Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
Jövőre minden óvodának és iskolának fel kell készülnie a ter
  2017-12-31 11:48:06, vasárnap
 
  Mit mondhatnék?
Leventeképzés alapfok...Jövőre minden óvodának és iskolának fel kell készülnie a terrortámadásra

Szurovecz Illés, Abcúg

2017.12.30. 13:39

Terrorellenes intézkedési tervet kér a kormány az óvodáktól és az iskoláktól. Az intézményeknek júniusig kell összeírniuk, hogy vészhelyzet esetén milyen intézkedéseket hoznának. Az iskoláknak kiküldött levél szerint a potenciális terrorveszély miatt van rá szükség. Az Abcúg cikke.

Fél évet kaptak a magyarországi óvodák és iskolák, hogy HIT-et, vagyis Honvédelmi Intézkedési Tervet készítsenek maguknak. Erről december végén értesítette az igazgatókat az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Az iskoláknak küldött levél szerint a potenciális terrorfenyegetettség miatt minden intézménynek fel kell készülnie egy “esetlegesen bevezetendő különleges jogrendre". A levél alapján a HIT egy elég részletes dokumentum lesz, ami arra jó, hogy az iskolák akkor is el tudják látni a feladatukat, ha

megelőző védelmi helyzet,
terrorveszélyhelyzet,
rendkívüli állapot,
szükségállapot, vagy
váratlan támadás

miatt különleges jogrendet vezetnének be az országban. 2018 júniusáig minden iskolának a saját HIT-ében kell összeírnia, hogy ilyen helyzetben milyen rendkívüi intézkedéseket hozna.

“A HIT alapján kell meghatározni a riasztás-értesítési feladatok végrehajtását, az abban érintettek meghatározott helyen és időn belüli rendelkezésre állását, a készenléti szolgálatba lépés, a honvédelmi feladat vagy a válságkezelés katonai feladati támogatásának feltételeit" - írják. A HIT-et olyan enyhébb helyzetekben is lehet alkalmazni, amelyek még nem minősülnek különleges jogrendnek, de hogy ez pontosan mit jelent, azt nem részletezik a levélben.

A HIT-ben le kell írni, hogy terrortámadás esetén ki és hogyan veszi fel a kapcsolatot a tanárokkal és a szülőkkel, a sikertelen kapcsolatfelvételeket pedig külön jelenteni kell a fenntartónak. Össze kell írni az iskolában levő vegyszereket is a tisztítószerektől a kémia szertáron át a fűnyíró benzinjéig, és ezeket biztonságba kell helyezni. Nyilván kell tartani az összes alkalmazott tartózkodási helyét, és külön helyet kell kijelölni az élelmiszernek és a víznek.

Különleges jogrend idején csak nagyon indokolt esetben lehet a tanárokat szabadságra engedni, és be is lehet rendelni a szabadságon levőket. Azt írják, az intézményvezetőket munkaidő után is együtt kell tartani az épületben, és állandó készenlétben kell tartani az “egyéni védőeszközöket is", amiket terrortámadás idején igényelni is lehet.

A minisztérium egy 34 oldalas mintát is küldött az iskoláknak, amelyben részletesen leírják, hogy vészhelyzet esetén milyen feladatokat kell kiosztani az iskolai dolgozók közt . Ezt ide kattintva lehet elolvasni.


https://index.hu/belfold/2017/12/30/hit_honvedelmi_intezkedesi_terv_iskola_ovoda/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hitgyülisek rögvest meghálálták az Orbán-pénzt, amit persz
  2017-12-31 11:41:39, vasárnap
 
  Talán még az maradt le, hogy vérbeli demokráciához illő módon az ún. ellenzéki médiának is jutott a pénzből, meg is van az eredménye:
A hitgyülisek rögvest meghálálták az Orbán-pénzt, amit persze mi fizetünk
M. Emil

december 29, 2017 12:55A Hitgyülisek rögvest meghálálták az Orbán-pénzt, amit mi fizetünk

Mint arról beszámoltunk, a Hit Gyülekezete 758 milliót kanyarít ki a hazai és határon túli egyházi fejlesztésekre szánt közpénzből. Nem kellett sokáig várnia a regnálónak az első viszonzásra. A Németh Sándor-tévében máris győztek az ,,igenek" a Soros-terv létezéséről indított választáson.

Az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsor rendszeresen megszavaztatja az érdeklődőket. Az aktuális kérdés az volt, hogy

Ön szerint létezik a Soros-terv?

A szavazás november 23-án indult a Facebookon. A kérdés rövid, egyértelmű, nem adja a válaszoló szájába az “önálló véleményt". Pár nap teltével - még a tekintélyes összeg nyilvánosságra kerülése előtt - a többség szerint nem létezett a Soros-terv. Ezt a november 25-én délután született hozzászólásból tudható::

,,A szavazás jelenlegi állása: 92% nem és 8% igen! Nem kimondottan hisznek az emberek a kormány propagandájának! Miért is hinnének, annyit hazudtak már!"

Távoli volt a 26-i eredményhirdetés, még hagyták futni a dolgot, ám ahogy közeledett a voksolás lejárta és nem változott számottevően az arány, tenni kellett valamit. Több sem kellett a Németh-uralta Hit Gyülekezetének! Feltehetően nem a túlzottan nem nézett csatorna kérdése sarkallta nyomógomb-nyomogatásra a híveket, akikről köztudott, hogy egyistenhívők, - átvitt értelemben is - tették, amit tenniük kellett.

A napi.hu információja szerint egy ismeretlen kereste meg az újságírót az alábbi sms-el:

,,nagyon fontos a ma esti szavazás, szavazzatok igennel!"

-amihez hozzáfűzte, hogy figyelje a voksolást, érdekes lesz a végeredmény, tapasztalatból mondja.

És lőn, a kezdés előtt egy órával már felszaladt az “igen"-ek száma, de a műsor alatt durvultak be igazán a beígért szavazatok, a hajrában minden a feje tetejére állt és az alábbi eredmény született:

illusztráció: napi.hu

Bejött a Fidesz-papírforma, győzött a gyűlöletkampány, veszített a józan ész. A világ NER-rendben forog tovább, ahogy az írva vagyon.

http://varosikurir.hu/hitgyulisek-rogvest-meghalaltak-az-orban-penzt-amit-mi-fize tunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örömmel vegyes hányinger. Ja, nem. Csak hányinger
  2017-12-31 11:34:56, vasárnap
 
  Örömmel vegyes hányinger. Ja, nem. Csak hányinger


Molnár Bálint | December 22, Péntek | 21:04

Szépjóestét, drága olvasóink a péntek esti, meg egyúttal a vészesen közeledő karácsonyi lázban! Örömmel vegyes hányingerrel vehettem tudomásul - meg mindenki más is, aki akarta -, hogy a fényességes nemzetvezető az ünnep előtt közvetlenül sem hagyta kihunyni a háborús közhangulat szikráját, ami attól vált igazán lenyűgözővé és hitelessé, hogy a riogatást nem felejtette el megtámasztani a gazdasági saját lábon állás messziről bűzlő rablómeséjével . Semmi új, csak a szokásos debilkretén, hazug nemzeti maszlag. Hagyjuk is, mert semmi kedvem rágcsálni a megélhetésileg és hatalomban maradásilag üldözési mániás tudatrepedés szégyenteljes szólamait. A Lengyelországgal kapcsolatos hőbörgését viszont pillanatokon belül szárnyaira vette a világhírnév. De jó nekünk. Ja, nem.

Ennél néhány nagyságrenddel érdekesebbnek találom Botka László ünnepi interjúját, amely a Szegedi Tükörben jelent meg, és amiről azt érdemes tudni, hogy a miniszterelnök-jelöltségtől visszalépő politikus első megszólalása ez azóta, hogy bedobta a törölközőt. Miközben Karácsony Gergely - Fodor Gábor egyszemélyes Liberális Pártjával együtt - az MSZP kebelére borult, most éppen ő vezeti az MSZP listáját (ki tudja, mi lesz még áprilisig?) Botka meglehetősen kíméletlenül ekézi a baloldalt. Bárki bármit gondol Botkáról (én is cifrákat gondoltam róla a fizessen a gazdagok című orbitálisan idióta ötlete kapcsán), amit mond, abban kétségtelen igazságok rejlenek. Röviden: Botka meggyőződése, hogy az MSZP-s és más baloldali politikusok adtak információkat/ügyeket a Fidesznek ahhoz, hogy a kormányzati médiában lejárassák, kicsinálják őt. Nekem pedig az a meggyőződésem (nem kell velem egyetérteni, de feltétlenül elmondom), hogy Botkát pontosan azért csinálták ki mélyen tisztelt párttársai, mert kellő nyíltsággal és kendőzetlenséggel sürgette a Fidesz beépített elemeinek háttérbe szorítását, az MSZP megtisztítását a kollaboránsoktól. Úgy vélem, a jelenlegi állampárt váltópártja hatalmas lehetőséget szalasztott el Botkával, és nem mostanában adatik hasonló esély.

Karácsony Gergely az elmúlt két hétben annyi mindent és annyi mindennek az ellenkezőjét mondta már, hogy lassan sajnálom, pedig szimpatikus, jószándékú, őszinte politikusnak tartom, ami feltétlenül luxuscikknek számít manapság. Egyszerűen nem értem, mit keres az MSZP lista élén, és az számomra semennyire nem elegendő indok, hogy Kunhalmi Ágnessel felszántaná az országot (nem azért, mert csinos, hanem mert okos). Ez az egész felállás legalább akkora képtelenség, mint az, hogy Orbán szerint az országot uniós források nélkül is lehet működtetni. Szóval nem értem, hogy Karácsony Gergely (népszerűsége ide vagy oda), miként fogja tudni megcselekedni a baloldallal azt, amire Botkának esélyt sem adtak. Mindegy, hátha valaki elmagyarázza úgy, hogy én is értsem. Azt már most is értem, hogy egy szelíd, halk szavú, az emberekért robotoló kormányra életbevágóan nagy szükség lenne az ellenségképeket gyártó, társadalmi konfliktusokat élező, strómanokkal körülbástyázott kormány helyett. De hogyan fogja a Karácsonnyal és Fodor Gáborral összekapaszkodó MSZP leváltani a Fideszt, az nem rejtély, hanem a tudományos-fantasztikus kategóriája.

Mindegy is, ne csüggedjünk, itt az újabb jó hír arról, hogy van pénz lóvéra. Olvastam az MTI-ben, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye egyes fejlesztéseinek a 2020-ban Budapesten megrendezendő Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő támogatásáról döntött a kormány. Idézzük hát:

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozatban kiemelték: a kormány üdvözli, hogy 82 esztendő után az Eucharisztikus Világkongresszus helyszíne Budapest lesz. A rendezvény sikeres megvalósításáért támogatják, hogy az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye az esemény főszervezőjeként egyes ingatlanokat átalakítson, felújítson, megvásároljon.
A határozat az idei évre vonatkozóan rögzíti: az Eucharisztikus Világkongresszus megrendezéséhez 2,6 milliárd forint már rendelkezésére áll. Szintén az idei költségvetésben további csaknem 10 milliárd, a jövő évi költségvetésben több mint 9 milliárd forintos forrásról kell gondoskodniuk az érintett minisztereknek. A határozat 2019-re csaknem 2,5 milliárdos forrás biztosítását írja elő a budapesti Eucharisztikus Világkongresszussal összefüggő projektek megvalósulásáért.

Najó, hát igaz magyar, keresztény, fehérbőrű ember természetesen csakis üdvözölni tud egy ilyen (ki tudja már számolni, hogy hányadik) naccerű milliárdos pénzszórást, elfér ott a többi mellett. A lényeg, hogy döngessük a mellünket és mutogassuk a gatyából kilógó pucér seggünket. Megtehetjük, mindenre fussa, éljünk!

Engem annyira lefárasztott ez a nap, hogy nem marad más hátra, mint előre. Szonja kommentje nyert ma, aki az ételosztásos cikk alatt írta át a Berki nevű bulvármocsár-celeb által idézett szöveget:

Talán inkább így: “Ha keveset adsz is, a lényeg hogy szép (?!) öltönyben tedd, reklámozd a haverod éttermét és persze semmiképp se felejtsd el kiposztolni a facebookra." Hányok.

Szerintem én csak azért nem hányok, mert már nincs mit. Szépjóéjszakát, békét, nyugodalmat. Vigyázzatok, ne gyújtsátok fel a fát! Ja, és köszönjük szépen mindenkinek jókívánságokat, elnézést kérünk, amiért nem tudjuk mindenkinek egyenként megköszönni. Szeretünk, csók, puszi, pacsi!


https://kolozsvaros.com/rovidek/orommel-vegyes-hanyinger-ja-nem-csak-hanyinger/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belerúgni azokba, akik nem hogy visszaütni képtelenek, de a
  2017-12-31 11:32:23, vasárnap
 
  Belerúgni azokba, akik nem hogy visszaütni képtelenek, de a csattanó pofon útjából sem tudnak elhajolni

H. Andrea | December 30, Szombat | 19:01

Azt nem tudom megállapítani, hogy a Kisvárdán, a Seszták nevű miniszter városában 2,2 milliárd közpénzt felemésztő termálvizes lówellnes központ mindenáron felhúzása pontosan hol helyezkedne el egy egészséges ország egészséges kormányának cselekvési listáján. Azt viszont egészen pontosan tudom, hogy mit lehet elmondani egy olyan kormányról, amelyik párhuzamosan a legnyomorultabbakat lopja meg afrikai banánköztársaságokat megszégyenítő módszerekkel. Amelyik nem mellesleg a keresztény karácsony leplét is arra használta, hogy nyélbe üsse rengeteg választási közpénz szétszórásának ördögi tervét.

Az LMP kormányzati korrupciós ügyekkel foglalkozó társelnöke, Hadházy Ákos által feltárt-felvázolt történet akkor is gyomorszájon rúgja az embert, ha egész évben minden egyes napon azzal volt kénytelen szembesülni, milyen kifinomult maffiamódszerekkel operál az ország vezetése, amikor a törvényesített korrupció útján egyenes vonalú egyenletes mozgással, rezzenéstelen pofával rabolja ki az államkasszát, módosítja a közpénz jellegét, és hisztérikusan toporzékol, amikor bárki ezt szóvá teszi.

Röviden: az éhező magyar állampolgárok megsegítésére szánt, 100 százalékban az Európai Unió pénzéből finanszírozott Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program első fázisát nem sikerült botránymentesen lebonyolítani. Júniusban úgy osztottak szét egymilliárd forintnyi, kartondobozokba csomagolt élelmiszert, hogy az adományokra ráíratták, ráhazudták:

Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el Önhöz és családjához.

Azt elfelejtették feltüntetni a dobozokon, hogy a projektet 100%-ban a rothadó, megállításra szoruló Európai Unió finanszírozta. Aztán jött a program második fázisa, amellyel szintén nem hazudtolták meg magukat a mélykereszténység zászlóshajói. A nettó 13 milliárd forintos (=bruttó 17,4 milliárd) tenderen - melyen az dőlt el, hogy melyik cég szállíthatja a segélycsomagokat a keményen éhező magyaroknak az EU által finanszírozott program keretében - három céget azért zártak ki a versenyből, mert szerintük ,,aránytalanul alacsony áron" vállalták volna a kijelölt élelmiszerek beszerzését, dobozolását és kiszállítását. Így történt, hogy a legdrágább ajánlatot tevő cég maradt egyedül versenyben, és ennek köszönhetően meg is nyerte a közbeszerzést.

Itt tennem kell egy rövid kitérőt: amikor októberben Hadházy Ákos szóvá tette a parlamentben, hogy egy lélegeztetőgép-beszerzési ügyben szarháziék a fentihez hasonló okokból (a drágább ajánlat jobb, mint az olcsóbb) 800 millió forinttal károsítják meg az országot, az ország egyszemélyes vezetése tajtékozva vizsgálatot követelt a gennyes korrupcióra rámutató honatya ellen.

Vagyis nem az a baj, hogy aljasok vagyunk, csalunk, hűtlenül kezeljük azt a pénzt, amit az ország lakói demokratikus megválasztásunk okán ránk bíztak, vagy ami európai uniós tagságunk okán megillet, hanem hogy ez előbb, vagy utóbb kiderül. Számomra nincs annál nagyobb gyalázat (még ha hasonló rengeteg is van), mint a legkiszolgáltatottabbak meglopása. Ami a konkrét esetben úgy valósul meg - ahogy Hadházy is elmagyarázta -, hogy az olcsó ajánlatokat kizárják az elvtársak, mert így kevesebb nélkülözőn, éhezőn lehet segíteni, vagy ugyanannyi csomagba jóval kevesebb adomány jut.

Azt hiszem, ha visszatekintünk az elmúlt évre, de nyugodtan tekinthetünk az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolcra is - és ilyenkor az aktuális esztendő utolsó napjaiban soha nem árt reflektálni arra, ami elmúlt -, világosan látszik, mi ennek az országnak az egyik legnagyobb rákfenéje. Hogy képtelen pártállástól függetlenül szolidárisnak lenni azokkal, akiknek semennyi önérdekérvényesítő erejük nincs. Nincs egy nemzeti minimum abban, hogy bárki van kormányon, és bármennyit akar is ellopni, mert bármennyi lopást elnézünk neki, azt ne nézzük már el - és nem baj, ha patetikusan hangzik -, hogy az éhezők kezéből is kitekerik a túlélést jelentő utolsó falat zsíros kenyeret.

Milyen nép az, amelyik az álrettegés, meg a keresztény magyar felsőbbrendűség hamis máza mögé bújva végignézi, hogy szeretve tisztelt választottjai a rászoruló gyerekeket is meglopják, hogy úton-útfélen vegzálják a hajléktalanokat, fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetűeket, és úgy általában a politikailag inaktív, tehernek minősülő társadalmi csoportokat? Milyen szuverenitás, milyen magyarként megmaradás, milyen nemzeti büszkeség, milyen állandó függetlenségi szájtépés hozható közös nevezőre ezzel a folyamatosan, maximális hangerőn bőgetett embertelenséggel? Milyen magyarul írt jövőről és megmaradásról óbégatnak azok, akik az utolsó cseppnyi haszon érdekében azokba sem szégyellnek belerúgni, akik nem hogy visszaütni képtelenek, de az arcukon csattanó pofon útjából sem tudnak elhajolni?

Tömeges bevándorlás, migránshordák, fenyegetés, eltapossák a kultúránkat, elveszik a munkánkat, halomra erőszakolnak, genderfasiszták, feminácik, identitás nélküli csürhe, Soros-ügynökök, nemzetárulók? És aki a szegényeken nyerészkedik, aki a hanyatló Nyugat segélyeivel és adományaival bizniszel, az konkrétan mit művel? Csak nem hazafias kötelességének tesz eleget? Mert ha igen, akkor nincs annyi idegen kultúrájú, bőrszínű, vallású, mélyen megvetett, lenézett embercsoport, amelyik akkora kárt tudna tenni ebben az országban, mint ezek a szemforgató humanoidok.

Nem ragozom, felesleges. Ez is csak egy apró kockája a nagy egésznek. A koldusokat is meglopó, minden vitán felül álló hazafiság szemléletes példája. A keserű magyar rögvaló. A Hadházy Soros-ügynök magyarázatra és a mindenki hazudik, aki nem fideszes szál felgöngyölítésére valószínűleg már nem kell sokat várni. Meg az ügyeletes barnanyelv lefetyelésére, miszerint a pénzért és hatalomért bármire képes szélsőliberális csürhe ajvékol és kelti a gyűlöletet a demokratikusan megválasztott kormány ellen. Ám legyen. De amennyire nem új a felismerés, annyira megkerülhetetlen is: ha az embertelenségnek van mértékegysége, akkor az a Fidesz nevű maffiahálózathoz köthető. Ez pedig jóval túlmutat azon, hogy a korrupció a legfőbb politikájuk.

Mivel sem pénzre, sem hatalomra nem vágyom, nem török politikai babérokra, nem vagyok Soros ügynöke, nem lógok a közpénzek csecsén, nyugodt lelkiismerettel emelhetek szót az embertelen pusztítás ellen. Mert meggyőződésem, hogy ha ennek az embertelenségnek nem vetünk véget, minket is megöl, nem csak azokat, akik kiállni sem tudnak magukért. Ez a felismerés vezérelje a küszöbön álló, boldogabbnak remélt új évet!


https://kolozsvaros.com/2017/12/30/belerugni-azokba-akik-nem-hogy-visszautni-kept elenek-de-a-csattano-pofon-utjabol-sem-tudnak-elhajolni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egyesek szerint nem lehet sikeres családpolitikáról beszélni
  2017-12-31 11:29:51, vasárnap
 
 

Egyesek szerint nem lehet sikeres családpolitikáról beszélni, ha minden hatodik gyerek külföldön születik, és számuk egy év alatt a harmadával növekszik

Most éppen az LMP elégedetlenkedik.

Az ellenzéki párt szombati közleményében a családpolitika sikeréről szóló eheti kormánypropagandára reagált. Szerintük ezen a területen is teljes kudarcot vallott a Fidesz. 2017-ben egyharmadával több magyar gyerek született külföldön, mint egy évvel korábban, miközben Magyarországon 1,2 százalékkal csökkent a születések száma.

Ma már minden 6. gyerek külföldön jön a világra:

2010 óta összesen 92.500 külföldön született gyermek hazai anyakönyvezését kérték, ami gyakorlatilag egyévnyi magyar születésszámnak felel meg.

Az LMP közléséből kiderül, hogy ezen a helyzeten szerintük csak egy kormányváltás segít.https://alfahir.hu/2017/12/30/lmp_kivandorlas_gyermekek_szuletes_csaladpolitika_d emografia

--------------------------------------------------------------------------------- ----------

Egy történet, két elismert mérnök gyermeke, Botond, itt született de ha a rezsim itt tovább működik, nem itt fog felnőni. Ez nem csak a bérekről szól.
A varázslatos statisztika szerint biztosan ellenkező az eredmény. Sötét keleten más szelek fújnak. Egy generáció kb. 12 év, egy pár szaporasága kb. 10 orkocska.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezt az óévértékelőt biztosan nem olvassák be a közszolgálati
  2017-12-31 11:24:21, vasárnap
 
 
Ezt az óévértékelőt biztosan nem olvassák be a közszolgálati televízióban!Kemény szavakkal osztotta ki Orbán Viktor miniszterelnököt a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje, Bencsik János.

A politikus a Facebook-oldalán írt arról, hogy az óév végén az ember számba veszi a mögötte hagyott esztendőt, elgondolkodik, fogadalmakat tesz, s mivel Orbán Viktor rég elvesztette az önreflexió képességét, Bencsik János segítene neki megvonni 2017 mérlegét.

A jelen és az elmúlt nyolc év ismertetésén túl a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje kitért a jövőre is.

Bencsik János szerint ugyanis az a korszak, amely Orbán Viktor nevéhez fűződik, a rendszerváltás elsikkasztásának korszakaként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, és Orbán fényképe fog díszelegni mellette:

"nem a fiatal, szovjetek kivonulását követelő lánglelkű forradalmáré, hanem a lelátóról szotyizó pocakos, arrogáns önkényúré, aki népének valódi szabadságot adhatott volna, de inkább egy kényelmes börtönt épített helyette".

A jobbikos szerint az fog a legjobban fájni a jelenlegi kormányfőnek, hogy a történelemkönyvekben nem Európa megmentőjeként szerepel majd, hanem így:

,,Orbán Viktor: a 21. század reménysége volt, a 20. század utolsó önkényura lett."

Olvassa el a teljes bejegyzést:

Bencsik János
21 órája ·

Egyre kevesebb tiszteletre méltó miniszterelnök úr!

Az óév végén az ember számba veszi a mögötte hagyott esztendőt, elgondolkodik, fogadalmakat tesz. Mivel rég elvesztette az önreflexió képességét, engedje meg, hogy segítsek megvonni 2017 mérlegét.

Ön strómanjai révén minden korábbinál gátlástalanabbul lopta szét a nemzeti vagyont, kedvenc gázszerelője Mark Zuckerberget megszégyenítő iramban gazdagodott, a lánya 370 millió forintos budai villába költözhetett. Ön az ügyészséget pórázon rángatva tusolta el az utóbbi évek legnagyobb korrupciós botrányát jelentő azeri kenőpénzek feltárását, az Állami Számvevőszéket pedig arra a dicstelen szerepre kárhoztatta, hogy már a látszatra sem adva megpróbálja betiltani a legnagyobb ellenzéki pártot. Talán mindennél jobban szemlélteti az ön embertelen rendszerét, hogy még az év utolsó napjaiban is képes volt 37 milliárd forintot átcsoportosítani stadionépítésre, ezzel szemben oktatási és egészségügyi célokra mindössze plusz 8,9 milliárd forint jutott.

Az MSZP-t beépített ügynökei révén leszalámizta, ebben hathatós segítségére volt a beígért elszámoltatást megúszó Gyurcsány Ferenc is, aki úgy lehet 2017-ben magyar országgyűlési képviselő, hogy több mint egy éve nem jár be a Parlamentbe, de havi fizetését az Önök jóvoltából felveheti. Az egyedüliként talpon maradt Jobbik elnökét, Vona Gábort az év elején cukizták, buzizták, zsúrpubizták. Miután rájöttek, hogy a karaktergyilkos kampány csak plusz szavazatokat hoz a pártnak, médiahiénái 180 fokos fordulatot véve nekiálltak évekkel ezelőtti, lejárt szavatosságú történekkel rasszistának beállítani a Jobbikot, méghozzá olyan hévvel, hogy azzal másik kedvenc kirakatellenzéki politikusa, Fodor Gábor is alig tudta tartani a tempót.

Miniszterelnök úr!

Ön egy méltóságát vesztett, korlátlan hatalmában megrészegült, beszámíthatatlan vezetője lett az országnak, aki veszélyt jelent megszerzett javainkra, közös értékeinkre és gyermekeink jövőjére. Ön Soros György kitartottjából lett Putyin csicskája, egy olyan ember, aki Magyarország korábbi egyoldalú euro-atlanti függését nem lazította, hanem lecserélte egy ázsiai modellre, ahol lassan már a jogállamiság látszatára sem kell adni. Ön Brüsszel szidása közben zokszó nélkül elveszi az Unió pénzét, amiből ahelyett hogy oktatást, egészségügyet és 21. századi munkahelyeket teremtene, strómanjain keresztül az utolsó centig ellopja, és klientúrát épít az országon élősködő tehetségtelen, lefelé taposó, fölfelé nyaló új földesurakból.

Ön az állampárti időkből visszahozta a teljes véleménydiktatúrát, a paranoiás, állandó ellenségkép-gyártást, a dilettáns gazdaságpolitikát és a kontraszelektált, önálló gondolkodásra képtelen pártbizalmi szisztémát. Ezt a rendszert akár új Kádár-korszaknak is lehetne nevezni, ha éppenséggel nem hiányozna belőle mindaz, amit a szüleink generációja a Kádár-korszakban pozitívan élt meg: az olcsó lakhatást, az erős szociális ellátórendszert, a kiszámíthatóságot, a megélhetés biztonságát. Az ön rezsimje a 20. század politikai torzszülöttje, amely egybegyúrta a ,,boldog békeévek" uram-bátyám rendszerét, a Horthy-korszak szociális érzéketlenségét, a Rákosi-éra osztályharcos gyűlöletpropagandáját, Kádár egypártrendszerét és a 90-es évek vadkapitalista rablógazdaságát. Az ön rendszere szemben áll mindazzal, amit egy normális értékrendű ember ma a politikától elvár, ezért megérett a pusztulásra.

Ön személyesen felelős a rendszerváltás második elsikkasztásáért, az oktatás és az egészségügy szétveréséért, több százezer devizahiteles család kifosztásáért és közel egymillió honfitársunk elüldözéséért. Önből hiányzik a tisztesség szikrája is, és saját beteg lelkét vetíti ki ellenfeleire, egymás ellen hergelve azokat, akiknek együtt kéne munkálkodniuk ennek az országnak az újjáépítésén: nyugdíjast a fiatallal, budapestit a vidékivel, szakmunkást az értelmiségivel, külhoni magyart a külföldivel, jobboldalit a baloldalival.

Ön már nem akar építeni, csak a romboláshoz ért.

Önben nincs alázat, képtelen a szolgálatra. Az ön számára mi csak alattvalók vagyunk, akiken uralkodni kell és lehet. Önnek kétharmados felhatalmazással történelmi esélye lett volna a magyar emberek bizalmából és segítségével újjáépíteni ezt az országot, ehelyett törvényesítette a lopást, és állami szinten, hideg profizmussal, a legalsó szintekig ellenőrizve valósítja meg mindazt, amire a magyar emberek 2010-ben azt mondták: ebből elég volt! Nyolc év kormányzás után az Ön eredménye, hogy az Eurostat adatai szerint minden harmadik magyar ember súlyos nélkülözésben él.

De hogy ne csak vissza, hanem előre is tekintsünk: 2018-ban be fog bizonyosodni, hogy az ön királysága pünkösdi királyság. Most még sziklaszilárdnak tűnik, de kártyavárként fog összeomlani, és maga alá fogja temetni mindazokat, akik ennek az aljas rendszernek a kiépítésében és működtetésében részt vettek. Pontosan úgy, ahogy az a történelem során minduntalan előfordul a hatalmi arroganciából és cinizmusból maguk köré falat emelő önkényurak esetében.

Önnek hamarosan el kell számolnia, és el is lesz számoltatva az elmúlt nyolc év összes bűnéért. Az ítéletet a magyar emberek fogják kimondani ön felett, és nem lesz olyan gyors helikopter, amin el tud majd menekülni.

A korszak pedig, amely az ön nevéhez fűződik, a rendszerváltás elsikkasztásának korszakaként fog bevonulni a történelemkönyvekbe, és az ön fényképe fog díszelegni mellette. Nem a fiatal, szovjetek kivonulását követelő lánglelkű forradalmáré, hanem a lelátóról szotyizó pocakos, arrogáns önkényúré, aki népének valódi szabadságot adhatott volna, de inkább egy kényelmes börtönt épített helyette.

És ez fog a legjobban fájni önnek. Hogy a történelemkönyvekben nem Európa megmentőjeként szerepel majd, hanem így:

,,Orbán Viktor: a 21. század reménysége volt, a 20. század utolsó önkényura lett."

https://www.facebook.com/bencsikjanos1985/posts/1375055515937223
https://alfahir.hu/2017/12/31/bencsik_janos_orban_viktor_evertekelo_jobbik_fidesz _2018_as_valasztasok


--------------------------------------------------------------------------------- --------------


"a fiatal, szovjetek kivonulását követelő lánglelkű forradalmár"

Hagyni kellene már a büdös francba ezt a kamu dumát. Ez a figura akkor is a háttérhatalmak színjátékának az egyik statisztája volt és most is az. Soros a színigazgató, ez meg egy mellékszereplő. Akkori szolgálataiért most kaszálhatja be a "júdáspénzt".


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyolcoldalas hirdetésben reklámozza magát a MÁV Mészáros Lő
  2017-12-31 11:16:55, vasárnap
 
  Fontos az ilyen hirdetés, a végén az emberek még másik vasúttársaságot választanának az utazáshoz.
Sose fogom megérteni, hogy a -lopáson kívül- miért hirdetnek monopolhelyzetben lévő állami vállalatok BÁRHOL.
Mert már nagyon fárasztó sokadszorra is előadni, hogy:
- Miért hirdet a MÁV egy zalai lapban arról, hogy Budapest elővárosában milyen motorvonatok járnak?
- Ezt miért egy miniszterelnöki magánszemély lapjában teszi, amikor megtehetné pl. a szintén állami tulajdonú köztvben is?
- Készült erről bármilyen statisztika, hogy milyen közönségre targetált a hírdetés, milyen reachcsel és litterrel ment le a kampány?
- Hatékonysági mutatók?
- A vidéki utazóközönség hány százaléka használja rendszeresen a budapesti elővárosi egyéb közlekedési eszközöket, akiket át kellene csábítani a sokkal környezetbarátabb MÁV járatokra?

Még sorolhatnám, de minek? Na, ezek a kérdések szoktak összesűrűsödni abban a felkiáltásban, hogy "a kurva anyját mindegyiknek!".


Nyolcoldalas hirdetésben reklámozza magát a MÁV Mészáros Lőrinc vidéki lapjaiban

Horváth Bence
POLITIKA
december 30., szombat 13:40


Az Index ír arról, hogy az állami vasúttársaság nyolcoldalas (!) hirdetési mellékletet rendelt meg az ország számos vidéki napilapjában e szombati napra. A lap biztosan tud a Somofy, Békés, Zala és Vas megyei nyomtatott lapokban megjelent hirdetésekről, illetve fut hasonló kampány a vasi, zalai, veszprémi, Fejér megyei honlapokon is.

A lapokban az a közös, hogy mind a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks adja ki őket. Az elérhető hirdetési ajánlat szerint ezekben a lapokban egy oldalnyi hirdetés 1,2-1,3 millió forint körül mozog, azaz tíz oldallal számolva 10 millió forint fölötti ár jönne ki, igaz, ekkora mértékű megrendelés esetén járhat kedvezmény is.

A versenytárssal nemigen rendelkező állami vasút többek között arról érezte fontosnak tájékoztatni az ország lakosságát, hogy Budapest elővárosában milyen motorvonatok járnak, vagy hogy már lehet online is jegyet venni. Az Index cikke szerint a 8 oldalból 5 klasszikus hirdetés, míg 3 oldal amolyan fizetett pr-cikk. A lap kereste a MÁV-ot, hogy milyen megfontolások mentén döntöttek a hirdetés feladása mellett, mennyit költöttek rá meg ilyenek, de még nem kaptak választ.https://444.hu/2017/12/30/nyolcoldalas-hirdetesben-reklamozza-magat-a-mav-meszaro s-lorinc-videki-lapjaiban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 20 db bejegyzés
e év: 20 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1536
  • e Hét: 6722
  • e Hónap: 29662
  • e Év: 29662
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.