Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Kitáruló, bezáruló kapuk...
  2017-12-23 23:18:42, szombat
 
  Kitáruló, bezáruló kapuk...

Kitárult az egyik kapu...
Nem mentem át rajta
szolgálni messze, idegen hazában,
mert a kaput
nem Krisztus tárta ki nekem.

Kitárult a másik kapu...
Nem mentem át rajta
szolgálni szűk cellák lakóit,
mert a kaput
nem Krisztus tárta ki nekem.

Tárult a harmadik kapu,
és beléptem rajta
szolgálni fehér falvak
Krisztus örök szavára
szomjas leányait.
Hívása vitt,
és a kapun belül
keze vezérelt áldott éveken.

Most zárul az egyik kapu...
Nem zörgetek rajta,
mert Krisztus zárta be nekem.
Bezárul a másik kapu...
Nem zörgetek rajta,
mert Krisztus zárta be nekem.

Ha Ő bezár előttem egy kaput,
hiába döngetem.
Senki meg nem nyithatja, ha bezárja,
de senki be nem zárja, ha kitárja.
Békén rábízom az életem.

Uram, te kapuzáró, kaputáró,
hatalmas Krisztus, hitem rádtekint.
Tudom, ha bezár a Te kezed százat,
kinyit egyet megint..,
szolgálatra, szenvedésre, halálra..,
amint tetszik neked.
Végigéneklem ezt az éneket,
és megyek a nyitott kapu felé,
melyet kitárt örökre drága véred.

Tárva vár az égi kapu...
Beléphetek rajta...
És akkor hazaérek.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Ébren lenni
  2017-12-23 23:03:06, szombat
 
  Ébren lenni

"Mert sem a napot, sem az órát nem tudjátok..." Máté 25,13

Minden ezen múlik, hogy vigyázzatok! Maradjatok ébren, hogy nyitott szemmel észrevegyétek az adventi jeleket, és hegyezzétek a fületeket, hogy meghalljátok, mikor érkezik a Vőlegény. Visszajövetelének napja és órája ugyanis meghatározott, mi azonban nem tudjuk azokat. Ezért állandóan készen kell lennünk a Vele való találkozásra, akkor nem ér bennünket váratlanul megjelenése, annak minden vészterhes következményével együtt. Ha a ház gazdája tudná a betörés óráját, akkor ébren maradna. Igaz, nem olyan könnyű éjszaka ébren maradni, amikor mindenki alszik, mert egyszerre csak elnyomhat az álom. Ébren maradni éppily nehéz volt Noé napjaiban is. És nemcsak akkor, hanem minden időkben a napnak minden órájában egy tevékenynek látszó, de valójában alvó és holtrészeg világban is. Az elalvás ellen való küzdelmet mindenkinek magának kell megvívnia, mert a Vőlegényt készen kell várni, azt nem lehet másra átruházni, mint ahogy az okos szüzek sem oszthatták meg olajukat a balga szüzekkel. Az ébren maradás a szentségben éber, Krisztus eljövendő napjának tudatában józan, a hit és szeretet mellvasába öltözött, az üdvösség reménységének sisakjával ékesített életet jelent.
Éjfélkor, amikor a Vőlegény jön, sokan mennek ki lámpával elébe. A mienk égni fog? Vigyázz, mert csak azok mehetnek be a Vőlegénnyel, akik készen vannak. Csupáncsak azok.

E. F. Vergunst
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Menny és föld
  2017-12-23 22:40:45, szombat
 
  Menny és föld

Mi a vallás? Arra a vallásra gondolok, amiről a Biblia ír. Minden egyéb csak hasztalan kitaláció. Mi az igazi gyökere ennek a vallásnak? Immánuel, azaz "velünk az Isten", Isten emberi formában, a Mennyország, összekötve a Földdel, a halandónak és a halhatatlannak felfoghatatlan egyesülése. Minden keresztény mondhatja, hogy: "a mi közösségünk pedig közösség az Atyával és az ő Fiával, a Jézus Krisztussal. [...] De tudjuk, hogy eljött az Isten Fia [...] Ő az igaz Isten és az örök élet" (1Jn 1,3;5,20).
Ez az isteni élet csodálatos módon bontakozik ki a vallás egészében, és ez alatt megint csak a Biblia vallását értem. Amint Isten egy bűnös ember szívében kinyilatkoztatja Fiát, az ember azt mondhatja, hogy "azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem" (Gal 2,20).
Kimondhatatlan örömmel dicsekszik a jövőbeli reménységgel (Róm 5,2). Hite és reménysége eredményeként kiáradt szívébe az Isten szeretete. Megtölti lelkét az emberek iránt szeretettel, és ezzel beteljesíti a törvényt.
Milyen csodálatosan összekapcsolja a hit és a szeretet az embert Istennel, és az időt az örökkévalósággal.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az ajándék
  2017-12-23 22:20:35, szombat
 
  Az ajándék

Ne lepje be a hó a szívünket,
ne menjen el mellettünk az ünnep,
ne csak múló hangulatra vágyjunk,
JÉZUS legyen az a j á n d é k nálunk!

Füle Lajos
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
"Szegénnyé lett érettetek"
  2017-12-23 22:13:18, szombat
 
  "Szegénnyé lett érettetek" (2Kor 8:9)

Az Úr Jézus örök időktől fogva gazdag, dicső és magasztos volt; de "amikor gazdag volt" mégis miértünk szegénnyé lett. Amint a gazdag hívőnek nem lehet igazi közössége szegény testvéreivel, ha a magáéból nem nyújt nekik segélyt, hasonlóképpen lehetetlenség, hogy a mi isteni Urunk és Üdvözítőnk igazi közösséget tartson velünk, ha nem tett volna bennünket túl bőséges gazdagságának részeseivé; ha nem lett volna szegénnyé, hogy minket gazdagokká tegyen. Ha dicsőségének trónján maradt volna, mi pedig tovább maradunk bukott bűnös állapotban, anélkül, hogy részeseivé leszünk megváltásának, akkor a közösség mindkét részről lehetetlen volna. Helyzetünk, amelybe esésünk által jutottunk, a kegyelem szövetsége nélkül, az elbukott embernek éppen olyan lehetetlenné tette volna az Istennel való érintkezést, mint amiképpen Krisztus nem egyezhet Béliállal. Tehát, hogy az érintkezés és közösség lehetővé váljon, kénytelen volt a gazdag vérrokon - az embernek Fia - minden gazdagságát szegény atyjafiaira átruházni; az igazságos Üdvözítőnek kellett bűnös testvéreinek a tulajdon tökéletességét ajándékul adni; mi pedig a szegények és bűnnel terheltek részesítettünk a bőséges kegyelemből kegyelemben; ilyen módon az adásban és vételben lejött az Egyetlen az Ő magasságából, mi pedig előléptünk az alacsonyságból s így együtt igazi és szívbeli közösségben átkarolhattuk egymást. A szegénységnek gazdagsággá kell változni az által, Akiben rejlenek a végtelenség kincsei; mielőtt igazi közösség létesülhetne, a bűnösségnek is el kell tűnni a betudott és ajándékozott igazságban, csak azután lehetséges a léleknek zavartalan közösségbe jutni. Jézusnak kell az övéit az Ő tiszta selyemruháiba felöltöztetni, mert különben nem bocsáthatja be őket dicsőségének palotájába; Neki kell saját vérével megmosni őket, mert különben tisztátalanok kedvességének csókjához és az átölelésre való közösségéhez. Ó, hívő lélek, ez valóban szeretet! Éretted lett az Úr Jézus szegénnyé, magát megüresítette és szolgai formát vett magára, hogy téged önmagához, közösségébe felemelhessen.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Megint egy nyár
  2017-12-23 16:29:21, szombat
 
  Megint egy nyár

Augusztus. Napfényes délután.
Úton mentem - mint rendesen - sietve,
s egy útszéli bokor rámkiáltott.
Szinte megtorpantam az üzenetre.

Hiszen zöldelt körül a fű, a lomb,
amerre néztem, mindenfelé nyár volt.
Egyetlen kis bokor gyúlt tűzpirosra,
és üzenete a szemembe lángolt.

Csak azt mondta: "Megint egy nyár oda!
Valami elmúlt visszahozhatatlan".
A nagy versenyben a tűnő idővel
- vádolt a szívem: - megint lemaradtam!

Ó, múló évek, eltűnő nyarak!
Tovaszálltok nagyhirtelen felettem.
Nem marad tartozás mögöttetek.
Én adós voltam.., még adósabb lettem.

Lángolt a hír: "Megint egy nyár oda!
Valami elmúlt visszahozhatatlan!
Az életedből megint egy darab
tűnő percekben, elfutó nyarakban!"

Amint lobogva intett, sürgetett
tettre munkára, szent feladatokra,
egy igénytelen útszéli bokor
lett nekem Isten égő csipkebokra.

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A történelem megismétlődik
  2017-12-23 09:16:36, szombat
 
  A történelem megismétlődik

"Mert amiképpen az özönvíz előtt való napokban..." Máté 24,38.39

Most, mivel már ismerjük az adventi jeleket és Jézus visszajövetelének jelentését, az a kérdés, vajon, azok között vagyunk-e, akik úton vannak az Ő nagy napja felé. Megértjük-e a fügefa példázatát? Vagy úgy teszünk, mint Noé kortársai, akik ettek és ittak, házasodtak és férjhez mentek? Ez önmagában nem helytelen, de nekik ez volt minden cselekedetük, ebben merült ki életük, és ezért pusztultak el. Mert ők mindenre gondoltak, kivéve... Istent. Nem volt hely Isten számára az életükben, és ezért éltek felkészületlenül és gondtalanul. Egy emancipált világban, egy szekularizált korban ki hitt még Istenben, és ki gondolt az eljövendő ítéletre? Csak az a "beijedt" Noé, aki hitte, hogy Isten figyelmeztette. De ki törődött vele? Hogy hajszolta magát ez az ember, és mivel fáradozott egy nagy hajót épített egy víz nélküli vidéken.
Az emberek más dolgokkal törődtek, azokhoz nem volt szükségük Istenre. Anyagiasságukban, hamis nyugalmukban és hideg egoizmusukban ennek az életnek a dolgaival voltak elfoglalva, nem gondoltak Istenre. Felismerjük ezt a mi korunkban? A történelem megismétlődik! Így lesz majd az ember Fiának eljövetelekor is.
"Amíg!" Van egy isteni "amíg", amikor a bárka ajtaja végérvényesen bezárul. Aki akkor a megtartatás bárkájában van, az benn marad. De aki kívül van, az kívül is marad.

E F. Vergunst
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Magasztalja lelkem az Urat"
  2017-12-23 09:02:59, szombat
 
  "Magasztalja lelkem az Urat"

A keresztyén lét megszentelődést és boldogságot jelent. Az istenképűség, ami az Isten által teremtett lélekre jellemző, a béke és szeretet forrása, ami az örök életbe torkollik.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Barátom, ülj feljebb!"
  2017-12-23 07:22:54, szombat
 
  ,,Barátom, ülj feljebb!" (Lukács 14,10)

Mikor a kegyelem élete megkezdődik valamelyikünk lelkében, akkor ugyan Istenhez közeledünk, de csak is nagy félelemmel és fokozott remegéssel. A lélek bűnössége tudatában ez alatt az Isten jelenlétének fenséges komolyságától mélyen megalázkodva legyőzöttnek érzi magát, lehanyatlik a Jehova nagyságának érzetétől, ki előtte áll. Tettetés nélküli töredelmében érzi, hogy neki a mennyországban a legalsó hely való.
A további életben, mikor a keresztyén a kegyelemben növekedik, bár nem felejti el Istennel szemben foglalt állásának komoly voltát, s a szent tiszteletet sem veszti el iránta soha sem, ami a kegyelemben részesült embert kell, hogy átlengje, mikor Isten jelenléte előtt áll, ki teremthet és megsemmisíthet, amit és ahogy akar, de félelmétől elvétetik minden rettegtető, szent tiszteletté válik az neki, és nem árnyékot vető rémületté. Valami magasabb fokra hívattatik meg, szabadabb menetele lesz Istenhez a Jézus Krisztusban. Akkor közeleg az ember Istenhez, mennyei dicsőség sugaraiban járva és ez a dicső Kerubhoz hasonló arc Krisztus vére és igazsága két szárnyával eltakarva, tiszteletteljesen és alázatos lélekkel közeledik a trónhoz, a trónon pedig megpillantja a szeretet Istenét, a jóság, a kegyelem, mindenekelőtt felismeri Benne a hű, irgalmas és kegyelmes Istent. Istenben inkább a jóságot, mint a nagyságot, inkább szeretetét, mint felségét szemléli. Azután örvend a lélek az imának szentebb szabadságán, habár olyan alázatosságban, mint ezeknek előtte, mert amennyiben a végtelen Isten dicsősége előtt a porban hever, ama felüdítő tudat, által vitetik, hogy Ő a határtalan kegyelem és végtelen szeretet közelében van, s hogy ,,kedvessé tétetett, ama Szerelmesben". Ezek folytán a hívő mind jobban felbátorodik arra, hogy magasabbra törekedjen, és végül magának sajátíthatja az Istenben teljes határtalan öröm előnyét és szent bizalommal Hozzá közeledve mondhatja: ,,Abba, szerelmes Atya".


Oh, szeretet, ki felvetted híveidet,
Mindenekért áldoztad életedet, -
Oh, Atyánk, legdrágább ott fenn és idelent
Krisztusban hozzánk való szereteted!

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 566 db bejegyzés
e év: 7303 db bejegyzés
Összes: 35788 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 522
  • e Hét: 1726
  • e Hónap: 12137
  • e Év: 131229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.