, hogy: "Ez már kibírhatatlan." Krisztus megerősíti, és általa mindent meg tud tenni, sőt mindent el is tűr. Amit elszenved, az a szeretetét nem rombolja le. A legcsekélyebb mértékben sem csorbítja azt. A szeretet minden káros hatással szemben immúnis. A szeretet tűz, amely akár a tenger közepén is képes lángolni. Sok víz sem oltja el a szeretetet, és az áramlatok sem fojtják meg. A szeretet diadalmaskodik mindenekfelett. "A szeretet soha el nem múlik" (1Kor 13,8), sem az időben, sem az örökkévalóságban.

...... ........... ...........

Ha elveszíted a szeretetet, akkor mindent elveszítettél.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Kérdi-e?
  2017-12-12 07:56:35, kedd
 
  Kérdi-e ?

Szilveszter lesz... visszanéz
az ember, de kérdi-e:
mennyi tékozolt idő
repült el a semmibe?

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"...Az Ő ösvényei örökkévalók"
  2017-12-12 07:53:13, kedd
 
  "...Az Ő ösvényei örökkévalók" Hab 3:6c


Felségesek az Úrnak útjai, mert az úrnak útjai állhatatosak. Kénytelenek vagyunk hangoztatni: ,,Isten, szent a Te utad!" Az emberek útjai állhatatlanok, de az Úréi örök utak. Sok alapja van ennek a vigasz teljes igazságnak, figyeljük meg mindjárt ezt: az Úrnak útjai a bölcs végzések eredménye. Ő minden dolgot akaratának tanácsa szerint fog fel. Az ember cselekménye sokszor a hevületes szenvedélyek következménye vagy a rettegett félelmeké, amiket követ a bánat és a fájdalom, de a Mindenhatót semmi sem lepheti meg, s nem történhetik más csak az, amit előre meghatározott. Az Ő útjai a megváltozhatatlan lény gyümölcsei, melyekben felismerhetők az Istennek változhatatlan és örök tulajdonságai. Csakis úgy, hogy az Örökkévaló is alá lenne vetve a változandóságnak, akkor az Ő útjaiban és cselekedeteiben is az lenne, de Ő örökké változhatatlan. örökké igazságos, kegyelmes, hű, bölcs és szeretetteljes, így tehát ugyanazon kiválóságok tüntetik ki útjait is mindenkor. De, mert Istennél nincs változás, sem a világosságnak, sem a sötétségnek változása, tehát útjai is örökké hasonlóan változhatatlanok maradnak. Nem létezik semmiféle külső ok arra nézve, ami Isten útjait gátolhatná, mert azok egy ellenállhatatlan erő működései. ,,Feláll az Isten és elosztja a földet, rájuk tekintett és elolvasztotta a pogányokat; megijesztetnek az örökkévaló hegyek, megaláztatnak az örökkévaló halmok, örökkévalók az Ő útjai." A nap és hold megállnak helyeiken a Te népednek szabadítására a Te Krisztusoddal. Kicsoda tartóztathatná fel kezét és mondhatná Neki: ,,Mit cselekszel?" De nem csak a hatalom ad állhatatosságot, mert Isten útjai szintén az örök igazság alapjainak kijelentése is s ezért nem múlhatnak el soha. Az istentelenek magja kivész, de a jámborok és jók megmaradnak, mert az élet, mely bennük van, örökségükben sem távozik el tőlük.
Így tehát teljes bizalommal menjünk máris mennyei Atyánkhoz és gondoljuk meg, hogy Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyan az marad. Őbenne Isten mindenkor kegyelmes az Ő népéhez.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 791
  • e Hét: 1995
  • e Hónap: 12406
  • e Év: 131498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.