Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát!
  2017-12-13 23:45:06, szerda
 
  Mindenkinek



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Citromos-mákos muffin cukormázzal
  2017-12-13 23:38:15, szerda
 
  Citromos-mákos muffin cukormázzal

Hozzávalók

35 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
15 dkg porcukor
12 dkg sózatlan vaj, megolvasztva és kissé lehűtve
1,8 dl tej
17 dkg tejföl
2 db tojás
2 ek reszelt citromhéj
2 ek frissen facsart citromlé
4 tk mák
A mázhoz:
12 dkg porcukor
2-3 ek frissen facsart citrom leve

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 12 db-os muffinsütőformát kibélelünk muffinkapszlikkal.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Egy nagyobb tálban összekeverjük a cukrot, a vajat, a tejet, a tejfölt, a tojásokat, a citrom levét és reszelt héját, valamint a mákot. Alaposan elvegyítjük.
Egy nagyobb gumispatulával a száraz hozzávalókat is a többihez adagoljuk, és összevegyítjük őket. (Vigyázzunk, hogy ne keverjük túl!)
A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a kapszlikban, és kb. 20 percig sütjük, amíg a formákban kellően megdagad, majd egy fogpiszkálóval ellenőrizzük, hogy nem tapad-e rá a tészta. Ezután egy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.
Elkészítjük a mázat: a porcukrot simára keverjük a citrom frissen facsart levével. (Szükség szerint adhatunk még hozzá citromlevet, sűrű, de könnyen önthető mázat kell kapnunk.) Az így kapott mázzal egyenként meglocsoljuk a muffinok tetejét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni a mázat, így kínáljuk a muffinokat.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)
  2017-12-13 23:35:06, szerda
 
  Dióhabbal töltött rudacskák (Főispán)

Hozzávalók

1/2 kg liszt
25 dkg vaj
5 db tojás
2 dl tejföl
25 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

A lisztet és a hideg vajat egy gyúródeszkán összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, majd egynemű tésztát gyúrunk belőle, majd 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
A tojások fehérjéből, egy pár csepp citromlével habot verünk. A diót összekeverjük a cukorral, majd apránként a tojáshabhoz adjuk, és laza mozdulatokkal összekeverjük.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, egy pizzavágó segítségével egyforma téglalapokra vágjuk.
A téglalapok közepére egy vékony csíkban diós-habot húzunk, majd lazán (!) feltekerjük a tésztát.
A rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 160 fokon 5-6 perc alatt készre sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Egyedényes bolognai spagetti
  2017-12-13 23:32:13, szerda
 
  Egyedényes bolognai spagetti

Hozzávalók

10 dkg sárgarépa
8 dkg zellergumó
10 dkg koktélparadicsom
1 db salotta hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
3 szál petrezselyem
2 ek olívaolaj
25 dkg darált marhahús

20 dkg spagetti
1/4 tk csilipehely
2,5 dl passzírozott paradicsom
1/2 dl vörösbor
bors
frissen reszelt parmezán vagy pecorino sajt


Elkészítés

A megtisztított és hosszában negyedelt sárgarépát nagyon vékony szeletekre, a zellert kb. 1 cm-es kockákra, a megmosott koktélparadicsomokat félbevágjuk. A megtisztított salottát és fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A leöblített rozmaringot és petrezselymet lerázzuk. A petrezselyemleveleket lecsipkedjük, és a szárral együtt félretesszük.
A lábosban vagy nagy serpenyőben felhevített olajon a darált húst erős tűzön, kevergetve morzsalékosra pirítjuk kb. 3 perc alatt. Hozzáadjuk a répát, a zellert, a paradicsomot, a salottát és a fokhagymát, majd további kb. 1 percig pirítjuk, és megszórjuk 1 tk sóval.
Az edényt levesszük a tűzről, és a darált húshoz adjuk a spagettit, a rozmaringot, a petrezselyemszárat, valamint a csilipelyhet. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, a vörösborral és 4,5 dl hideg vízzel, majd fedő alatt erős tűzön felforraljuk. Ezután mérsékelt tűzön, fedő nélkül főzzük 12-15 percig, és közben többször átforgatjuk. Ha a tészta még nem puhult meg, hozzáadunk 3-5 ek vizet, és rövid ideig tovább főzzük. Végül a rozmaringot és a petrezselyemszárat kiszedjük.
A bolognai spagettit összeforgatjuk a finomra aprított petrezselyemlevelekkel és megborsozzuk. A reszelt sajttal kínáljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zöldséges húsgombócleves
  2017-12-13 23:29:17, szerda
 
  Zöldséges húsgombócleves

Hozzávalók kb. 6 főre:
A húsgombócokhoz:
50 dkg darált hús (sertés-marha vegyesen, vagy egyéb...)
5 dkg zsemlemorzsa
1 nagy tojás villával felverve
1 közepes vöröshagyma 1/3 része
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt paprika
majoránna
csemege piros arany

A leveshez:
50 dkg leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa)
10 dkg zellergumó
10 dkg karalábé
5 dkg (mangalica) zsír vagy olaj
1 közepes vöröshagyma 2/3 részre
2 gerezd fokhagyma
2 húsleveskocka vagy ételízesítő
kb. 3 evőkanál liszt
szárított lestyán
zeller zöldje
aprított petrzselyem
tört chili - ízlés szerint
1 zöldpaprika
1 paradicsom

Elkészítés: A darált húshoz keverjük a finomra aprított hagymákat, a többi hozzávalóval a húsmasszát összedolgozzuk, félretesszük, amíg a levest feltesszük.

Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal magas hőfokon néhány percig enyhén sózva, borsozva dinszteljük. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, felengedjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk, elkeverjük - hogy a letapadt liszt feloldódjék és ne maradjon csomós. Lestyánnal, zeller zöldjével, borssal, chilivel ízesítjük, beledobjuk a húsleveskockákat, a zöldpaprikát és a paradicsomot.

Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel kis diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe.

Lassan főzzük kb. 20 percig, bőven meghintjük a petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.





Megjegyzés

Viszonylag egyszerűen és gyorsan elkészíthető kiadós leves.
gaby53

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 332 db bejegyzés
e év: 4386 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 3541
  • e Hónap: 11807
  • e Év: 128460
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.