Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Örömmel vegyes hányinger. Ja, nem. Csak hányinger
  2017-12-28 19:51:15, csütörtök
 
 
Örömmel vegyes hányinger. Ja, nem. Csak hányinger


Molnár Bálint | December 22, Péntek | 21:04

Szépjóestét, drága olvasóink a péntek esti, meg egyúttal a vészesen közeledő karácsonyi lázban! Örömmel vegyes hányingerrel vehettem tudomásul - meg mindenki más is, aki akarta -, hogy a fényességes nemzetvezető az ünnep előtt közvetlenül sem hagyta kihunyni a háborús közhangulat szikráját, ami attól vált igazán lenyűgözővé és hitelessé, hogy a riogatást nem felejtette el megtámasztani a gazdasági saját lábon állás messziről bűzlő rablómeséjével . Semmi új, csak a szokásos debilkretén, hazug nemzeti maszlag. Hagyjuk is, mert semmi kedvem rágcsálni a megélhetésileg és hatalomban maradásilag üldözési mániás tudatrepedés szégyenteljes szólamait. A Lengyelországgal kapcsolatos hőbörgését viszont pillanatokon belül szárnyaira vette a világhírnév. De jó nekünk. Ja, nem.

Ennél néhány nagyságrenddel érdekesebbnek találom Botka László ünnepi interjúját, amely a Szegedi Tükörben jelent meg, és amiről azt érdemes tudni, hogy a miniszterelnök-jelöltségtől visszalépő politikus első megszólalása ez azóta, hogy bedobta a törölközőt. Miközben Karácsony Gergely - Fodor Gábor egyszemélyes Liberális Pártjával együtt - az MSZP kebelére borult, most éppen ő vezeti az MSZP listáját (ki tudja, mi lesz még áprilisig?) Botka meglehetősen kíméletlenül ekézi a baloldalt. Bárki bármit gondol Botkáról (én is cifrákat gondoltam róla a fizessen a gazdagok című orbitálisan idióta ötlete kapcsán), amit mond, abban kétségtelen igazságok rejlenek. Röviden: Botka meggyőződése, hogy az MSZP-s és más baloldali politikusok adtak információkat/ügyeket a Fidesznek ahhoz, hogy a kormányzati médiában lejárassák, kicsinálják őt. Nekem pedig az a meggyőződésem (nem kell velem egyetérteni, de feltétlenül elmondom), hogy Botkát pontosan azért csinálták ki mélyen tisztelt párttársai, mert kellő nyíltsággal és kendőzetlenséggel sürgette a Fidesz beépített elemeinek háttérbe szorítását, az MSZP megtisztítását a kollaboránsoktól. Úgy vélem, a jelenlegi állampárt váltópártja hatalmas lehetőséget szalasztott el Botkával, és nem mostanában adatik hasonló esély.

Karácsony Gergely az elmúlt két hétben annyi mindent és annyi mindennek az ellenkezőjét mondta már, hogy lassan sajnálom, pedig szimpatikus, jószándékú, őszinte politikusnak tartom, ami feltétlenül luxuscikknek számít manapság. Egyszerűen nem értem, mit keres az MSZP lista élén, és az számomra semennyire nem elegendő indok, hogy Kunhalmi Ágnessel felszántaná az országot (nem azért, mert csinos, hanem mert okos). Ez az egész felállás legalább akkora képtelenség, mint az, hogy Orbán szerint az országot uniós források nélkül is lehet működtetni. Szóval nem értem, hogy Karácsony Gergely (népszerűsége ide vagy oda), miként fogja tudni megcselekedni a baloldallal azt, amire Botkának esélyt sem adtak. Mindegy, hátha valaki elmagyarázza úgy, hogy én is értsem. Azt már most is értem, hogy egy szelíd, halk szavú, az emberekért robotoló kormányra életbevágóan nagy szükség lenne az ellenségképeket gyártó, társadalmi konfliktusokat élező, strómanokkal körülbástyázott kormány helyett. De hogyan fogja a Karácsonnyal és Fodor Gáborral összekapaszkodó MSZP leváltani a Fideszt, az nem rejtély, hanem a tudományos-fantasztikus kategóriája.

Mindegy is, ne csüggedjünk, itt az újabb jó hír arról, hogy van pénz lóvéra. Olvastam az MTI-ben, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egyes fejlesztéseinek a 2020-ban Budapesten megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő támogatásáról döntött a kormány. Idézzük hát:

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatban kiemelték: a kormány üdvözli, hogy 82 esztendő után az Eucharisztikus Világkongresszus helyszíne Budapest lesz. A rendezvény sikeres megvalósításáért támogatják, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az esemény főszervezőjeként egyes ingatlanokat átalakítson, felújítson, megvásároljon.
A határozat az idei évre vonatkozóan rögzíti: az Eucharisztikus Világkongresszus megrendezéséhez 2,6 milliárd forint már rendelkezésére áll. Szintén az idei költségvetésben további csaknem 10 milliárd, a jövő évi költségvetésben több mint 9 milliárd forintos forrásról kell gondoskodniuk az érintett minisztereknek. A határozat 2019-re csaknem 2,5 milliárdos forrás biztosítását írja elő a budapesti Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő projektek megvalósulásáért.

Najó, hát igaz magyar, keresztény, fehérbőrű ember természetesen csakis üdvözölni tud egy ilyen (ki tudja már számolni, hogy hányadik) naccerű milliárdos pénzszórást, elfér ott a többi mellett. A lényeg, hogy döngessük a mellünket és mutogassuk a gatyából kilógó pucér seggünket. Megtehetjük, mindenre fussa, éljünk!

Engem annyira lefárasztott ez a nap, hogy nem marad más hátra, mint előre. Szonja kommentje nyert ma, aki az ételosztásos cikk alatt írta át a Berki nevű bulvármocsár-celeb által idézett szöveget:

Talán inkább így: “Ha keveset adsz is, a lényeg hogy szép (?!) öltönyben tedd, reklámozd a haverod éttermét és persze semmiképp se felejtsd el kiposztolni a facebookra." Hányok.

Szerintem én csak azért nem hányok, mert már nincs mit. Szépjóéjszakát, békét, nyugodalmat. Vigyázzatok, ne gyújtsátok fel a fát! Ja, és köszönjük szépen mindenkinek jókívánságokat, elnézést kérünk, amiért nem tudjuk mindenkinek egyenként megköszönni. Szeretünk, csók, puszi, pacsi!



https://kolozsvaros.com/rovidek/orommel-vegyes-hanyinger-ja-nem-csak-hanyinger/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért nem viszonozza Amerika Orbánék szerelmét?
  2017-12-28 19:47:32, csütörtök
 
  Ha jol emlekszem, a beavatkozas azzal kezdodott, hogy amerikai cegek erdeke serult valamilyen rendelkezes miatt. A rendelkezes azzal volt kapcsolatos, hogy a kormanyhoz kozelallo cegek atjatszottak a vamszabalyokat, vagy az AFA rendelkezeseket valahogy Szlovakian keresztul. (Kivittek arut es rogton visszahoztak, ami etto EU-bol erkezett import es nem kell AFA-t fizetni, vagy valami hasonlo) De ez nem lenyeges, a lenyeg az, hogy az USA kovetseg egyik feladata (mint minden kovetsege a vilagon), hogy vedje az amerikaiak erdekeit, tobbek kozott az uzleti erdekeket is. Akkor az amerikaiak kifogasoltak ezt, az oket hatranyosan erinto trukkot, ami felett a kormany siman atsiklott. Ebbol a balhebol alakult ki azutan egy dialogus, amibol az derult ki, hogy az USA kovetseg beleszol a magyar belugyekbe. Az elszabadult hajoagyu az Orban-maffia, es nem az amerikai ugyvivo volt!






2017. december. 13. 16:09 2017. december. 13. 16:57 Itthon


Miért nem viszonozza Amerika Orbánék szerelmét?


szerző:
hvg.hu


Van, amit a profik nem néznek el. És az amerikai külügyben a szakértők dolgoznak.

Nem jött el a kétoldalú kapcsolatok új korszaka Donald Trump amerikai elnökké választásával, a viszonyban meghatározó diplomaták és szakértők ugyanis lényegében a washingtoni politikai széljárásoktól függetlenül végzik a munkájukat. Ezen pedig egy nem kevés pénzbe kerülő lobbista alkalmazása sem igen tud változtatni, mert az amerikai külpolitikát sokkal kevésbé az általa célba vett washingtoni kongresszusban, mint inkább a külügyminisztériumban határozzák meg. Ott, ahol a Közép-európai Egyetem (CEU) elleni támadást rossz néven vették, és amellyel egyeztetve a budapesti nagykövetségen működnek a karrierdiplomata ideiglenes ügyvivők. Ez derül ki a HVG hetilap elemzéséből és két exkluzív interjújából.

Thomas O. Melia volt helyettes külügyi államtitkár sem tartja véletlennek, hogy szinte egy időben mondta el a magyar kormányt az ellenzéki média kiszorításáért bíráló beszédét David Kostelancik ügyvivő, és jelentette be az amerikai külügyminisztérium a független vidéki sajtót támogató pályázatát. Az elemzőként dolgozó Melia nemcsak a minisztériumi pozíciója miatt ismeri Magyarországot: a rendszerváltás idején az 1983-ban alapított National Democratic Institute washingtoni nonprofit szervezet képviseletében az új pártoknak (közte a Fidesznek) az első szabad választásra való felkészülésben segített.

Hozzá hasonlóan Magyarország jó ismerőjének és a jelenlegi kormány bírálójának számít Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora, aki a HVG-nek adott interjújában az illiberális állam machinációiról beszél. A Fidesz által kialakított választási rendszerről pedig úgy véli, az akár egy erős Jobbiknak is kedvezhet. Szerinte ez magyarázza a Vona Gábor és pártja elleni kemény kormányzati fellépést.












http://hvg.hu/itthon/20171213_Miert_nem_viszonozzak_Trumpek_Orbanek_szerelmet


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennél aljasabb csalást még Hadházy Ákos sem látott
  2017-12-28 19:09:51, csütörtök
 
 
Ennél aljasabb csalást még Hadházy Ákos sem látott


Kovács Áron

2017. december 28., csütörtök 11:31, frissítve: csütörtök 12:20

,,Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához" - hirdetik kék alapon fehér betűkkel azok a dobozok, amelyekben az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív program (RSZTOP) keretében kiosztott élelmiszersegélyek jutnak el a szegény, kisgyermeket nevelő családokhoz. A felirat tényszerűen igaz, csak - ahogy mondani szokták - nem fejti ki a valóság minden részletét.

Uniós élelmiszercsomagon csap le a kormánypropaganda



A kormány plakátjait idéző üzenet van az élelmiszer-adományok dobozán, pedig az egészet az EU fizeti.

Először is a dobozok tartalmát az Európai Unió forrásaiból vásárolták, vagyis főként a holland és német adófizetőknek tartoznak értük hálával a rászorulók - illetve azok, akik az erre a célra kiírt, és megfelelően irányított közbeszerzéseken leszállíthatták a dobozokba kerülő termékeket. Hadházy Ákos, az LMP társelnökének legújabb kutatásai szerint ugyanis az derült ki, hogy lényegében egyetlen cégcsoportra írták ki a pályázatokat, és ha valaki más is elindult, azt kizárták vagy ajánlatukat érvénytelenítették.



Az egyik legutolsó, 2. szakasz néven emlegetett RSZTOP-közbeszerzést, amelynek keretösszege 13,7 milliárd forint, eleve nem bontották részekre, így esélyt sem adtak a helyi vállalkozásoknak, csak a nagy konzorcium tudott mindenféle termékkel pályázni. Ezért a pénzért összesen 2,175 millió élelmiszercsomagot tervez kiosztani a kiíró, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.
Magyar Nemzet hírlevél
Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

A kiírásra négy ajánlat érkezett, közülük hármat érvénytelennek nyilvánítottak, ebből kettőt ,,aránytalanul alacsony ellenszolgáltatás" címén, vagyis mert túlságosan olcsón adták volna a termékeket - pedig ez nem építkezés, ahol ki lehet spórolni az anyagot, hanem előre meghatározott tartalmú csomagokat kellett volna összeállítani. A győztes konzorcium tagjai: a Halker Kft., a Halker Mirelit Depo Kft., a Kedvenc JM Kft., a Jégszilánk Kft. és a Gastro-Hús Kft.

,,Sok közbeszerzési piszkos manipulációt láttam már, de ennél aljasabb csalást még nem találtam: éhező gyermekeket segítünk EU-pénzből, de egy sor ajánlatot kizárunk, mert túl olcsó - így ennyivel kevesebb gyermeken lehet segítseni, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut. Afrikai banánköztársaságokban sápolja így le a helyi maffia a nemzetközi segélyeket" - fogalmazott Hadházy Ákos.

Az LMP társelnökének eleve ismerős volt az egyik cég neve korábbról. Az utcán lépett oda hozzá a Halker-csoport egyik dolgozója, aki felháborodott azon, hogy főnöke szerint a szociális intézmények élelmiszer-ellátását szolgáló közbeszerzéseken mindenütt ők fognak nyerni, mert a többieket ki fogják zárni. Az informátor egy bő táblázattal is szolgált, amelyen az általuk adott ajánlatok mellé ceruzával beírta, hogy egyébként a piaci cégeknek mennyiért adják az egyes árukat. Két példa: a Zala felvágott kilogrammját 829 forintért szokták adni, de a szociális intézményeknek 1050 forintba kerül, egy kilogramm sajtkrém általában 879 forint, a közbeszerzésen 1020 forint.

Hadházy összegyűjtötte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság öt különböző - részben RSZTOP-s, részben intézményeknek szánt, regionális - közbeszerzés részajánalatait, és arra jutott, hogy egyetlen kör nyeri ezeket a közbeszerzéseket. Ezt a kört ráadásul nagyrészt ugyanazok alkotják, vagy ugyanazokhoz az érdekkörökhöz tartoznak, mint az élelmiszercsomagok esetében már látott cégek.

A legtöbb esetben lényegében egy ajánlatból választhatott a megrendelő, mert vagy nem volt más induló - az esetek felében volt így, feltehetően a konkurens cégek már tudták, mire számíthatnak -, vagy érvénytelennek nyilvánították az ajánlataikat: az ötvenkét részajánlat közül eleve csak kilenc esetben volt másik, érvényes ajánlat. Az ajánlattevők nagy részét főként formai okokból, hiánypótlás nem teljesítése miatt vagy éppen az ,,aránytalanul alacsony ellenszolgáltatás" miatt zárták ki a versenyből.

Az LMP-s politikus szerint elképesztő, hogy a zöldség-gyümölcs beszerzéseknél többnyire ellenajánlatok sem voltak, mindenütt a Mortak Fruit Kft. nyert - ahol pedig volt ellenajánlat, azt a céghez lazán, de kimutathatóan kapcsolódó Börmy Kft. tette. A hús-, húskészítmény-, mirelit- és szárazáru-szállítások vonatkozásában pedig nagyon erős a kartellgyanú - állítja. A fenti termékek szállítását elnyerő cégek közt ugyanis szintén kimutatható céges, illetve személyi összefonódások vannak, gyakorlatilag ugyanahhoz az élelmiszer-kereskedelmi céghálóhoz tartoznak. A kartellgyanús társaságok ráadásul - némelyik szociális intézményeknél vesztes céggel együtt - sorra nyerik a közbeszerzéseket a Honvédelmi Minisztérium intézményeinél, a MÁV-kórháznál, több szociális gondozónál.



Hadházy Ákos utánanézett az NGM-től közel félmilliárdot kapó cégnek, és egy kiterjedt hálózatra bukkant.

Hadházy Ákos informátorai szerint a cégeknek az útját Kósa Lajos tárca nélküli miniszter egyengeti, igaz erre nincs olyan bizonyíték, mint a nyugdíjas-szövetkezetek ügyére. A kartellgyanús társaságok mögött mindenesetre három debreceni személy is feltűnik: Czirbusz István és Sipos Tamás sok egyéb mellett a Közétkeztetést Pályázó Kft. és a Gastro-Hús Kft. tulajdonosai. Ráthonyi Zoltán az Alaszka Kft. tulajdonosa - és közvetve a Reál-hálózat egyik tulajdonosa is.





https://mno.hu/belfold/ennel-aljasabb-csalast-meg-hadhazy-akos-sem-latott-2436430



--------------------------------------------------------------------------------- -


Úgy érzem ennél aljasabb dolgot már nehéz elképzelni, bár mindig be tudják bizonyítani, hogy van lejjebb. Az is disznóság, hogy minket, az un. középosztályt meglopnak, de mi legfeljebb többet dolgozunk, elköltözünk másik országba, valahogy megoldjuk. De hogy a legszegényebbeket is képesek meglopni, az mindennek az alja. Érdekes, ha a vak koldus kalapjából kilopnám a pénzt, valószínűleg ott helyben meglincselnének. Ez körülbelül ugyanazon a szinten van, mégis egyre többen tapsolnak neki. Ez az ország megérett a pusztulásra...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2017 karácsonya: magyar korrajz
  2017-12-28 19:06:17, csütörtök
 
  2017 karácsonya: magyar korrajz

Szalonna | Ma | 14:08

Amíg Orbánék fényűző kastélyaikban, addig az ország lakosságának 1/3-a az éhségtől remegve, fűtetlen lakásaiban ünnepelte a Megváltó születésének 2017-ik évfordulóját.

Egy facebookos ismerősöm, H. Attila Jónás posztolta 2017. dec. 24-én:

“Ez furcsa; minél nagyobb a globális felmelegedés, annál hidegebb van a lakásokban, házakban..." 🙁

A híradások szerint az idei karácsony első napján 2600 ember ebédelt a Blahán.

Hogy legyen némi viszonyítási alapunk: ez az embertömeg úgy cirka 2 átlagos, azaz közepes méretű falusi település lakosságával egyenlő. Sokan a dermesztő hideg ellenére hajnali 3 órakor már sorban álltak, nehogy lemaradjanak a délelőtt 11 órakor kezdődő ételosztásról. Magyar férfiak, nők, gyermekek, egzisztenciájukat elvesztő családok. Szerencséjükre a Krisna-hívők karácsony lévén a Blaha Lujza téren ismét háromnapos ételosztó akciót rendeztek, a napi 1600 adag meleg étel mellé még egy hosszabb időre elegendő tartós élelmiszercsomagot is ajándékoztak az arra rászorulóknak.

Egy kis szelet, húszas-harmincas évekre hajazó, dzsentrivilág urambátyám-feelingjét idéző, felettébb élethűre sikeredett hamisíthatatlan magyar korrajz tárul elénk, amely ékes bizonyítéka annak, hogy újra a koldusok országa lettünk. Mindez történik egy olyan erős és büszke illiberális-keresztény országban, és annak fővárosában, amelyik gazdaságilag állítólag már nem függ senkitől, sőt, olyan erős és stabil lábakon áll, hogy még azt is megengedheti magának, hogy annak kormánya más országoknak is kénye s kedve szerint oszthassa az ajándék milliókat, milliárdokat.

Noha a NER miniszterei, politikusai váltig azt hazudják, hogy ők felszámolták Magyarországon a szegénységet, ám vaknak kell lennünk ahhoz, hogy ne lássuk: Orbán miniszterelnökünk dicsekvő rongyrázásaiba és sporthobbijába előbb-utóbb bele fogunk rokkanni.

Ez lett Mária országa az Úr 2017. évének karácsonyán. A budapesti képek önmagukért beszélnek. Hogy vidéken hányan feküdtek le a Szentestén korgó gyomorral, éhesen, róluk most nem/sem szól a fáma...

Ezért nem volt érdemes rendszert váltani. Kádár János forog a sírjában, hogy ide jutottunk.

https://youtu.be/g7lLtCna5ho


https://kolozsvaros.com/2017/12/28/2017-karacsonya-magyar-korrajz/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én nem fizetem . . .
  2017-12-28 17:52:57, csütörtök
 
  Én nem fizetem . . .

Egy nap Petike megkérdezte apukáját, hogy kaphatna-e egy mounten-bike-ot születésnapjára.Az apa így szólt:

"Petikém, most vettünk fel 3 millió Ft kölcsönt a házra, sajnos nincs most pénzünk biciklire.Várj karácsonyig".
Eljött a karácsony, Petike megint rákérdezett."Sajnos, még mindig sok a tartozásunk, talán majd máskor..."
Három nappal később Petike nagy bőröndöt cipelve kilép a házból.Az apja megkérdezi:

Miért mész el,kisfiam,nem szeretsz már minket?Tegnap, mikor elmentem a szobátok ajtaja előtt hallottam, hogy azt mondod, hogy elmész, és anya megkért, hogy várd meg, mert ő is megy.
Hát, tudjátok ki marad itt ekkora tartozással!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Kósa Lajos 82 éves anyukája vett egy fél sertéstelepet
  2017-12-28 13:06:57, csütörtök
 
  Kósa Lajos 82 éves anyukája vett egy fél sertéstelepet

24.hu


2017. 12. 27. 09:43



Egyre nő Kósa Lajos rokonainak vállalkozás-birodalma, a miniszter egészségügyi nyugdíjas édesanyja tavalyelőtt egy mátészalkai sertéstelep felét vette meg, írja a Népszava. A lap szerint a 82 éves Kósáné a család egy távoli rokonától vásárolta meg Méker Kft. nevű, főtevékenységként sertéstenyésztéssel foglalkozó cég fele üzletrészét. Azt nem tudni, hogy a nyugdíjazása előtt védőnőként, majd bölcsődei vezetőként dolgozó Kósáné mióta érdeklődik a disznótenyésztés iránt.

A Méker Kft. elődjének tekinthető Szalka-Pig Kft.-t szorosan családi kézben tartották, 2005 óta nem volt külsős tulajdonostársuk. 2013-ban aztán felszámolási kérelmet nyújtott be a disznós cég ellen, majd jó egy éves csend után összecsaptak a hullámok: a nyíregyházi bíróság 2014 júniusában elrendelte a Szalka-Pig felszámolását, írja a lap.

Ezt követően, 2015 nyarán a Parlamenthez közel lévő Hold utcában egy ügyvédi irodában Fiák István ügyvéd Kósa Lajos három rokonát fogadta: a politikus édesanyjához, Kósa Lajosné Bacskó Katalinhoz a család egy távolabbi ágának két mátészalkai tagja, a mezőgazdász Szilágyi János fiai, Balázs és Gábor csatlakoztak.

Szilágyi Balázs mellé tulajdonosként belépett a testvére és Kósáné is, a cég székhelyét pedig átvitték Mátészalkára. 2015 végén pedig közleményt adott ki a bíróság: októberben a Szalka-Pig meg tudott állapodni a hitelezőivel és tovább működhet.

Megvette a Méker Kft. azon az áron vette meg a sertéstelepet, amivel a Szalka-Pig Kft. tartozott, mondta a lapnak Szilágyi Gábor. Az, hogy miből, kérdés, mivel 2014-es beszámolója szerint a Mékernek hetvenezer forintos saját tőkéje, kétszáztízezres eszközállománya volt.

Miután Kósáné belépett a vállalatba már 67 milliós volt a saját tőkéje, javarészt annak köszönhetően, hogy közben valahonnan belekerült 47 millió forint a kasszába, pedig a cég évközi tevékenysége mínuszos volt.


https://24.hu/belfold/2017/12/27/kosa-lajos-82-eves-anyukaja-vett-egy-fel-sertest elepet/?utm_source=hirek.ma&utm_medium=referral
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy ország, aminek a lakói nemcsak eltűrik, még imádják is a
  2017-12-28 12:25:00, csütörtök
 
  Egy ország, aminek a lakói nemcsak eltűrik, még imádják is a primitív, ostoba, fasisztoid despotájukat


Benedikty Béla | December 27, Szerda | 14:01

Miért nem szólalok meg magyarul Ausztriában? (Megtehetem, 4 éves koromig nem beszéltem magyarul, csak “osztrákul" meg hollandul, a Tanti osztrák volt, az úgynevezett gyereklány meg egy 19 éves holland menekült, ha nem kell sokat szövegelni, a kiejtésem alapján nehéz lefülelni.) Miért tartottam “magyar órát" 1977-ben Bretagne-ban, mikor a szatócs üzletben lebuktam, hogy én mégsem Párizsból jöhettem, hanem akkor honnan? (Alig szóltam, azt hitték, fővárosi vagyok vagy valamelyik külső kerületből érkeztem, meghökkentek, amikor beismertem, Magyarországról.)

Most szégyellem a hovatartozásomat, '77-ben meg ki is mondtam magyarul, hogy Magyarország, miután kiderült, ott Port Manech-ben az Hongrie sem mond semmit, hallani akarták, miképpen hangzik ez az egzotikus országnév az anyanyelvemen. Miért? Mert Rákosi és Kádár együtt nem gyalázta meg ezt az országot annyira, amennyire beszennyezte a csúti briganti. Ne tessék azt mondani, hogy nem volt internet, attól még az akkori hírközlés alaposabb és részletesebb volt, mint a mai. Sajnálni valók voltunk akkor is, de nem voltunk szánalmasak és főképp nem taszítók. Egy ország, aminek a lakói nemcsak eltűrik, még imádják is a primitív, ostoba, fasisztoid despotájukat. Egy ország, amelyik visszasüllyedt a középkorba, aminek a feudális függésrendszere egy nyugat-európai polgárban undort kelt és megvetést.

Polgár. Azt hiszem, ez a kulcsszó. Kicsit még most is émelygek tőle, mint minden szótól, amit ez a szotyolaköpködő a szájára vesz, miután leeresztette a pöcegödörbe, megmártogatta és kihúzta. De lassan csitul a rosszullétem, amit a '98. és 2002. közötti “polgári kormány" kavart a szervezetemben. Észre tetszett venni, hogy a “polgár" átalakult “nemzetté"? A polgár nem jó, ezzel a szóval nincs kit megszólítani Magyarországon. A polgárnak elvileg tartása van, a polgár nem alattvaló. A középkori feudális felépítmény uralkodóból áll és alattvalókból. A Szent Korona-tan a középkori magyar nemzetfogalom fundamentuma, szimbóluma egyebek között annak, hogy egyházi javakat nem birtokolhat más, csak a korona alattvalója. A “nemzet" a lehető legtágabb és legmegfoghatatlanabb hivatkozás a csoportazonosság akolmelegébe menekülő primitív természeti lénynek, más néven a fidesz rajongótáborának. Nemzetállamról beszél a tanulatlan furkó, mert nem tudja, hogy abból engem például elvileg nem lehet kirekeszteni, akármennyire csípem is a szemét legalább két évtizede, és a zsidót meg a cigányt sem lehet kirekeszteni meg az itt élő nigériai orvost sem, mert az említettek mind a magyar állam területén élő magyar állampolgárok - tetszik, nem tetszik, ez van.

Kultúrnemzetről akarna beszélni, ha tudná, mi különbözteti meg azt az előbbitől, dehát ha megtudná, mi az, arról sem akarna. Mert az kirekeszti ugyan a magyarságból a különféle etnikumokat (a csúti tuskó a zsidókat is annak tartja, többször kiderült a szóhasználatából), akkor viszont felmerül a kérdés, ki számít magyarnak. A hordóhasú persze magában meg van győződve róla, hogy magyar az, akit ő annak tart, dehát ő meg milyen alapon tarthat bármit, mikor a saját családneve (az egyik jelentős etimológiai iskola szófejtése szerint) egy szláv jövevényszó, amiről lehagyták a kicsinyítő képzőt. Nemzeti dohánybolt. A sportolóink melegítőjére meg az van írva, hogy MAGYARORSZÁG. Amit az élelmiszerbolt tulajdonosa talán még el tud olvasni ott Port Manech-ben, ha emlékszik a szóra. Negyven évvel ezelőtt mondtam ki. Ma már nem mondanám.


https://kolozsvaros.com/2017/12/27/egy-orszag-aminek-a-lakoi-nemcsak-elturik-meg- imadjak-is-a-primitiv-ostoba-fasisztoid-despotajukat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fazekas Sándor szerint a Coca-Cola magyar termék
  2017-12-28 12:16:10, csütörtök
 
  Ez már az a határ, amikor nem tudjuk, hogy a miniszter ennyire hülye, vagy csak simán érdekből hazudik...

Amúgy meg mindegy is.

Akármelyikkel is bukik le, marad, mert erre tartja a Gazda.

Coca Cola - a szittya szittyó


--------------------------------------------------------------------------------- -------


Fazekas Sándor szerint a Coca-Cola magyar termék

Urfi Péter

december 27., szerda 16:51


A vg.hu nagyinterjút készített a földművelésügyi miniszterrel. A beszélgetés közepén tették fel ezt a nem túl vérforraló kérdést:

Cél volt a hazai és az importtermékek 80-20 százalékos arányának elérése az élelmiszerpolcokon. Hol tartunk e téren?

Fazekas miniszter azonban erre is tudott olyat válaszolni, hogy beleremegnek a hazánkban őshonos akácok ágai:

,,Most 80-85 százalék a magyarországi termék, de ehhez hozzá kell tennem, hogy aki Coca-Colát iszik, az is magyar terméket fogyaszt, mert az ital minden összetevője hazai."

Amikor év elején a kormány támadást indított a multik ellen, mert azok silányabb árut adnak a magyar vásárlóknak, mint a nyugatiaknak, a Magyar Idők ezt idézte a Nébih megállapításaiból:

,,Az italok közül a Coca cola magyar változatának illata kevésbé telt, kevésbé összetett, mely a felhasznált aromák minőségének különbségéből eredhet."



https://444.hu/2017/12/27/fazekas-sandor-szerint-a-coca-cola-magyar-termek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország erősödik!
  2017-12-28 12:04:28, csütörtök
 
  Folytatódik a hanyatlás: 20 éves mélyponton az egyetemisták száma Magyarországon!


Hornyák József
2017. december 27. 06:55



Egyre kevesebb hallgató jár a felsőoktatásba és csökken a nappali képzésben résztvevők száma is. A legfrissebb adatok alapján azt láthatjuk, hogy több mint egy évtizede szinte töretlen a lejtmenet, mostanra olyan kevés hallgató jár felsőoktatási intézményekbe, mint 20 évvel ezelőtt.



Az összes képzésben mindössze 283 350 hallgató vesz részt a 2017/18-as tanévben, ami 3700-zal kevesebb, mint egy évvel korábban, vagyis a létszám zuhanása az idei évben sem állt meg - derült ki a KSH adataiból. Ebbe a felsőfokú szakképzésen keresztül a doktori képzésig minden beletartozik.

Ilyen kevesen utoljára az 1998/99-es tanévben jártak főiskolára vagy egyetemre; akkor, amikor a felsőoktatási expanzió töretlenül zajlott. A 2000-es évek közepén meghaladta a 400 ezret a hallgatói létszám, ennek köszönhető, hogy sokat javult a diplomások aránya.

Folytatódik a hanyatlás: 20 éves mélyponton az egyetemisták száma Magyarországon!

Felsőfokú alapképzésre már csak 170 300-an járnak, míg egy évvel korábban 174 160-an vettek részt. Mesterképzésen 34 850 hallgató tanul a megelőző évi 36 620 után.

Nappali képzésben 202 280-an vesznek részt a 2017/18-as tanévben, ami 3300 fős csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A visszaesés itt is folyamatos, 2007 és 2010 között például minden évben 240 ezer felett volt a nappali képzésre járó hallgatók száma, ezt követően azonban erőteljes zuhanás vette kezdetét. A mostani adat a 2002/03-as tanév óta a legalacsonyabb.

Folytatódik a hanyatlás: 20 éves mélyponton az egyetemisták száma Magyarországon!


A felsőoktatásban résztvevők számának folyamatos csökkenése összességében rendkívül kedvezőtlen Magyarország hosszú távú növekedési kilátásait illetően, noha részben demográfiai okokkal is összefügg a visszaesés. A kormányzat oktatáspolitikája szembemegy a fejlett országokéval, ahol minél magasabb képzettség megszerzésének irányába tesznek lépéseket, és egyre népszerűbb az élethosszig tartó tanulás. A magyar gazdaság versenyképessége szempontjából kulcsfontosságú lenne, hogy a jelenlegi trend a lehető leghamarabb megforduljon.


Mint a Portfolio a napokban bemutatta: a mikrocenzus idején (2016-ban) a népesség 18%-a diplomás volt, az érettségizettek aránya pedig 28%-ot tett ki. A foglalkoztatottság az iskolázottsági szint emelkedésével növekszik, míg a munkanélküliek aránya csökken. 2016-ban az 1,4 millió aktív korú diplomás 83%-a volt foglalkoztatott, amely a legmagasabb foglalkoztatottsági arány a különböző iskolai végzettségi csoportok között. A munkanélküliek aránya 2,1% volt körükben.





https://www.portfolio.hu/gazdasag/folytatodik-a-hanyatlas-20-eves-melyponton-az-e gyetemistak-szama-magyarorszagon.272007.html?utm_source=portfolio&utm_medium= mail&utm_campaign=hirlevel_hirfutar
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Anikó, Anikó! – kiabál álmában a férj
  2017-12-28 10:37:05, csütörtök
 
  - Anikó, Anikó! - kiabál álmában a férj.
Felesége, akit történetesen Magdának hívnak felkelti és kérdőre vonja:
- Miféle Anikót szólítgatsz te álmodban?
- Szívecském, hát így hívják a kancát, amire tegnap fogadtam.
Másnap a férj fáradtan hazaérkezik a munkából és kérdezi a feleségét:
- Mi újság itthon drágám?
- Semmi különös - feleli Magda. Azaz mégis. Telefonált a lovad...
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 20 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2948
  • e Hét: 8680
  • e Hónap: 19791
  • e Év: 173287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.