Belépés
illike.blog.xfree.hu
Az ember minden jel szerint arra lett teremtve, hogy gondolkodjék. Ebben rejlik minden méltósága és minden érdeme. Egyetlen kötelessége, hogy helyesen gondolkod... K. I.
1960.08.30
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Lenyűgöző arra gondolni
  2017-04-29 21:46:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit mondtak a Bibliáról a világtörténelem jeles egyéniségei.
  2017-04-29 16:55:31, szombat
 
 Mit mondtak a Bibliáról a világtörténelem jeles egyéniségei.

Napóleon: ,,Micsoda örömet okoz a Biblia azoknak, akik hisznek benne! Milyen csodában részesíti azokat, akik megfontolják szavait!"

Daniel Webster: ,,Az emberi civilizációnak nincs más szilárd alapja, mint Isten Igéje. Ha megmaradunk azoknál az alapelveknél, amiket a Biblia tanít, országunk továbbra is fejlődni és virágozni fog. Én szokásommá tettem, hogy minden évben végigolvasom a Bibliát."

William Lyon Phelps (a Yale Egyetem professzora, akit úgy is emlegettek, mint ,,Amerika legszeretettebb tanára"): ,,Hiszem, hogy a felsőoktatásnak hozzáférhetőnek kell lennie mind férfiak, mind nők számára, de azt is hiszem, hogy a Biblia ismerete egyetemi végzettség nélkül értékesebb, mint egyetemi diploma a Biblia ismerete nélkül."

Sir William Jones: ,,A Biblia több tiszta érzelmet, csodálatos szépséget, tiszta erkölcsöt, fontos történelmet, kifinomult költészetet és ékesszólást tartalmaz, mint amennyit össze lehetne gyűjteni más könyvekből, bármely korban és bármely nyelven írták is őket."

Robert E. Lee: ,,A Biblia olyan könyv, mellyel összehasonlítva minden más könyv jelentéktelen. Ha bármikor tanácstalan voltam vagy aggódtam valamiért, a Biblia adott világosságot és erőt nekem."

Jean-Jacques Rousseau: ,,A Szentírás magasztossága csodálatra késztet, épp úgy, ahogy az evangélium tiszta egyszerűsége hatással van szívemre. Milyen szegényesek és megvetendőek filozófusaink minden ékesszólásukkal együtt, ha a Bibliához hasonlítjuk őket."

 
 
0 komment , kategória:  Mit mondtak a Bibliáról a   
Ezen a téren van a legkisebb konkurencia
  2017-04-28 21:44:40, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vetés a fontos...
  2017-04-28 21:43:48, péntek
 
 

A vetés a fontos...
Vess, mindig csak vess,
vesd el a remény magját.
Vesd el mosolyod a környező világban,
hogy győztes maradj az élet harcában.
Vesd el bátorságod kemény magját,
hogy majd másokon segíts.
Vess lelkesedést, hitet,
és vess mindig forró szívszeretetet.
Vess el kis dolgokat,
csekély apróságot is.
Ne lankadj,
legyen bizalmad,
földünk talpalatnyi, piciny része is
a te vetésedtől lesz így gazdagabb.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudósok, akik hittek a hat nap teremtésben
  2017-04-28 19:48:27, péntek
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Tudósok, akik hittek a hat nap  
Élet Istennel összhangban, Istentől elválasztva
  2017-04-25 16:12:01, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:   Élet Istennel összhangban  
Ezt soha ne feledd
  2017-04-18 23:21:13, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet választás kérdése
  2017-04-16 18:00:03, vasárnap
 
 


A Biblia szerint a szeretet választás kérdése

,,Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz, és így lakhatsz hosszú ideig azon a földön, amelyet Istened, az Úr esküvel ígért oda atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak" (5 Mózes 30:20 NIV-fordítás).


Manapság sokunk él abban a tévhitben, hogy a szeretet befolyásolhatatlan, és olyasvalami, ami csak úgy megtörténik velünk. Ráadásul még a nyelv is, amit használunk anyanyelve, a szerelem irányíthatatlan voltát sugallja. Az angol úgy fejezi ki: I fell in love (szerelembe estem), mintha a szerelem valamiféle gödör volna. Ezzel a felfogással akár úgy is mondhatnám, hogy ,,egy nap jártamban-keltemben egyszerre csak - hopp! - szerelmes lettem. Nem tehettem róla.

Ám az igazat megvallva: ez nem szerelem/szeretet .A szeretet nem történik meg veled csak úgy. A szeretet választás, és nyílt elköteleződés.

El kell határoznod magad, hogy szeretni fogod Istent. Ő nem fogja ezt kikényszeríteni tőled (5 Mózes 30:20). Azt is megteheted, hogy fittyet hánysz Istenre, és homlokegyenest más irányba mész. Tönkre is teheted az életed, ha éppenséggel ezt választod. Isten akkor sem fog kényszeríteni, hogy szeresd, mivel ő tudja, hogy a szeretetet nem lehet kierőszakolni.

Ugyanez az elv érvényes a kapcsolataidra is: választhatsz úgy, hogy szeretsz másokat, ám Isten nem fog rákényszeríteni, hogy bárkit is szeress.

Még ha azt választod is, hogy szeretsz valakit, ez nem jelenti azt, hogy minden tökéletes lesz. Még csak annyit sem jelent, hogy az a személy el fogja fogadni a szereteted. Azonban te magad vagy az egyedüli személy, aki rábírhat arra, hogy ne szeress (tovább) egy másik embert - mert a szeretet olyan választás, amelyről te döntesz.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kalitka
  2017-04-14 18:38:04, péntek
 
 

Kalitka

Volt egyszer egy George Thomas nevű ember, aki lelkészként szolgált egy kis New England állambeli városkában. Az egyik Húsvét alkalmával történt, hogy vasárnap egy nagy, üres és rozsdás kalitkával ment fel a szószékhez. Az emberek felhúzták a szemöldöküket ahogy Thomas testvér beszélni kezdett.
- Tegnap ahogy a városban sétáltam megláttam egy kisfiút, amint közeledik egy kalitkát lóbálva a kezében. A kalitka aljában három kis mezei madárka csücsült dideregve a hidegtől és a félelemtől. Megállítottam a fiúcskát és megkérdeztem, - Hát neked mid van, fiam?
- Csak néhány öreg madaram - jött a válasz.
- Mit fogsz velük csinálni? - kérdeztem.
- Hazaviszem őket, és szórakozni fogok velük - válaszolta. Incselkedni fogok velük, kihúzom a tollaikat, hogy így elkezdjenek egymással verekedni. Nagyon jól fogok szórakozni.
- De előbb-utóbb beleunsz majd a madaraidba. Utána mit csinálsz majd?
- Hát szerzek valami macskát, - válaszolta a fiú. Ők úgyis szeretik a madarakat, majd odaadom nekik.
A lelkész csöndben volt egy pillanatig.
- Mennyit kérsz azokért a madarakért, fiam?
- Tessék??!!! Miért? Uram, önnek nem kellenek ezek a madarak. Hiszen csak egyszerű mezei madarak. Nem énekelnek. Még csak nem is szépek!
- Mennyi? -kérdezte a lelkész újból.
A fiúcska ránézett a lelkészre, mintha azt akarná mondani, hogy nem normális, majd rávágta: - 10 dollár.
A lelkész benyúlt a zsebébe, kivett belőle egy 10 dolláros bankjegyet, majd beletette a fiú kezébe. A fiú egy pillanat múlva már el is tűnt. A lelkész felvette a kalitkát és óvatosan elvitte az utcácska végébe, ahol egy kis füves rész volt egy fával. Letette a ketrecet, kinyitotta az ajtaját, és gyöngéden kocogtatva a rácsokat, rávette a madarakat, hogy kijöjjenek, szabaddá téve ezzel őket. Nos, ez megmagyarázta a szószékre felvitt üres kalitkát, de aztán a pásztor tovább folytatta történetet.
- Egy nap Sátán és Jézus beszélgettek. A Sátán pont az Éden kertjéből jött, és büszkén, dölyfösen pöffeszkedett.
- Igen, uram, megszereztem az összes embert ott lent. Felállítottam egy csapdát, olyan csalit használtam, amiről tudtam, hogy nem fognak tudni ellenállni. És mindet megfogtam!
- Mit fogsz velük csinálni? - kérdezte Jézus.
Sátán így válaszolt:
- Oh, szórakozni fogok velük. Megtanítom, hogy hogyan házasodjanak össze, és hogyan váljanak el egymástól; hogyan gyűlöljék és bántsák egymást; hogyan igyanak, cigarettázzanak és átkozódjanak. Megtanítom nekik, hogy hogyan kell fegyvereket gyártani és bombákat, és hogyan kell ölni. Nagyon jól fogok szórakozni!
- És mit csinálsz velük, ha már kész vannak? - kérdezte Jézus.
- Ó, hát megölöm őket. - büszkélkedett Sátán.
- Mennyit akarsz értük? - kérdezte Jézus.
- Ó, neked nem kellenek ezek az emberek. Teljesen értéktelenek. Ha megveszed is őket, gyűlölni fognak. Leköpnek, átkoznak és megölnek majd. Neked igazából nem kellenek ezek az emberek!
- Mennyi? - kérdezte Jézus megint.
Sátán gúnyosan Jézusra mosolygott és így szólt:
- A véred, az összes könnyed és az egész életed.
Jézus így szólt: - MEGEGYEZTÜNK! Aztán kifizette az árat... A pásztor felemelte a kalitkát, kinyitotta a szószék ajtaját és lejött a pulpitusról.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ember tragédiája
  2017-04-14 18:31:34, péntek
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Az ember tragédiája  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 78 db bejegyzés
Összes: 1848 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 8
  • e Hét: 729
  • e Hónap: 2251
  • e Év: 91105
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.