Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Isten véleményével törődj, ne másokéval
  2017-05-31 09:36:55, szerda
 
  ,,Az emberek véleményétől való félelem megbénít, de az Istenben való bizalom megvéd attól." (Péld 29:25, MSG fordítás)

Azoknak, akik nagy dolgokat visznek véghez életük során, szembe kell nézniük negatív, pesszimista emberekkel is, akik megpróbálják elbátortalanítani őket.

Amikor a Wright fivérek megpróbálták a levegőbe feljuttatni az első repülőgépet, az emberek azt mondták nekik, hogy ez sosem sikerülhet, hiszen az ember nem tud repülni;
Amikor Mózes keresztülvezette Izrael népét a sivatagon, az emberek panaszkodtak: ,,Meg fogunk halni! Vissza akarunk menni Egyiptomba!".

Amikor John F. Kennedy bejelentette, hogy az Amerikai Egyesült Államok embert küld a holdra, sok ember azt mondta, hogy ez sosem valósulhat meg.
Ha valaki valaha is megpróbált valami nagyszerű dolgot tenni, mindig szemben találta magát negatív gondolkodású emberekkel.

Igazából a negatív gondolkodású emberek nem feltétlenül rossz emberek. Lehet, hogy tényleg a legjobbat akarják neked és szeretnek téged.

De egyikőjük sem Isten. Tehát ne kezeld a véleményüket úgy, ahogyan Isten véleményét kezelnéd.

A Biblia azt mondja: ,,Az emberek véleményétől való félelem megbénít, de az Istenben való bizalom megvéd attól." (Péld 29:25, MSG fordítás)

Előfordult már mindannyiunkkal, hogy megbénított vagy akadályozott mások véleménye, bár lehet, hogy észre sem vettük. Vannak olyan emberek is, akik bizonyos értelemben függővé váltak mások véleményétől, és állandóan mások elfogadását igyekeznek megszerezni.

A Példabeszédek könyve 29:25 egy másik fordításban úgy szól, hogy ,,Veszélyes dolog azzal foglalkozni, hogy mások mit gondolnak rólad, de ha az Úrban bízol, biztonságban vagy." (GNT fordítás)

Ha nagyobb súlyt helyezel mások véleményére, mint Istenére, akkor a pálya szélén fogsz maradni, amikor Isten játékosként szeretne látni. A saját félelmeid börtönében maradsz bezárva.

Más emberek véleménye eltéríthet Isten életedre vonatkozó tervétől.

Ne engedd, hogy ez megtörténjen.

Az Ézsaiás 8:13-ban ezt mondja a Biblia: ,,A mindenható Istent tekintsétek szentnek, őt tiszteljétek, tőle féljetek." (NIV fordítás)

Rázd le magadról tehát a félelem láncait, és menj azon az úton, amit Isten tervezett számodra. Ő szurkol neked a leginkább, és azt szeretné, hogy sikerrel járj. És mivel Ő munkálkodik az életedben, ez így is lesz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Láttad már azt, hogy negatív emberek akadályoztak valakit az álmai követésében?
Veled mikor fordult elő, hogy negatív gondolkodású emberek eltérítettek (vagy majdnem eltérítettek) a célodtól? Mit tanultál ebből a tapasztalatból?
Milyen álmot vagy látást adott neked Isten ezen a héten, amelyet egy teljesen új módon ragadhatsz meg?


*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.05.24.) Link




 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ne téveszd össze a reményt az optimizmussal!
  2017-05-30 09:12:15, kedd
 
  "Tudjuk, hogy minden a javára van azoknak, akik Istent szeretik és akiket ő elhívott az ő céljaira." (Róma 8:28, egyszerű fordítás)

Gyakran hoz az élet nehezen feldolgozható gondokat: betegséget, egy munkahely elvesztését, egy szerettünk halálát. Ezeket a keserű pirulákat igen nehezen nyeljük le, sőt gyakran még fuldoklunk is tőlük.

Abban viszont biztos lehetsz, hogy Isten valami jót készít számodra, még akkor is, ha te ezt egyelőre nem látod. Isten aktívan munkálkodik, hogy az életedben történő dolgokat a javadra fordítsa. A nehéz időkben ebbe az igazságba kell kapaszkodnod.

A Biblia így fogalmaz: Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik - akiket ő a saját terve szerint elhívott.

A Biblia nem ígéri, hogy életed minden eseménye jó lesz. Mindannyian tudjuk, hogy valóban nem minden jó az életünkben. De azt viszont megígéri Isten Igéje, hogy majd amikor az egész életed áttekinted, az összességében jó lesz. Olyan ez, mint a tortasütés. Valószínűleg nem találod ízletesnek az összetevőket külön-külön, de amikor az egész összeáll, olyan finom, hogy csak nehezen tudod megállni, hogy ne egyél sokat belőle. Isten az életedből egy csodálatosan ízletes tortát szeretne csinálni, de az összetevők között bizony találsz keserűt is.

Isten azt sem mondja, hogy minden úgy fog alakulni az életünkben, ahogy mi szeretnénk, és azt sem, hogy minden dolog jól végződik majd. A realitás az, hogy nem fogsz mindig olyan üzleti döntéseket hozni, hogy az nagy nyereséggel jár, nem lesz minden házaspár se boldog örökké, és nem minden gyerekből lesz focicsapat-kapitány.

Azonban az Ige arra emlékeztet minket, hogy teljesen biztosak lehetünk abban, hogy Isten, a világmindenség mestere és alkotója mindent a javára fordít azoknak, akik szeretik Őt. (Itt fontos megjegyezni, hogy ez az ígéret azokra vonatkozik, "akik szeretik Istent", és ebbe a kategóriába nem tartoznak bele azok, akik még nem ismerik Istent.)

A remény nem tévesztendő össze az optimizmussal. Az optimizmus azt jelenti, hogy úgy gondoljuk, a dolgok jól alakulnak majd. A remény viszont azt, hogy teljesen biztosak vagyunk abban, hogy történjék bármi is az életünkben, annak végső soron van értelme és célja, bárhogyan alakulnak is a dolgok itt a földi életünkben.

A mi nézőpontunkból nézve az életünk nagyon zűrzavarosnak tűnik időnként. De Isten azt a mennyből teljesen másképp látja, mint mi.

El sem tudod képzelni mindazt a jót, amit Isten tartogat számodra az életben. A Jeremiás 29:11 ezt mondja: "Jó terveim vannak számodra, és nem olyan tervek, amelyek ártanak neked. Reményt és jó jövőt fogok adni neked."

Isten kezében van a jövőd - jobb helyen nem is lehetne.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

Hogyan fordított már az életedben Isten egy nehéz helyzetet a javadra?
Miként példázza Krisztus kereszthalála azt, hogy Isten egy nehéz vagy próbákkal teli helyzetet a javunkra tud fordítani?


NAPI REMÉNY*(Daily Hope by Rick Warren, 2017. 05.23.)
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Lelkemben felvirradt a remény
  2017-05-29 21:13:04, hétfő
 
  Lelkemben felvirrad a remény
Mert Te megszólítottál,
A sötétben feltámadt a fény
Közel lenni jó Hozzád
Közel lenni jó Hozzád

Jelenléted édes bor nekem
Ó jöjj, mert szívem vágyik Rád
Ne hagyd szomjazni, aki úgy szeret,
Közel lenni jó Hozzád
Közel lenni jó Hozzád

refr.:
Mert Te vagy életem,
És ami vagyok, Tiéd legyen
Add igazságodat,
Kenj fel utadon,hogy győzhessek!
Veled én Uram

Lelkemben felvirradt a remény Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2011-11-07 07:50:38
feltöltő: dandej
nézettség: 349
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: dicséret, dicsőítés, imádat, megvallás, keresztény,
kategória: felnőtt
leírás: Az Úr Jézus Krisztus dicsőítése

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  ISTEN DÍCSÉRETE  
Ady Endre: Az Úr érkezése - (zene: Fejes Zoltán)
  2017-05-28 21:55:19, vasárnap
 
  Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.

Nem harsonával,
Hanem jött néma, igaz öleléssel,
Nem jött szép, tüzes nappalon
De háborus éjjel.

És megvakultak
Hiú szemeim. Meghalt ifjuságom,
De őt, a fényest, nagyszerűt,
Mindörökre látom.

(zene: Fejes Zoltán)
Link Link Cornerstone Club Link
 
 
0 komment , kategória:  Cornerstone Club   
Családbarát nemzeteket építeni:ismét naggyá tenni családokat
  2017-05-27 21:07:29, szombat
 
  Link Link

A család lelki egészségének 12 pontja

"Az emberek olyan családokban éljenek, ahol a mindennapi életben a szeretet, az elfogadás, az összetartás és a segítés mellett az egyéni fejlődés, a megküzdő- és alkalmazkodó képesség ad meghatározó erőt."
Link Link





 
 
0 komment , kategória:  Család  
Agglegénypálma (Zamioculcas zamiifolia)
  2017-05-26 22:17:52, péntek
 
  Link

 
 
0 komment , kategória:  Természet  
Hit, próbatétel és bölcsesség
  2017-05-25 21:39:15, csütörtök
 
  Testvéreim, örüljetek, amikor különböző megpróbáltatásokat kell elviselnetek, hiszen tudjátok, hogy ezek a nehézségek az Istenben való bizalmatokat és hiteteket teszik próbára. Ha pedig a hitetek kiállja a próbát, az kitartóvá tesz benneteket. Az állhatatosságban azonban egészen a célig tartsatok ki! Akkor lesztek majd érettek és tökéletesek, akikben nincs semmi hiányosság.

Ha valakinek bölcsességre van szüksége, egyszerűen csak kérje Istentől, és meg fogja kapni! Hiszen Isten mindenkinek örömmel, nagylelkűen és szemrehányás nélkül ad. Viszont aki kér tőle valamit, az bizalommal kérjen, ne kételkedve! Aki kételkedik, hasonlít a tenger hullámaihoz, amelyeket a szél ide-oda dobál. Az ilyen ember ne is remélje, hogy megkapja, amit az Úrtól kér, mert, aki kételkedik, annak a lelke kétfelé sántikál, nem képes dönteni, mindenben állhatatlan és megbízhatatlan.

Jakab 1
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Magukra hagyott kisöregek - De hol vannak az unokák?
  2017-05-25 20:24:46, csütörtök
 
 



"Fehérre festett kórházi vaságy. A biztonsági okokból felhúzott rácson át öreg és ráncos kis arc kandikál ki: törékeny, félig süket, csupa csont és bőr Mamika. Megszokott, de mégis soha meg nem szokható látvány a kórházakban. Akár a te nagymamád is lehetne. Vagy talán ő az?

De ébresztő emberek!. Fáradt vagy? Nincs erőd? Hát porold le a közös emlékeket, és abból meríts erőt! Törődj vele! Mert a törődés mindennél többet jelent.

Herczeg Zsuzsa"
Link




Aki nem ismerhette 19 éves Anyukáját,Nagymamái nevelték fel férjemet,
Özvegyen az Árvát,Isten gondviselésével !
 
 
0 komment , kategória:  Család  
Bátorító Ige
  2017-05-24 21:49:38, szerda
 
  Link Link

Téged dicsérlek, Örökkévaló,a nagy gyülekezetben!

Összegyűlt imádóid előtt megadom,amit fogadtam neked.
Jöjjetek, szegények és alázatosak,lakjatok jól!

Jöjjetek mind, akik dicséritek az Örökkévalót,
viduljon fel szívetek örökre!

Jöjjetek ti is, akik távoli földeken éltek,
emlékezzetek az Örökkévalóra, és forduljatok hozzá!

Jöjjön a Föld minden családja, minden népe,
hajoljon meg előtted,és téged imádjon, Örökkévaló!

Zsoltárok 22:25-27
Link Link



 
 
1 komment , kategória:  Süveges Ernő pásztor  
Ép testben ép lélek
  2017-05-24 10:26:04, szerda
 
  TEST ÉS LELEK HARMONIKUS, EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSE

,,Isten nem a félelem lelkületét adta nekünk, hanem az erőnek, szeretetnek és józanságnak lelkületét." (Timótheusnak írt II. levél 1,7) {ML 148.1}

Isten azért alkotta testünk minden szervét, hogy a lélek szolgája legyen. Az agy a test középpontja, minden szellemi tevékenység székhelye. Az agyból eredő idegek uralják, kormányozzák testünket. Az agyidegek szellemi benyomásokat szállítanak minden ideghez, egy távíró készülék drótjaihoz hasonlóan, és kormányozzák a szervezet minden részének életműködését. Minden mozgásszervünket az agyból nyert közlések kormányozzák. (Bizonyságtételek, III. köt., 69. o.) {ML 148.2}

Az agyidegek - amelyek kapcsolatban állnak egész szervezetünkkel - alkotják az egyetlen közvetítőeszközt, amely által a menny érintkezik az emberrel, és befolyásolja belső életét. Mindaz, ami megzavarja az idegrendszer elektromos áramának keringését,* csökkenti életerőinket, s ennek eredménye az agy érzékenységének eltompulása. (Bizonyságtételek, II. köt., 347. o.) {ML 148.3}

A test bármely része, amelyet nem kezelnek kellő gondossággal, ,,megtáviratozza", azaz jelzi bántalmát az agynak. (Christian Education, 125. o.) {ML 148.4}

Nemcsak kiváltsága, hanem szent kötelessége mindenkinek, hogy megértse azokat a törvényeket, amelyeket Isten helyezett el lényükben. Ha jobban megértjük az emberi szervezet működését, igyekszünk alárendelni testünket a lélek nemesebb erőinek. Testünk csodálatos szerkezetét a végtelen bölcsességű Tervező alkotta, és gondozásunkra bízta, hogy ennek az ezerhúrú hárfának a harmonikus működését megőrizzük. (The Health Reformer, 1871. szeptember) {ML 148.5}

Testünk-lelkünk minden energiájának harmonikus, egészséges működése boldogságot eredményez. Minél emelkedettebbek és kifinomultabbak ezek az erők, annál tisztább és zavartalanabb boldogságnak örvendhetünk. (Review and Herald, 1884. július 29.) {ML 148.6}

* ,,Az elektromos áram szerepe létfontosságú az ember idegrendszerének működésében. Az idegi jelek terjedése alapvetően elektromos folyamat, azonban az áramvezetés sokkal bonyolultabb módon történik, mint például a fémekben vagy a pozitív és negatív ionokat tartalmazó elektrolitokban. Alapvetően az idegi jelek vezetésének elektromos természete felelős azért, hogy az emberi test rendkívül érzékenyen reagál arra, ha kívülről elektromos áram (áramütés) éri." (Az elektromos áram élettani hatása, http://tudasbazis.sulinet.hu) {ML 148.7}

AZ ÉN ÉLETEM MA
Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 334
  • e Hét: 752
  • e Hónap: 5913
  • e Év: 55478
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.