Belépés
irmus.blog.xfree.hu
"Az élet nem arról szól hogy várjuk a vihar elvonulását, hanem arról hogy megtanuljuk hogyan kell táncolni az esőben." Tóthné Irmus
1962.08.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
Azonnal leviszi a vércukrot
  2017-03-31 09:01:02, péntek
 
  Link

Azonnal leviszi a vércukrot ez az ingyenes inzulinpótló, ne költs gyógyszerre!

A diabeteszes páciensek folyamatosan rengeteg pénzt kiadnak orvosságokra, hogy levigyék a magas vércukorszintjüket, de nem is sejtik, hogy a kertben is termeszthető egy tökéletes inzulinpótló. Az a lényeg, hogy egy inulin nevű természetes anyagot tartalmazzon, ami pótolja az inzulinhormont a szervezetben, így sokkal kevesebb gyógyszerre lesz szükség.

Ez a csodás étel a csicsóka, amely nagyon könnyen termeszthető bárhol. A csicsóka megteremti a tökéletes vércukorszintet, a keringési problémákat is megszünteti. A cukorbetegség legjobb természetes orvossága, mivel ha gyakran eszed, akkor sem emeli meg a vércukrot, csökkenti a függést az inzulintól. Minden nap 300 g csicsókát kell megenni, 3 hónapon át, hogy megújítsa a hasnyálmirigy funkciót. Javítja az emésztést, vérnyomáscsökkentő és öregedésgátló.
A legjobb természetes inzulinpótló növény a csicsóka. Az inulintartalma miatt, ami egy növényi rostanyag, amely a diabeteszben szenvedőkön segít, mert beállítja a vércukorszintet.

A csicsóka gumóját úgy kell kezelni mint a krumplit, belefőzhető szinte bármilyen ételbe. Fogyasztható főzve, sütve is, sőt nyersen sem mérgező, mint a krumpli, de nem csak húsok mellé jó, tészták feltétjeként is eheted. Akár pogácsába is sütheted, de a levét kipréselve inulinban gazdag dzsúszt kapsz. A csicsóka emésztéséhez nincs szükség inzulinra. A kutatók nem értik, miért nem eszik többen, mivel ez egy nagyon igénytelen növény (jól bírja a szárazságot, a túl sok eső sem árt neki és a téli hideget is bírja).

Ez a nagyszerű élelmiszer tömve van hasznos vitaminokkal és ásványi anyagokkal: kálium, kalcium, foszfor, cink, C, B1, B2 vitamint és béta karotin. A fogyást is segíti, ha szeretnél ledobni néhány kilót, fogyassz naponta csicsókát.

A csicsóka mellett a tökmag és a fiatal tök is segít a vércukorszint optimalizálásában. A tökmagot salátával tudod rendszeresen enni.

A vércukorszint úgy is csökkenthető, ha 2 liter vízben egy csésze tökmagot kis lángon 3 órán át főzöl. A végén tegyél a forró vízbe 3 apróra vágott hagymát, ezt a teát idd.

A cukorbetegek semmiképpen ne hagyják abba a gyógyszerek szedését, a gyógynövények segíthetnek a vércukorszint csökkentésében, de nem helyettesítik a gyógyszereket.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Édesanyám emlékére
  2017-03-31 08:10:29, péntek
 
  Szilágyi Viktória : Édesanyám emlékére

Esőcsepp pereg az ablakon,
Könnycsepp csordul le az arcomon.
Gondolatom messze száll,
Édesanyám oly távol már.
Kalandozom a múltban,
Drága gyermekkoromban.

Gyermekként védett, mindig megértett.
Jobban ismert mindenkinél,
Mindig éreztem a szeretetét.
Jó szíve vezette, mi voltunk az élete értelme.

De sors kegyetlen volt,
Mert oly korán elrabolt!
Űrt hagytál magad után,
Melyet semmi sem pótolhat már!

Életem nélküled élem,
És a sorsot nem értem!
Miért volt oly kegyetlen?
Miért rabolt el ily korán tőlem?!
 
 
0 komment , kategória:  Emlékezés  
Ősi cigány horoszkóp
  2017-03-31 08:08:29, péntek
 
  Link

Fedezd fel a cigány horoszkópot és a saját szimbólumodat. 12 szimbólum van, nézd meg melyik a tied és olvasd el, mit tartogat számodra a jövő!

Csésze - Január 21 - Február 19

A csésze az egyesülés és az alkalmazkodás szimbóluma. Mivel ha teát öntesz a csészébe, az mindig felveszi annak az alakját. A szimbólum szülöttei megértőek és alkalmazkodóak. Tisztelik az embereket és olyanokkal veszik körül magukat, akik ugyanígy gondolkodnak. Kreatívak és okosak. A családtagjaik ezen tulajdonságaik miatt nagyon büszkék rájuk.

Kápolna - Február 20 - Március 20

A kápolna szülöttei vallásosak, hisznek Istenben. Mivel a szimbólum szülöttei Istenfélő emberek, a spiritualitás egész életükben jelen van. Nagyon érzékenyek és nyitottak. Álmodozó típusúak, nem idegeskednek még akkor sem, ha nehéz helyzetbe kerülnek, mert tudják, hogy mindenre van megoldás. A legnehezebb dolgokat is rövid időn belül megoldják. Nyugodt és jó ízlésű emberek.

Tőr - Március 21 - Április 20

A tőr erőt, becsületet és győzelmet jelképez. A jegy szülöttei sikeresek és azon fáradoznak, hogy legyőzzék a rossz dolgokat. A szimbólum szülöttei nem riadnak vissza semmitől, harcolnak azokért a dolgokért, ami fontos a számukra. Mindig kiállnak magukért, de a környezetükön is szívesen segítenek. Remek vezetőképességekkel rendelkeznek.

Korona - Április 21 - Május 20

A korona gazdagságot, erőt, tiszteletet, szerelmet és bátorságot jelképez. Mivel nemesfémből, általában aranyból készül, ezért a korona szimbólum a cigány horoszkópban nagyon megbecsült. A szimbólum szülöttei nem félnek a harctól, szükségük van az anyagi biztonságra és ezért hajlandóak rengeteget dolgozni. Néha zavaróan sokat dolgoznak, de mindent megtesznek azért, hogy megteremtsék a jólétet, a luxust önmaguknak és a környezetüknek.

Gyertyatartó - Május 21 - Június 20

A gyertyatartó olyan szimbólum, ami vallásosságra, hitre, megértésre utalhat. A szimbólum szülöttei hisznek az igaz életben, amelyért harcolnak is. Kommunikatívak és intelligensek. A megértésüknek köszönhetően nagyon megbecsüli őket a családjuk és ők gyakran ki is kérik a véleményüket.

Kerék - Június 21 - Július 21

A kerék a cigány horoszkópban a családcentrikusságok, az anyaságot, az evolúciót jelképezi. A kerék a kapcsolat és a kommunikáció jelképe is. A szimbólum szülöttei nagyon fejlett, összetett személyiséggel rendelkeznek. A hangulatuk ingadozó lehet, de mivel a kapcsolatuk, ad nekik erőt, ezért hamar helyreáll a lelki békéjük.

Csillag - Július 22 - Augusztus 22

A cigány horoszkópban a csillagnak hat ága van, ami a kiegyensúlyozottságot és a boldogságot jelképezi. A szimbólum szülöttei tiszteletben tartanak másokat és egész életükben a családjuk mellet állnak. Az optimista felfogásuknak köszönhetően mindig készen állnak arra, hogy keblükre öleljék a sikert. A szimbólum szülöttei a művészetek terén is jeleskedhetnek.

Harang - Augusztus 23- Szeptember 23

A cigány horoszkópban ez a szimbólum a tökéletességre törekvést és a pontosságot jelképezi. Ezek nagyon fontos erények, amely minden emberben ott kellene lakozzon. A szimbólum szülöttei mindig az igazukért harcolnak, szeretik ha a dolgok úgy alakulnak ahogyan azt ők szeretnék. Azonban nagyon kritikusak tudnak lenni az élet számtalan területén.

Érme - Szeptember 23 - Október 22

Az érme a kiegyensúlyozottság és az igazság szimbóluma. Úgy vélik, hogy az érme az egyik legerősebb szimbólum, amely rengeteg módon befolyásolhatja a világot. A szimbólum szülöttei harcosak, kitartóan harcolnak az igazukért, önmagukért, azokért akik a számukra fontosak. Könnyen jogi pályára léphetnének, de a kreatív dolgok jobban vonzzák őket. Művészhajlamúak és szeretnek álmodozni, számukra ez az önkifejezés.

Kés - Október 23 - November 21

A kés félelmetes szimbólumnak tűnhet, mivel életet és halált jelképezhet. A cigány horoszkópban az egyik legerősebb jegynek számít. A szimbólum szülöttei erősek, analitikusak és megértőek. A szerelemben hagyják, hogy az érzelmek magukkal ragadják őket. A családjuk tiszteli őket.

Fejsze - November 22 - December 21

A fejsze az erő, a függetlenség, a határok átlépésének a jelképe. Ettől függetlenül a fejsze az egyik legoptimistább szimbólum, szerencsét és védelmet jelent. A szimbólum szülöttei szeretnek új dolgokat megismerni. Hajlandóak küzdeni a vágyaikért. Ezért erős és megbecsült személyek.

Patkó - December 22 - Január 20

A patkó a szerencse jelképe. A munka és az erőfeszítés jelképe. A szimbólum szülöttei dolgosak. A családjuk számíthat rájuk, meghallgatják őket és szívesen segítenek. Ambiciózusak és nem állnak ellen a kihívásoknak, a tulajdonságaik miatt nagyon szereti őket a családjuk.

forrás: ketkes.com
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vidám és szép napot
  2017-03-31 07:39:59, péntek
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  Szép képek  
Paradicsomról
  2017-03-31 07:38:48, péntek
 
 A gyógyító paradicsomról

Többnyire csak esszük, befőzzük és mindenféle formában fogyasztjuk, - a paradicsomot. De azt kevesen tudják, hogy számos jótékony hatása van még a szervezetünkre. Vajon miért?
1. Tudta-e, hogy a paradicsom nem zöldség, hanem gyümölcs? Származási helye az amerikai kontinens középső és déli része, ahonnan félezer éve került hozzánk.
2. Ha leégett, segít a paradicsompakolás. Gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, ezenkívül megtisztítja a bőrt, és víztartalma gyorsan enyhíti az égő érzést.
3. Vitaminjai közül a legfontosabb a C-vitamin, ebből 25-40 mg van benne 100 grammonként. S minél kisebb a bogyója, annál több van benne! A paradicsom tartalmaz még B1- és B2-vitamint is, míg a piros színét adó karotinból A-vitamin képződhet.
4. 100 g paradicsom mindössze 22 kalória, az 1 gramm fehérje és a 4 gramm szénhidrát mellett 2 gramm rostot tartalmaz, valamint gazdag forrása a káliumnak és a kalciumnak is. Említésre méltó mennyiséget találunk benne magnéziumból, vasból és foszforból is.

5. A paradicsom szobahőmérsékleten fogyasztva a legzamatosabb. Ha tálalás előtt hideg csapvízzel hűti le, íze még jobb lesz.
6. A paradicsom 93-94%-a víz, emiatt a legtöbb étteremben (még betegeknél is) jól megállja helyét. A gyerekek étvágyát kifejezetten javítja. Vannak azonban néhányan, akik héja vagy savtartalma miatt nem fogyaszthatják.
7. A béta-karotin mellett a másik leghatékonyabb antioxidáns a likopin, amely leginkább a paradicsomban található meg. Ez az anyag erősíti az immunrendszert és véd a tumoros betegségek ellen.
8. A paradicsom nagyon gyorsan romlik! Természetesen frissen a legjobb fogyasztani, de a belőle készülő tartósított készítmények is az átlagnál több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. E "tulajdonságát" annak köszönheti, hogy feldolgozása nem történhet magas hőmérsékleten, mert elvesztené szép piros színét.
Árt az éretlen paradicsom
A paradicsom jó tulajdonságait a likoprénnek köszönheti. Érdekes, hogy sokkal több van belőle a paradicsompürében vagy a kecsupban, mint a friss paradicsomban.
Egyszerű a magyarázat: a likoprén pozitív hatása a hőmérséklet emelkedésével fokozódik. Azok a férfiak, akik mindenhez kecsupot fogyasztanak, jól teszik, mert a likoprén véd a prosztataráktól. Kerüljék viszont az éretlen paradicsomot, mert mérgező szolanint tartalmaz, amely fejfájást, rosszullétet és görcsöket okoz.
Pilling Róbert
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Cékla
  2017-03-30 07:38:31, csütörtök
 
 A cékla frissítő édességet hoz minden salátába. Bolondítsd meg egy kis mézzel és hozz ki belőle még többet!

Reszelve nyersen ecetes tormával pár napig hűtőbe és kész.

 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
A retek
  2017-03-29 07:52:58, szerda
 
  TÉLVÉGI VITAMINBOMBA, A RETEK

Kezdődik a tavasz, végre hozzájuthatunk az első friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz! A tavasz egyik legelső ilyen zöldsége a retek, amit mindenkinek ajánlunk, hiszen rengeteg pozitív hatása van, legyen szó akár az egészségünkről, szépségünkről, vagy akár csak az elűzendő tavaszi fáradtságról.

RETEK-TÖRTÉNELEM
A retket már az ókori Kínában és Japánban is nagyon kedvelték, gyógyszerként használták, és sok étel alapját képezte. Ekkor már a Földközi-tenger vidékén is nagy népszerűségnek örvendett a retek, ami az ókori egyiptomiaknál a hagyma és a fokhagyma mellett a piramisépítő munkások napi étrendjének szerves részét képezte.

JÓTÉKONY RETEK
A retket azonban nem csak az ízéért érdemes fogyasztani, mert tele van ásványi anyagokkal, vitaminokkal. Nagy mennyiségű C-vitamin tartalma mellett sok benne az A-, B1-, B6-vitamin, valamint a kalcium, magnézium, réz, mangán, vas és a tiamin is. A vas felszívódását segítendő folsav is található a retekben.

A retek jótékony hatással van az érrendszerre, segít a keringési problémák orvoslásában, bőrproblémák esetén is jól alkalmazható, enyhén vizelethajtó, s a bélrendszer karbantartásában is fontos szerepe van. Ezen kívül a retek gyulladáscsökkentő hatással is bír. Gyomorproblémák esetén azonban a túlzott retekfogyasztás nem javasolt.

A retek a fogyókúrázók számára is jolly joker, hiszen karban tartja az emésztőrendszert, s vízhajtó, májtisztító hatása mellett, magas rosttartalma tökéletes alapot szolgáltat a diétás étrendhez.
 
 
0 komment , kategória:  Étel-Ital-Nasik  
Dera-patak festői-szurdokvölgy
  2017-03-28 08:32:56, kedd
 
  Link  
 
1 komment , kategória:  Általános  
Lefolyók tisztítása
  2017-03-28 08:03:33, kedd
 
  Ezt az egyszerű trükk.

A fürdőszobai lefolyók a sok hajszáltól, és szösztől nagyon hamar eldugulhatnak. Ajánlott rendszeresen kitisztítani a lefolyót, mielőtt még viszont nem látnánk a tartalmát a fürdőszobánkban.
Már a legkisebb probléma felbukkanásakor hívjunk egy szakembert, de, ha időnk van rá, könnyen mi magunk is elvégezhetjük a munkát. Egy nagyon hatékony módszert mutatunk, mely segítségével könnyen kidugaszolhatjuk a lefolyókat.

Hozzávalók:
200 gramm szódabikarbóna
200 gramm só
150 ml ecet
víz
Alkalmazás:
1.keverjük el a sót a szódabikarbónával

2.öntsük a keveréket pontosan a lefolyóba

3.melegítsük fel kissé az ecetet, és öntsük a lefolyóba. Az ecet reakcióba lép a szódabikarbónával, és a sóval, így erősebb habzás fog keletkezni, nem kell megijedni.

4.pár perc múlva öntsük rá a felforralt vizet, hogy megtisztuljanak a csövek a lerakódásoktól

5.engedjük meg a csapot, és látni fogjuk, hogy a víz akadálytalanul, nagyon gyorsan fog csorogni a lefolyóba

6.ha véletlenül elsőre nem tudjuk elhárítani a dugulást, akkor még egyszer ismételjük meg ezt a műveletet

Ez a természetes összetevőkből álló keverék annyira hatékony, hogy bármelyik bolti szerrel fel tudja venni a harcot.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vetési naptár
  2017-03-28 07:57:53, kedd
 
  Link

Február 10-20.

sárgarépa, petrezselyem, hónapos retek, vöröshagyma duggatás, fokhagyma duggatás, téli sarjadékhagyma-duggatás, borsó.

Február 20-28.

sárgarépa, petrezselyem, hónapos retek, vöröshagyma duggatás, fokhagyma duggatás, borsó spenót, téli sarjadékhagyma, torma dugványtelepítés.

Március 1-10.

sárgarépa, petrezselyem, metélőhagyma, borsó, fejes saláta, spenót, kapor, vöröshagyma duggatás, fokhagyma duggatás.

Március 10-20.

sárgarépa, petrezselyem, hónapos retek, vöröshagyma mag, korai burgonya, fejes saláta, spenót, sóska, kapor, borsó.

Március 20-30.

nyári retek, korai burgonya, spenót, sóska, kapor.

Április 1-10.

nyári retek, spárgatök, burgonya, paprika, paradicsom, spenót, kapor, sóska.

Április 10-20.

nyári retek, spárgatök, sütőtök, sárgadinnye, görögdinnye, paradicsom, paprika, spenót, csemegekukorica, sóska.

Április 20-30.

fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé, bimbóskel, cékla, uborka, sütőtök, dinnyefélék, bab, kukorica, kapor.

Május 1-10.

uborka, bab, csemegekukorica, kapor.

Május 10-20.

uborka, bab, csemegekukorica, kapor.

Április 20-30.

fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé, uborka, cikória, csemegekukorica, zöldbab.

Június 1-10.

fejes káposzta, kelkáposzta, karalábé, uborka, csemegekukorica, zöldbab, cikória, kapor.

Június 10-20.

uborka, kukorica, kapor zöldbab.

Június 20-30.

karalábé, cékla, uborka, késői burgonya, zöldbab, fejes saláta, kapor.

Július 1-10.

karalábé, cékla, uborka, késői burgonya, kapor, fejes saláta, zöldbab.

Július 10-20.

cékla, uborka, spenót, zöldbab, kapor.

Július 20-30.

téli retek, ún. folytott burgonya, spenót, kapor.

Augusztus 1-10.

téli retek, ún. folytott burgonya, spenót, kapor.

Augusztus 10-20.

spenót, sóska.

Augusztus 20-30.

áttelelő saláta, spenót, sóska, téli sarjadékhagyma-duggatás.

Szeptember 1-10.

áttelelő saláta, spenót, sóska téli sarjadékhagyma duggatás.

Szeptember 10-20.

spenót, sóska.

Október 1-10.

spenót.

November 1-10.

sárgarépa, petrezselyem, borsó, vöröshagyma duggatás, fokhagyma duggatás, torma dugványtelepítés.

Forrás: vetemeny.hupont.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/10 oldal   Bejegyzések száma: 93 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 93 db bejegyzés
e év: 765 db bejegyzés
Összes: 8927 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 204
  • e Hét: 678
  • e Hónap: 7568
  • e Év: 7568
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.