2017-12-13 20:46:17, szerda
|
|
|
Hozzávalók: 4 személyre
Illatos szűzpecsenye
- 80 dkg sertésszűz
- 1 dl étolaj
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 30 dkg vargányagomba
- 10 dkg vaj
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
Cukkinis burgonyatorony
- szerecsendió
- 1 csipet fehér bors
- só
- 4 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg cukkini
- 1 kg burgonya
Illatos szűzpecsenye
A hártyáitól gondosan megtisztított sertésszüzet sózzuk, borsozzuk, pici olajjal megkenjük, és amíg a köretet elkészítjük, hűtőszekrénybe tesszük. A körethez a megtisztított burgonyát és cukkinit lereszeljük, megsózzuk, egy pici fokhagymával, borssal, esetleg szerecsendióval ízesítjük, majd a tojással összedolgozzuk és pihentetjük. A húst egy kevés zsiradékon, magas hőfokon serpenyőben elősütjük. Utána áttesszük egy tepsibe, mellé rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott hagymát meg a zöldségeket, és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük. Amikor a hús elkészült, felszeleteljük, és a burgonyakörettel meg a gombával tányérra rendezzük. Meglocsoljuk a pecsenyeszafttal, és a vele sült zöldségekből is tálalunk mellé.
Cukkinis burgonyatorony
Közben a burgonyamasszából kanállal kis korongokat formázunk, és forró olajban megsütjük. A cukkinit megtisztítjuk, erős lángon vajon lepirítjuk, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük.
Link |
|
|
0 komment
, kategória: sertéshúsos |
|
|
|