Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
Az óceán sem csak felszín.
  2017-04-29 19:28:39, szombat
 
  Az óceán sem csak felszín. Amin csak töredékét látjuk a valóságnak. A felszín alatt kincsekkel teli mélység van. Arannyal, gyémánttal, igazgyöngyökkel. És nekem nem elég belőled a felszín. Nekem a mélységed is kell. Nem elég a háromlépéses udvariasság és kedvesség, nekem a szenvedélyes közelség is kell. Nekem nem elég a mosoly, az ölelés is kell. Nem elég a szereteted, a szerelmed kell. Minden kell. Te kellesz."
Csitáry-Hock Tamás
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Nekem feleség kell...
  2017-04-29 19:28:11, szombat
 
 
Egy férfi gondolatai
Nekem feleség kell. Olyan, akit én fedeztem fel magamnak, meghódítottam, bókoltam neki és udvaroltam. Olyan, aki az előbbi kifejezésekhez nem használ értelmező szótárt, vagy nem tekinti azokat múlt század eleji, idejét múlt, fölösleges időhúzó tevékenységnek. Aki nem tekinti az udvarlást elhagyható lépésnek, átugorható fázisnak, aki nem néz rám csalódottan, nem dühöng, nem vágja utánam a cipőjét, és nem hiszi azt, hogy meleg vagyok, vagy lúzer, esetleg mindkettő, mert az első randi után az arcára adok puszit és nem fogadom el sejtelmes mosollyal a felajánlott italt.
Nekem feleség kell. Olyan, aki tud várni, és nem ő az, aki huszonnégy órán belül telefonál. Aki nem küld üzeneteket minden lehetséges módon, magyarázatot várva, azért, mert én ezt nem tettem meg. Aki nem tesz fel mindent egy lapra, és mindig van B terve. Aki nem hiszi azt, hogy én leszek a paripán száguldó, lobogó hajú királyfi, karddal és szablyával, aki megmenti az összes démonától. Egyébként még az is lehet, hogy én leszek. De ő azt is feldolgozza lelkileg, ha esetleg nem.
Nekem feleség kell. Olyan, aki tudja, hogy nélkülem is életben marad, felszínen marad, nem csúszik le és nem húz le magához. Aki nélkülem is lélegzik, aki nem szívja el az erőmet, nem kapaszkodik a gyökereimbe, nem fojt meg, hanem élni, kiteljesedni enged. Aki nem belőlem táplálkozik. Aki évek múltán is ragyogni akar velem, fejlődni, haladni és felemelkedni akar, nem elszürkülni, elhidegülni, szívet bezárni. Aki képes lehámozni rólam a lelkem rétegeit, ismeri a gyengeségeimet, de soha nem céloz rájuk szándékosan, mérgező, pusztító szavai fegyverével. Aki ismeri az összes arcomat, mégis tudja melyik az igazi. Ha ezt elfelejteném, emlékeztet rá, és segít, hogy újra rátaláljak. Aki akkor is ugyanezt az arcomat látja és szereti, amikor majd az idő és emlékeim mély ráncokat rajzolnak rá.
Nekem feleség kell, olyan, aki fehér ruhában jön hozzám. Akinek az ujjára húzom a jegygyűrűt, és akit ölemben átemelek a házunk küszöbén. Aki nem engedi, hogy lássam őt menyasszonyi ruhában az esküvőnk előtt, mert még hisz a hagyományokban. Aki nem gondolja azt, hogy a házasságlevél egy papírfecni, ezért bármikor, egy mozdulattal lesatírozható róla a nevünk, és átírható máséra. Akivel a világ alapvető fontosságú kérdéseiben egyetértünk, és nem kell kificamodott vagy elferdült nézetei miatt kínos, kényszer-kompromisszumot kötnöm. Olyan, aki közös gyerekünket valóban dédelgetni való kincsnek érzi. Akinek a gyerekszülés nem társadalmi elvárás és nem biológiai óra függvénye. Aki, ahogyan a lelkét, a testét is felkészíti az anyaságra, gyermekünket tökéletes, egészséges negyven héten át üzemelő bio-inkubátorában vigyázza... Ám ha mégsem adatik meg nekünk a szerelemgyümölcs, akkor marad a szerelem maga, és ő tudja, boldogtalanabb lennék, ha ő nem lenne nekem.
Nekem feleség kell. Aki úgy enged a testéből kortyolni, hogy közben a lelkével táplálkozom, azt ölelem. Aki azonnal megérti az általam használt szeretetnyelvet, nem áll értetlenül, nem kell magyarázkodnom, fölös energiákat használva gesztikulálnom. Aki az arcomba kiabálja, ha megbántottam. Aki nem tolja el a kezemet, és nem vár el többet, mint amit adni tudok. Aki megőrzi a tartását, női energiái izgalmasan vibrálnak, de nem ég állandóan ezer fokon. Nekem feleség kell, és nem azért, hogy az életemet jól átlátható fájlokba rendezze, adminisztráljon, és életem karmestere legyen. Hanem azért, mert elegem van a magányos kóborlásból és abból, hogy eddig mindig mellényúltam. Engem a Nő inspiráljon és mozdítson előre. Haza akarok végre menni hozzá. Le akarom dobni a nyakkendőmet, át akarom ölelni és bele akarok szagolni a nyaka bőrének illatába.
Talán nem álom, hogy megtalálom..."
Király Eszter
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Én, a Gyávák királya, leteszem most a fegyvert
  2017-04-29 19:27:29, szombat
 
  Én, a Gyávák királya, leteszem most a fegyvert. Feladom. Elfáradtam.
Mindent elkövettem, hogy kimaradjak minden olyan élethelyzetből, amely sérülést, fájdalmat okozhat. Megvédtem seregeimet is ettől. S most itt vagyunk, életünk derekán, és bár mindentől megmenekültünk, nem történt semmi. Könnyűek maradtunk. Én és a seregem.
Nem vágtam bele igazán semmibe, nem bíztam meg annyira senkiben, hogy közösen hoztunk volna létre valamit. Nem voltam képes ráhagyatkozni az emberek, se nők, se a férfiak szeretetére. Képtelen voltam elhinni, hogy valaki annyira szerethet, hogy velem akarjon maradni, élni, dolgozni, alkotni, hogy meg akarja velem osztani magát. Legfőbb szövetségesem Gőg király volt, mindig mindenre adott valami rendkívül logikus magyarázatot. Legfőbb pártfogóm, védelmezőm és tanácsadóm volt ő.
Hogy ti nem ismeritek Gőg királyt? Biztos találkoztatok már vele. Néha nehéz felismerni, mert álruhába bújik, azt adva elő, hogy majd ő segít, mert már volt ilyen helyzetben, mint te, vagy itt-ott olvasott a problémádról, a lényeg az, hogy beléd sulykolja, hogy ő jobban tudja. Persze, muszáj is tudnia, mert meggyőződése szerint mindent egyedül kell csinálnia. ,,Nem segít se földi, se égi hatalom." - így mondta szó szerint. Arról ismerhető fel mégis, hogy folyamatosan vádaskodik, hibáztat, lenéz másokat, mindig az övé az utolsó szó, csakis neki lehet igaza, és az együttérzést még hírből sem ismeri. Mindig keres magának hallgatóságot, nézőket, ahol reflektorfényben van, figyelnek rá, ahol ő a legokosabb. Elárulom, ha nincs közönsége, összeomlik, szinte pánikba kerül, de ilyesmi ritkán fordul elő. Én legalábbis mindig ott ültem tátott szájjal az első sorban, és mint kinyilatkoztatást hallgattam. Majd a meglátásai alapján cselekedtem, pontosabban kerültem el a cselekvést.
Azt hittem, ártatlannak kell maradni, nem szabad bűnt elkövetni, ne adj Isten, másoknak fájdalmat okozni, és ez legkönnyebben úgy érhető el, ha nem kavarjuk fel az állóvizet. De, végre megláttam, nem ez a lényeg. Persze, lehet az ártatlanságra törekedve élni, csakhogy a végén nem lesz súlyod. Könnyűnek találtatsz. Az erőt a meghozott és kivitelezett döntések sora adja. Még akkor is, ha nem célravezető döntést hozunk, és nem célravezető irányba haladunk, az is erősít, mert új döntést eszközöl, ami megint új irányba visz. És mozog az egész rendszer!!!! Új és új kapuk nyílnak meg. Ez a titok nyitja, nem az ártatlanság. Bárcsak korábban tudtam volna mindezt!
Istenem, hova juttattam embereket, akiket szeretek! Magamat? Mennyi fájdalmat és kárt okoztam a huza-vonáimmal, az ,,akarom is, nem is" magatartásommal? Biztonságos volt? Nagyjából igen. Így is okozott kínokat? Naná. És könnyű maradtam.
A mai szent napon átadom helyem Bátorság királynak. Ő vezet mostantól. Döntéseket fog hozni, amelyek között fájdalmasak is lesznek, de ez a feltétele az örömnek is. És beindul a gépezet, az élet. Hús-vér földi élet. A lábszag, a fájdalom, a verejték, a kaki. Mellette a mélység, a gyönyör, izgalmak, lelkesedés, szenvedély, a hétköznapi gondok mögött is ott rejlő öröm, a ,,van értelme" érzése, szerelem, boldogság.
Bátorság király birodalmában a világ és az emberek megengedik, hogy mindenki azzá legyen, úgy éljen, ahogy kívánja, olyan életvitelt alakítson ki, amelyben a benne rejlő képességeket kibontakoztathatja, a legmerészebb álmait valóra válthatja, olyasmit hozzon létre, amire még nem volt példa. Ahol nem a ,,lehet, vagy nem lehet?" a mindent eldöntő kérdés, hanem a ,,hogyan lehet?" Mindehhez atomerőműnyi erőt, energiát biztosít.
Csakis az ő országán keresztül vezet az út a még távolabbi világokba. Határtalan bölcsességre tehet szert, aki akar, rendelkezhet akár az egész univerzum minden tudásával, ha úgy kívánja, és a szeretet olyan mélységeit és magasságait élheti meg, amelynek semmi köze a gyávák által ismert intenzív, kondicionált emócióhoz, ami vonzódáson, birtokláson alapuló, törékeny, hullámzó, sírás-rívással cirádázott függőség csupán, mely könnyen gyűlöletbe csap át. Megélhető a nem intellektuális, hanem a szívből áradó, az egész embert átitató szeretet, a nem változó, feltétel nélküli azonosulás a Szeretet minőségével, magával Istennel.
Sajnálom, amit tettem, de nem tudtam ennél jobban. Vak voltam, ennyi telt tőlem. Hogy mentsem, ami menthető és jóvátegyem, amit még lehet, erőmet, tudásomat, tapasztalataimat egy főhajtás kíséretében az új király szolgálatába állítom.
 
 
0 komment , kategória:  - GONDOLATOK- IDÉZETEK  
Tökéletes pillanat
  2017-04-29 19:26:11, szombat
 
 
Majdnem észrevétlen maradt.
Mert dühös voltam, mert azzal foglalkoztam , ami elmúlt, és nem ahová végre megérkeztem, ahová menni és elérni akartam.
Rád is mérges lettem, amikor kimondtad. Pedig csak annyi történt, hogy te észre tudtad venni. Rád nem, vagy másképp hatott, ami a külvilágban történt.
Vajon hányszor történt már ugyanígy?
Hányszor zárt már el az észleléstől a dühöm, a fájdalmam, a pillanatnyi érzelmi állapotom? Az "akarom" így, vagy úgy, de leszűkítő diktálása?
Hányszor nem vettem észre?
Pedig ott volt.
A tökéletes pillanat.
Amit nem hagytam csak úgy lenni.
Ez volt a tegnap legnagyobb ajándéka.
Hogy megmutattad és kis fáziskéséssel, de meg is láttam.
Hogy mostantól dönthetek úgy, hogy másképp szeretném.
Hogy hagyom magam, legalább ha szólnak, kifordulni saját kis sündisznófészkemből.
Hogy hagyom, hogy lehessen, ami van, ahelyett, hogy hiába való módon erőlködnék azon, hogy legyen.
Legyen, csak egyszerűen úgy, ahogy magától megteremtődött.
A tökéletes pillanat.
Meg az, aminek pont ez a kezdete...
 
 
0 komment , kategória:  - GONDOLATOK- IDÉZETEK  
Egyedül minden egyszerű.
  2017-04-29 19:25:32, szombat
 
  Egyedül minden egyszerű. Heroikus, de mégis, mintha a lényeg, a tét maga rejtve maradna. Mert igazából nagyon nem jó egyedül, és nagyon is jó lenne, ha valaki, aki közel áll a szívünkhöz utánunk eredne, és kapcsolódni akarna. Felkutatna, leküzdve minden akadályt, dörömbölni kezdene szívünk ajtaján és bebocsátásért esedezne. Az a gyanúm, hogy ha megtetted hősi utad első nagy fordulatát, ki mertél törni és fel merted vállalni szépséges önmagadat, előbb-utóbb utánad indul az, akinek igazán fontos vagy. Minden akadályt leküzdve utánad megy, és kérni fogja, hogy ismerd fel, ismerd fel benne a Szeretet forrását, a kapcsolódás vágyát. Kérni fogja, hogy nyílj meg a szeretetének, hogy ezáltal ő és te is tovább tudjatok nyílni, hogy ezáltal ő és te is megtapasztalhassátok azt az örömöt, amit nehéz szavakba önteni.
Szentesi Szilvi
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Gyermekdalok kicsit másképp
  2017-04-29 19:24:45, szombat
 
  1. Puhatestűek kényszer-kilakoltatása tűzeset miatt

"Figyelem! Sürgősen megkérünk minden házzal rendelkező puhatestűt, hogy ingatlanát záros határidőn belül hagyja el, az annak külső felszínén keletkezett, és azóta is folyamatban lévő tűzeset miatt. A károsultakat folyékony és félig megszilárdult tejipari termékekkel kártalanítjuk, amelyek együttes mennyisége egyelőre két napi fejadagot tesz ki."

2. Kiskorú Katalinok, közeleg a török invázió

"Sürgős figyelmeztetés minden kiskorú Katalin nevű lakosunk részére! Tudomásunkra jutott, hogy hazánkba betört oszmán csapatok Önöket célpontjuknak tekinthetik. Áldozataikat először mély nátrium-kloridos forrásban szeretnék megmeríteni, majd pedig abroncsok alsó tesztelésére használják fel. Tájékoztatjuk Önöket továbbá, hogy a nagy sebességgel közeledő oszmán csapatok megérkezésük után fejlövéssel történő kivégzést foganatosítanak."

3. A réteshez való hozzájutás aprólékos szabályai a hadseregben

"Megkérünk mindenkit, aki lépéseit nem tudja az általunk megadott ritmushoz koordinálni, ne álljon sorba este az üzemi konyhán, mivel számukra rétest biztosítani nem áll módunkban. Emellett felhívnánk viszont a figyelmet az említett táplálék pozitív tulajdonságaira, valamint arra, hogy honvédségünk számára kifejezetten ezt az ételtípust írják elő a hivatalos szervek."

4. Madárinfluenza-fenyegetés, ami ellen gyermekünk keresztanyja tehetetlen

"Mivel a körzetünkben észlelhető csókák csípése madárinfluenzával fenyegethet, valamint látásában korlátozott kis korú varjak jelenléte is aggodalomra adhat okot, gyermekünk keresztanyja két lóerős járművéért küldetett. Meg kell azonban tagadnom ezt a kérését, mivel e közlekedési eszközt szintén potenciális veszélyforrások, pontosabban tollas baromfi(a)k foglalták el.

5. Nosztalgiavonat Kanizsára, töltött tésztaféleséggel, melynek feje gumós gyökérnövénnyé alakult

"Teljesen felújított, eredeti meghajtással rendelkező nosztalgiavonat indul a második vágányról Kanizsa állomásra. Megerősítjük, hogy a vonat a kanizsai pályaudvarra megy. A szerelvény elején az irányítási funkciókért a gépész-menedzser felel, ő az, aki a szerelvényt hajtó mozdony irányvektorát és sebességét meghatározza. Más források szerint vonatkísérőként az utolsó kocsiban tartózkodik az a töltött tésztaféleség, amelynek feje táplálkozásunk egyik legfontosabb gumós gyökérnövényévé alakult."

6. A kertgazdálkodásra kijelölt telkek mögött található baromfi állományát súlyos hőveszteség fenyegeti

,,Hivatalosan figyelmeztetjük a Naprendszer központi égitestét, hogy hő-és fénysugárzó tevékenységének elmulasztása esetén a kertgazdálkodásra kijelölt telkek mögött található baromfi állományának a súlyos hőveszteség következtében igen magas létszámbeli csökkenését leszünk kénytelen elkönyvelni. Megértését és további együttműködését előre is köszönjük."

7. Élénken pigmentált, ámde farokkal és külső hallószervekkel nem rendelkező fiatal kérődző, valamint az ingatlanvásárlás szempontjai

"Biológiai kutatócsoportunk élénken pigmentált, ámde farokkal és külső hallószervekkel nem rendelkező fiatal kérődzőre lett figyelmes. E rendhagyó tényt figyelembe véve lakásvásárlásunkat olyan helyszínen tervezzük, amelynek közvetlen közelében lehetőség van a tej piaci áron való beszerzésére."

8. A fotoszintetizáló fanyúlványok rejtőzzenek el, a nemesfém nyílászáró újból átjárható

,,Környezetvédelmi hivatalunk megkér minden önálló tudattal és aktív mozgáskoordinációval rendelkező, folyamatosan fotoszintetizáló fanyúlványt és fotoszintézis-receptort, hogy rejtőzzön el. Nyomatékosan kérjük őket, rejtőzzenek el! Ezen kívül a tisztelt várakozók figyelmét felhívnánk a nemesfémből készült nyílászáró átjárhatóságának újbóli létrejöttére, amely alatt kiemelten javasoljuk számukra a fej lehúzása melletti áthaladást. Már csak azért is érdemes igyekezni, mert a mezőgazdasági melléképület összedőlt, és legalább egy kedvelt háziállatot maga alá temetett."

9. Macskafélék felelősségre vonása a köpült tejtermékek eltulajdonítása miatt, genotípusaik alapján

,,Minden olyan macskaféle, amelynek domináns genotípusa a szürke alapon csíkos (illetve ezeknek fejszőrzete külön), kéretik a köpült tejtermék pontos helyének meghatározására. Együttműködésük már csak azért is rendkívül kívánatos volna, mivel arcszőrzetükön tisztán kivehető a bűnjel, melynek alapján kemény retorzióra számíthatnak."

10. Kis-ázsiai fiatalkorú által megsebzett szárnyas ápolása hangszerek alkalmazásával

"Figyelem! Ismeretlen oknál fogva súlyosan megsérült egy hosszú lábú, "gilice" névre hallgató szárnyas. A madár lábszárán észlehető sebet vélhetően egy kis-ázsiai fiatalkorú vágóeszközzel ejtette, kezelését hazánk fia végzi fúvó, ütő és húros hangszerek együttes alkalmazásával."
 
 
0 komment , kategória:  Viccek-Humor  
Gyerekszáj
  2017-04-29 19:23:38, szombat
 
  Vendégségbe készültünk a férjemmel, és kislányunk érdeklődve nézte, ahogy apja felveszi a szmokingját:
- Apa, ezt a ruhát nem kellene felvenned! - szólalt meg. - Miért nem, kicsim? - kérdezte a férjem.
- Tudod, másnap reggel mindig fáj tőle a fejed

***
Ágyba dugtam a három és ötéves lányaimat. Átöltöztem egy rég melegítőalsóba és kinyúlt pólóba, majd bementem a fürdőszobába hajat mosni. Ott is hallottam, hogy veszekednek. Egy ideig hallgattam, majd törölközőt csavartam a fejemre, berontottam a szobájukba és leordítottam őket. Útban visszafelé még hallottam, ahogy a hároméves megkérdezi nővérét: - Te Réka, ez meg ki volt?

***
Hat hónapos terhes voltam a második gyerekemmel, amikor lányommal elmentünk egy kicsit vásárolni. Bementünk egy baba-mama boltba is, hogy szoknyát vegyünk nekem. A gyerek egy ideig nézte, ahogy a tükörben sürgölődöm, majd megjegyezte:
- Nagyon kövér vagy, anya. Kedvesen elmagyaráztam neki, amit úgyis tudott, hogy egy kisbaba van a pocimban, attól látszik nagynak. Erre pikírten hozzátette: - És a popsidban mi van?

***

A kislányomnak egy régi kulcsot adtam játszani.
- És hol az ajtó, amit nyitni lehet vele? - kérdezte.
Azt feleltem, hogy fogalmam sincs. Ő csodálkozva végigmért, és megjegyezte: - A kulcsot szokták elveszíteni, nem az ajtót.

***

Az üzletközpont egyik boltjában hatéves egypetéjű ikerunoka-húgaimat lenyűgözte a számukra elérhető magasságban elhelyezett sok színes hajpánt és csatt. Egyiket a másik után próbálták fel, de hamarosan csalódottan állapították meg, hogy nincs tükör, amiben megnézhetnék magukat. Végül egyikük ráadott az ikertestvérére egy ugyanolyan csillogó hajpántot, amilyet már a saját fejére is föltett. Aztán azt mondta: -
Maradj nyugton, hadd lássam, hogy áll nekem.

***

Fiatal kolléganőm húga még óvodás volt, amikor a tűzoltóság oktatást tartott az oviban. A bemutató után a tűzoltó feltette a következő kérdést: - Gyerekek, mit csináltok, ha ég a kabátotok? Megszólalt az egyik kisfiú:
- Nem veszem fel!

***

Valamelyik nap ebéd után az apám elment fogat mosni, és a kisfiam is vele tartott. Miután látta, hogy a nagyapja kiveszi a felső fogsorát és megmossa, majd ugyanezt teszi az alsó fogsorával, azt kérdezte: - Nagyapa, a nyelvedet is ki tudod venni?

***
Négyéves unokaöcsém, Feri szép rajzot készített a nagymamájának, és nagyon szerette volna megmutatni neki. Mivel a fürdőszoba ajtaja nyitva volt, Feri benyitott - éppen akkor, amikor a nagyi csuromvizesen, anyaszült meztelenül kilépett a zuhany alól. A kisfiú végigmérte, majd
tárgyilagosan megállapította: - Nagyi, szemüvegben jobban nézel ki!

***

Egyik nap az iskolában egy fényképész csoportképet készített az osztályról. A tanító néni megpróbálja rávenni a gyerekeket, mindenki vegyen a képből. - Képzeljétek el, milyen jó lesz, ha majd felnőtök, előveszitek a képet és azt mondjátok, itt van Judit, ő orvos. Ez meg Gábor, ő autószerelő. Hátulról egy vékonyka hang: - És itt a tanárnő, ő meg halott.

***
A fiam kérdezte négyévesen, mikor a lányomat hazahoztuk a szülészetről... (errefelé az a szokás, hogy egy kis vászondarabra felírják a babám nevét és a csuklójára kötözik). - Apu, mikor vesszük már le róla az árcímkét?

***

Négyéves fiam sehogy sem boldogult a köhögés elleni szirupja kupakjával, és végül azt kérdezte: - Miért nem tudom én ezt kinyitni? - Mert biztonsági zár van rajta, hogy gyerekek ne tudják kinyitni - feleltem. Még egyszer próbálkozott a kupakkal, aztán azt kérdezte: - De honnan tudja, hogy én gyerek vagyok?

***

Templomunkban áldozáskor a gyerekek nemcsak kenyeret kapnak, hanem egy kis bort is. Istentisztelet után a pap félrehívott, hogy hétéves fiamról beszéljen velem. - Kérem, szóljon
Jánosnak - mondta szelíden -, hogy a bor után mindig ámen-t
kell mondani, nem hű, de finom-ot;
 
 
0 komment , kategória:  Viccek-Humor  
Gunagriha előadás Debrecenben
  2017-04-29 19:21:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  GUNAGRIHA-Sri Chinmoy  
Ha az élet egy játék, íme a szabályok
  2017-04-28 18:20:56, péntek
 
  Ha az élet egy játék, íme a szabályok
Kapsz egy testet. Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartamára ez a tiéd.
Leckékben részesülsz. Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol minden nap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj.
Nincsenek hibák, csak leckék. A fejlődés próba-szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A ,,sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az ,,eredményesek".
A leckék addig ismétlődnek, amíg azokat meg nem tanulod. Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formákban kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot.
A tanulás sosem ér véget. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád.
A ,,majd" nem jobb, mint a ,,most". Mire eljutsz ,,oda", az ,,amott" még vonzóbbnak tetszik majd.
Mások csupán a te tükörképeid. Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.
Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket. Tiéd a választás joga.
Minden válasz benned rejlik. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni.
Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.
Emlékezz!
C.C-Scott
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
Egy játszmát játszol, amiből bármikor kiléphetsz
  2017-04-28 18:20:26, péntek
 
  Egy játszmát játszol, amiből bármikor kiléphetsz. Te kezdted ezt a játékot, tehát te is vagy az, aki abbahagyhatja. ...
Ó, annyi démonod és sárkányod van! Ám ezek csak megrekedt energiák, amelyek kétségbeesetten vágynak a szabadulásra. Mindez csupán egy régi, immár fárasztó játszma.
Kiszállhatsz a körhintából, amikor csak akarsz!
De ha megteszed, az egész életed meg fog változni.
Készen állsz erre?
Kevesen készek rá, hiszen az emberek életét a játszmáik határozzák meg. A játszmáik nélkül a legtöbben úgy érzik, hogy 'nem is élnek'.
Na ebben tévednek a legnagyobbat!
Pontosan a játszmák, a problémák, a válságok azok, amelyek távol tartják őket a tudatosságtól.
Ha az életed minden területe nehézségekkel terhes, akkor valamiért szereted ezt. Különben nem így lenne.
Képes vagy megtalálni, hogy mi szolgál ebben téged, és azután elengedni azt?"
 
 
0 komment , kategória:  1 Elmélkedés  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 105 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 105 db bejegyzés
e év: 2334 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 429
  • e Hét: 429
  • e Hónap: 17488
  • e Év: 919420
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.