Belépés
bkisseva.blog.xfree.hu
Szerencsesütit mindenkinek ! Brokk Oli (Békési Éva)
1980.12.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 193 
Fordított ananász torta
  2017-02-28 10:07:29, kedd
 
  Érdemes egyszerre kettőt csinálni, mert elég gyorsan fogy.
Szükséged lesz egy kb. 23 cm-es átmérőjű tortaformára, amit kivajazol, kipapirozol.

Hozzávalók ( 1 személyre :))
vaj a formához
2 tbsp cukor
6 szelet ananász (konzerv) és 3 tbsp ananászlé
koktélcseresznye
100 gr liszt
1 kávéskanál sütőpor
1/4 kávéskanál szódabikarbóna
100 gr puha vaj
100 gr kristálycukor
2 tojás

1. Sütő 200 fok
2. Bőven kivajazzuk a tortaforma alját és megszórjuk a 2 kanál cukorral, majd elrendezzük az ananászokat rajta és az kimaradt helyekre koktélcserkót rakunk.
3. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, vajat, cukrot és tojást simára keverjük. Hozzáadjuk a 3 kanál ananászlevet és a keveréket a tortaformába öntjük, rá az ananászokra. Épphogy befedi, óvatosan oszlassuk szét.
4. 30 percig sütjük, mikor kész kiforditjuk a formából, az ananászokkal felfelé.

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Pizza tészta (kiváló)
  2017-02-28 09:42:43, kedd
 
  500 g. liszt,
2,5 g. élesztő,
kávéskanál cukor,
3 kanál olíva olaj,
1 kávéskanál só,
300 ml. víz.

Az élesztőt, enyhén cukrozott, kézmeleg vízben "beoltjuk."
Ezután elkeverjük a lisztet a sóval, az olíva olajjal, valamint a felfuttatott élesztővel.
Összegyúrjuk, és egy órát kelesztjük letakarva.
Újra jól átdolgozzuk, és golyókat formálunk belőle, amiket további negyed óráig kelesztünk. (fóliában, néhány napig tárolható így a tészta)
A tésztákat kör alakban, vagy a tepsi formájára kinyújtjuk, illetve kézzel formázzuk.
Enyhén beolajozott sütőpapíron tepsiben, vagy kemencében sütjük ki miután a feltéteket ráhelyeztük a pizzára. A sütési idő 25-35 perc, a pizzatészta vastagságától függően.
A leírt mennyiség így 2 testesebb, vagy 3 vékony pizzára elegendő, a feltéteket pedig mindenki szabadon választhatja meg, saját ízlése alapján.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenyér, péksütemény,pizza stb  
Tepsis, lecsós csirkemáj
  2017-02-28 09:33:28, kedd
 
  Hozzávalók:
1 kg. csirkemáj,
1 üveg lecsó,
2 fej hagyma,
2 kg. burgonya,
kevés só,
frissen őrölt bors,
(esetleg szárított, morzsolt majoránna ízlés szerint),
1 kanál olíva olaj a tepsi aljára.

A megtisztított krumplit ízlés szerint kockákra, vagy karikákra vágjuk. A tepsi aljára olajat csorgatunk, majd ráterítjük a krumplit. Ezt enyhén megsózzuk, beterítjük karikákra szelt hagymával, és elosztjuk rajta a lecsót, majd jól összeforgatjuk.
A szükség szerint megtisztított, félbevágott csirkemájat a lecsós krumplirétegre tesszük, enyhén megborsozzuk, és esetleg megszórjuk kevés majoránnával. Végig alufólia alatt sütjük addig közép meleg sütőben, míg mind a krumpli, mind a máj is meg nem sül. (puhul) A májat külön már nem sózzuk, mert a lecsós krumpli íze, aromája a fólia alatt elkeveredik az étel egészével. A fóliát nem tanácsos levenni a tepsiről, esetleg csak a leges legvégén. Ekkor viszont, már kapcsoljuk ki a sütőt! Így nem száradhat ki a máj, hanem csupán párolódik a krumplival, valamint a lecsó levével, pikáns aromájával együtt.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Egytálétel - Rakott étel  
Epres krémes piskóta (meggyes)
  2017-02-28 09:30:06, kedd
 
  Hozzávalók:
6 db. XL méretű tojás,
7 kanál liszt,
7 kanál cukor,
1 csomag sütőpor,
3 csomag vaníliás pudingpor,
(a használati utasításban foglalt hozzávalókkal együtt)
friss szezonális gyümölcs,
(jelen esetben földieper)
babapiskóta morzsa, a süti tetejére.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A tepsibe sütőpapírt terítünk. Az összekavart piskótaalapot elosztjuk rajta, majd előmelegített sütőben megsütjük. Körülbelül 25 perc alatt sült meg a piskótalap, 180 fokon. A piskóta tetejére is sütőpapírt terítünk a sütés második harmadában. A tepsiben hűtjük ki, majd sima felületre (konyharuhára) terítjük, miközben a sütőpapír felső rétegét eltávolítjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot, egyenlőre egy csomaggal. Ezt a piskóta tetején elsimítjuk. Amikor kissé megszilárdult, az epreket félbevágjuk, és egyenletesen elosztjuk a pudingon. Ezután, immár két csomagnyi felfőzött pudingot terítünk a gyümölcsökre. Amikor már ez is megkeményedett, a tetejére finomra darált babapiskóta, vagy kekszmorzsát szitálunk. (ez nem kötelező)
Kihűlés után szeletelhető, és fogyasztható.
A felkockázott kész krémeseket félbevágott, vagy egész gyümölcsökkel is díszíthetjük, az esztétikusabb tálalás érdekében.
Rendkívül látványos, nem mellesleg igen finom lett, a leírt módon a végeredmény, azaz a krémes!
A most megismert recept alapján, másféle gyümölcsökkel is készíthető a krémes. Alkalmas erre a meggy, cseresznye, őszibarack, málna, de a ribizli, később a szőlő, vagy más szezonális gyümölcsök is. Mindenkinek a fantáziájára bízom! Munka nem sok van vele, az eredmény pedig fenomenális!

Link

 
 
0 komment , kategória:  ÜNNEPEKRE receptek  
Zöldséges csirkemáj
  2017-02-28 09:25:05, kedd
 
 

Hozzávalók:
1 kg. csirkemáj,
1 fej karfiol,
4 db cukkini,
4 nagy fej hagyma,
6 szál sárgarépa,
1/2 kg. lecsópaprika,
kevés olíva olaj,
só,
őrölt bors.

Elkészítése:
A zöldségeket kockákra, vagy karikákra vágjuk, a karfiolt rózsáira bontjuk.
Kevés olajon, először a hagymát pároljuk meg egy kicsit, majd a sárgarépa, valamint a két szívű paprika, később a cukkini, és a karfiol került az edénybe. Enyhén meg lett sózva, és őrölt bors került rá. Rövid ideig párolódott együtt az edény fedele alatt, majd a megmosott szétvágott csirkemájak is rákerültek. Ha szükséges, kevés vízzel, vagy zöldség, esetleg hús alaplével pótoljuk az elfőtt nedvességet.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Vegyes  
Áfonyás-mákos-joghurtos szelet (meggyes)
  2017-02-28 09:13:07, kedd
 
  Hozzávalók:
A piskótához:
10 dkg darált mák
15 dkg finomliszt
15 dkg joghurt
10 dkg vaj
3 tojás
10 dkg cukor
1 tk szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja

A krémhez:
45 dkg áfonya
10 dkg porcukor
25 dkg joghurt
3 dl tejszín
20 g zselatin
1 citrom leve

Elkészítés: A piskótához a puha vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk egyesével a tojásokat, ezt követően a joghurtot, majd a mákot és legvégül a szódabikarbónával és csipet sóval elkevert lisztet. Belekeverjük a reszelt citromhéjat is. Sütőpapírral bélelt 20x30 cm-es tepsibe simítjuk a tésztát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
Ha megsült, kivesszük a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és rácsra tesszük hűlni. Ha kihűlt, óvatosan félbe vágjuk a tésztát.
Közben elkészítjük a krémet is. Az áfonyát botmixerrel pürésítjük, elkeverjük a cukorral, joghurttal és a habbá vert tejszínnel. A citromlevet 4 evőkanálnyi vízzel langyosra melegítjük, majd elkeverjük benne a zselatint. A krémhez keverjük.
Az alsó piskótalapot visszatesszük a tepsibe, és ráöntjük a krémet, majd rátesszük a felső piskótalapot. Ezután a sütit betesszük a hűtőbe, hogy 3-4 óra alatt megdermedjen.
Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Link



tipp: meggyel !!!!!!!!!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mascarponés meggytorta
  2017-02-28 09:07:07, kedd
 
  Hozzávalók:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg rétesliszt
10 dkg cukor
2 evőkanál tej
fél csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj

A meggykrémhez:
50 dkg meggy
1 teáskanál fahéj
2 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)

Mascarponés krémhez:
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg porcukor
1 tasak expressz zselatinfix

A díszítéshez:
kb. 10 dkg kimagozott meggy

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgás részhez hozzáadjuk a fahéjat, a két kanál tejet és beleszitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet. A masszába óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A piskótatésztát kivajazott, kilisztezett tortaformába (22 cm) öntjük. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük (tűpróba).

Elkészítjük a meggykrémet. A meggyet megmossuk, kimagozzuk és botmixerrel összepürésítjük. A vaníliás pudinghoz hozzáadjuk a cukrot és a meggyes péppel felfőzzük. A krémet fahéjjal fűszerezzük és ráöntjük a kihűlt piskótára.

A habtejszínt kissé verni kezdjük, majd hozzáadjuk a expressz zselatinfixet és tovább verjük, amíg kemény habot kapunk. A mascarponét a vaníliás cukorral, a porcukorral kikeverjük és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Az így kapott krémet a kihűlt meggyes rétegre simítjuk. A tortát tetszés szerint magozott meggyszemekkel díszítjük. Hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.

Link






tipp: tepsiben is süthetjük
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meggyes-kókuszhabos kocka
  2017-02-28 09:01:58, kedd
 
  Hozzávalók:
A piskótatésztához:
3 tojás
3 evőkanál tej
100 g rétesliszt
2 evőkanál kakaópor
5 dkg cukor
fél csomag sütőpor

A rakományhoz:
30-40 dkg meggy
1evőkanál liszt


A kókuszhabhoz:
6 tojásfehérje
10 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, majd a sütőporral elvegyített lisztet. A kakaós masszához részletekben hozzáforgatjuk a tojáshabot. A tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük. A meggyet kimagozzuk megforgatjuk a lisztben, majd kirakjuk vele a kakaós tésztát. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük (tűpróba!).

Amíg sül a meggyes kakaós piskóta elkészítjük a kókuszhabot. A tojásfehérjét a porcukorral keményre verjük, majd óvatosan hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Amikor a piskóta megsült rásimítjuk a kókuszos habot és visszatesszük a sütőbe. Mérsékelt lángon szárítjuk a habot, amíg egy kis színt kap. Kihűlés után kockára vágva tálaljuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Meggyes-krémes szalakális szelet
  2017-02-28 08:57:54, kedd
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
Francia meggyes pite
  2017-02-28 08:54:52, kedd
 
  Hozzávalók:
Az omlós réteghez:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
5 dkg cukor
1 mokkáskanál sütőpor
egy csipet só
1-2 evőkanál tejföl

5 dkg lekvár (én meggyet használtam)
3 cl rum

A diós-citromos piskótához:
5 tojás
15 dkg cukor
1 citrom
10 dkg dió
10 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor

A rakományhoz:
kb. 50 dkg meggy
5 dkg cukor
1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg

Elkészítés:
Az omlós tésztával kezdjük. Először a lisztet összekeverjük a cukorral, a sütőporral, a csipet sóval, majd összemorzsoljuk a vajjal, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. A tésztát 30 percig hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő lisztezett munkalapon tepsiméretűre ( 20x30-as) kinyújtjuk. A tepsit kivajazzuk, kilisztezzük, majd belehelyezzük a kinyújtott tésztát és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Az elősütött tésztát lekenjük a rummal elkevert lekvárral.

A piskóta elkészítése: A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét. A darát diót a lisztet és a sütőport összevegyítjük, majd a kikevert tojássárgájához adjuk. Ezután hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A diós-citromos piskótát a lekváros alapra simítjuk.

A meggyet kimagozzuk és kinyomjuk a levét. A cukrot a fahéjjal és a szegfűszeggel összekeverjük, beleforgatjuk a gyümölcsöt, és sűrűn kirakjuk vele a diós piskótát.

A sütit visszatesszük a sütőbe a piskótamassza szilárdulásáig, kb. 30-35 percig sütjük (tűpróba!).

Kihűlés után kockára vágva találjuk, esetleg porcukorral megszórjuk.

Link

 
 
0 komment , kategória:  Sütemény-desszert (édes-sós)  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 193 
2017.01 2017. Február 2017.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 193 db bejegyzés
e év: 1031 db bejegyzés
Összes: 2933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 139
  • e Hét: 1554
  • e Hónap: 10262
  • e Év: 162665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.