Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
tréfás képek az állatokról
  2017-12-04 22:31:26, hétfő
 
  ...... ........... ........... ........



.........

 
 
0 komment , kategória:  Viccek  
Aranyosi Ervin: A Megváltó tiszta fényt hoz
  2017-12-04 22:24:38, hétfő
 
  ...... .............


Öleld magadhoz a Földet, a világot!
Készíts szívedbe fészket, szép helyet!
Öleld a néped, a teljes magyarságot,
- kovácsold eggyé édes nemzeted!

Gyújts meg egy gyertyát, nézd az apró lángot,
lásd, hogy a szívekbe szép fény költözik.
Lelkekbe ültess víg, remény-virágot,
mely mától megnő, mert hittel öntözik.

Szeretetből kenyeret adj a népnek,
mosolyod legyen sója, fűszere,
ígérd, hogy eztán jobban, szebben élnek,
jövőjét valós kincsekkel rakd tele!

Gyógyítsd a beteg, néma csüggedőket,
vigaszt nyújts nékik, bajaikra írt!
Simítsd el szépen a fájó gond-redőket,
álomjövőről írj tele papírt.

Adj új hitet, hogy érdemes még élni,
mert jőni fog egy szebb kor végre ránk.
Szabadítsd meg, - ne kelljen többé félni,
legyen szabaddá csodálatos hazánk!



Aranyosi Ervin © 2014-01-10.
A vers megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva
 
 
0 komment , kategória:  versek  
Dorosné, Éva télapója közeledik
  2017-12-04 22:22:24, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Barátaim képei és videói  
Virtuózok 2016 | Döntő | Jakab Roland Attila:
  2017-12-04 22:19:52, hétfő
 
  Mozart d-dúr hegedűverseny I. tétel Videó Link  
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Virtuózok 2016 | Döntő | Holozsai Eszter - .....
  2017-12-04 22:16:19, hétfő
 
  - Constantin Dimitrescu: Ördögtánc Videó Link

- Aram Hacsaturján: Keringő Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Virtuózok 2016 | Döntő | Kelemen Gáspár
  2017-12-04 22:09:31, hétfő
 
  ...... .........



Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  8-14 éves korig_ének iskolája  
Angyalszó - Virrasztás és éberség
  2017-12-04 20:06:20, hétfő
 
  A mai vasárnap evangéliumában ezt olvassuk: ,,Vigyázzatok és virrasszatok! Legyetek hát éberek!
Mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura!"
A virrasztás és az éberség azt jelenti, hogy valaki egy jövőbeli eseményre készül, azt várja. Az előttünk álló heteket próbáljuk meg arra felhasználni, hogy tisztázzuk magunkban, kit is várunk, kinek a jövetelére készülünk?
Próbáljuk megérteni, hogy mit akar nekünk hozni, mivel szeretne minket megajándékozni a Kisjézus? Az örökkévaló Isten arra készül, hogy újra belépjen az emberi időbe. Segít minket helyesen értékelni a múltat, erőt ad a jelen mindennapi küzdelmeihez és új értelmet ad jövőnknek.

Az irgalmaság útja
Istenünk, irgalmas Atyánk! Az adventi időszakban a hit és az irgalmasság útján szeretnénk járni. Te jeleket mutatsz nekünk adventben és életünk során. Segíts minket, hogy mi magunk is jellé, a te irgalmasságod jelévé váljunk a világban!
Segíts, hogy az irgalmasságot és az igazságot kereső emberek figyelmét terád tudjuk irányítani, és ennek köszönhetően felnézzenek, felemeljék tekintetüket, észrevegyék a te jelenléted jeleit, s ezekből megértsék, hogy közel van hozzánk a megváltás napja. Istenünk! Te képes vagy megváltoztatni az embert. Képes vagy a bűnösöket szentté változtatni. Érints meg irgalmaddal! Hozz lelki megújulást az életembe.

Ismered a holnapot?
Az advent mindig elgondolkoztat minket az időről, az idő múlásáról, a múltról, a jelenről és a jövőről. És talán ez utóbbi a legfontosabb. Elgondolkozni a jövőről, a jövőben várható, bekövetkező
eseményekről. Az advent mindig előre irányítja tekintetünket, a jövő felé. A jövőbeli esemény, amit várunk, a karácsony, Jézus születésének napja. Oktalanság volna azt állítanunk: de hiszen ez egy múltbeli esemény! Ez már egy ősrégi történet, kétezer éves sztori. Oktalanság volna azt állítanunk, hogy karácsonykor csak egy múltbeli eseményre emlékezünk, annak szépségét próbáljuk felidézni, azt, hogy Jézus megszületett egyszer régen, kész csoda, hogy ennyi idő után is vannak még olyanok, akiknek fontos ez múltba vesző történet. A hívő ember másként gondol a karácsonyra és éppen emiatt tekint nagy lehetőségként az adventi időszakra. A keresztény ember hiszi, hogy az Úr születése minden esztendőben megismétlődik, ez egy jövőbeli esemény, amely néhány hét múlva ismét meg fog történni. Jézus Krisztus újra megszületik az emberi szívekben, újra eljön ebbe a világba. Éppen ezért ne beszéljünk Jézus születéséről úgy, mint egyszeri történelmi eseményről, amelynek ismerjük a dátumát, de ennél többet nem jelent számunkra. Ma advent 1. vasárnapja van. Elindulunk adventi utunkon, megkezdődik számunkra a karácsonyi előkészület. Ha az adventi készület csak azt jelenti számunkra, hogy ezekben a napokban felidézzük azt, hogy az Úr egyszer,
régmúlt időkben eljött, akkor még nagyon keveset tettünk, még keveset értettünk meg Isten titkaiból. Tovább kell lépnünk a múltról való merengésnél és tovább kell lépnünk a jelen valóságánál és a jövőbe kell tekintenünk.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent Márk nevéhez füzödik az egyházéve 2018 évében
  2017-12-04 15:49:19, hétfő
 
  Egyházunk Szent Márk ünnepéhez kapcsolódóan végzi a búzaszentelést.
Márk először Líbiában és Egyiptomban hirdette az evangéliumot és az Úr Krisztus második eljövetelét, majd Alexandriába ment. Amikor beért a városba, elszakadt a saruja. Ő ezt intő jelnek vette, hogy vándorlása véget ért, de keresett egy cipészt, hogy megcsináltassa a sarut. Az, amikor munkába fogta a lábbelit, megsebesítette a kezét. Márk nyállal sarat csinált, rákente a sebre és meggyógyította az embert. Az megkérdezte, honnan van csodatévő ereje. Márk akkor tanítani kezdett Krisztusról, és a cipész egész háza népével megtért. Ő lett az első hívő Alexandriában, Anianusnak hívták.
Az Apostolok cselekedeteiben három néven is találkozunk vele: előfordul mint ,,Márknak nevezett János" (12,12.25), mint ,,János" (13,5.13) vagy egyszerűen mint ,,Márk" (15,39). Ugyanolyan kettős névvel állunk itt szemben, mint Saul-Pál és Simon-Péter nevénél. János a zsidó, Márk a görög neve annak a tanítványnak, aki három apostolnak is - Barnabásnak, Pálnak és Péternek - segítőtársa volt.
A legszorosabb kapcsolat Péterhez fűzte, olyannyira, hogy a hagyomány úgy beszél Márkról, mint ,,Péter tolmácsáról". Ezzel függ össze evangéliuma is. A rómaiak ugyanis, látván, hogy Péter megöregedett, kérték Márkot, foglalja írásba az evangéliumot, amelyet Péter hirdetett nekik. Márk ezt meg is tette: 50-60 között írta evangéliumát, melyet Szent Péter prédikációiból állította össze.
...... ........



Szent Márk a beavatás evangeliuma


Istenünk, te Szent Márk evangélistát kiválasztottad az evangélium hirdetésének fönséges hivatására. Kérünk, nevelj minket tanításával, hogy hűségesen kövessük Krisztus példáját. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
........


Éjfélkor földrengés támadt, megjelent az Úr angyala, és így szólt hozzá: ,,Márk, Isten szolgája, aki az Egyiptomba rendelt szent hírnökök fejedelme vagy, íme, a neved fölvétetett az élet mennyei könyvébe, és emlékezeted nem halványul el soha. Mert társa lettél az égi erőnek, amely lelkedet az égbe vezérli, és részed lesz az örök világosságban." E látomás vigasztalásával a szívében Márk égre tárt karokkal így imádkozott: ,,Uram, Jézus, hálát adok neked, mert nem hagytál magamra, hanem szentjeid közé számláltál engem. Kérlek, Uram, Jézusom, békességben vedd magadhoz a lelkemet, és ne engedd, hogy kegyelmedtől elszakadjak!" Amikor ezt kimondta, megjelent neki az Úr, úgy, ahogy tanítványai között járt szenvedése előtt, és így szólt hozzá: ,,Békesség veled, Márk, mi evangélistánk!" Ő pedig így válaszolt: ,,Uram, Jézus Krisztusom!" - azzal az Úr elment tőle.
...... .......



..



Képen: Szent Márk-székesegyház Velencében
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
Aranyosi Ervin: Advent – első gyertya
  2017-12-04 09:08:10, hétfő
 
  ...... ............


Advent első vasárnapján
felgyullad egy gyertya fénye.
Melegítse át szívedet,
legyen fénylő eredménye.

Kezdődik a csodavárás,
ahogy egykor Jézust várták:
szeretettel, bizalommal,
a tűz lángját körül állták.

A megváltó tiszta fényt hoz,
szeretetet, ami éltet.
Felemel a puszta földről,
Isten fiává fogad téged.

Szeretettel tárd ki lelked,
öleld át a nagyvilágot,
kívánd azt, hogy minden ember
itt a Földön, legyen áldott!


Aranyosi Ervin © 2012-12-02.
A vers és a festmény megosztása, másolása,
csak a szerző nevével és a vers címével
együtt engedélyezett. Minden jog fenntartva

 
 
0 komment , kategória:  Adventi naptáram  
Angyalkák adventi üzenete
  2017-12-04 09:00:14, hétfő
 
  ...... ........


11.26-12.03. Első hét, első gyertya: piros
Tisztul minden, ami békétlenség és igazságtalanság. Minden nap gyújtsd meg az első gyertyát és idézd fel magadban, hogy mi az, ami az adott nap, kimozdított a nyugalmadból. Vagy milyen igazságtalanság történt veled. És engedd, hogy Michael Arkangyal kitisztítsa, mentálisan dobd a nehéz érzéseket a lángba.

12.03- 02.10. Második hét, második gyertya: kék
A hitetlenség és mértéktelenség tisztul ezen a héten, hogy hittel teli légy és megtaláld mindenben a mértéket, azaz az egyensúlyt. Érhet olyan, ami teljesen kibillent az önbizalmadból, de azért, hogy megerősödjön és egy új te szülessen. Gabriel Arkangyal segít.

02.10-02.17. Harmadik hét, harmadik gyertya: zöld
Felszínre jön minden, ami szeretetlen. Lehetőséget kapsz a harag és múltbéli fájdalmak elengedésére. Ha valaki nehéz érzést okoz, az álruhás áldás, mert lehetőség a fejlődésre. Rafael Arkangyal gyógyít téged.

12.17.-12.24. Negyedik hét, negyedik gyertya: rózsaszín
Megszületik benned a remény, mert meggyógyul benned a bizalom törés. Uriel Arkangyal segít, hogy tudj bízni, szeretni és sebezhető erőd kibontakozik. Ez az erő az, amikor már nem félsz, hogy sérülni fogsz, azaz mersz élni!

24-én pedig egyszerre égjen mind a 4 gyertya és gondold át, mik azok a dolgok, amiért hálás lehetsz! Mondhatsz köszönetet is és magadnak is
 
 
0 komment , kategória:  Advent  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 498 db bejegyzés
e év: 3932 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6417
  • e Hét: 18047
  • e Hónap: 51201
  • e Év: 284948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.