|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2017-02-05 08:49:49, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók:
11 dkg vaj
15 dkg cukor
2 tojás
1 vaníliás cukor
20 dkg liszt
1,5 tk sütőpor
csipetnyi só
2,5 dl joghurt/tejföl
Töltelék:
4 alma
2 tk fahéj
10 dkg dió
10 dkg (barna) cukor
Elkészítése:
Töltelék előkészítése:
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük.
Tészta készítése:
A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, azután lassan a többi hozzávalót is.
Egy közepes tepsit, vagy egy kb. 26 cm-es tortaformát kizsírozunk és a fele tésztát beleöntjük. Rászórjuk az almát, majd a diós keverék felét. Mehet rá a tészta másik fele és a tetejére a maradék diós keverék.
180 fokos, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálaljuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Általános |
|
|
|
|
|
2017-02-05 08:47:10, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók 12 darabhoz
A tésztához
150 g tejcsokoládé
100 g vaj
1 teáskanál kakaó
50 g barna cukor
2 evőkanál rum
1 teáskanál vaníliakivonat
3 tojás
125g gesztenyepüré
150 g liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
A krémhez
200 g puha vaj
200 g porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál instant kávé
A díszítéshez
kakaópor
kávészemek
lkészítés
A muffinforma mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt helyezünk, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A csokoládét a vajjal, a vaníliával és a kakaóporral vízgőz felett felolvasztjuk.
Belekeverjük a cukrot, a rumot, majd a tojást és végül a gesztenyemasszát.
Beleforgatjuk a sütőporos lisztet is, teljesen csomómentes masszát kell kapnunk.
Egyenlően elosztva a formába kanalazzuk a tésztát, sütőbe toljuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
A krémhez habverő segítségével kikeverjük a vajat, beleöntjük a vaníliakivonatban feloldott kávét, majd apránként adagolva a porcukrot addig verjük tovább a keveréket, amíg könnyű, habos nem lesz a krém.
Habzsákba töltjük a kávékrémet, és az időközben kihűlt muffinok tetejére habrózsákat nyomunk.
Meghintjük kakaóporral és egy-egy kávészemmel díszítjük a süteményt. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2017-02-05 08:45:05, vasárnap
|
|
|
A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. Nem ilyenkor fog megnőni a tészta, hanem majd a sütés alatt!
A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A “Pooh" tésztából szinte akármit elkészíthetsz, lehet belőle pizza, töltött palacsinta, briós. A tésztába tehetsz vaníliát, kicsivel több cukrot, tetszés szerint variálhatod attól függően, hogy sós, vagy édes tésztát akarsz. Ha olaj helyett olvasztott vajjal készíted, még lágyabb állagú lesz.
A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.
Hozzávalók:
250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 3
|
|
|
|
2017. Február
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
3 db bejegyzés |
e év: |
3 db bejegyzés |
Összes: |
1376 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 181
- e Hét: 1071
- e Hónap: 5893
- e Év: 24199
|
|
|