Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
Még a gyengeségeid is dicsőíthetik Istent
  2017-08-31 22:04:05, csütörtök
 
  "Barátom, azt kérdezem, 'Kinek képzeled magad, hogy kérdőre vonod Istent? Van joga az agyagnak megkérdezni a fazekast, hogy miért olyanra formálta, amilyen?"
(Róma 9:20, CEV fordítás)

A szellemi-lelki ajándékaid, a szíved, a képességeid, a személyiséged és a tapasztalataid az az öt dolog, ami azzá tesz, aki vagy.

Elfogadni magad - hogy Isten egyedi módon alkotott meg az ő dicsőségére - azt jelenti, hogy elfogadod, hogy Isten tudja, mi a legjobb. Mindennek a lényege a bizalom. Vagy azt hiszed, hogy Isten hibázott, amikor téged alkotott? Vagy bízol benne és tudod, hogy terve van az életeddel? Hiszed ezt?

Sokunk tesz olyan kijelentéseket, hogy "Istenem, vannak dolgok, amiket nem szeretek magamban. Bárcsak más lenne a hajam....., más színű lenne a bőröm..., bárcsak magasabb/alacsonyabb/vékonyabb lennék..., bárcsak tehetségesebb lennék..., bárcsak meg tudnám tenni ezt vagy azt..., bárcsak úgy néznék ki, mint ő..., bárcsak olyan okos lennék, mint ő....", és sorolhatnánk még tovább. Ha ezt gondolod, akkor ezzel azt mondod Istennek, hogy elszúrta a dolgot, és mindenki más jól sikerült, de a te esetedben nagyon melléfogott.

Amikor elutasítod saját magad, lényegében Istent utasítod el, hiszen ő a Teremtőd. Amikor nem fogadod el magad, lázadsz Isten ellen. Azt mondod, "Istenem, jobban tudom nálad. Másképp kellett volna megalkotnod engem; más erősségekkel és gyengeségekkel."

Isten azonban azt feleli: "Nem, én pontosan ilyennek akartalak teremteni, mert azt szeretném, hogy te te legyél - az erősségeiddel és a gyengeségeiddel együtt. Mindegyik dicsőséget szerezhet nekem, ha elkezdesz aszerint cselekedni, ahogy megalkottalak, ahelyett, hogy valaki más próbálnál lenni.

Elutasítani magad valójában elég arrogáns dolog is. A Róma 9:20-ban a Biblia azt mondja, "Barátom, azt kérdezem, 'Kinek képzeled magad, hogy kérdőre vonod Istent? Van joga az agyagnak megkérdezni a fazekast, hogy miért olyanra formálta, amilyen?'" (CEV fordítás)

Ahányszor csak kételkedünk Isten szeretetében és bölcsességében, az bajt okoz. Ennek a problémának a gyökere az, hogy nem bízol Istenben. Nem hiszed el, hogy Isten tényleg szeret téged. Nem hiszed el, hogy ő a legjobbat akarja neked. Azt kívánod, bárcsak mássá formált volna. És ott van benned a keserűség, ezért csalódott vagy és nem tudsz azzá a személlyé válni, akinek Isten teremtett.

Nem kell azonban így élned - van remény! A Jób 10:10 ezt mondja: "Te irányítottad a fogantatásomat és formáltál engem az anyaméhben" (NLT fordítás). Isten akart téged, és szeret. Ezt hidd el, és bízz benne!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Ha elhiszed, hogy Isten tényleg szeret téged, akkor az hogyan tudja megváltoztatni azt, ahogy te látod magad?
Mi az, amit mindig is meg akartál magaddal kapcsolatban változtatni? Mit gondolsz, hogy tudja pontosan ezt a tulajdonságodat vagy adottságodat Isten az ő dicsőségére használni?
Hogyan használta már eddig Isten a gyengeségeidet az ő dicsőségére?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.24.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az Élet 7 legfőbb szabálya
  2017-08-31 10:20:05, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mit tegyél a szellemi/lelki ajándékaiddal
  2017-08-30 21:16:05, szerda
 
  "Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (Róma 6:13/b, NLT fordítás)

Mit kell kezdened a szellemi/lelki ajándékaiddal, amelyeket Isten beléd helyezett? Először is négy dolgot:

Fedezd fel az ajándékaidat!
Muszáj megtudnod, milyen ajándékokkal rendelkezel, mielőtt elkezded használni őket. Ne hanyagold el tovább azt a tényt, hogy van néhány rejtett ajándékod, amit egyáltalán nem használsz. Tudd meg, hogy mit adott neked Isten. A Biblia azt mondja az 1 Timóteus 4:14-ben, hogy "Ne hanyagold el a benned lévő lelki ajándékokat" (GNT fordítás).

Ajánld fel Istennek az ajándékaidat!
A Biblia azt mondja a Róma 6:13-ban, hogy "Add oda magad teljesen Istennek, mert halott voltál, de most új életed van. Tehát használd az egész tested eszközként arra, hogy a helyes és megfelelő dolgot teszed Isten dicsőségére." (NLT ford.). Talán már tudod, hogy miben vagy jó és tehetséges, de nem az Úr javára használod, hanem a saját magadéra. Légy alázatos és minden ajándékodat szánd oda az Úrnak. Távolíts el minden kifogást az útból és mond Istennek: "Istenem, odaszánok mindent neked, amit tőled kaptam."

Fejleszd az ajándékaidat!
Az ajándékok olyanok, mint az izmok: minél többet használod őket, annál nagyobbak lesznek. Erősítheted, fejlesztheted és növelheted azt, amit Isten neked adott. Bármilyen ajándék, amit Istentől kaptál fejleszthető, sőt fejlesztened is kell. Gyakorlás és tanulás révén egyre jobb lehetsz bennük.

Tanulj másoktól is, akik ugyanazzal az ajándékkal rendelkeznek, mint te. Én megtanultam, hogy amikor Isten ad egy ajándékot, akkor még többet fog adni abból, ha jól használod - például még több tehetséget, pénzt, befolyást, kapcsolatokat vagy felelősséget. Azt mondja: "Megbízom ebben az emberben. Egyre többet és többet adok majd neki."

"Vesd be" az ajándékaidat!
A "bevetés" ez esetben azt jelenti, hogy szolgálatba állítod az ajándékaidat. Ki kell állnod a csatatérre és el kell kezdened csinálni valamit. A Róma 12:6 ezt mondja: "Használnunk kell a különböző ajándékainkat annak a kegyelemnek megfelelően, amit Isten adott nekünk. Ha az ajándékunk az, hogy Isten üzenetét szóljuk, akkor a bennünk lévő hit szerint kell azt tennünk." (GNT ford.)

Mi a legjobb módja annak, hogy felfedezzük, felajánljuk, fejlesszük és "bevessük" a szellemi-lelki ajándékainkat? Az, ha például részei vagyunk egy házi-csoportnak. Ez egy tesztkörnyezet! Ha még nem vagy része házi-csoportnak, akkor bátorítalak, hogy vedd fel még ezen a héten a kapcsolatot valamelyikkel. Így barátok között, egy biztonságos, támogató és bátorító környezetben próbálhatod ki és fejlesztheted az ajándékaidat.
Kérlek, mondd el most ezt az imát:

"Köszönöm, Istenem, hogy elfelejtettél minden rosszat, amit valaha is tettem. A te kegyelmedben bízom. Ma elfogadom Tőled az örök élet ajándékát, amit azért kaptam, amit Jézus Krisztus tett értem. Tudom, hogy én magam nem tudok semmit tenni, amivel kiérdemelhetném, hogy a Mennybe jussak. Elfogadom a Te Szentlelkednek ezt az ajándékát. Élj rajtam keresztül és tölts be szereteteddel, örömöddel, békéddel és türelmeddel. Istenem, elfogadom azokat a különleges képességeket, amikkel megajándékoztál az életemben. Segíts, hogy felfedezzem, odaszánjam, fejlesszem és használjam ezeket, hogy azzá a személlyé válhassak, akinek Te megteremtettél. Jézus nevében. Ámen"

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.23.)
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Miért olyan fontos az ALKATod?
  2017-08-29 10:29:35, kedd
 
  ,,Hozz ide hozzám minden embert, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket én formáltam, én alkottam." (Ésaiás 43:7 - NCV fordítás)

Mintegy 20 évvel ezelőtt találtam ki az ALKAT mozaikszót, hogy arról az öt dologról beszéljek, ami azzá tesz, aki vagy. Az ALKATod az, ahogyan Isten megalkotott téged. Ez hatással van az életed minden területére.

A A szív adománya
L Lelki/szellemi ajándékok
K Karakter
A Adottságok
T Tapasztalatok
Ez az öt dolog tesz téged azzá, aki vagy. A lelki/szellemi ajándékokhoz tartozik még, hogy mit szeretsz, mi iránt lelkesedsz és mi érdekel. Mit gondolsz, miért éppen bizonyos dolgok érdekelnek? Mert Isten adta neked ezt az érdeklődést. Ha mindannyian ugyanazokat a dolgokat szeretnénk tenni, sokkal kevesebb lenne elvégezve ezen a világon.

Isten tehát teljesen egyedinek teremtett téged, és senki más nincs olyan, mint te. Miért fontos ez?

1. Mert az ALKATod megmutatja, mi Isten célja veled. Ha akarod tudni Isten tervét az életedre, akkor fel kell fedezd, milyennek alkotott téged. Azonban fontos tudni azt, hogy Isten nem fog kényszeríteni, hogy megvalósítsd az Ő tervét. Elvesztegetheted az életed. Elhasználhatod mindenféle személyes, én-központú dolgokra, és teljesen figyelmem kívül hagyhatod Isten tervét és életedre vonatkozó célját. Igazából a legtöbb ember ezt teszi, és ez tragikus. Sokan azért frusztráltak, mert megpróbálnak olyanok lenni, amilyennek valaki más akarja, hogy legyenek, ahelyett, hogy azzá lennének, akivé Isten akarja, hogy legyenek.

2. Mert az ALKATod tesz képessé Isten szolgálatára. Istennek van egy életküldetése számodra, amit senki más nem képes elvégezni ezen a bolygón. Lehet, hogy eddig nem végezted ezt a küldetést. Lehet, hogy eddig nem szolgáltad Istent. Ma azonban elkezdheted, hogy az életed hátralevő része az életed legjobb része legyen. Isten soha nem kér olyan dolgot tőled, amihez már előtte ne adta volna meg a képességeket neked.

3. Mert az élet egy próba. Ha Jézus követője vagy, ez az élet felkészítés a Mennyben leélt későbbi életünkre. Isten ezt mondja: ,,Ez egy próba. Próbára teszlek, hogy lássam, mit teszel azzal, amit a földön kaptál. Ez alapján határozom el, hogy milyen feladatot adok neked a Mennyben az örökkévalóságban."

4. Mert az ALKATod Isten dicsőségét mutatja meg. Amikor az ALKATod használod és azt teszed, amire Isten alkotott, az nem csak jó érzéssel tölt el, hanem Istent is mosolyra fakasztja és örömöt okoz neki. Iréneusz, a II. században élő nagy keresztény vezető mondta a következőt: ,,Isten dicsősége az, ha egy emberi lény teljes életet él." Tudod mi fakasztja Istent mosolyra? Az, hogy amikor letekint, lát téged és engem, hogy használjuk a tőle kapott talentumainkat az Ő dicsőségére.

Az Ézsaiás 43:7 ezt mondja: ,,Hozz ide hozzám minden embert, akik az enyéim, akiket dicsőségemre teremtettem, akiket én formáltam, én alkottam." Ha nem szereznél Istennek dicsőséget, akkor nem élnél. Isten azért teremtett téged, hogy örüljön neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen lelki/szellemi ajándékaid vannak? Hogyan használod azokat mások szolgálatára?
Milyen egyedi jellemvonásokat és képességeket kaptál Istentől, hogy mások szolgálatára lehess?
Kér tőled Isten valami olyan dolgot, amiről azt gondolod, hogy nem vagy képes rá? Mit gondolsz, mivel ruházott fel és mit adott neked Isten ahhoz, hogy pont ezt a bizonyos dolgot meg tudd tenni?

NAPI REMÉNY *(Daily Hope by Rick Warren - 2017.08.22.)
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tóth Árpád: Velem jössz?
  2017-08-28 19:12:38, hétfő
 
  Uram, hát miért nem jössz? Miért nem segítsz?
Lelkemnek keservein miért nem könnyebbítsz?
Gyere már! Tovább várni nem tudok!
Vágyaim körbefonnak, s én megfulladok!
Ne légy ily kegyetlen, ments meg engem;
Ne hagyd, hogy az Ellen felülkerekedjen!

Én vágyamtól már rég szabadulni akarok,
De módját nem tudom, s így vélük maradok.
Ne haragudj rám ezért, hanem segíts, kérlek!
Ne hagyd, hogy vágyaimba temetkezzek végleg!
Mondd meg hát végre: hogyan szabaduljak?
Vagy úgy élni, mint más, már soha ne tudjak?!

Mégis kegyetlen vagy, szigorú énvelem!
Hisz csak szavadba kerülne, s megjavulna minden!
Akkor miért nem jössz hát? Miért nem tész csodát?
Miért hagyod, hogy szolgád elhagyja Urát?!

Ne légy velem szigorú, hisz én gyönge vagyok;
Gyarló testem, lelkem. Mégis Hozzád vágyok!
Csak Te tudsz, Te tudnál rajtam segíteni!
Akkor miért nem jössz? Mondd meg: mit kell nekem
tenni?

Én gyermekem! Hisz tudod: mindig Veled Vagyok,
Soha, senkit e földön elhagyni nem fogok!
Miért mondod Rám, hogy kegyetlen vagyok?
Hisz minden gondolatom te körüled forog!
Tudom: mit érzel, tudom: nehéz neked,
Panaszaid hallom, együtt Vagyok Veled.

Tudom jól: az úton indulnod nehéz.
Én segítek neked; akkor nem lesz nehéz!
Gyere hát, ne félj: fogd meg a kezemet,
Bízzad Rám magad, én vezetlek téged!
Nézd: az út szélén szép virágok nyílnak!
Gyere, szedjünk belőlük; mind téged hívnak!

Jer Velem az úton; akkor boldog leszel,
Ne nézz hátra, oldalra; ne keseredj el!
Szorítsd, szorítsd szorosan az Én kezemet!
Csak ennyit tegyél, és Én vezetlek téged!
Sárba, mocsárba nem lépünk, szépen kikerüljük;
Ugye, milyen ügyesek vagyunk mi így együtt?

Csak higgy Bennem, s minden jó lesz, meglátod;
Minden búdat, bajodat feledni fogod.
Ne gondolj rájuk, csak szorítsd kezemet,
Engedd, hogy szeresselek, és segítsek neked!

Vágyad helyett csak Belém, Belém kapaszkodj,
S meglátod, a földön is minden örömet hoz.
Mosolyogj hát picit, találd meg örömöd,
S ez legyen a jel, mely minket összeköt!

Csak egyet nem szabad: megállni az úton.
Menni kell. Hagyd, hogy a táj körüled változzon!
Hiszen úgy is változik, ha te nem engeded!
Fogadd hát el ezt, s jer Velem, kérlek!
Ne félj: az emberek szeretni fognak,
S kik eddig szerettek, csak jobban elfogadnak!

Akkor Velem jössz hát? Gyere, megvárlak;
Megszakad a szívem, ha egyedül látlak!

Peroratio - Velem jössz?
Link
Link Rugul Aprins - Toflea & Ema Repede - Hava Nagila



 
 
0 komment , kategória:  Tóth Árpád  
Bárki is légy, értékes vagy!
  2017-08-28 10:42:21, hétfő
 
  "Az Úr nem azokat a dolgokat nézi, amit az emberek. Az emberek a külsőt nézik, de az Úr a szívet." (1Sámuel 16:7b, NIV fordítás)

Mindig óvnunk kell az élet szentségét, mert az emberi élet feltárja Isten célját és megmutatja dicsőségét.

Értékes vagy függetlenül attól, ki vagy és honnan származol. Ez minden gyermekre igaz, bármit is próbál állítani a társadalom.

Egyikünk sem tökéletes, de a Biblia azt üzeni nekünk, hogy Isten felelősséget vállal minden velünk született hibánkért. Tudtad ezt? Természetesen ez nem vonatkozik azokra a problémákra, amelyeket mi magunk okoztunk (például dohányzás, túlzott étel- vagy italfogyasztás). Ellenben a veleszületett gyengeségeid is a JELLEMED részei.

Ahogy Sámuel 1. könyvének 16:7b versében olvassuk: "Az Úr nem azokat a dolgokat nézi, amit az emberek. Az emberek a külsőt nézik, de az Úr a szívet" (1 Sámuel 16:7b).

Isten azért vállal felelősséget, mert bárki másnál nagyobb távlatból lát mindent. Ő látja, amit mi nem. Mindegyikünknek adott tehetséget, hogy a ránk vonatkozó csodálatos terveit megvalósítsuk. Ezért szeret minket minden fogyatékosságunk ellenére.

Isten senkivel nem mér össze, hiszen egyedinek teremtett. Az ő remekműve vagy. Segíteni fog neked abban, hogy megvalósítsd mindazokat a lehetőségeket, amelyeket ő kizárólag benned helyezett el.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Kihez szoktad hasonlítani magad?
Miért érzed úgy, hogy ez az ember jobb nálad, vagy hogy Isten őt jobban szereti?
Számodra elég azt tudni, hogy Isten szemében szent az életed? Miért/ miért nem?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.21.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Két lépés a kísértés legyőzésére
  2017-08-27 12:26:05, vasárnap
 
  "Vegyétek fel Isten üdvösségét sisakként, és kössétek fel a Szellem kardját, ami az Isten beszéde." (Efézus 6:17, NCV fordítás)

Ha sikeres szeretnél lenni a kísértésekkel szembeni küzdelemben, akkor az Isten Igéjében adott ígéretekre kell támaszkodnod. Mindenkinek fejből tudnia kell a 1. Korintusi levél 10:13.b) versben elhangzottakat: ,,Isten hűséges; nem hagyja, hogy nagyobb kísértésbe ess, mint amit el tudsz viselni. De egyúttal a kiutat is megmutatja, hogy kibírd azt." (NIV fordítás)

Sok embertől halottam már: "Nem tehettem róla, lehetetlen volt ellenállni. Nem volt más választásom, mint megadni magam." Ha te is ezt mondod, akkor ezzel azt állítod, hogy Isten hazudik! Ezzel szemben Ő azt ígéri, hogy amikor kísértéssel fogsz szembesülni, Ő mindig meg fogja mutatni neked a kimenekülést abból. Lehet, hogy ez nehéz és fájdalmas lesz, és még kínos is lehet a számodra, de mindig lesz kiút. Isten gondoskodni fog róla, hogy legyen kiút, mivel megígérte.

Sátán az elméd birtoklásáért állandó küzdelmet folytat, ez az a hely, ahol a csata zajlik. Amikor egy ötletünk támad és az Istentől van, az inspiráció, viszont amikor az ördög sugall egy ötletet, az kísértés. Minden nap döntened kell, hogy a kétféle gondolat közül melyiket valósítod meg.

Ha a kísértő gondolatokat kicseréled az igazsággal, amit a Biblia mond, meg tudod változtatni az elméd.

A Biblia azt mondja, hogy álljatok ellene Sátánnak. Hogy tudsz neki ellenállni? Úgy, hogy nem engeded meg, hogy a kísértés készületlenül érjen. Az Efézus 6:17 azt mondja, hogy "Vegyétek fel Isten üdvösségét sisakként, és kössétek fel a Szellem kardját, ami az Isten beszéde." (NCV fordítás).

Két dolog van, amit meg kell tenned annak érdekében, hogy győztes légy kísértés idején. Az első lépés az üdvösség megszerzése: ,,Tedd fel Isten üdvösségét sisakként a fejedre." Minek a sisak? Védelmet nyújt a fejed és az elméd számára a kísértő gondolatokkal szemben, ugyanis ahogy az előbb is említettük, egy ádáz csata folyik e területen. Mielőtt nemet mondhatnál az ördögnek, meg kell tanulnod ,,igent" mondani Jézus Krisztusnak. Az Ő megváltásában van meg az az erő, amire szükséged van az ellenálláshoz, ahhoz, hogy ,,nemet" tudjál mondani.

A második lépés az, hogy elfogadd Isten beszédét, hogy kísértéskor kardként használhasd, mint ellenszert, mert az Ő beszéde az igazság. Például, amikor a munkahelyeden ér egy kísértés, mi hasznát veszed abban a helyzetben annak, hogy a Bibliád otthon van az asztalon? Semmi hasznát. És ez nem jó! Ilyenkor arra van szükséged, hogy az igazságok, amelyeket ez a könyv tartalmaz, már az elmédben legyenek.

Kétség nélkül az egyetlen és leghatékonyabb fegyver a kísértés elleni küzdelemben a Szentírás igéinek kívülről való megtanulása. Ha nincs az elméd betárazva igékkel, ez azt jelenti, hogy a puskád tárja is üres. És ha üres, akkor mivel fogsz Sátánra visszalőni? Neki nem számít a véleményed és nem is tart attól, de az igazságtól fél. Isten igazsága a fegyver, de ezt csak akkor tudod használni, ha ismered és emlékszel rá, azaz fejből tudod idézni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Melyik igéket szeretnéd célul kitűzni a héten, hogy a Szentírásból kívülről megtanuld azokat?
Iskolai tanulmányaid során milyen módszereket használtál, amikor fejből kellett megtanulni valamit? Az Ige megtanulásában hogyan tudod használni ezeket?
Ki az, aki ki tudná kérdezni tőled a kívülről megtanult Szentírási részeket? Miért fontos, hogy legyen egy ilyen személy?

Napi remény * (Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.20.) Link
Link





 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Ha hívogat a kísértés, csak tedd félre a kagylót
  2017-08-26 09:43:55, szombat
 
  "A bölcs ember elővigyázatos és elfordul a gonosztól, de a bolond arrogáns és óvatlan"(Példabeszédek 14:16, NASB fordítás)

A józan ész azt diktálja, hogyha nem akarsz csípést, maradj távol a méhektől! Ha nem akarsz megégni, ne menj közel a tűzhöz! Ha nem akarsz lezuhanni a szikláról, ne lógj le a széléről!

Nem az a cél, hogy megnézd, milyen közel tudsz kerülni a kísértéshez, hanem inkább az, milyen távol tudsz maradni tőle.

A Példabeszédek 14:16 azt mondja: "A bölcs ember elővigyázatos és elfordul a gonosztól, de a bolond arrogáns és óvatlan" (Példabeszédek 14:16, NASB fordítás) A bolond azt gondolja, kezelni tudja a kísértést, de ki az, akit beugrat? Nem mész be azért egy bárba, hogy csak perecet egyél! Csinálnod kell egy egyenes felmérést. Szükséges, hogy analizáld, miko, és hol vagy a leginkább kísérthető, és gyenge. Aztán annyira messze elkerülni ezeket a szituációkat, amennyire csak lehet.

A Biblia azt mondja, fuss el a kísértéstől: "Életem irányán elmélkedtem, és törvényed követéséhez kezdtem" (Zsoltárok 119:59, NLT fordítás). Ha fizikailag el kell mozdulnod - tedd! Mikor Potifár felesége kísértette Józsefet, ő hátrahagyta a kabátját, és elhúzott. Néha hátra kéne hagynod a kabátodat. Szállj ki a helyzetből. Fuss el tőle. Ne maradj a közelben. Ha kísértésben vagy, kelj fel, és válts csatornát. Vagy kapcsold le a zenét. Menj sétálni. Olvasd a Bibliát. Hívd fel egy keresztény barátodat a házicsoportból. Csinálj valamit, hogy megtörd a bűbájt!

Itt van néhány gyakorlatias tanács: Sose próbálj vitatkozni az Ördöggel. Mindig veszíteni fogsz. Több ezer éve gondolja már ki a válaszokat arra, hogy ellentmondjon, bármivel is hozakodsz elő. Ne ésszerűsítsd. Ne hozz fel indokokat. Ne próbáld bizonyítani. A kulcs abban rejlik, hogy megtörd a fókuszt. Ne nézz a sütikre azt ismételgetve: "Nem akarom ezeket! Nem akarom ezeket!" Viccelsz? Fordulj el! Minél jobban harcolsz az érzéssel, annál inkább nő az erőssége.

Ha a kísértés hív telefonon, ne próbálj vitatkozni. Csak tedd félre a kagylót, és csinálj valami mást.


Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hol vagy a leginkább kísérthető? A reptereken? Az üzleti utakon? Otthon, mikor egyedül vagy és a gyerekek iskolában vannak? Hétvégén? Mikor TV-t nézel?
Milyen változtatásokat kell végrehajtanod az időbeosztásodon vagy életmódodon, hogy csak minimálisan legyél kitéve ezeknek a helyzeteknek?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.19.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Válassz szentséget a boldogság mellett
  2017-08-25 13:12:02, péntek
 
  "Mert mindenki saját kívánságától vonzva és csalogatva esik kísértésbe. Azután a kívánság megfoganva bűnt szül, a bűn pedig kiteljesedve halált nemz." (Jakab 1:14-15, GNT fordítás)

Ma a felelőtlenség korában élünk, amikor senki sem akarja beismerni, hogy a problémája a saját hibájának a következménye. Mindannyian áldozatokká válunk. Nem baj, ha valamit a saját hibánknak tekintettünk; mindig valaki másé. Másokat hibáztatunk. Hibáztatjuk a kormányt, a médiát, a szüleinket, az iskolákat, a DNS-ünket, és a környezetet - mindent, kivéve magunkat.

Az igazság az, hogy a legtöbb problémánk saját magunkhoz fűződik. Csak felelősséget kell vállalnunk, és felhagyni mások hibáztatásával. Minden alkalommal, amikor mást hibáztatunk, nem ismerjük be, mi a valódi probléma.

Hogyha kísértéssel nézel szembe, nem találhatsz szabadságot, amíg nem fejezed be mások hibáztatását, és nem kezdesz el a problémára koncentrálni. Hagyj fel mások hibáztatásával! Még ha mások bántanak is téged, a te reakciód okozza a problémát.

Lenyűgöz, hogy vannak emberek, akik még Istent is megpróbálják hibáztatni az életükben lévő kavalkád miatt. De Isten akarata soha nem áll szemben az Ő szavával. Ha Isten azt mondja a Bibliában, "ne tedd ezt", akkor soha nem fogja neked azt mondani egy érzésen keresztül, hogy "tedd ezt". Nem érdekel, hogy milyen jó is az érzés - amikor az érzéseidre hallgatsz Isten szava helyett, egyenesen csapdába sétálsz. Az egyik leggyakoribb kifogás, amit hallottam, ami igazolja a bűnösök sokaságát, hogy "Isten azt szeretné, ha boldog lennék, és ez boldoggá tesz engem."

Isten azt szeretné, ha boldog lennél. De Isten jobban szeretné, ha szent lennél, mint azt, hogy boldog. Azt szeretné, ha engedelmeskednél neki. Sohasem leszel teljes mértékben boldog, ha figyelmen kívül hagyod Isten akaratát. Valójában pusztulásnak indulsz. A szabályok és elvek nem azért vannak a Bibliában, hogy az életünket nyomorúságossá tegyék. Ezek a saját javunkat szolgálják.

A világ legboldogabb emberei azok, akik Isten szavára várnak, és követik is azt, függetlenül attól, mit éreznek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Milyen problémákat eredményez, ha másokat próbálunk hibáztatni?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2017.08.18.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Elegendő kegyelem
  2017-08-24 11:48:31, csütörtök
 
  ,,Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekszem azért az én erőtlenségemmel, hogy Krisztus ereje lakozzék énbennem." 2Kor 12:9

,,Nemde kicsiny valál te a magad szemei előtt is, mindazáltal Izráel törzseinek fejévé lettél, és az Úr királlyá kent fel téged Izráel felett?" (1Sám 15:17) Sámuel e szavakkal mutat rá Saul királlyá választásának magyarázatára. Saul szerényen vélekedett saját képességeiről, és készséggel fogadta a tanítást. Amikor rá esett az isteni választás, híjával volt a tapasztalatnak és ismeretnek, és sok jó tulajdonsága mellett komoly jellemhibákkal rendelkezett... Ha azonban alázatos marad, és folyamatosan az isteni bölcsesség vezetését keresi, siker és tisztesség kísérte volna feladatának teljesítése közben. Az isteni kegyelem befolyása alatt minden jó tulajdonsága megerősödött volna, s közben a rossz jellemvonásai visszafejlődtek volna.

Az Úr ezt a munkát szeretné végezni mindazok életében, akik odaszentelik magukat neki... Isten mindazoknak ad kegyelmet és bölcsességet, akik készséggel fogadják tanítását... Megmutatja nekik jellemhibáikat. Mindenkinek ad erőt a küzdelemre, aki kéri az Ő segítségét. Bármi legyen is valakinek a bűne, bármilyen keserű és gyűlöletes szenvedély küzd is benne az uralomért, az ember győzelmet arathat, amennyiben Izráel segítőjének neve és ereje által küzd azok ellen. Isten gyermekei legyenek éberek és érzékenyek a bűnnel szemben...

Sátán legsikeresebb fogása, hogy kisebb bűntett elkövetésére vesz rá, és ezzel elvakítja az értelmet az apró vétkekkel és az Isten pontosan meghatározott rendeléseitől való apró elhajlásokkal szemben. Sokakat, akik a nagy bűntettek elkövetésétől visszarettennének, rávesz arra, hogy a kis dolgokban való vétkezésnek ne tulajdonítsanak nagy jelentőséget. Ám ezek az apró dolgok felemésztik az emberben az Isten-ismeretet. A helyes ösvényről letérve, a halálba vezető széles úton halad.

Bármilyen helyzetbe is állított minket Isten, bármi legyen is a felelősségünk vagy a minket körülvevő veszély, ne feledjük Isten ígéretét, miszerint elégséges kegyelemben részesíti az Őt komolyan keresőket. Akik alkalmatlannak érzik magukat az Isten által kijelölt tisztségük betöltésére, de az Úr erejére és bölcsességére támaszkodva, mégis elvállalják a feladatot, erőről erőre fognak jutni.

Isten csodálatos kegyelme
Link



 
 
0 komment , kategória:  Ellen Gould White Könyvtár  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 49 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 575 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 215
  • e Hét: 633
  • e Hónap: 5794
  • e Év: 55359
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.