Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 475 
18+: A puncijukat mutatják ezek a francia prostituáltak .
  2017-06-30 20:02:37, péntek
 
  Az 1930-as években készültek azok az aktok, amelyeken francia prostituáltak pózolnak önfeledten
Alexandre Dupouy archeológus és műgyűjtő egész életében erotikus és pornográf tartalmakat - ahogy ő hívja, ,,szemetet" - gyűjtött, Tears of Eros (Erosz könnyei) nevű boltjában pedig ezeket a fotókat, festményeket, szexuális kellékeket árulja lassan ötven éve. Vállalkozása felér egy múzeummal, amely a franciák szextörténelmét mutatja be.

Gyűjteményének egyik legkülönlegesebb része az a sorozat, amelyre még 1975-ben talált rá: egy barátja hívta telefonon, és mondta, hogy egy idős gentleman szeretne mutatni neki valami különlegeset. A találkozó helyszínére az idős úr egy luxusautóval érkezett, amely csurig volt fekete-fehér, 1930-ban készített aktfotókkal, amelyeken vidám prostituáltak pózoltak. A képek többségét ez a férfi készítette, és amikor úgy érezte, hogy napjai meg vannak már számlálva, át akarta adni ezeket a fotókat valakinek, aki megőrzi az ő anonimitását. Így lett az úrból Monsieur X.


 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
önmagáról készíti érzéki aktjait ez a nő
  2017-06-30 19:53:08, péntek
 
  Biztonságban érzi magát a kamera előtt, és nem fél megmutatni meztelen testét, szexualitása legsötétebb árnyalatait.Van, akinek meg kell érnie hozzá, van, aki így születik, és van, aki soha nem tapasztalja meg, milyen az, amikor felébred az érzéki, akinek minden mozdulatában, pillantásában és lélegzetében benne van ez az erő. Ez jutott eszembe, amikor Aunt Singe mély, sötét, durva mégis érzéki aktjait megláttam. Durva, provokatív beállításait dupla expozícióval oldja fel, a szemcsés, gyakran homályos képek mintegy elmossák a vad erotika éleit.

 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Bohumil Hrabal (1914-1997)
  2017-06-30 19:39:06, péntek
 
  Kedvenc itala: sör
A közkedvelt cseh író, a Sörgyári Capriccio, a Táncórák idősebbeknek és haladóknak és a Szigorúan ellenőrzött vonatok szerzője - ahogy azt világhírű remekműveiben is megörökítette - kora gyerekkorától barátságot ápolt a csehek nemzeti italával. A sörgyárban eltöltött gyermekkor élményei és a kisvárosi hangulat Hrabal számos későbbi művében alapvető motívumként jelenik meg. Az író ideje nagy részét legszívesebben a prágai Arany Tigris sörözőben töltötte. A későbbiekben a másnapossággal kapcsolatban még egy komplex elméletet is kidolgozott. Hrabal földi pályafutását 1997-ben, a bulovkai kórház ötödik emeletéről kizuhanva fejezte be, amikor a korláton áthajolva éppen galambokat etetett. Halálát többen hrabali szatirikus, fekete humorral megkomponált öngyilkosságnak hiszik. Utolsó kívánsága egyébként az volt, hogy egy csokor hóvirágot és egy pilzenis sörös dobozt tegyenek az urnája mellé.


Érdekesség: Az Arany Tigris ( U Zlatého Tygra) a sörkultúra Mekkája. Az ötven férőhelyes kocsmában állítólag már a kapunyitás után három perccel teltház van - minden nap. Bohumil Hrabal - aki életének tekintélyes hányadát töltötte e nagyszerű intézményben - szelleme most is elevenen él ebben a kocsmában. Hrabal 1960-tól volt törzsivója ennek a helynek. Egy alkalommal még Václav Havellel is megosztotta asztalát. Ezzel még nem is lett volna semmi baj, csakhogy Havel magával hozta Bill Clintont is, aki a Tigrisben tett látogatásától annyira zavarba jött, hogy magába döntött három korsó 12-es pilzenit.
A Kis és a Nagy Agancs elnevezésű asztaloknál Hrabal a fél életét elmélyült ivással töltötte. A Télikert nevezetű asztal arról nevezetes, hogy egy alkalommal az itt üldögélő Hrabalt vécés bácsinak nézték, és az előtte hagyott kávéscsésze-alátéteket teleszórták apróval a turisták.

Idézet: ,,Közép-Európában jobb nem kijózanodni.. (Hrabal)
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Szergej Jeszenyin (1895-1925)
  2017-06-30 19:35:10, péntek
 
  Kedvenc itala: vodka
Orosz költő, az imazsinizmus (orosz avantgárd költészeti irányzat) képviselője, A fekete ember és további más versek szerzője röpke életének - mindössze harminc évet élt - utolsó két évét folyamatos delíriumban töltötte. Sosem vetette meg az italt, így elsősorban zaklatott magánéletével és alkoholfüggőségével szerzett magának hírnevet nyugaton. Súlyos depresszióval és paranoiával küzdött, emellett hallucinációk is gyötörték. Kurta élete alatt ötször adta házasságra fejét, s ezekből a házasságokból négy gyermeke született. Utolsó előtti felesége egy híres amerikai táncosnő, Isadora Duncan volt, aki 17 évvel volt idősebb a költőnél. A hölgy alig tudott néhány szót oroszul, Jeszenyin pedig az oroszon kívül semmilyen más idegen nyelvet nem beszélt. A házasság mégis megköttetett, de nem volt hosszú életű. A költő részegen állítólag többször meg is ütötte nejét. Utolsó felesége Lev Tolsztoj unokája volt, Szofja Andrejevna Tolsztaja. Szergej Jeszenyin holttestét egy szállodai szoba fűtőcsövére akasztva találták meg; búcsúlevelét pedig saját vérével írta meg.Idézet: Korhely vagyok, kópé és garázda. (Jeszenyin)
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Edgar Allan Poe (1809-1849)
  2017-06-30 19:32:32, péntek
 
  Kedvenc itala: abszint
Amerikai születésű író, A holló és A Morgue utcai kettős gyilkosság szerzője. Diákkorában rossz társaságba keveredett, az idő múlásával pedig egyre közelebbi kapcsolatba került a különböző szerencsejátékokkal, az alkohollal, majd az ópiummal is. Ideje nagy részét kocsmákban és bordélyházakban múlatta. Emellett a gyengébbik nemet sem vetette meg, szenvedélyesen hajszolta a nőket, sőt az örömlányok szolgáltatásaitól sem riadt vissza. 1832-ben feleségül vette 13(!) esztendős unokahúgát, Virginiat. Poe a rendszeres szeszviharok és tudatmódosítások ellenére rendkívüli költő/író volt. 1849. október 3-án Baltimore-ban az utcán fekve találták meg, valaki másnak a ruhájában, alig volt eszméleténél, félrebeszélt, a szíve szabálytalanul vert. A kórházba szállítása után négy nappal halt meg, anélkül, hogy el tudta volna mondani, hogy mi történt vele.


Érdekesség: Az abszint a lázadás itala volt. Hadat üzent a polgári dekadencia unalmas, hazug világa ellen és a bohémélet szimbóluma lett.
Az abszint volt az első olyan alkoholtartalmú ital, melynek fogyasztása a nők számára sem volt illetlenség. A tévhittel ellentétben, miszerint az abszint fő fogyasztói a társadalmi ranglétra legalsó fokán álltak (színészek, írók, költők), minden társadalmi osztályban jelen volt. A sztereotípia abból fakadt, hogy tömegtermelése miatt (1910-re a franciák évi 36 millió litert gyártottak), igen olcsón hozzá lehetett jutni. Egyes bárokban ingyen is osztották az italt, általában pénztelen művészeknek, hogy szomorú sorsukat, vagy éppen bánatukat enyhíthessék vele.
Művészettörténészek szerint az abszint nélkül ma számos irodalmi-, képzőművészeti alkotással lenne szegényebb a világ.Idézet: Egyáltalán semmilyen örömöm nincs az ajzószerekben, amelyekbe néha olyan őrülten belemerülök. Nem az élet, a hírnév és az értelem boldogságának keresése miatt iszom, hanem amiatt az elkeseredett törekvés miatt, hogy megszabaduljak kínzó emlékeimtől, az elviselhetetlen magánytól, és mert félek a küszöbön álló végzettől. (Poe)
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Ernest Hemingway (1899-1961)
  2017-06-30 19:29:23, péntek
 
  Kedvenc itala: mojito & daiquirí
Az amerikai, irodalmi Nobel-díjas regényíró, Az öreg halász és a tenger írója legendásan nagy ivó volt. Élete utolsó felében, mikor Havannában élt, már hajnali ötkor talpon volt és elkezdett írni. Közben persze már iszogatott, majd délelőtt tizenegykor annak rendje és módja szerint átvonult kedvenc bárjába, a Florida bárba (La Floridita), ahol koktélokat kortyolgatott. Hemingway az ivóversenyektől sem riadt vissza, sőt nyerni is szokott 13 dupla adag rummal készült, barbár daiquirivel. Több italt is említenek Hemingway kedvenceként, de főként a mojito és a daiquirí köthetők a nevéhez. Ezt a két italt kubai éve alatt előszeretettel fogyasztotta.


Érdekesség: A rendkívül népszerű Floridita bár jelenleg is működik Havannában. Egy sima daiquirí három CUC, vagyis konvertibilis peso (kb. két euró), egy különleges, a Papa Hemingway Daiqurí fantázianevet viselő pedig (állítólag fix olyan, mint ahogy az író szerette) öt CUC (kb. négy euró).
Idézet: ,,Az ivás egy módja a nap befejezésének. (Hemingway)
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Weöres Sándor (1913-1989)
  2017-06-30 19:26:23, péntek
 
  Kedvenc itala: bor
Nem igazán közismert, hogy a máig egyik legnépszerűbb költőnk - kinek gyermekversein nemzedékek nevelkedtek - igen szoros és egész életre szóló barátságot kötött az alkohollal.Szimbiózis-szerű szoros szerelemben éltek feleségével, Károlyi Amy-vel egészen haláláig. Némi utánajárással pedig legendás történetek sejlenek fel a Galagony, Száncsengő és a Csiribiri c. versek nagyszerű szerzőjéről. Felesége, annak érdekében, hogy férje ne juthasson szeszhez, bezárta a szekrénybe. A későbbiekben pedig kötelezvényt íratott vele alá, hogy napi fél liter bornál nem fog többet inni.
Weöres szeretett inni, s ezt is úgy valósította meg, mint egy gyerek, aki először fogyasztott alkoholt. Amit elétettek, gondolkodás nélkül megitta, aztán álmélkodott a hatásán.
Érdekesség: Egy alkalommal Károlyi Amy megunta férjének az alkohollal kapcsolatos tapasztalatainak bővítését, s mielőtt elment otthonról, rázárta férjére a dolgozószoba ajtaját. Weöres eközben sem maradt rest! Mivel nem tudott kijutni a házból, ezért az utcán dolgozó munkások segítségét kérte, hogy hozzanak neki pár palack italt, amit testvériesen megosztott velük, saját részét pedig madzagon húzta fel a szobába.
Idézet: ,Az alkohol nem serkenti a költészetet - mondta; saját tapasztalatomból tudom, hogy részegen nem tudok verset írni, csak firkálni s a részeg firkálmányok lélektanilag érdekesek és önfelfedezőek, de művészileg vacakok.
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Pilinszky János (1921-1981)
  2017-06-30 18:53:53, péntek
 
  Kedvenc itala: vörösbor
A Kossuth- és József Attila-díjas, mélyen vallásos költőről előbb gondolná az ember, hogy következetes absztinens volt, mint részeges. Pedig nem vetette meg az alkoholt, és egyéb mást sem.


Egyik nagynénje egy szervita rendi apáca volt, és egy leánynevelő intézet igazgatója, így Pilinszky gyerekkora apácák és fiatalkorú prostituáltak közt telt. Innen is eredeztethető mély katolikus hite, valamint a bűn és a büntetés tematikája költészetében.
Szinte nem meglepő, hogy ő is az önpusztító életmódnak hódolt. Láncdohányos volt (napi 30-40 szál cigaretta), ivott, gyógyszereket szedett, mellé pedig literszámra fogyasztotta a kávét.
Sajnos a mesterséges élvezetforrások nélkül nem tudott létezni, mivel a természetes harmónia nem adatott meg neki. Küzdött a megőrülés ellen is. Félt álmaitól és a nappali vízióktól, sőt a hallucinációktól. A neurózissal (túlérzékenység, álmatlanság, szexuális zavarok)is kemény küzdelmet folytatott élete során. Állapota gyakran átment a szélsőséges kedélyállapot depressziós formájába.
Idézet: Részeg vagyok. Rosszul vagyok. / Elnézően elfogadnak és / elnézően hazatessékelnek. / A két szoba közül melyik üresebb (Kötetben meg nem jelent töredék, 1974)
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
Krúdy Gyula (1878-1933)
  2017-06-30 18:51:22, péntek
 
  Kedvenc itala: fröccs, bor
Szindbád alakjának megteremtője a modern magyar prózaírás egyik legkiválóbb mestere volt. Nagyra értékelte a finom borokat és az ínycsiklandó ételeket. Igazi ínyenc volt, regényeiben is nagy figyelmet szentelt az ételeknek és az italoknak. Nála érzékletesebben senki sem tudott megjeleníteni egy amolyan régi fajta, komótos étkezést, amikor szinte látjuk, ahogy rezeg a velő a velőscsontban.Krúdy meglehetősen extravagáns életet élt. Este 7 órakor kelt fel, 8-kor reggelizett a New York kávéházban, majd gyalogosan átsétált a Tabánba. A tabáni kocsma volt a törzshelye. Krúdy itt kizárólag pörköltet evett és vörösbort ivott hozzá. Az asztalnál sem irodalomról, sem politikáról, sem művészetekről nem lehetett beszélni, csak nőkről, de azokról bármit és bármennyit. Általában hajnali 3-4 óráig tartózkodott ezen a helyen, majd megérkezett érte a kocsis, aki mindig ugyanazt a kérdést tette fel: ,,Hova megyünk Gyula úr?“. S a válasz annak rendje és módja szerint mindig ugyanaz volt: ,,Haza, a kis kitérővel.“ Amely alatt azt kell érteni, hogy Krúdy ezalatt mindig talált magának egy-egy bolyongó szépséget, akit hazavitt, befektette a felesége és maga mellé az ágyba, s azok ketten simogatták az írót egész addig, míg az el nem aludt.
Visszatérve italozási szokásaihoz, Krúdy nevéhez egy fröccsfajta megalkotása is fűződik, amely olyan tömény, hogy a fröccs elnevezés inkább a vicc kedvéért van ráaggatva. A róla elnevezett fröccsben (Krúdy-fröccs) ugyanis 9 deci bort kell 1deci szódával keverni. Az író szerint ilyen arányban a víz ,,megnevetteti“ a bort.
Érdekesség:A hagyomány szerint a fröccsöt Jedlik Ányos találta ki 1842-ben, amikor a “nemzet mindenese", Fáy András fóti présházában váratlanul előhúzott a háta mögül egy palackot, és szódát spriccelt a meglepett társaság borába. “Mi ez? - kérdé Czuczor Gergely nyelvtudós. “Spriccer" - mondá Jedlik. “Túl németes - így Vörösmarty Mihály -, legyen inkább fröccs!"Idézet: ,,Az embernek csak az első lépést kell megtenni a züllés útján, a második lépés már természetszerűleg következik." (Krúdy)
 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
(alkohol) legendák, avagy mit ittak kedvenc íróink?
  2017-06-30 18:48:36, péntek
 
 


Két fajtájú mámora van a bornak... Az első mámor olyan, mint akárkié, kitüzesít bennünk minden örökhajlandóságot s nagyon hatalmasak vagyunk. Ezután jön az éjszakavégi, hajnali alvás, furcsa sok ébredéssel... S mikor alkonyul, egyszerre csak, bárhol járunk, nyugtalan s tovább is nyugtalannak maradó agyunkat, szívünket befogja a mindenség. Ez már egészen művész-érzés... Hangsúlyozom, ez másnap este jön, a legnagyobb emberi érzékenység, ez a szinte legnagyobb titkokat is kiadó egy vagy két óra. Ehhez nincs köze az alkoholmérgezésnek, a mámornak, ez az idegek perverz bűvészmutatványa
Ady Endre


 
 
0 komment , kategória:  BLOG írások   
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 475 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 475 db bejegyzés
e év: 6010 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 313
  • e Hét: 313
  • e Hónap: 18400
  • e Év: 18400
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.