Regisztráció  Belépés
eva0817.blog.xfree.hu
A szeretet művészet,semmi sem fontosabb a világon,mint megtanulni ezt a művészetet. Úgy éld a jelent,hogy egyszer az majd múltad lesz,mely tönkre teheti a jöv... Kárpáti Éva
1943.08.17
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Négysoros .
  2017-06-27 08:03:15, kedd
 
  Remélem nem késő.....

meg akarom ismerni a világot,
hogy szerethessem.
szeretni kívánom a világot ,
hogy élhessem !!!!
(Kárpáti Éva )



 
 
2 komment , kategória:  Saját verseim  
Szép estét kívánok !
  2017-06-25 20:55:54, vasárnap
 
 

















 
 
0 komment , kategória:  Család  
Szereted a tejkaramellát?
  2017-06-23 07:59:23, péntek
 
  Hozzávalók:

fél csésze kukorica szirup (vagy glükóz szirup, vagy méz)
fél csésze cukor
fél csésze barna cukor
csipet só
negyed csésze olvasztott vaj
fél csésze sűrített tej
(a csésze 250 ml-es)
Elkészítés:

A hozzávalókat egy edényben összekeverjük, és egy mikrózható, hőálló tálban (jénaiban) tedd a mikróba 650-700 Wattos fokozaton 2 percre. Ezután vedd ki, keverd meg, majd mehet vissza újabb 2 percre. Ismét keverd át, majd tedd vissza a mikróba, de már csak 1 percre. (Vigyázz, nagyon forró!)

Közben egy kis tepsit vagy tálat bélelj ki sütőpapírral és öntsd bele a karamellás keveréket.

Hagyd fél órát hűlni, majd tedd a hűtőbe kb. 2 órára.

Vedd ki a formából, majd vágd egyforma kockákra vagy téglalapra (ahogy szeretnéd).

Ezután már eheted vagy csomagolhatod is.

Ha szaloncukrot szeretnél készíteni belőle, mikróban olvassz fel tej vagy ét csokit, hagyd hűlni, majd mielőtt megdermedne, mártsd bele a tejkaramellákat (fogpiszkálóval nem maszatolod össze a kezedet), tedd vissza a sütőpapírra és mehet vissza a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.





 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Jó reggelt kívánok,borsmenta teát iszogatom !
  2017-06-21 07:44:51, szerda
 
  Teaként elkészítve vagy olaj formájában enyhítheti a mozgó járművön való utazás okozta szédüléssel és émelygéssel járó rosszullétet. A borsmentatea a fokozott bélgáz-képződést és felfúvódást, valamint a diver­ticulitis tüneteit is elmulaszthatja. A borsmenta-olajat a bőrbe dörzsölve a hidegérző idegvégződéseket ingerli; az ebből jövő ingerületek elnyomják a fájda­lomérzékelő idegvégződésekből származókat, ezért az izom fájdalmak enyhítésére is kiváló.

A borsmenta megfázás és köhögés elleni hagyományos használatának jogosságát sokan vitatják. Bizonyos vizsgálatok alapján a borsmentának egyáltalán nincs ilyen hatása. A gyógynövények tudományos kutatásával hivatalosan megbízott németországi egészségügyi tanács, az ún. E Bi­zottság a borsmenta orrdugulást csökkentő, az orrjáratok gyulladását enyhítő hatására hívta fel a figyelmet. Számos, megfázással küszködő beteg tapasztalata szerint is, a borsmenta illékony mentolját belélegez­ve légzésük könnyebbé vált. A borsmentatea szintén enyhítheti az aszt­más rohamot kísérő hörgőszűkületet.



 
 
0 komment , kategória:  Életmód,egészség  
Mindannyian rosszul használjuk a sütőpapírt!
  2017-06-19 07:55:30, hétfő
 
  Ha sütésről van szó, a sütőpapír elengedhetetlen kellék, ami segít abban, hogy a sütemény alja ne égjen meg, ne ragadjon bele a tepsibe, megkönnyíti a mosogatást,stb.

A legelső lépés az, amit másképp kell csinálni nem más, mint nem száraz tepsibe tenni a sütőpapírt, hanem azt előtte kicsit be kell nedvesíteni. Ez elősegíti majd a hő jobb megtartását és így rövidebb idő alatt finomabbat süthetünk. A másik házi praktika nem más, mint úgy beletenni a sütőpapírt, hogy előtte az egészet össze kell gyűrni, amennyire csak lehetséges, majd ki kell simítani és úgy kell a nedves tepsibe nyomni.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Habkönnyű gesztenyetorta sütés nélkül
  2017-06-13 08:24:15, kedd
 
 



Az alaphoz
20 dkg darált háztartási keksz
8 dkg puha vaj
2-3 ek. porcukor
1 tk. fahéj (elhagyható)
Krémhez
25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
1 dl tej
25 dkg mascarpone
2,5 dl tejszín
3-4 ek. porcukor
1 cs. instant zselatin fix

Elkészítési javaslat
Az alaphoz az összes hozzávalót összemorzsolom egy nagy tálban, majd annyi vizet adagolok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaforma (20 cm átmérőjű) alján egyenletesen eloszlatom, lenyomkodom, és amíg a krémet készítem, hűtőszekrénybe helyezem.
A krémhez a gesztenyemasszát lereszelem, a porcukorral és a tejjel elkeverem, majd a mascarponét is hozzákeverem. A tejszínt kemény habbá verem, és fellazítom vele a gesztenyés mascarpone krémet. Legvégül hozzáadom az instant zselatint, és jó alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverem a krémben.
A krémet a kekszalapra kanalazom, elsimítom, majd fóliával lefedve hűtőbe teszem dermedni. Kell néhány óra, amíg a krém összeáll annyira, hogy szépen szeletelhető legyen.
Közvetlenül tálalás előtt megszórom tejcsokoládé reszelékkel.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Repülőgép nézőben
  2017-06-12 07:15:36, hétfő
 
  KicsiPanka a kocsi tetején



 
 
0 komment , kategória:  Család  
Álmodom....
  2017-06-11 12:02:10, vasárnap
 
  Álmodom...

Álmodom egy Világot magamnak,
Álmodom, hol sokszor süt a Nap,.
Álmodom, hogy rózsaszín a felhő,
Álmodom, hogy sokszor kék az ég,
Álmodom, s megbúvok az álmok,
Ködbe veszett kapuja mögött !
Jő a hajnal , felébredve látom,
A valóság és álom ,egymástól messze költözött !
(Kárpáti Éva )



 
 
0 komment , kategória:  Saját verseim  
Nagyon finom puha
  2017-06-09 07:55:53, péntek
 
  400 G LISZT, 200 G VAJ, FRISS GYÜMÖLCS ÉS MÁR KÉSZÜL IS A PUHA KEVERT SÜTI!

Hozzávalók:
400 g liszt
200 g puha vaj
200 g cukor
4 tojás
2 teáskanál sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
5 evőkanál tej
300 g gyümölcs (meggy, áfonya, stb.)
Elkészítése:
A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a lecsöpögtetett meggyet, áfonyát, vagy tetszés szerint más gyümölcsöt. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és beleöntjük a tésztát. 200 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Fenséges csirkés muffin, villámgyors leveles tésztás recept
  2017-06-06 18:44:58, kedd
 
  Hozzávalók

50 dkg leveles tészta
50 dkg csirkemellfilé
20 dkg zöldségkeverék (mirelit)
1 dl főzőtejszín
1 tojás
kakukkfű

bors
olaj
reszelt sajt

Elkészítése

Vékony csíkokra vágjuk a csirkemellfilét, megsózzuk, megpirítjuk kevés olajon, majd szedjük ki, de az olajat hagyjuk a serpenyőben. Megfőzzük a zöldségeket. Lecsepegtetjük, megpirítjuk a meghagyott olajon.
Visszatesszük melléjük a csirkét, ráöntjük a tejszínt, és megfűszerezzük. Körülbelül 1 perc alatt összefőzzük.
Kinyújtjuk a tésztát, 12 részre osztjuk, kiolajozott muffinformákba tesszük, belekanalazzuk a húsos masszát, és ráhajtjuk a tészta széleit. Megkenjük a tetejüket felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, sütőbe toljuk, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Kipróbálhatjuk más fűszerekkel is. Könnyű elkészíteni, kezdők is nyugodtan tálalhatják. Tetszés szerint megszórhatjuk sajttal, de anélkül is ízletes.



 
 
0 komment , kategória:  receptek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 248 db bejegyzés
Összes: 9129 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 0
  • e Hónap: 6226
  • e Év: 183600
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.