Regisztráció  Belépés
eposz.blog.xfree.hu
Enneagram: 5-ös (Merkúr: Szűz: Föld) 6-os 8-as (Nap: Oroszlán: Tűz) 9-es Képes vagyok rá, ura vagyok a helyzetnek. Nem vitatkozok. Lauter Szabolcs
1987.09.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
33 Emelet Mélyen A Pokolban
  2017-07-30 23:09:11, vasárnap
 
 Fortress

A börtön általában a diktatórikus elnyomás, az uniformizálás és az egyéni akarat felörlésére törő hatalom szimbólumaként tűnik fel a vásznon. A börtönfilmek nagy része az önrendelkezés és a szabad akarat visszaszerzéséről, azaz a "Rendszer" legyőzéséről mesél, melyet igen sokszor a szökés motívuma konkrétan is fémjelez. Az átélhető, szimpatikus motivációk és a caper-mozik alapképletét kifordító dramaturgia így szinte tálcán kínálják az izgalmakat. A fő attrakciót itt is a tervezés, az összeálló csapat konfliktusai és a megvalósítás jelentik, csak épp a hősök nem betörnek valahová némi zsákmányért, hanem kifelé igyekeznek a saját szabadságukért. A szökés-filmek széles spektrumának egy igen markáns, ám viszonylag kicsiny alműfaját a keserű disztópiákba ágyazott, tudományos-fantasztikus elemekkel átszőtt menekülések adják. A fasisztoid jövőképek és a technológiai rémálmok tökéletesen rímelnek az embertelen, bürokratikus intézmények, az arctalan Nagy Testvér ellen lázadó hős párharcára. Maga az alapséma közvetlenül a Logan futása és a Menekülés New Yorkból sikereiből eredeztethető és a kilencvenes évek első éveiben élte igazi virágkorát. A komor rendőrállam-víziók és a számítógépes forradalom szította tech-fóbiák találkoztak a szabadulós izgalmakkal, felfrissítve picit a gyorsan fáradó akciófilmes kliséket. A Wedlock és a Menekülés Absolomból B-kategóriás darabjai mellett az Alien 3 és a Star Trek kultikus hatodik mozifilmje is hasonló receptúrát használt. A futurista börtönmozik legtisztább esszenciáját azonban kétségtelenül a Fortress - 33 emelet mélyen a pokolban jelenti.

A VHS-korszak szerethető báját és idegesítő vonásait is magán viselő mű szűk két évtizede még minden másolt videókazetta-gyűjtemény alapvető darabjának számított, mára mégis méltatlanul megfeledkezett róla a közönség. A film szerencsére igen szépen öregedett, a Fortress mai szemmel nézve nemcsak erős kordokumentumként, de igen szórakoztató műfaji mutációként is működik. Már a magyar cím is (33 emelet mélyen a pokolban - ízlelgessük picit!) jelzi, harsány és hatásvadász darabbal van dolgunk, mely a siker érdekében a korszak számos, máshol már bevált alkotóelemét kölcsönveszi. A sötét jövő, az ultramodern börtön és a szabadulás lehetetlen küldetése mellett a fő attrakciót természetesen a húzónévként szerződtetett Christopher Lambert jelenti. A mostani nagy akciósztár-reneszánszból sajnálatosan kimaradó, ám egyértelműen kultikus státuszú színész már önmagában garancia az érzelmesebb dilemmákra, a feszülő izmok helyett lélekben eldőlő csatákra. A gonosz szerepében Kurtwood Smith a Robotzsaru mamutcéges felhangjait lopja a történetbe, míg Vernon "Bennett" Wells a nyers erőszak őrületével gazdagítja a művet.

Hősünk természetesen egy meghasonlott ex-szuperkatona, aki imádott feleségével együtt ellenszegül a túlnépesedés miatt rendőr-diktatúrába hanyatlott USA törvényeinek, és meggondolatlanul gyereket vállal. Ennél szebb és tisztább mozgatórugót álmodni sem lehet egy jófiú számára, ám az írók rátesznek még egy lapáttal, és hősünket egy gátlástalan magáncég által üzemeltetett pokoli létesítménybe zárják, ahol lábbal tiporják az alapvető emberi jogokat. A sivatag kellős közepére, mélyen a föld alá épített börtön igazi kényeztetés a retró, az egyelőre be nem következett sci-fi jövendölések és a korai kilencvenes évek szerelmeseinek. A börtönt vezérlő szuperszámítógép gondolatot olvas, a bélbe ültetett sokkolón keresztül fenyít és szövetroncsoló neutron-ágyúkat üzemeltet. A filmtípus szabályainak megfelelően a rendszer csúcsán egy perverz igazgató trónol, aki azonnal megpillantja Lambertben a potenciális forradalmárt, majd ahogyan az lenni szokott, minden eszközzel megpróbálja megtörni.

Maga a történet különösebb meglepetéseket nem tartogat a filmrajongók számára, hisz Lambert nem törik meg, sőt, gyorsan minden rabot emlékeztet a szolidaritás, a szabad akarat és az ellenállás fontosságára. Közben elindul a szökés megtervezése, amihez különböző feladatokat (pszichopata gyilkos leszerelése, a bölcs öreg afroamerikai barátságának elnyerése stb.) kell teljesítenie. A film természetesen nem a sztori miatt érdemli meg a figyelmet, inkább a műfaji szabályrendszer szemtelenül nyilvánvaló követése, illetve a brutálisan direkt politikai üzenetek miatt szimpatikus. A relatíve alacsony költségvetés ellenére a vázolt látomás, a steril börtön-háttér kifejezetten impozáns: a lézerek, a szögletes design és a szürke hátterek a korszak formavilágát, míg az elmeturkászást követő jelenetek a korai CGI-trükkök neonfényes divatját idézik. A kultikus horror-rendező, Stuart Gordon sci-fis kirándulásai közül egyértelműen ez a mű sikerült a legjobban.

Írta: Huber Zoltán

Divízió 88 - Rendőrállam (AMF)
Link

Archívum - Terjed Az Eszme
Link

Archívum - Védőosztag
LinkKalapács - Gyilkológép
Link
Maradandó Károsodás - Harag
Link


Maradandó Károsodás - Harcolj
Link
Maradandó Károsodás - Maradandó Károsodás
Link

Kalapács - Megszállott
Link
Kalapács - Mindig Lázadó
LinkArchívum - Felkészültem
Link
Ossian - A Robot
Link

Divízió 88 - Fegyverbe Magyar
Link


Pokolgép - A Tűz
Link

Címkék: Vallás, okkultizmus, spiritualitás, őstudás, mágia, misztika, illúzió 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az Élet Kerék - 6 - Tükör
  2017-07-30 21:45:23, vasárnap
 
 


The Matrix (1999) - Waking From The Dream
Link
Eposz:

"It's Cold."

Valószínűleg egyfajta hívószó, amely hasonló szavakat alkalmaznak a programozott rabszolgáknál az egyik alteregó előhívásához (mesterségesen létrehozott tudathasadás). Több filmben is feltűnik olyankor mielőtt egy karakter átváltozik vagy erősebbé válik. Például a Pókemberben a Zöld Manó (Green Goblin) esetében is ugyanezt mondogatja a karakter az egyik jelenetnél...

Amikor előjön az egyik alteregó a másik elszunnyad (szimbolikusan: "átváltozás"), az alteregók nem tudnak ilyenkor egymásról és egymás cselekedeteiről, tapasztalásairól és tudásáról sem tudnak semmit. Ha tudnának egymásról az egyfajta megvilágosodott tudatállapot. Ha egy programozott rabszolga tudatát feltörjük hogy az egyik alteregó által tárolt információhoz jussunk (olyankor nem tud hazudni a titkokról), attól a folyamattól az illető belehalhat vagy bedilizhet. Az igazságszérum olyankor nem segít, mivelhogy az alteregóknak ez a lényege, hogy ne tudnak egymásról. Ha a "normális" személyisége van aktivizálva az illetőnek, akkor még ő maga sem fogja tudni elmondani azokat az információkat amiket mondjuk őriznie vagy titokban kell tartania a vallatók előtt. Ha elfognak egy ilyen illetőt bizonyos csoportok és információkat akarnak kiszedni belőle, akkor nehéz, mivelhogy úgy van programozva az illető, hogyha az alteregók a tiszta tudat által "meglátják" egymást, az általában halálhoz vezet. Jah, azt gondolom nem kell írnom hogy ez egyfajta fekete mágia is, amolyan techno-mágia is, akik általában csecsemő kortól fogva így lettek programozva. Még a Matrix filmben is elhangzik egy olyan mondat hogy: "Nem mindenki tudatát lehet megmenteni." Vannak olyanok akik egyfajta "anti-programozók", deprogramozással foglalkoznak. Persze ők nem számítógépeket programoznak.

Mátrix - A rendszer
Link

Dr. Drábik János: Tudatmódosítás

http://mek.niif.hu/06800/06897/html/0501.htm

Föld bolygó:

* Tudatmódosítás
* Az ember által hordozott tudat megerőszakolása (Eposz: Ez így szerintem jobb)
* A tudat feletti uralom és az új világrend

Tudat, más szóval szellem.

Buddhizmus és ájurvéda 6. - Az ártó energiák típusai
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszélgetés Egy Szabadkőművessel
  2017-07-30 20:52:15, vasárnap
 
 


AV

A - Körző
V - Vonalzó

"Nincsenek Titkok"
Link

Tudta, hogy a Nyugati pályaudvar mellett áll a magyar szabadkőművesség egykori központja?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Best Of Dark/Drone/Ritual Ambient
  2017-07-30 20:11:56, vasárnap
 
 


Youtube-ra általam feltöltött ritka track-ek: "Különkiadás"

Coph Nia - Lord Of The Air
Maeror Tri - Lost In Glowing Dome
Maeror Tri - The Subjective Mind
Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Útban A Tudatműködés Fizikája Felé
  2017-07-30 19:00:54, vasárnap
 
 


Dienes István - Útban a tudatműködés fizikája felé
Link

Eposz komment:
3 órás előadás, csak "machoistáknak", türelmes embereknek és "őrülteknek" ajánlott a megtekintése és végighallgatása...
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Urantia - A Harmadik Forrás És Középpont Sajátosságai
  2017-07-30 18:51:55, vasárnap
 
  1. A Harmadik Forrás és Középpont sajátosságai

(98.6) 9:1.1 A Harmadik Forrás és Középpont sokféle néven ismert, melyek mindegyike a következő viszonyt jelöli és a következő rendeltetést ismeri el: Mint a Szellem Isten, ő a Fiú Isten és az Atya Isten személyiségi mellérendeltje és isteni társa. Mint a Végtelen Szellem, ő mindenütt jelenvaló szellemi befolyás. Mint az Egyetemes Közvetítő, ő az erőtér-szabályozó teremtmények őse és a mindenségrendi térerők beindítója. Mint az Együttes Cselekvő, ő az Atya-Fiú közös képviselője és társulásuk végrehajtója. Mint az Abszolút Elme, ő az értelmi képesség forrása szerte a világegyetemekben. Mint a Cselekvő Isten, ő a mozgás, a változás és a kapcsolat nyilvánvaló őse.

(99.1) 9:1.2 A Harmadik Forrás és Középpont némely sajátossága az Atyától, mások a Fiútól származnak, míg mások tevékeny és személyes jelenléte nem fedezhető fel sem az Atyában, sem a Fiúban - olyan sajátosságokról van szó, melyek aligha magyarázhatók meg, kivéve, ha feltételezzük, hogy az Atya-Fiú közösség, mely örökkévalóvá teszi a Harmadik Forrást és Középpontot, a Paradicsom abszolútsága örökkévaló tényével összhangban és annak elismerése mellett következetesen működik. Az Együttes Teremtő az Istenség Első és Második Személye egyesített és végtelen fogalmának teljességét testesíti meg.

(99.2) 9:1.3 Ha az Atyát mint eredeti teremtőt és a Fiút mint szellemi intézőt képzelitek el, akkor a Harmadik Forrásra és Középpontra úgy kell gondolnotok, mint egyetemes összehangolóra, a korlátlan együttműködés segítőjére. Az Együttes Cselekvő a minden tényleges valóság összekapcsolója; ő az Atya gondolatának és a Fiú szavának istenségi letéteményese, és cselekedeteiben örökmód figyelembe veszi a központi Sziget anyagi abszolútságát. A paradicsomi Háromság rendelte el az előrehaladás egyetemes rendjét, és az isteni gondviselés az Együttes Teremtő és a kifejlődő Legfelsőbb Lény területe. Egyetlen tényleges vagy ténylegessé váló valóság sem térhet ki a Harmadik Forrással és Középponttal való kapcsolat elől.

(99.3) 9:1.4 Az Egyetemes Atya felel az elő-energiai, az elő-szellemi és a személyiségi területekért; az Örökkévaló Fiú az egyeduralkodó a szellemi tevékenységek szféráiban; a Paradicsom Szigetének jelenléte egyesíti a fizikai energiát és az anyagivá váló erőteret; az Együttes Cselekvő nem csak úgy működik, mint a Fiút képviselő végtelen szellem, hanem úgy is, mint a paradicsomi térerők és energiák egyetemes átalakítója, létrehozva így az egyetemes és abszolút elmét. Az Együttes Cselekvő szerte a nagy világegyetemben úgy működik, mint határozott és külön személyiség, különösen a szellemi értékek, a fizikai-energiai viszonyok és az igaz elme-jelentéstartalmak felsőbb szféráiban. Különösen akkor és ott működik, amikor és ahol energia és szellem társulására és kölcsönhatására kerül sor; elmével gyakorol ellenőrzést minden válasz fölött, erős hatalmat gyakorol a szellemi világban és fenséges befolyást fejt ki az energiára és az anyagra. A Harmadik Forrás mindenkor kifejezője az Első Forrásnak és Középpontnak.

(99.4) 9:1.5 A Harmadik Forrás és Középpont tökéletesen és korlátlanul osztozik az Első Forrás és Középpont mindenütt-jelenvalóságában, melyet néha Mindenütt-jelenvaló Szellemnek neveznek. Bizonyos különleges és igen személyes módon az Istenelme osztozik az Egyetemes Atyával és az ő Örökkévaló Fiával a mindentudásban; a Szellem tudása mély és teljes. Az Együttes Teremtő kinyilatkoztatja az Egyetemes Atya mindenhatóságának bizonyos szakaszait, viszont ténylegesen csak az elme területén mindenható. Az Istenség Harmadik Személye az elmeterületek értelmi középpontja és egyetemes irányítója; itt abszolút ő - a fennhatósága itt korlátlan.

(99.5) 9:1.6 Úgy tűnik, hogy az Együttes Cselekvőt az Atya-Fiú közösség serkenti, de az összes cselekedete során nyilvánvalóan elismeri az Atya-Paradicsom kapcsolatot. Alkalmanként és bizonyos szerepköreiben úgy látszik, mintha ellentételezést nyújtana az élményelvi Istenségek - a Legfelsőbb Isten és a Végleges Isten - fejlődési hiányosságaiért.

(100.1) 9:1.7 És végtelen rejtély áll ebben: Hogy a Végtelen egyszerre nyilvánította ki az ő végtelenségét a Fiúban és a Paradicsomként, és ez után létrejön egy lény, mely egyenlő Istennel az isteniségben, tükrözi a Fiú szellemi természetét és képes a paradicsomi minta megelevenítésére, egy olyan lény, melynek fennhatósága átmenetileg alárendelt jellegű, viszont sok tekintetben nyilvánvalóan a legváltozatosabban cselekvő. És e cselekedetbeli nyilvánvaló felsőbbség a Harmadik Forrás és Középpont egyik sajátosságaként nyilvánul meg, mely felette áll még a fizikai gravitációnak - a Paradicsom Szigete egyetemes megnyilvánulásának - is.

(100.2) 9:1.8 Az energia és a fizikai dolgok legfelsőbb szintű szabályozásán túl a Végtelen Szellem nagyszerűen felruháztatik a türelem, a könyörületesség és a szeretet azon sajátosságaival, melyek oly kiválóan megmutatkoznak az ő szellemi segédkezésében. A Szellem a legnagyobb mértékben képes a szeretetben segédkezni és az igazságosságban érvényre juttatni a könyörületességet. A Szellem Isten az Eredeti és Örökkévaló Fiú minden fenséges kedvességével és könyörületes ragaszkodásával rendelkezik. Szülőhelyetek világegyeteme az igazságosság üllője és a szenvedés kalapácsa között nyer végső formát; de a kalapácsot forgatók nem mások, mint az irgalmasság gyermekei, a Végtelen Szellem szellem-utódai.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Urantia - A Végtelen Szellem Viszonya A Világegyetemhez
  2017-07-28 23:58:31, péntek
 
  Az Urantia könyv

9. írás

A Végtelen Szellem viszonya a világegyetemhez

(98.1) 9:0.1 AZ EGYETEMES Atyának és az Örökkévaló Fiúnak a Paradicsom jelenlétében önmaguk megszemélyesítése céljából való egyesülésekor különös dolog ment végbe. Ezen örökkévalósági helyzetben semmi sem utal arra, hogy az Együttes Cselekvő úgy személyesül meg, mint abszolút elmével összehangolt korlátlan szellemiség, mely különleges előjogokkal is bír az energiaátalakítás terén. Létrejöttével kiteljesedik az Atya felszabadulása a központosított tökéletesség kötelékeitől és a személyiség-abszolutizmus korlátaitól. És e felszabadulás az Együttes Teremtő olyan bámulatos hatalmában jelenik meg, mellyel olyan lények teremtésére hivatott, akik kiválóan alkalmasak a segédkező szellemi szolgálatra még az ezt követően kifejlődő világegyetemek anyagi teremtményei számára is.

(98.2) 9:0.2 Az Atya végtelen a szeretetben és az akaratban, a szellemi gondolatban és célban; ő az egyetemes megtartó. A Fiú végtelen a bölcsességben és az igazságban, a szellemi kifejeződésben és közvetítésben; ő az egyetemes kinyilatkoztató. A Paradicsom végtelen a térerő-képesség potenciáljában és az energia feletti ellenőrzés képességében; ez az egyetemes kiegyensúlyozó. Az Együttes Cselekvő minden létező világegyetemi energia, minden tényleges világegyetemi szellem és minden valós világegyetemi értelem egységbe foglalásában különleges előjogokkal és összehangolásukban végtelen készséggel rendelkezik; a Harmadik Forrás és Középpont azon sokféle energia és különböző teremtésrész egyetemes egyesítője, melyek az Egyetemes Atya isteni tervének és örökkévaló céljának megfelelően megjelentek.

(98.3) 9:0.3 A Végtelen Szellem, az Együttes Teremtő egyetemes és isteni segédkező. A Szellem szakadatlanul segédkezik a Fiú kegyelmének és az Atya szeretetének megnyilvánulásában, és összhangban van a paradicsomi Háromság szilárd, változatlan és pártatlan igazságosságával is. Az ő befolyása és személyiségei mindig közel vannak hozzátok; ők tényleg ismernek és igazán megértenek benneteket.

(98.4) 9:0.4 Az Együttes Cselekvő közvetítői szerte a világegyetemekben szüntelenül átalakítják a teljes tér erőit és energiáit. Miként az Első Forrás és Középpont, a Harmadik is érzékeny a szellemire és az anyagira. Az Együttes Cselekvő az Isten egységének kinyilatkoztatása, akiben fennáll minden dolog - dolgok, jelentéstartalmak és értékek; energiák, elmék és szellemek.

(98.5) 9:0.5 A Végtelen Szellem kitölti a teljes teret; ő az örökkévalóság körében lakozik; és a Szellem, az Atyához és a Fiúhoz hasonlóan, tökéletes és változatlan - abszolút.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Eposz
  2017-07-28 23:52:46, péntek
 
  Nagyon sok emlékem van Eposzról, így nehéz lesz közülük szemezgetve összegyűjteni egy jó írást Eposzról. De megpróbálkozom. Kár, hogy nem értek a versíráshoz és a verseléshez, mert amúgy Eposzról nagyon jó hősi énekeket és balladákat lehetne írni. Tényleg ilyen a személyisége. Biztos voltak már olyan előző életei és lesznek még következők, amikről remek verseket tudnának írni. Ki tudja, talán egyszer magáról ír majd verset, el tudnám azt is képzelni róla.

Eposzból rengeteg mindent ki lehet nézni. Elő kell rendesen venni a fantáziát, hogy az ember megismerje őt.

Kezdjük a polgári nevével. A Lauter Szabolcs név véleményem szerint nem igazán illik hozzá. Mint minden (leendő) nagy embernek, hozzá is valamilyen kreatívabb fantázianév illik. Az Eposz mindenképpen a legtalálóbb név, hozzátéve a Legendás jelzőt, vagyis Legendás Eposz. Ez takarja és tükrözi róla legjobban a valóságot.

Eposz rendkívül játékos. A szó minden értelmében. Bár alapvetően komoly természetű, nagyon sokat lehet vele szórakozni, hülyülni és jóízűeket nevetni. Sok időt tölt azzal, hogy a számítógépén játszik. Biztos nagyon jót lehet vele csapatban is játszani, bár erről nekem nincsenek sajnos tapasztalataim. Talán erről majd más fog írni.

Mindenesetre, engem sok alkalommal megnevettetett, rengeteg jó kacagást neki köszönhetek, valamint őt is könnyű megnevettetni, akármilyen film elé leülünk, mindig felhívja a figyelmet a poénos részekre vagy ha utóbb beszélünk a filmről, mindig megjegyzi, milyen szórakoztató részek voltak benne.

Eposz szereti és jól bírja a kritikát, természetesen annak az igazi fajtáját, nem azt, amikor negatívan le akarják húzni és bírálni akarják őt. Amúgy eléggé nyitott lenne arra, hogy mit gondolnak róla az emberek. Bár úgy tudatosan szerintem nem törekszik arra, hogy valamilyen képet kiépítsen az emberekben, nem tud színészkedni, nem játssza meg magát, nem erőlteti bele magát szerepekbe. Természetesen viselkedik egyszóval. Azt képviseli, ami ő maga, máshogyan nem tud megnyilvánulni. Nem is állna érdekében a hazugság.

Nem ismerem az úgynevezett harci erkölcseit, legalábbis azt nem tudom, egy fizikai összetűzésben hogyan viselkedne, de biztos igazságos lenne. Nem láttam még sohasem olyat, hogy megalázott volna bárkit is vagy szégyent hozott volna rá. Ugyanez igaz a szóbéli konfliktusokra is nála. Rendkívüli türelemmel rendelkezik, évek kellenek ahhoz, hogy bármi rosszat ki lehessen belőle hozni (állítólag). Ugyanis mesélte, hogy egyesekkel nem viselkedett valami szépen már ő sem, de én ennek nem voltam tanúja. Az is lehet, hogy csak önmagához mérten nem tartott egy szintet, de ebben semmi kivetnivaló nincs.

Eposz egy rendkívül népszerű, közkedvelt ember tudna lenni, ha akarná. Azt csodálom, hogy eddig nem ért el valami nagyobbat. Úgy vélem, a jósors bármikor felkínálná neki a lehetőséget, hogy valami nagyobbat elérjen, még idős korában is akár. Ő egy ilyen ember, rajta áll, hogy mihez kezd majd a lehetőségeivel, mindenesetre ha ebben az életben nem, akkor majd egy következőben.

Úgyis erősen hisz a halál utáni életben. Józsihoz hasonlóan róla sem tudnám elképzelni, hogy ne higgyen a halál utáni életben. Alapvetően elég erős a hite sok mindenben, bár nagy mértékű egészséges szkepticizmus is van benne. Nem hisz azért el ő sem mindent, bár inkább több mindenben hisz, mint amennyiben nem. Ez az egyik tulajdonsága, amit rendkívül kedvelek benne, hogy nagyon erős a hite és az érdeklődése minden misztikus dolog iránt. Mivel én magam is eléggé érdeklődöm ilyen területek iránt, úgy vélem, ez tart össze minket kettőnket a legjobban.

Azt sajnos nem tudom, mennyire rendelkezik jó emberismerettel, de eddigi ismereteim alapján merem róla feltételezni, hogy igen, rendelkezik emberismerettel. Máskülönben nem lennének olyan jó tapasztalatai az emberekről, amik alapján beszélgetni tudnánk jókat.

Rendkívül jó beszélgetőpartner. Sokat és hosszasan lehet vele beszélgetni, szinte megállás és szünetek nélkül. Hihetetlenül széles érdeklődési körrel rendelkezik, így egy pár témát (pl. labdarúgás) leszámítva, mindenről lehet vele beszélgetni. Lehet ezt egyesek hiányosnak találnák, hogy néhány téma iránt annyira nem érdeklődik vagy egyáltalán nem, de én ennek kifejezetten örülök, ez is közös bennünk. Rég rossz is lenne, ha néhány témáról ,,kötelező" lenne vele beszélgetni. Amúgy tényleg eléggé szerteágazó az érdeklődési köre, egyik témáról a másikra hirtelen és meglepetésszerűen tud váltani. Mások talán nehezen követik őt, de én ebben sosem találtam nehézséget. Bár rendkívül epikusak a monológjai, jobban mondva a prédikációi, főleg interneten. Ahogy előadja magát, legfőképp a gondolatait.

Nem kifejezetten egy érzelgős típus, de elég mély érzelmei vannak amúgy.

Írta: WesternRegion
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Diablo - Mesterien Rejtett Szimbólumok
  2017-07-28 09:42:33, péntek
 
 Eposz komment:

Lizard - Gyík vagy Hüllő(!) [Sárkány]

Itt az SS (ZZ - 44) természetesen nem a náci Schutzstaffel-t jelenti, egyébként sok helyen jelentheti azt is, hanem ennek a jelentése nem más mint a Satan Service. Aki ezzel a játékkal játszik valószínűleg nem áll messze a "valóságtól", hogy "Sátán Szolgálat", nyersen fordítva, vagy Sátán Szolgája. Mint ahogyan a Blizzard játékfejlesztői vállalata is az. Efelől semmi kétség. Az hogy sok alkalmazottjuk nincs ezzel tisztában, az egy dolog...

Az sem a véletlen műve hogy a spanyol szót választották, ami 6 betűből áll: Diablo. Nincsenek "véletlenek"! Egy valami létezik az ilyen kaliberű játékoknál vagy filmeknél: a tudatos tervezés.

A játékos talán úgy szolgálja sokszor tudattalanul is Sátánt, ha még játékon (kibernetikus világ) belül is, de elméjében mégis csak öl és tulajdonképpen az erőszakot szolgálja, ami egyezik Sátán ideológiájával. De ez például egyes előadók zenéjére is igaz, amik sokszor gyilkosságokról és erőszakról szólnak szövegileg, sokszor agresszív hangszerjáték és ének párosul melléjük. Ilyen a metal zene is, de persze nemcsak az a műfaj. Tulajdonképpen minden műfajban megtalálható bizonyos mértékben. Vannak szélsőségesebbek, de vannak "lágyabbak" is.

A Z vagy N betű, sok helyen feltűnik mint szimbólum. De egyébként minden írásjel egyfajta szimbólum is. Az nem mindegy melyik "rendszer" alapján vannak értelmezve. Mert ugye van sokféle rendszer. A sátánizmus, az Illuminati, a szabadkőművesség egy része (nem mindegyik), wicca, stb., csak egyek a sok közül, a bizonyos értelmezési rendszerek közül. Ezek gyakorlatilag egyfajta vallások és vallásokat foglalnak magukba.

Sok ember valójában nincs annak tudatában hogy valójában mivel játszik, mit néz (például filmek, bár a játékot is nézni kell ha az illető akár játszik vele), mit hallgat...

Ezen próbálok egy kicsit "segíteni", hogy ez másképpen legyen. Még ha valaki ezután is játszik akár hasonlókkal, legalább legyen annak tudatában, mikkel játszik! Az már egy előrelépés. A tudatlanságnál még az is sokkal jobb.

Ez a 2. és a 3. rész borítójáról már nem állítható, hogy "mesteri". Inkább silány.

Aki nagyon nagy "istenhívő", tényleg "szentember" vagy csak annak hiszi és véli önmagát (többnyire inkább ez szokott érvényben lenni), az, az illető természetesen nem fog ilyen játékokkal játszani, nem fog hasonló zenéket hallgatni és természetesen nem fog ilyen filmeket nézni. Vagy mégis? Az én "filozófiám" egyszerű: Mind a két oldalt jól kell ismerni. De ez nem jelenti azt hogy az embernek bizonyos dolgokat meg is kellene cselekednie. Nem jelenti azt hogy bizonyos dolgokkal azonosulnia kellene, bár ha ez tudatosan történik, átélés szempontjából az már másabb. De arról majd később. Mivel hogyan érdemes azonosulni és mit mikor érdemes tudatosan elengedni. Az már egy technika is. Az ember sokszor szeretne sok mindenben ami érdekli őt technikássá válni, mert az egy vágy is, az a fajta törekvés. Lehet sok mindenre NEM-et is mondani, nemcsak IGEN-t, csak sokszor ez nehéz. Én tudom hogy bizonyos cselekedetemmel hol az egyiket hol a másikat szolgálom, sokszor tudatosan avagy tudattalanul. Ez már csak így megy a földi embernél.

Egy valamit tisztázni kell ezzel kapcsolatosan, ha valaki óva int a gonosztól, az egy dolog hogy a szándéka nemes, de már a felemlegetésével is "reklámozza" azt az oldalt is...

Ez elkerülhetetlen.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gear Up! - Deja Vu?
  2017-07-28 08:25:21, péntek
 
 


Predator 2 (1990) First Appearance Of The Predator
Link

Ismét felszerelkezés (feleslegesen) - De őket is utol éri a végzet, de most nem a bádogember jön értük...

Eposz komment:

Mindig van erősebb és jobb, ez tény.

Ez a fej... Szerintem ha igaziból látnám akkor is nevetnék.

x'D

Eleged van már a hosszan tartó unalmas életekből? Eleged van már hogy egyes más helyeken mindenki mosolyog körülötted és el van magában mint a befőtt? Nem akarsz örökké élni? Akkor a legjobb választás: Föld bolygó! Ide érdemes inkarnálni.

Aki megéli a következő életéveket, közöttük ajándékcsomagokat fogunk szétosztani és értékes nyereménytárgyakban fognak részesülni:

* Bronz csomag: 50 életév
* Ezüst csomag: 75 életév
* Arany csomag: 100 életév
* Gyémánt csomag: 120 életév
* VIP csomag: 130 életév

Csak hardcore túlélőknek!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 145 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 145 db bejegyzés
e év: 416 db bejegyzés
Összes: 420 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 63
  • e Hét: 321
  • e Hónap: 1551
  • e Év: 5174
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.