Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Ne a problémának szolgálj
  2017-07-31 07:57:02, hétfő
 
  Hagyja el a gonosz az ő útját, és a bűnös férfiú gondolatait, és térjen az Úrhoz, és könyörül rajta, és a mi Istenünkhöz, mert bővelkedik a megbocsátásban. - Ésaiás 55:7

Nem lehet a tiéd a győzelem mindaddig, amíg a probléma a legnagyobb dolog az életedben!

Néhány évvel ezelőtt az Úr ráébresztett engem erre a tényre. Abban az időben néhány olyan nehézséggel kellett szembenéznem a szolgálatomban, amelyek óriásinak tűntek a számomra. Reggeltől estig azokon gondolkodtam. Bár ellenálltam nekik, többet gondolkodtam a problémákon, mint az igei ígéreteken, amelyekre támaszkodtam.

Akkor feltűnt valami a Máté 6:24-25-ben:

"...Nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak. Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok (ne gondolkozzatok - King James-féle fordítás) a ti életetek felől..."

Azelőtt százszor olvastam ezt az igerészt, de aznap megláttam valamit, amit még soha nem vettem észre. Megláttam, hogy miután Jézus azt mondta ,,Senki sem szolgálhat két úrnak," így folytatta: ,,Ne gondolkozzatok felőle." Villámcsapásként ért a felismerés: a gondolatainknak szolgálunk!

Ezért mondja az Ésaiás 55 nekünk, hogy hagyjuk el a gondolatainkat, és az Ige által, Isten gondolatait sajátítsuk el. Ezért mondja a 2 Korinthus 10:5, hogy vessük el a gondolatokat, amelyek ellenszegülnek az Igének, és ejtsünk foglyul minden gondolatot, hogy engedelmeskedjen a Krisztusnak.

Meg akarsz ma szabadulni a problémáidtól?

Akkor fejezd be, hogy a problémáknak ill. az azokról való gondolatoknak szolgálsz! Ne engedd meg többé, hogy felemésszék a gondolatvilágodat. És ne várj ezzel addig, amíg a körülmények megváltoznak. Inkább ismerd fel, hogy a körülmények nem fognak megváltozni addig, ameddig nem állsz át a helytelen gondolkodásról a helyesre.

Tudom, hogy ezt nem könnyű megtenni, különösen a sötétség és megpróbáltatás közepette. De képes leszel rá, ha az alábbi három dolgot követed:

Először is, emlékezz arra, hogy nem vagy egyedül. Veled van az Ige (Isten gondolatai). Veled van a Szent Szellem, hogy megerősítsen téged, és tiéd Krisztus értelme.

Másodszor, kerülj hittel teljes emberek közé. Ahelyett, hogy a problémádat ismételgetnéd, hagyd, hogy a körülötted lévők beszéljenek. Hallgasd meg őket. Csatlakozz a hitükhöz, és állj ellen a sötétségnek.

Harmadszor, dicsérd Istent. Kövess el mindent, hogy kész legyél a dicséretre. Ahogy elkezded dicsérni Istent, az Ő jelenléte visszafordítja, és legyőzi a gyötrő gondolatokat.

Nem a problémáid a legnagyobb dolgok az életben. Jézus a legnagyobb. Őt szolgáld a gondolataiddal, és Ő szabaddá fog tenni téged!

Kenneth Copeland * Igeolvasás: Ésaiás 55




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Jöjjetek e forrás vizéhez!
  2017-07-30 23:00:19, vasárnap
 
  ,,Ti, akik szomjaztok, jöjjetek e forráshoz,
igyatok vizéből mindannyian!

Jöjjetek, még ha nincs is pénzetek,
lakjatok jól, egyetek, amennyi kell!

Jöjjetek mind,vegyetek tőlem búzát pénz nélkül,
vegyétek ingyen a bort és a tejet!

Miért adnátok pénzt azért,ami nem kenyér?

Miért dolgoznátok azért,ami ki nem elégíthet?

Hallgassatok, hallgassatok rám!

Azt egyétek, ami jó,hogy lelketek megelégedjen!

Forduljatok felém,jöjjetek hozzám,
hallgassatok rám,hogy éljetek!

Örök szövetséget kötök veletek,
Dávid iránti hűséges szeretetem,
és a neki tett ígéretem szerint.

Ézsaiás 55
Link
 
 
0 komment , kategória:  Egyszerű fordítású * Biblia   
Budapest 2017 FINA Vizes Világbajnokság
  2017-07-30 21:30:25, vasárnap
 
  Link



Link

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell elbuknod
  2017-07-30 11:42:49, vasárnap
 
  Annakokáért, atyámfiai, (szorgalmasan) igyekezzetek a ti elhívástokat és kiválasztatástokat erőssé tenni; mert ha ezeket cselekszitek, nem ütköztök meg (nem estek el, nem buktok el) soha.- 2 Péter 1:10 (King James-féle fordítás)

Soha nem buktok el. Ha meggondolod, ez egy elképesztő állítás, nem? Legtöbbünket olyan sokszor gáncsolt el az ördög, hogy gondolni sem akarunk rá.

De Isten Igéje szerint ennek nem kell így lennie. Azt mondja, van valami, ami talpon tart bennünket. Mi ez? A szorgalom. Szembe kell nézned azzal a ténnyel, hogy nem élhetsz e nélkül győztes életet.

Nem állhatsz szilárdan Isten Igéjén, ha a hét folyamán egyszer sem veszed kezedbe a Bibliát. A vasárnap reggel egymagában nem fogja elvégezni a munkát. Mégis a legtöbb hívő próbálja ennyivel megúszni. Pontosan ezért van az egész világon több ezer gyülekezet tele újjászületett emberekkel, akiknek egy szemernyi hitük sincs. Mivel nincs bennük semmi szorgalom, vágyakozás az Ige iránt.

Emlékszem arra, hogy évekkel ezelőtt szolgáltam egy hölgy felé, aki rákból gyógyult meg. Belevetette magát az Igébe, megállt hitben, és megszabadult. De évekkel később felhívott engem, és azt mondta: ,,Copeland testvér, kérlek, imádkozz értem. A rák megint visszajött."

Rögtön az az ige jutott az eszembe, amit az Úr adott nekünk épp az idő tájt, hogy megálljunk azon: ,,Egy ellened készült fegyver sem lesz jószerencsés..." Tehát azt mondtam: ,,Fogd a Bibliádat, és menj vissza az Ésaiás 54:17-hez."

A háttérben hallottam, hogy az asszony odasúgja valakinek a szobában, ,,Hol a Bibliám?" Amikor ezt meghallottam, majdnem felkiáltottam. Tudtam, hogy nem fog neki sikerülni. Hogy miért? A szorgalom hiánya miatt.

Figyelj, ez egy mindennapos dolog. Az ördög a nap 24 órájában azon spekulál, hogy miképp buktasson el minket. Jézus a nap 24 órájában a trónon van, és erőt ad, hogy ellenálljunk az ördögnek. Ezért nekünk állandóan gyakorolnunk kell a hitünket.

Ha a jövőben is meg akarsz állni, akkor többre van szükséged, mint a vasárnapi iskolás hitre. Felnőtt, hegyeket mozgató hitre van szükséged, és ennek megszerzéséhez csak egyetlen út van: ha minden eddiginél szorgalmasabban szenteled oda magadat az Igének.

Szorgalmasan igyekezz az elhívásod betöltésére és a kiválasztottságod megszilárdítására. Nem számít, milyen rázós a helyzet, semmiképp sem fogsz elbukni!

Kenneth Copeland * Igeolvasás: 2 Péter 1:3-10
Link




 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Lépj a világosságba
  2017-07-29 07:26:29, szombat
 
 

Az én lábamnak szövétneke a Te Igéd, és ösvényemnek világossága. - Zsoltár 119:105

Amíg Isten Igéje által élsz, addig nem kell újra a sötétségbe kerülnöd. Soha nem leszel összezavart azzal kapcsolatban, hogy melyik utat válaszd, ha döntened kell. Soha nem kell botorkálnod, és tapogatózva keresned az utadat.

Nem nagyszerű ez? Nem izgalmas tudni, hogy Isten Igéje meg fogja adni azt a világosságot, amire minden nap szükséged van az életedben, ha engeded?

Építsd fel a hited ebben az Igében, és újítsd meg iránta a fogalmadat, azzal, hogy megteszed ma e megvallást:

,,Atyám, Jézus nevében, elkötelezem magam, hogy az Igédben járok. Felismertem, hogy az Igéd maga a feddhetetlenség - szilárd, biztos, örök - és rábízom az életemet.

Te elküldted az Igét a szívembe. Hagyom, hogy gazdagon bennem lakozzon. Nem távozik el a számtól, éjjel és nappal erről elmélkedem, hogy szorgalmasan cselekedjem annak alapján. Az Igéd romolhatatlan mag, a szellememben él, hatalmasan növekszik bennem, és megteremti bennem a Te természetedet és életedet.

Köszönöm, Atyám, hogy az Igéd a tanácsadóm, védelmem, pajzsom, erős fegyverem a harcban. Lábam szövétneke és ösvényem világossága. Egyenessé teszi az utat előttem, soha nem botlom meg, mivel a lépéseimet a Te Igéd irányítja.

Felismerem a sátán stratégiáit és megtévesztéseit, és leállítom azzal, hogy hittel szólom az Igédet.

Biztosan tudom, Atyám, hogy Te munkálod bennem az akarást és a cselekvést a Te jókedvedből. Felmagasztalom az Igédet. Nagy becsben tartom, és első helyre teszem az életemben. Bátran és teljes bizonyossággal kimondom, hogy a szívem szilárd alapon áll - Isten élő Igéjén. Ámen!"

Kenneth Copeland * Igeolvasás: Zsoltár 119:89-105
Link





 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Győztesek vagyunk
  2017-07-28 10:08:09, péntek
 
  Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek a népétől; mert ők nekünk csak olyanok, mint a kenyér, eltávozott tőlük az ő oltalmuk, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlük! - 4 Mózes 14:9

Több ezer évvel ezelőtt Isten azt mondta Izrael gyermekeinek, hogy menjenek, és foglalják el a földet, amit Ő nekik adott. Azt parancsolta nekik, hogy erővel foglalják el az ott élő istentelenektől, mégpedig félelem nélkül.

Ma is ez az üzenete a számunkra. Isten még mindig próbál rávenni bennünket, a népét arra, hogy elfoglaljuk azt a jó földet, amit nekünk adott. Még mindig próbál rávenni bennünket arra, hogy használjuk azt az erőt, amit nekünk adott, és űzzük el a gonoszt általa.

Tudod, a föld nem az ördögé. A föld Istené (Zsoltár 24:1). Az ördög csupán beköltözött, és átvette a hatalmat a dolgok felett, mert mi hívők nem állítottuk őt meg.

Tudniillik neked is ez a feladatod. Jézus elvette a sátán törvényes jogait a feltámadás reggelén. Majd bennünket bízott meg, hogy kikényszerítsük a sátán vereségét. Az Ige azt mondja, hogy az Atya jobbján ül, amíg az ellenségei lábának zsámolyául vettetnek (Zsidó 10:12-13). Tudod, ez mit jelent? Azt, hogy Jézus ránk vár, hogy az ördögöt és a csapatát kirúgjuk a földön zajló dolgokból. Vár ránk, hogy véghez vigyük azt a győzelmet, amit Ő megszerzett a Kálvárián, és, hogy elfoglaljuk ezt a földet.

De ahogy Izraelnek fizikailag fel kellett kelnie, hogy elfoglalja a Kánaán földjét, úgy nekem és neked is fel kell kelnünk a Szellemben, ha Isten uralmát meg akarjuk alapozni a földön. El kell indulnunk. Nem tudjuk ezt ülve megtenni!

Lehet, hogy nem tudod, de háborúban vagyunk. Szellemi harcban állunk - és győztesek vagyunk. Valójában, ha felismernéd, hogy a szellemi világban mi minden zajlott már le, akkor nevetnél az ördögön, amikor csak megjelenik.

Tehát ha az ördög uralmat gyakorol az életed valamely területén, a gyülekezetedben vagy a közösségedben, akkor kelj fel Szellemben, hit által, az ima és az Ige által, és kezdd el visszafoglalni azt a területet. Ne ijedj meg. A védelme eltávozott tőle. Nincsen olyan fegyvere, ami ellenállhatna neked.

Az Úr veled van. Kelj fel Jézus nevében, és foglald vissza a földet!

Gloria Kopeland * Igeolvasás: 2 Mózes 14:10-31
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Különülj el
  2017-07-27 14:58:51, csütörtök
 
  Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el (különüljetek el), azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket.-2 Korinthus 6:17


A körülöttünk lévő világot túlnyomórészt a sátán irányítja.

Hogyan kerülhetjük el, hogy ne keveredjünk bele? Hogyan különülhetünk el?

A választ a János 17:17-ben találod. Itt Jézus az Atyához szól mindazokról, akik Ő benne hinni fognak. ,,Szenteld meg őket a te igazságoddal..." mondta. ,,A te Igéd igazság." A megszentelni szó azt jelenti ,,elkülöníteni". Tehát Jézus azt mondta: ,,Különítsd el őket a Te Igéddel." Az Ige különít el!

Amikor a kezdetekkor elhitted Isten Igéjét, újjászülettél. Szellemileg el lettél különítve a sötétség országától - a világosság királysága számára. Itt sokan meg is állnak. Hagyják, hogy Isten Igéje elvégezze a kezdeti elkülönítő munkáját, aztán tovább mennek, és úgy élnek, mint bárki más. Szellemileg már el vannak különítve a haláltól. De fizikailag és mentálisan, nyakig benne vannak. Szegények. Betegek. Aggodalmaskodnak. Összezavartak. Nyugtalanok. Más szóval, épp olyanok, mint mindenki más a világban.

De ha az életedben első helyre helyezed Isten Igéjét, akkor az továbbra is el fog téged különíteni az előző ,,hazádban" lévő szegénységtől, aggodalomtól, betegségtől, gyűlölettől és sötétségtől.

Isten Igéje másvalamit is tenni fog érted. Nem csupán elkülönít e világ dolgaitól, hanem elkülönít Isten dolgai számára.

Nem tudsz elszakadni a régi, pusztító szokásoktól anélkül, hogy valami másnak ne különítenéd el magad. Nem tudsz elfordulni a világ dolgaitól, hacsak nem fordulsz valami erősebb felé. Elmondom neked, hogy kiáltozhatsz, ordítozhatsz, és gyötrődhetsz az oltárnál, megtehetsz bármi egyebet, hogy megszabadulj a bűntől az életedben. Ordíthatod, hogy ,,Drága Istenem, vedd el tőlem ezt a bűnt." De a világon semmilyen könyörgés nem különíthet el a bűnödtől. Az Ige az egyedüli, ami megteszi!

Határozd el, hogy első helyre teszed az Igét az életedben. Legyen ez egy minőségi döntés, olyan, ahonnan nincs visszaút. Vesd bele magad az Igébe, és hagyd, hogy az Ige elvégezze a munkáját.

Hadd különítsen el téged a világ dolgaitól, Isten dolgai számára.

Kenneth Copelkand * Igeolvasás: 2 Korinthus 6:14-18
Link





 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Semmi veszítenivalód nincsen
  2017-07-22 18:52:54, szombat
 
  Mondjátok az igaznak, hogy jól lészen dolga, mert cselekedeteik gyümölcsével élnek. Jaj a gonosznak, gonoszul lesz dolga, mert kezeinek cselekedete szerint fizetnek néki.- Ésaiás 3:10-11

Éreztél már félelmet azzal kapcsolatban, hogy teljesen átadd magad az Úrnak, mert úgy gondoltad, akkor meg leszel fosztva bizonyos kedvtelésektől ebben az életben? Valószínűleg éreztél. Ez azért van, mert a sátán túlórában dolgozik azon, hogy meggyőzzön: ő egy igazán valamirevaló életet tud neked adni. De egy percig se hidd el neki. Az igazság az, hogy ha teljesen az Úrnak engedelmeskedsz, akkor semmi olyan dolgot nem kell feladnod, amit érdemes lenne megtartani. Csak az történik, hogy a lehető legteljesebb életet fogod élni!

Jézus földi élete egy tökéletes példája volt a teljes engedelmességben való életnek. Élő példája volt az istenfélő élet előnyeinek. Bárhová is ment, a süketet hallóvá tette, a vakot látóvá, a béna pedig járni kezdett. Tökéletes békességben és teljes győzelemben járt.

Ez elég jól hangzik számomra. Jézus egyedül arról maradt le, hogy az ördög hatalmat szerezzen Fölötte azért, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Valójában az ördög semmit sem tudott tenni Vele, amíg az Atya akaratából Jézus le nem tette az életét. Egészen addig Jézus teljes győzelemben járt az ellenség felett.

Szerinted sok mindenről lemaradnál, ha így élnél? Természetesen nem! Istennek ugyanabban a kenetében, erejében és dicsőségében járhatnál, amiben Jézus.

Az egész életedet fel kell adnod ehhez? Igen! A saját életedet Isten életére kell cserélned. A betegségedet az Ő általa való gyógyulásra, a szegénységedet az Ő benne való bővölködésre, az aggodalmadat az Ő békességére, a bűnödet az Ő megigazultságára.

Nos, miért hezitálsz? Valójában semmi veszítenivalód nincsen.

Gloria Copeland * Igeolvasás: Zsoltárok 37:7-23
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kulcs a bizodalomhoz
  2017-07-21 20:58:43, péntek
 
  Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez. És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az Ő parancsolatait, és azokat cselekesszük, amik kedvesek Őelőtte.-1 János 3:21-22

Soha nem úszod meg szárazon, ha engedetlen vagy Istennel szemben.

Vannak, akik azt gondolják, hogy meg tudják. Azt gondolják, ha senki nem tudja meg, akkor nem lesz belőle baj. Végül is, Isten kegyelmes. Ő nem fogja ezt felróni nekik, ugye? És ha senki más nem tud róla... nem mindegy?

Nem ismerik fel azt, hogy a saját szívük fog problémát okozni nekik. A saját szívük fogja elkezdeni kárhoztatni őket. Mindenki más nagyszerűnek gondolhatja őket. Mindenhol hit-beszéd jöhet ki a szájukból, de amikor Isten elé mennek imában, akkor kétségekkel és félelmekkel lesznek teljesek, ami megakadályozza őket abban, hogy az imájukra választ kapjanak.

Ez az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos az Úr felé engedelmességben élni. Az engedelmes élet olyan szellemi bátorságot ad neked, amilyet még nem tapasztaltál. Bátorságot ad az imában, bátorságot a hitben. Bizalmat ad Isten iránt - ahogy Pál apostol mondja -, amely nincsen meg azoknak, akik bűnben megpróbálják szárazon megúszni.

Nem azt mondom, hogy tökéletesnek kell lenned. Hogy soha nem követhetsz el hibát. De engedelmesnek kell lenned annak a világosságnak, ami már a tiéd. Szánj időt rá, hogy figyelj Isten Szellemére, és válaszolj Neki. Amikor azt mondja, hogy tegyél meg valamit, akkor tedd meg.

Amikor így teszel, akkor a bensődben bizodalmat kapsz. Ez nem olyan, amit az értelmeddel idézel elő, vagy bebeszéled magadnak. Egyszerűen csak ott lesz. Ahelyett, hogy elárasztanának a kétségek és olyan érzések, hogy Isten Igéje nem fog működni a számodra, azt fogod találni, hogy teljesen elhiszed, hogy az Ige működik a számodra. Bízni fogsz Istenben, és együtt fogsz vele áradni. Eljutsz arra a helyre, amit a Biblia így nevez: ,,az Úrban való nyugalom".

Emlékezz erre: bár a bűneidért való ár örökre meg lett fizetve, az engedetlen élet sokba fog neked kerülni. Abba a bátorságba fog kerülni, ami jog szerint a tiéd Jézusban. Meglopja a hitedet, és félelemmel bombáz.

Ne hagyd, hogy a szíved kárhoztatása megrövidítse a bizodalmadat. Cselekedd azokat a dolgokat, amelyek tetszésére vannak Istennek, és akkor bizodalommal teljesen járhatsz Isten országában.

Gloria Copeland * Igeolvasás: 1 János 3:21-22
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A nagy mélységből szüntelen
  2017-07-20 13:12:25, csütörtök
 
  A nagy mélységből szüntelen Hozzád kiáltok Istenem.
Haláltól mentsd meg lelkemet, fogadj be engemet.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

A bűn sarában élve lenn, a jóra lelkem képtelen,
Fogadd be gyenge gyermeked, fogadj be engemet.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

A bátorságom gyávaság, a bölcsességem kábaság.
Más nem segíthet, ha Te nem, fogadj be Istenem.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

Az életem üres szegény, nincs benne fény, de van remény,
Hogy akinek kegyelme nagy, vesznem engem se hagy.
Amint vagyok, jövök, amint vagyok, jövök,
Fiad érettem onta vért, fogadj be Jézusért.

Mindenki Temploma * A kőbányai zsinagóga
Link Link

Link

 
 
1 komment , kategória:  Mindenki Temploma   
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 51
  • e Hét: 469
  • e Hónap: 5630
  • e Év: 55195
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.