Belépés
yaskane.blog.xfree.hu
EZ AZ ÉV AZ ÉN ÉVEM. AMIRE VÁGYOM, AZT ELÉREM. SIKERES ÉS BOLDOG VAGYOK. A CSODÁK ÚTJÁN HALADOK. yaskane :)
2008.10.16
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Sordíszek, sorelválasztók
  2017-09-25 13:30:39, hétfő
 
 
 
 
0 komment , kategória:  Sordíszek - Sorelválasztók  
Díszítő képek
  2017-09-25 11:28:56, hétfő
 
 


 
 
0 komment , kategória:  Szép képek, képes idézetek  
A gyógyító ima
  2017-09-21 11:23:17, csütörtök
 
  Amikor az ember megbetegszik, gyakran Istenhez fordul segítségül. Van, akinek meghallgattatik és van, és pusztán az ima által képes meggyógyulni, van, akinek meghallgattatik az imája, de emberi (pl. orvosi) közreműködéssel gyógyul meg. Sok ember imádkozik gyógyulásért Istenhez, aki viszont betegségét egy életen át hordozza, vagy esetleg belehal abba. Mi az oka ennek?

A megértéshez szükséges információ a lélekben van. Isteni törvény az, hogy minden embernek hite szerint adatik. Ennek tükrében a fenti állításokat megvizsgálva azt lehet mondani, hogy volt, aki feltétel nélkül bízott Istenben, az a hite által volt képes meggyógyulni. Volt, aki bízott Istenben, de ragaszkodott a test korlátaihoz, ezért emberi beavatkozással lett képes meggyógyulni. Aki nem gyógyult meg, vagy nem bízott valójában Istenben, vagy ha bízott is, annyira ragaszkodott a tudatában lévő testi kötöttségekhez (amelyekben nem volt megoldás a gyógyulásra), hogy nem volt esély a gyógyulásra. Mi lehet az, amit ebből érdemes megérteni?

Jó, ha az ember, mielőtt Istenhez fohászkodik, akkor elhiszi azt, hogy Istenben minden lehetséges. Az is, amire az ember nem képes test szerint. Ez felszabadítja az ember tudatát és bízni tud a csodában is, hiszen nem kötik test szerinti korlátok. Isten mindenhatóságának tudatosításához jó, ha felemlegetjük a történelemben megtörtént csodákat, mint a világ teremtése, Énok elragadtatása, az Egyiptomból való kijövet csodái, Ábrahám feleségének csodája, Illés csodái, Krisztus csodái, az apostolok csodái. Ha ezeket elhiszed, akkor azt is elhiszed, hogy a betegséged gyógyítása semmiség Istennek ezekhez a csodákhoz képest.

Segít, ha az ember, mielőtt el kezdene imádkozni, tudatosítja önmagában, hogy Isten feltétel nélkül kegyelmes, és minden imát meghallgat, és minden kérést teljesít is, amelyet az ember odaadással, Istenben feltétel nélkül bízva kér. A ,,megpróbálom, hátha segít", vagy ,,úgy sem segít, mert bűnöztem", és az ezekhez hasonló lelkületek nem vezetnek eredményre. Legfeljebb, ha Isten maga akar példát statuálni önmagáról, az ő kegyelméről. Ha tehát az imáddal ellentétes képzet van benned, akkor az ima kimenetele kérdéses. Higgy feltétel nélkül. Nem számít, mit bűnöztél, nem számít, hogy melyik ember mit mondott neked Istenről, Isten csak a benne való bizalmadat vizsgálja. Ha nem hiszel nekem, higgy Krisztusnak, aki így tanított: "Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik. Avagy ki az az ember közületek, a ki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki? És ha halat kér, vajjon kígyót ád-e néki? Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?! " /Mt. 7. 7-11/.

Őrizd meg a gyógyulásba vetett feltétel nélküli hitet és bizalmat. Az Istenben vetett feltétel nélküli bizalom jele, hogy az ember nem fél. A félelem mindig hitetlenségről árulkodik. Azt mondja rólad, hogy nem azt fogadod el igazságnak, hogy Isten kegyelmes, és meghallgat, hanem azt, hogy a betegséged kimenetele az általad kivetített, de elutasított eredményt hozza. Ha tehát a betegséged netán halálos betegség, akkor a félelemben az is benne van, hogy a halál megtörténhet. Az Istenben való feltétel nélküli bizalomban ez az opció és vele együtt a félelem is eltűnik a tudatból. Értsd meg, a gonosz útitársak, mint a félelem, a bűntudat eddig soha nem segítettek egyetlen problémád megoldásában, így többé ne hallgass rájuk. Miután elmondtad az imádat Istenhez, ne kételkedj, ne aggódj és ne félj. Bízz feltétel nélkül abban, hogy a kérés teljesítése folyamatban van. Ez azt jelenti, hogy ne figyeld, hogy tüneteid hogy alakulnak, ha átmenetileg fokozódnak is, egyszerűen tudd, hogy Isten megsegít. Ha így teszel, így is lesz. A hitedet nem azzal tudod növelni, hogy újra és újra könyörögsz, hanem azzal, hogy egyetlen imában is feltétel nélkül megbízol. Értsd meg, ami a lélekben, az a testben is. Ha az ima után a lelked egészséges lesz, Isten meggyógyítja a testedet is.

A gyógyulásodat tudod siettetni, ha van néhány hívő ismerősöd, vagy egy közösséged, ahol megvallod bűneidet és megkéred őket, hogy imádkozzanak érted Istenhez, hogy bűneid bocsánatot nyerjenek és meggyógyulj. A közös ima ereje jóval meghaladja egy emberét, ha a közösség tagjai valóban hisznek Istenben.

Összegezve tehát a gyógyulásért való imához fontos dolgokat:

Higgy abban, hogy Isten mindenható, benne minden lehetséges. Ne higgy a test szerinti korlátoltságban, ha Istenhez fordulsz.
Higgy abban, hogy isten feltétel nélkül kegyelmes. Ne legyen benned olyan ördögi kötöttség, amely a kegyelmet kétségbe vonja.
Az imád után őrizd a gyógyulásba vetett bizalmadat. Arról ismered meg, hogy megnyugszol.

Amikor az ember beteg lesz, betegségében nehéz hitet találnia, ha azt korábban nem tette meg. Ezért a fentebb említett aspektusokért még egészségesen, a minden napi élet részeként érdemes "küzdeni". Különbség van abban, ha az embernek a betegségében egy teljes helyes hitrendszert kell felépítenie, vagy egy meglévő hitrendszert csak meg kell igazítania. Aki csak betegségében fordul Istenhez, vajon tud-e hinni, ha korábban nem hitt. Istenben természetesen minden lehetséges, de kérdés, hogy a beteg ember be tudja-e ezt fogadni.
Link
 
 
0 komment , kategória:  VALLÁS -ima, vers, kép, idézet  
Olivérnek :) Mitől számít valaki felnőttnek?
  2017-09-19 08:59:46, kedd
 
  A felnőttség 8 kritériuma a pszichológusok szerint: Link

1. Nem reagálsz indulatvezérelten.
- reagálj a helyzetekre, de előtte gondolkodj
2. Vállalod a felelősséget.
- ha felelősséget vállalsz az életedért, akkor válhatsz képessé felépíteni valamit, vagy újraépíteni azt, ami leomlott
3. Komolyan veszed a szerelmet és elmered kötelezni magad.
- milyen az a szerelem, ami félelemmel társul ?
4. Nem hazudsz, se másoknak, sem önmagadnak.
- ha nem nézel szembe az igazsággal, semmit sem tudsz felépíteni
5. Kordában tartod az egódat.
- a gyerekeket az ego vezérli, a felnőtt ember iránytűje azonban nem az egó, hanem a szív
6. Visszahívod azt, aki felhív.
- ha valaki felhív téged, akkor hívd vissza, azért hívott, mert beszélni akart veled
7. Te magad oldod meg a problémáidat.
- gyerekes viselkedésre vall, ha valaki másokra hagyja a problémái megoldását
8. Hálás vagy azért, amid van.
- gyakorold a hálát, mondj köszönetet mindenért, amid van

 
 
0 komment , kategória:  Család  
A világ egyik legbriliánsabb elméje szerint Isten létezik!
  2017-09-06 08:13:46, szerda
 
  Michio Kaku napjaink egyik legnagyobb teoretikus fizikusa, és tudósa. Ő egy mindenre nyitott ember, de próbál, és tud is ésszerűen gondolkodni, anélkül, hogy bezárkózna a világ elől.

A fizikus szerint minden afelé mutat, az összes megfigyelés, és a rendelkezésünkre álló tudományos bizonyítékok is, hogy Isten létezik.

Ma még nem látszik a teljes képlet, és az összefüggések egésze, de nem kell már sok idő, hogy egyértelművé váljon minden tudós számára.

Michio szerint egyértelmű, hogy a világot uralja egy kozmikus erő, minden tekintetben.

Hogy ez az erő, egy elemi entitás, vagy valamiféle tudattal rendelkező valami lenne, azt már nem tudni. Azonban a világunk, és a teljes univerzum felépítése azt sejteti, hogy intelligens tervezés eredménye az egész.

Szerinte a húrelmélet is egyfajta bizonyíték, melyet ma még nem tudunk teljesen konstellációba helyezni a többi apró darabkával a teremtő létezésére, de hamarosan képesek leszünk rá.

A húrelmélet főként annak köszönheti népszerűségét, hogy reményeink szerint képes az összes erőhatás leírását egyetlen elméletbe összesűríteni.

A húrelmélet a magfizikusok egyetlen reménye a Világmindenség mozgatóerejének a megértéséhez, és azt sugallja, hogy az anyag nem más, mint a koncentrált energia elképesztően vékony fonalai.

Ezeknek a szuperhúroknak az egymástól eltérő, különböző rezgései olyan más és más anyagi részecskéknek felelnek meg, mint például a kvarkok. A jelenlegi elképzelés közel áll a fizika törvényeit egyesítő ,,mindenség elméletéhez", magyarázatot adva az anyag és energia viselkedésére.

Mindezek mellé még odatehető a tachyon, a hipotetikus, a fénysebességet meghaladó sebességű részecske létezése is.

Ha ezeket összerakjuk majd, látni fogjuk a nagy kerek egészet, és azt, hogy minden mindennel összefügg.

Michio szerint a világot intelligensen tervezték meg, ezt bárki láthatja, aki egy kicsit is a dolgok mögé néz.

Mindennek megvan a rendje, és az élet legapróbb alkotóelemeinek is megvan az adott funkciója, szerepe a világmindenségben. Link
 
 
0 komment , kategória:  Érdekes-hír-tudomány-ezotéria  
Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm.
  2017-09-04 18:19:46, hétfő
 
 

"Az Úr az én pásztorom; nem szűkölködöm. Füves legelőkön nyugtat engem, és csendes vizekhez terelget engem. Lelkemet megvidámítja, az igazság ösvényein vezet engem az Ő nevéért. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert te velem vagy; a te vessződ és botod, azok vigasztalnak engem. Asztalt terítesz nekem az én ellenségeim előtt; elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam. Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig."
(23. zsoltár)

 
 
0 komment , kategória:  Igék - Biblia - Zsoltárok  
Sordíszek
  2017-09-01 14:41:10, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sordíszek - Sorelválasztók  
Animált felirat
  2017-09-01 14:39:38, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Sordíszek - Sorelválasztók  
Napindító
  2017-09-01 14:33:14, péntek
 
  Ha egy szép élet vágyát őrzöd,
A múlttal nem szabad törődnöd,
S mindig úgy tégy, ha veszteség ér,
Mint hogyha újjászülten élnél.
Mit akar? - kérd meg minden naptól.
És minden nap felel majd akkor:
Tetteidnek tudjál örülni,
Más tetteit tudd megbecsülni;
Főként ne gyűlölj egy embert se,
S a többit hagyd az Úristenre!
(Johann Wolfgang von Goethe) 
 
0 komment , kategória:  Irodalom - VERSEK  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 175 db bejegyzés
Összes: 8092 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 668
  • e Hét: 3034
  • e Hónap: 12040
  • e Év: 681492
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.