Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Film
  2017-12-19 21:36:58, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Komolyzene
  2017-12-19 21:32:23, kedd
 
 



Link



 
 
0 komment , kategória:  Komolyzene  
Érdekesség a új fiatal generációról .
  2017-12-19 20:54:17, kedd
 
  AHOGYAN A MAI FIATALOK KIHASZNÁLJÁK A SZÜLEIKET, AZÉRT AZT MI NEM MERTÜK VOLNA MEGCSINÁLNI...KÖVETELŐZTÖK??? MIRE FEL GYEREKEK? MIT TESZTEK AZ ASZTALRA???

Hazudni profin tudtok.... tízesével buktok az iskolában... boldogtalanok vagytok... csak a menő tárgyakat és a divatos ruhákat követelitek a szüleitektől... otthon eljátsszátok a mintagyereket és közben hátbatámadjátok az ősöket ha nem kaptok meg valamit?? Szinte minden tíz év felettinek mobiltelefon kell meg pléjsztésön??? Az Édesanyátokat lekurvázzátok mert próbál nevelni benneteket??? Az iskolába divatbemutatót rendeztek?? Hajsütő vassal jártok suliba?? Buszra nem szálltok mert az ciki??? Mint egy felnőtt úgy öltözködtök a szüleitek véres verejtékes munkájának gyümölcséből??? Élősködtök amíg csak lehet mert önállóan levegőt nem tudtok venni.... Beszélni és fogalmazni képtelenek vagytok... szlengekben beszéltek... a kenyérpirítón keresitek a windows gombot ba**meg.... A sok kis b*zi tarajos meg férfinak képzeli magát mert a taft tart a fején??? Bujkáltok a szüleitek elől az instagrammon és picsanadrágos képekkel próbáltok naggyá válni?? Sunyiba cigiztek,drogoztok,és kurválkodtok amikor senkivel nem beszéltetek róla???


Semmi nem érdekel benneteket csak a magamutogatás a focista majmok a celebzimánylindák, és a luxus... és kérdezem tőletek mi az anyátokból akarjátok majd magatoknak megteremteni a luxust ha a szüleitek már nem élnek??? És mit adtok Ti a szüleiteknek???
A kivételektől itt kérek elnézést... én nem sokat ismerek...

Ha rajtam múlna visszahoznám a pofán vágást az iskolába.... hogy tudjátok milyen a boldog gyerekkor... a csajoknak meg az iskolaköpenyt.... na azzal páváskodjatok...
És IGEN MI IS ROSSZAK VOLTUNK!!! DE VOLT BÜNTETÉS!!! ÉS ELGONDOLKODTUNK!!!

Ne felejtsd el megosztani, hogy mások is lássák!






 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-12-19 20:36:16, kedd
 
  Benjamin Franklin (1706-1790)

Benjamin Franklin, az Egyesült Államok egyik alapító atyja, rendkívül sokoldalú ember volt. Neki köszönhetjük a villámhárítót, de ezen kívül számos más találmány is az ő nevéhez fűződik. Ez az öt nyelven beszélő polihisztor Pennsylvaniában egyetemet, tűzoltóságot, közkönyvtárat alapított és továbbfejlesztette a postaszolgálatot. 1743-ben létrehozta az Amerikai Filozófiai Társaságot, majd 1752-ben egy tűzesetekre specializálódott biztosító társaságot. Ezen kívül az ő találmánya a bifokális szemüveg, a vibrafon, a vészcsengő, az üvegharmonika és egy cserélhető elemekből álló kályha (a Franklin-kályha), mely sokkal gazdaságosabbá tette a fűtést. Különös, de egyik találmányát sem szabadalmaztatta.




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-12-19 20:31:57, kedd
 
  Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Az osztrák Wolfgang Amadeus Mozart tehetsége hamar megmutatkozott, 6 évesen már komponált, 8 évesen írta meg első szimfóniáját (a No. 1-es, K. 16-os Esz-dúr Szimfóniát). Mozart rendkívül termékeny szerző volt, élete során több mint 600 zeneművet alkotott. Szeretett az ágyban dolgozni, de orvosa azt tanácsolta, hogy munkáját kombinálja valamilyen sporttal. Így előfordult, hogy tekézés vagy biliárdozás közben is a zenével foglalkozott. Mozart fiatalon, 35 évesen hunyt el, 1791. december 5-én. Halálát valószínűleg streptococcus fertőzés okozta (akkoriban gyakoriak voltak az ilyen típusú megbetegedések), de Bécsben az a pletyka kelt szárnyra, hogy meggyilkolták. Egyesek szerint vetélytársa, Antonio Salieri mérgezte meg, de voltak akik úgy vélték, hogy szabadkőműves páholytársai ölték meg (Mozart 1784-óta volt a mozgalom tagja), mert túl sok hozzájuk köthető szimbólumot tüntetett fel A varázsfuvolában.





Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) igazi tehetség volt, több mint 600 zenei művet alkotott, korai halálát valószínűleg betegség okozta, de az a pletyka is szárnyra kelt, hogy esetleg megmérgezték
 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekes történet
  2017-12-19 20:27:33, kedd
 
  - Isten sohasem téved - Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.
Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.
"Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.

Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.
Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten. - felelte a kapitány.
Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!




 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-12-19 20:20:15, kedd
 
  Agatha Christie (1890-1976)

Agatha Christie 1890-ben született, az angol írónő művei több mint 400 millió példányban jelentek meg. Leghíresebb karakterei Hercule Poirot és Miss Marple voltak. Poirot az írónő első regényében, az 1920-as A titokzatos stylesi esetben tűnt fel, Miss Marple-lel pedig az 1927-es A kedd esti klub című novellájában találkozhatott először az olvasó. Szereplői ezután még jó néhány művében felbukkantak. Életének nagy rejtélye, eltűnése 1926. december 3. és 14. között. Mivel Agatha Christie ekkor már ismert volt, a lapok sokat cikkeztek az esetről. Az írónő úgy került elő a Swan Hydropathic Hotelben, hogy nem emlékezett arra, mi történt vele a 11 nap alatt. Számos teória és magyarázat született, felvetődött, hogy autóbalesetet szenvedett vagy valamilyen trauma hatására lett amnéziás. Persze az sem lehetetlen, hogy első férjét Archibald Christie-t így akarta megleckéztetni, akivel válófélben volt, mert megcsalta őt. Másodszorra, egy régészhez Max Mallowanhez ment feleségül, akit többször elkísért ásatásaira. Ennek hatására több műve is született, például a Halál a Níluson vagy a Gyilkosság Mezopotámiában. Max Mallowant 1968-ban lovaggá ütöttek, Agatha 1971-ben kapta meg a kitüntetés női változatát. Agatha Christie, 85 évesen, 1976. január 12-én hunyt el berkshire-i otthonában.




Agatha Christie (1890-1976) angol írónő művei több mint 400 millió példányban jelentek meg világszerte. Történeteinek leghíresebb karakterei Hercule Poirot és Miss Marple voltak. Életének nagy rejtélye eltűnése 1926. december 3. és 14. között.

 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-12-19 20:12:54, kedd
 
  Az írás tükrében
grafológia és önismeret útkeresőknek

A beszéd önkifejezési eszköz. Ám nemcsak az árul el rólad sokat, hogy mit mondasz, hanem az is, ahogyan mondod.

A beszédstílusból, a hanghordozásból és a beszédtempóból megismerhető, hogy mekkora életerővel rendelkezel és milyen lelki sérülésekkel küzdesz.

Milyen jellemvonásokat takarnak az egyes beszédstílusok?
A jellemzőket ne azokra értsd, akik fizikai betegségük, fogyatékosságuk miatt küzdenek beszédproblémákkal, hanem azokra, aki egyébként tudnak tisztán és normálisan kommunikálni, ha akarnak. Ám bizonyos helyzetekben, kapcsolatokban átváltanak, előnyben részesítik valamelyik beszédstílust.

A hangos, harsány
Zavaró lehet, ha egy társaságban valaki a szükségesnél nagyobb hangerővel kommunikál, holott nem is veszekednek, nincs zavaró külső zaj, és senki sem küzd hallásproblémával (még) a társaságban. A harsány, hangoskodó stílus tolakodónak és tapintatlannak hat, nem képes tiszteletben tartani mások határait, nem képes a helyzetnek megfelelően viselkedni. Mintha kitört volna rajta a feltűnési vágy. A hangos, harsány beszédstílus sokszor figyelhető meg azoknál az embereknél, akik sokgyerekes vagy többgenerációs családban nőttek fel, ahol, ha mindenki egyszerre beszélt, csak a hangerővel lehetett győzni, és kivívni a figyelmet, a saját akarat és igények érvényesítését. Gyakori azoknál is, akiket oda nem figyelő, a gyermek érzéseire és igényeire süket, érdektelen szülő nevelt.

A fojtott hangon, motyogó
Ha ilyen emberrel társalogsz, szinte érzed, hogyan nőni kezd a füled, ahogy próbálod meghallani, amit mondani akar. A suttogó, fojtott hangon beszélő embert gyermekkorában gyakran lehurrogták, nem voltak kíváncsi a véleményére, ,,Téged, senki sem kérdezett!"- mondták neki, ezért felnőttként is fél hangot adni vágyainak, igényeinek.

A monoton altató
A mély vagy halk, egysíkú monoton stílus igencsak unalmas és leginkább altató hatással van a hallgatóra. A monoton stílus azokra az emberekre jellemző, akik bizonytalanok, nem mernek kitárulkozni, elnyomják érzelmeiket. Nem mernek spontának, önfeledtek lenni, mert félnek az elutasítástól, illetve, hogy kinevetik őket. Ha egy kicsit több szenvedélyt és lelkesedést engedélyeznének maguknak, életük és kapcsolataik és színesebb és élettel telibb lehetne.

A nazális nyafka
Az orr az öntudat és az önbecsülés jelképe. Ha valaki orrhangon beszél, az olyan, mintha folyton náthás lenne. Az eltömődöttnek ható orr jelzi, hogy valami eltorlaszolja, gátolja a belső önelismerés és önelfogadás útját. A nazálisan beszélő ezért inkább mások visszajelzésére, megbecsülésére áhítozik. Nagy az elismerés utáni vágya, ami gyakran megfelelési kényszerrel társul és függőségi helyzetben tart. Hiszen, ha mások elismerését ki akarjuk vívni, akkor úgy és azt kell tennünk, amit mások szerintünk elvárnak tőlünk. Lemondunk személyes igényeinkről, vágyainkról, és végül már fel sem ismerjük azt, ami a szívünknek igazán fontos lenne. Ha ezt el karjuk kerülni, meg kell tanulnunk saját magunk értékelni a tetteinket, önmagunkat, és újra kezünkbe venni életünk irányítását.

A pösze selypítő
Előfordul, hogy valaki felnőttként is hajlamos néha úgy beszélni, mint egy kislány, aki ,,olyan kis aranyosan selypít". Ez a beszédstílus gyengeséget, gyámoltalanságot, tanácstalanságot sugall, ami gyakran felébreszti a partnerben a gondoskodási vágyat, a segítőkészséget. A pöszeség és a selypítés tehát mentesíti az embert attól, hogy döntéseket hozzon, felelősséget vállaljon, vagyis felnőjön. Nagyon érdekes, hogy az így beszélő ember csak bizonyos helyekben, illetve kapcsolatokban hozza ezt a beszédstílust - pedig tud ő rendesen is, ha akar - amivel eléri, hogy az adott szituációban ő játszhassa a gyerek szerepet, a másik pedig legyen a szülő.

A dadogó
A dadogás lelki hátterében a bizonytalanságérzet, az önkifejezés hiánya áll. A dadogást gyakran valamilyen szorongás, gátlás váltja ki, aminek gyökere a problémás szülő-gyermek kapcsolatban, családi viszonyokban nyúlik vissza. A túlzott szigor, a túlzott engedékenység, vagy a túlvédő hozzáállás azt sugallja a gyermek számára, hogy a szülő - elégedetlenségből vagy félelemből - nem fogadja el olyannak, amilyen. Ez kisebbrendűségi érzést, befelé fordulást okoz. A dadogókat rengeteg kritika, megszégyenítés éri, ami tovább növeli szorongásukat. Aki csak bizonyos helyzetekben, emberekkel kapcsolatban (pl.: csak az anyjával szemben) dadog, annak fontos felismernie, hogy mi a szerepleosztás, és hogy ezen változtathat az önbecsülésének, önbizalmának fejlesztésével.

A hadaró
Aki pergő stílusban, nagyon gyorsan beszél, annak rendkívül magas az aktivitási szintje, sok az energiája, amit a beszédben vezet le. A hadaró ember lélekben és fizikailag is állandóan rohan, nem tud sokáig megmaradni egy helyben, erős a versengési kényszere. Türelmetlen és elégedetlen, állandó riadókészültségben van, fél, hogy lemarad valamiről. A gyors beszéd azokra jellemző, akit gyermekkorukban állandóan sürgettek, siettettek. (,,Egyél gyorsabban! Öltözz fel gyorsabban! Siess már, elkésünk miattad!") A hadaró bár állandóan tesz-vesz, mégis mindig időzavarban szenved. Egészsége megőrzése érdekében meg kell tanulnia lazítani, pihenni, fel kell ismernie, hogy mi az, ami valóban fontos, mi az ami neki fontos, és mi az, ami inkább csak mások érdekét, elvárásait szolgálja.

A locsi-fecsi
Míg a hadaró gyorsan beszél, a locsi-fecsi sokat - nagyon sokat, szinte képtelen abbahagyni a szövegelést, mindig eszébe jut valami, amit feltétlenül el kell még mondania. Szabadulni tőle szinte lehetetlen, és energetikailag teljesen lemerít. A locsi-fecsi egyfajta energiavámpírként követeli ki magának a figyelmet, amiből feltölti lemerült energiakészletét. A sok és folyamatos beszédnek a másik haszna egyrészt az, hogy aki beszél, az irányít, az uralja a helyzetet, másrészt, pedig amíg ő beszél, addig csak arról van szó, amit ő akar, és a másiknak nincs módja (se ideje, se ereje) kellemetlen témákat bedobni.
A locsi-fecsi könnyen megérheti, hogy egy idő után mindenki kerülni fogja, ha nem hajlandó változtatni a stílusán, és nem hajlandó megtanulni a hallgatás művészetét.

A belebeszélő
Aki folyton közbekotyog, befejezi helyettünk a mondatot, kijavít, pontosít, az nem tiszteli, sőt leértékeli a másikat. Állandó közbeszólásaival a domináns, irányító szerepet akarja megszerezni. Ez a másik fölé kerekedő hozzáállás valójában kompenzáció, amivel bizonytalanságát és kisebbrendűségi érzését szeretné ellensúlyozni. Aki folyton közbevág, annak valamelyik szülője túl határozott, domináns vagy kritikus személy volt, ezért a gyermek kevés elfogadásban, feltétel nélküli szeretetben részesült. Felnőttként maximalista, tökéletességre törekvő, türelmetlen, csekély tolerancia szinttel rendelkező személy.
Sokat javíthat kapcsolatain, ha felismeri, hogy az is szerethető, aki esetlen és hibázik, mert éppen esendőségétől olyan emberi.





 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Érdekesség
  2017-12-19 19:06:27, kedd
 
  A kor kérdése mindig egy bonyolult dolog, sokan úgy gondolják, hogy 50 évesen még túl fiatalok bizonyos dolgokhoz, mások pedig azt mondják, hogy ők már megették a kenyerük javát. Az biztos, hogy van egy pár dolog, amit mindenképp ajánlatos megtenni, mielőtt valaki eléri az 50-et.


1. Szerezz be egy puha, óriási törölközőt

Egy bizonyos kor után hajlamos lehetsz arra, hogy az ajándékba kapott törölközőket elraktározd, hogy majd szükség lehet rá. Esetleg, csak akkor veszed elő, ha különleges esemény van, vagy, ha fontos vendéged érkezik. Tudd, hogy te is megérdemled a puha törölközőt. Érezd, hogy mennyire jó érzés a kádból kiszállva egy tiszta új, óriási fürdőlepedőbe burkolózni. Kényeztesd magad, ne halogasd, ne vond meg magadtól a jól dolgokat, mert megérdemled!

2. Égess gyertyákat

A gyertyák sok háztartásban csak dekorációként szerepelnek, és hiába állnak már halomban a szekrényen, a világért sem nyúlnak hozzá. A gyertyák azért vannak, hogy égesd őket, jó illatot és kellemes hangulatot varázsolva a lakásba. A gyertyának az a sorsa, hogy elégjen, hagyd, hogy ezzel boldogságot okozzon. Ugye milyen kellemes a gyertyalángot nézni és elmélyedni?

3. Használd a nagymamád kínai porcelánját

Mégha az esküvői ajándék is volt. Nem érdemes tartogatni, ne porosodjon a vitrinben. Egyszer élünk, élvezd ki, hogy különleges készleted van. Ha csak különleges napokon is veszed elő, de használd őket boldogan. Ilyenkor mindig kicsit az őseid emléke is előjön.

4. Őrizd meg a fotóalbumot, és bővítsd

Minden nagytakarítás alkalmával fennáll a veszély, hogy kidobod a régi képeket, hiszen azok már úgysem kellenek? Az albumokat sosem szabad kidobni, sőt ajánlatos bővíteni. A mai digitális világnak megvan az a veszélye, hogy emlékeink elvesznek. Nincsenek szem előtt a képeink, sőt nem is tudjuk, hogy mikor és hol készültek. Nyomtasd ki a fontos pillanatokat, és rendezd albumba.


5. Köss békét a múlttal

Nem mindenkinek volt felhőtlen gyerekkora, de a lényeg a megbocsátás. Próbálj a jó dolgokra emlékezni, és elfelejteni azt, ha valami rossz történt. Nem érdemes állandóan a múlton rágódni, mert az a jelenre is rányomja a bélyegét.

6. Hívd fel a legjobb barátod

A gyerekkori barátságok sokszor nem tartanak egy életen át, megszűnnek vagy átalakulnak. De akkor is van az embernek egy legjobb barátja. Mégha rég találkoztál vele, akkor is hívd fel, beszélgessetek. Nem szükséges egy városban, egy időzónában, egy országban laknotok, ahhoz, hogy érezze, hogy vagy, és mindig számíthat rád.

7. Tanuld meg jólérezni magad egyedül

Ha most unatkozol, vagy nem tudod lefoglalni magad, akkor hogyan fogsz felkészülni arra, ha tényleg egyedül maradsz? A statisztikák szerint a nők általában többet élnek, mint a férfiak. De megtörténhet az is, hogy a gyerekek kiröppennek, és akkor hisztis öreglánnyá változhatsz. Tanuld meg élvezni az életet egyedül. Jógáz, sétálj, olvass, nézz filmet, foglald le magad kellemesen.

8. Csodálkozz rá egy remekműre

A világban számos különleges alkotás van, amelyet nem érdemes kihagyni. Csodálkozz rá egy világhírű festményre, vagy utazz el egy különleges helyre. Ezeket a maradandó élményeket semmi sem tudja pótolni. Ugyanilyen különleges élmény lehet a napfelkelte is.

9. Tudd, hogy sosem késő

Bármibe belefoghatsz, ami örömmel tölt el, bármilyen korban.









 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2017-12-19 18:55:56, kedd
 
 



A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. ,, (Pál Apostol levele a Korintusiakhoz)

Szeretet. Életünk legfontosabb, mégis a mai világban sokszor leginkább elfeledett része. Szeretni és szeretve lenni az élet értelme, a dolgok mozgatórugója, legfőbb és legtisztább energiaforrása. Ha nem szeretem azt, amit tanulok, ami a munkám, akkor csak szenvedek benne, az egész a túlélésről, kényszerről szól. Nincs benne szenvedély, nincs igazi flow. Ha nem szeretem igazán, tiszta szívből azokat az embereket, akik körülöttem vannak, falak és fényévek fognak elválasztani minket, színjáték lesz az élet önazonosság nélkül. Rideggé és sivárrá válik minden. Ha viszont szeretetet adok, de nem kapom cserébe meg azt, amire szükségem van, könnyen elfogyok. A hiány bármelyik oldalon is keletkezzen, olyan helyzetet szül, amiben hosszú ideig élni önpusztító.

Mégis sokszor gépekké válunk, ahol előre megírt programokat futtatunk valódi érzelmek nélkül, és persze vannak néhányan, akik ebben a rideg világban is végtelen szeretetet adnak anélkül, hogy viszontszeretnék őket.



 
 
0 komment , kategória:  Szép írások  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 293 db bejegyzés
e év: 2711 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 635
  • e Hét: 5292
  • e Hónap: 8634
  • e Év: 61342
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.