Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
Mint a tolvaj
  2017-12-17 17:57:57, vasárnap
 
  Mint a tolvaj

,,De az Úr napja úgy jő majd el..." 2Péter 3,10a

Az Úr napja kétségtelenül eljön. Nincs szó elhalasztásról vagy megszüntetésről. De hogyan jön el? Péter Mesterétől tanulta, hogy mint a tolvaj, éjjel. Azaz, meglepetésszerűen, egy bűnálmába süllyedt világot felébresztve. Isten nem hagyja magát végtelenségig csúfolni azzal, amit a csúfolódók gondolnak, hogy Isten ítéletétől meg tudnak szabadulni. Mert ha az Úr hirtelen válaszol erre a kérdésre, akkor láthatjuk majd ezeket a szabadgondolkodókat, amint kényelmesen fekszenek az ágyban, nyugodtan alszanak, nem tudnak semmiféle veszélyről, és egyszer csak ott áll a hálószobájukban a betörő, a tolvaj, aki meglepi őket, és mindent ellop. Hirtelen magukhoz térnek, összeszorul a szívük, a félelemtől tágra nyílik a szemük. Erre nem számítottak, ha tudták volna, éberek lettek volna. Most viszont ott állnak megdöbbenten.
Igen, az Úr napja úgy jön el, mint az éjjeli tolvaj, akit az ember nem tud feltartóztatni, mert bent van, mielőtt az ember észrevenné. Nagy és félelmetes lesz az a nap: a régi világ lángba borul, hogy megtisztuljon, az egek ropogva elmúlnak, mintha menekülnének Isten felsége elől, és az elemek megégve felbomlanak. A gonoszok számára rettenetes lesz az, de a hívők és a kiválasztottak számára - akiknek Péter ír (!) - kívánatos és vigasztaló! Akkor teljesen élvezhetik ezt az el nem késő, hanem örökre beteljesült jövőt, melyet Isten megígért.
Milyen lesz az Úr napja a mi számunkra? Félelmetes, vagy kívánatos?

E. F. Vergunst
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Emlékszem rád..."
  2017-12-17 07:03:02, vasárnap
 
  ,,Emlékszem rád: ifjúkorod hűségére, mátkaságod szeretetére" (Jeremiás 2,2)

Olyan felüdítő és vigasztaló, hogy Krisztus olyan benső gyönyörrel emlékszik meg gyülekezetéről és tetszéssel szemlélgeti szépségét. Valamint a madárka többször repked össze-vissza fészke felé, meg, mint ahogy a vándor siet hazája felé, úgy kísérgeti ez érzületszeretetének tárgyát. Soha nem fárasztó nekünk kellemes arculatát látni; szeretnénk, hogy az, ami előttünk kedves és becses, mindenkor szemünk előtt lenne. Így van Jézus is vele. Örök időktől fogva gyönyörködik az emberek fiaiban. Gondolatai még az időket is megelőzték, hogy választottai e világra mikor szülessenek. Már előre látta őket mindentudó tükrében, mielőtt léteztek. ,,Az én testemet, mikor még forma nélkül volt, látták a Te szemeid és a Te könyvedbe mindezek beírattak, a napok is, melyeken azok formálva voltak, mikor még azokban egy sem volt". Mikor e világ alapjaira helyeztetett, Ő akkor jelen volt, ekkor határt szabott a népeknek az Izrael fiainak száma szerint. Még annak előtte, mielőtt testben eljött, előbb leszállt a földre emberi ábrázatban; a Mamre völgyében (1 Mózes 18), a Jabbok patakjánál (1 Mózes 32, 24-30), Jerikó falai alatt (Józsué 5,13) és a babiloni tüzes kemencében (Dániel 3, 19. 25.); mindezen helyeken meglátogatta az embernek Fia az övéit. Mivel ők tetszettek az Ő lelkének, nem maradhatott távol tőlük, mert az Ő lelke kívánta őket. Soha nem voltak ők Előtte idegenek, mert neveik az Ő kezeibe jegyeztettek és oldalába vésettek. Valamint azon melltáblácskában, melyet a főpap hordott, melybe bele volt vésve az Izrael nemzetségének tizenkét neve, mi a legbecsesebb és legdicsőbb ereklyének tekintetett, - úgy lettek Krisztus választottai és szerettei az Ő legdrágább ékszerei és ott ragyognak tündöklő fényben az Ő szívén. Gyakran elfeledjük szívünkben forgatni Urunk, Üdvözítőnknek előnyeit és dicső tulajdonságait, de Ő nem szűnik meg ránk gondolni. Valóban bájuk meg tehát teljes szívünkből a múltban elkövetett feledékenységünket és emiatt büntessük önmagunkat; esedezzünk kegyelemért, hogy ezek után édes emlékünkben megtarthassuk. Atyám, rajzold bele lelkem szeme fényébe fiadnak képét elmúlhatatlan színekkel.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 2 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1264
  • e Hét: 2468
  • e Hónap: 12879
  • e Év: 131971
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.