|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017-12-13 23:38:15, szerda
|
|
|
Citromos-mákos muffin cukormázzal
Hozzávalók
35 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg porcukor
12 dkg sózatlan vaj, megolvasztva és kissé lehűtve
1,8 dl tej
17 dkg tejföl
2 db tojás
2 ek reszelt citromhéj
2 ek frissen facsart citromlé
4 tk mák
A mázhoz:
12 dkg porcukor
2-3 ek frissen facsart citrom leve
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffinsütőformát kibélelünk muffinkapszlikkal.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a vajat, a tejet, a tejfölt, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mákot. Alaposan elvegyítjük.
Egy nagyobb gumispatulával a száraz hozzávalókat is a többihez adagoljuk, és összevegyítjük őket. (Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!)
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kapszlikban, és kb. 20 percig sütjük, amíg a formákban kellően megdagad, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem tapad-e rá a tészta. Ezután egy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a citrom frissen facsart levével. (Szükség szerint adhatunk még hozzá citromlevet, sűrű, de könnyen önthető mázat kell kapnunk.) Az így kapott mázzal egyenként meglocsoljuk a muffinok tetejét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a mázat, így kínáljuk a muffinokat.
FAZEKAS KIRA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-12-13 23:35:06, szerda
|
|
|
Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)
Hozzávalók
1/2 kg liszt
25 dkg vaj
5 db tojás
2 dl tejföl
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojások fehérjéből, egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk.
A téglalapok közepére egy vékony csíkban diós-habot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2017-12-13 23:32:13, szerda
|
|
|
Egyedényes bolognai spagetti
Hozzávalók
10 dkg sárgarépa
8 dkg zellergumó
10 dkg koktélparadicsom
1 db salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
3 szál petrezselyem
2 ek olívaolaj
25 dkg darált marhahús
só
20 dkg spagetti
1/4 tk csilipehely
2,5 dl passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt
Elkészítés
A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A leöblített rozmaringot és petrezselymet lerázzuk. A petrezselyemleveleket lecsipkedjük, és a szárral együtt félretesszük.
A lábosban vagy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst erős tűzön, kevergetve morzsalékosra pirítjuk kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a paradicsomot, a salottát és a fokhagymát, majd további kb. 1 percig pirítjuk, és megszórjuk 1 tk sóval.
Az edényt levesszük a tűzről, és a darált húshoz adjuk a spagettit, a rozmaringot, a petrezselyemszárat, valamint a csilipelyhet. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, a vörösborral és 4,5 dl hideg vízzel, majd fedő alatt erős tűzön felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzzük 12-15 percig, és közben többször átforgatjuk. Ha a tészta még nem puhult meg, hozzáadunk 3-5 ek vizet, és rövid ideig tovább főzzük. Végül a rozmaringot és a petrezselyemszárat kiszedjük.
A bolognai spagettit összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemlevelekkel és megborsozzuk. A reszelt sajttal kínáljuk.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2017-12-13 23:29:17, szerda
|
|
|
Zöldséges húsgombócleves
Hozzávalók kb. 6 főre:
A húsgombócokhoz:
50 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen, vagy egyéb...)
5 dkg zsemlemorzsa
1 nagy tojás villával felverve
1 közepes vöröshagyma 1/3 része
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt paprika
majoránna
csemege piros arany
só
A leveshez:
50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa)
10 dkg zellergumó
10 dkg karalábé
5 dkg (mangalica) zsír vagy olaj
1 közepes vöröshagyma 2/3 részre
2 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka vagy ételízesítő
kb. 3 evőkanál liszt
szárított lestyán
zeller zöldje
aprított petrzselyem
tört chili - ízlés szerint
1 zöldpaprika
1 paradicsom
Elkészítés: A darált húshoz keverjük a finomra aprított hagymákat, a többi hozzávalóval a húsmasszát összedolgozzuk, félretesszük, amíg a levest feltesszük.
Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal magas hőfokon néhány percig enyhén sózva, borsozva dinszteljük. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, elkeverjük - hogy a letapadt liszt feloldódjék és ne maradjon csomós. Lestyánnal, zeller zöldjével, borssal, chilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.
Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel kis diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe.
Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük a petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Megjegyzés
Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves.
gaby53
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 5
|
|
|
|
2017. December
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
332 db bejegyzés |
e év: |
4386 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 736
- e Hét: 3541
- e Hónap: 11807
- e Év: 128460
|
|
|