Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Takaró Károly újévi, óévi és karácsonyi Istentisztelete
  2018-01-01 22:59:20, hétfő
 
  Takaró Károly - Újévi Istentisztelet 2018.01.01.


Link


Takaró Károly - Óévzáró Istentisztelet 2017.12.31


Link


Takaró Károly - Karácsonyi Istentisztelet 2017.12.25


Link


A Budapest-i Kelenföldi Református Egyházközösség igehirdetései:


Link
 
 
0 komment , kategória:  Takaró Károly igehirdetései  
Szilveszter áldozatai: tele az utca kóbor, sérült állatokkal
  2018-01-01 22:53:08, hétfő
 
  Szilveszter áldozatai: tele az utca kóbor, sérült állatokkal
Jó esetben megtalálják őket. Foto: Thinkstock

Mikor jutunk már el oda, hogy pár percnyi ittas önkívületben töltött, óbégatás közbeni durrogtatás nem ér annyit, amennyi kárt tesz családok, és ártatlan élőlények életében? És mit lehet tenni, ha megtörténik a baj? Évről évre rengeteg áldozata van a szilveszteri őrületnek.

Bulizni kell, meg jó, nem vitatom. Mindenki búcsúztassa úgy az óévet, ahogy neki jól esik. De itt hozzátenném, hogy addig, míg azzal mást nem sért, vagy nyomorít meg.
Amikor vallási, vagy szexuális dolgokról beszélnek emberek, olyan könnyen hozzáteszik - csinálják, de négy fal között. Vagy úgy, ha azzal nem okoznak másnak kellemetlenséget. Igen, ezt nyugodtan kiterjeszthetnénk más dolgokra is, pl. a petárdázásra.
Nem vicc: félelmükben az ajtót is kirágják. Kép: Noizz.hu

Évente rengeteg állat kerül utcára, vagy pusztul el, mert pánikrohamot kapnak a borzalmas hanghatásoktól. És nem csak a kutyákról van szó, vagy a házimacskákról, de sok vadon élő állat is elpusztul szívrohamban, vagy menekülve, megsérülve. Igen, a házikedvenceknél a gazdáknak is óriási felelőssége van, erről írtam is EBBEN A CIKKBEN. Link

A menhelyi kutyákkal azonban nincs gondoskodó, szerető család, aki megóvja. Közülük is sokan szöknek meg. Egy állatnak nem lehet megmagyarzáni, hogy ne féljen, mert ez csak egy kis ünneplés. Ráadásul már 2 nappal előtte és még 2 nappal utána lehet hallani a kósza durranásokat. Senkit nem érdekel, hogy a birtoklás bűncselekmény, és csak a kiszabott időben lehet tüzijátékot felengedni.

Miközben sok százezer ember locsolja épp a pezsgőt szét az utcán és lövi a szerpentinágyút, meg bambán nézi élete 627. tüzijátékát, közben mások, a lelkiismeretes segélyszervezetek járőröznek az utcákon és várják a bejelentéseket. Megpróbálják összeszedni és megmenteni a sokkos állapotban lévő állatokat. Az idejüket, pénzüket, szilveszterüket feláldozva. Mert értékesebbenk tartják az életet, mint a pár percnyi őrült vigalmat. Budapesten az Állatmentő Liga és az Állatmentő Sereg is egész éjszaka dolgozott. Adatok még nincsenek, de remélem, idén kevesebb esetről számolnak majd be.

Felmerül a kérdés, hogy akkor mi lesz a látvánnyal, az ünnepléssel, hát nem lehet minden jót megvonni az emberiségtől. Valóban. De manapság annyi alternatíva van, ami békésebb: lézershow, fényfestés (ami pl a Bazilikán minden karácsonykor ámulatba ejt) és még sok más, amivel ki lehetne váltani az éktelen durrogtatást. Minden egyes ember döntése számít! A te egyetlen gondolatod is!

Ha elveszett a kedvenced EBBEN A CIKKBEN nyújtunk hasznos tanácsokat, mielőbb cselekedj! Link


Koszorú Csabi
Noizz.hu


Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  KÖRNYEZETVÉDELEM,ÁLLATVÉDELEM  
Egy kis humor
  2018-01-01 22:36:18, hétfő
 
  Isten megteremtette a világot, minden más Kínában készül...

Sajnállak, hogy olyan vacak és egyhangú az életed, hogy az enyémmel
foglalkozol.

Nem vagyok kövér, csak nagy felületen szép..

5 fontos eligazítás:
1. A pénz nem boldogít, de kellemesebb sírni egy Audiban, mint egy biciklin.
2. Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a rohadékok nevét.
3. Segíts a bajbajutottakon, emlékezni fognak rád, mikor megint bajba
kerülnek.
4. Sok ember csak azért él még, mert törvénybe ütköző lenne lelőni őket.
5. Az alkohol nem megoldás, de a tej sem.

Ha valakinek problémája van veled, mindig jusson eszedbe, hogy az az ő
problémája.

Ne feledd, ha bármikor szükséged van egy segítő kézre, mindig találsz egyet
a karod végén.

Mire megfejted, hogy mit gondol egy nő, már meg is gondolta magát.

Olyan jó volt látni a főnökömet az új kocsijával ! Tudom, milyen keményen
megdolgoztam érte.

A szomszédaim jó zenét hallgatnak ! -ha akarják, ha nem ...

A házasság egy olyan kapcsolat, amiben az egyik félnek mindig igaza van...,
a másik meg a férjem.

Drága szüleim !
Küldjetek 100000.-Ft-ot hogy megnyugodjak, hogy nincsenek anyagi gondjaitok.

-Te, volt a férjednek egyáltalán jó tulajdonsága ?
-Persze, de azt már elköltöttem.

Mindenkinek jogában áll hülyének lenni, de Te bántóan visszaélsz a
lehetőséggel.

Ketten jönnek ki az erdőből, az egyik futva, a másik medve.

Az a férfi aki szerint a nő helye a konyhában van, az nem tud vele mit
kezdeni a hálószobában.

Szállodában :
-Két egér kergetőzik a szobámban!
-Mit akar ennyi pénzért, bikaviadalt ?

-Ha nem jössz hozzám feleségül felakasztom magam az almafátokra.
-Jaj, csak azt ne ! Tudod, hogy apám nem szereti, ha itt lógsz a ház
körül...
 
 
0 komment , kategória:  HUMOR  
Adjon Isten Boldog Új Esztendőt!
  2018-01-01 01:55:18, hétfő
 
  Kedves Barátaim, Látogatóim!

Tamási Áron írja: "Az ember a szíve mélyén örökké odavaló, ahol született."
Bármennyire is kecsegteti a magyar ifjúságot a nyugati könnyebb megélhetés,
igazi otthonunk csakis szülőföldünkön, a Kárpát-medencében lehet!!!

Az alábbi képemmel kívánok mindenkinek és a Magyar Hazának is,
nemzetrontóktól és országvesztőktől megszabadító BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT,
és nemzeti összetartozást a mai gúnyhatáron túli Magyarokkal!!!
Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link


Minden Kedves Barátomnak és Látogatómnak Boldog Új Esztendőt kívánok:
 
 
1 komment , kategória:  Ünnepnapokra  
A helység kalapácsa
  2018-01-01 01:44:36, hétfő
 
  Asszonyom, köszönöm a kedves meghívást, köszönöm, hogy barátai között én is eszébe jutottam, és meginvitált Szilveszter estére úri házához. Önök bizonyára pompásan fognak mulatni, malac jár körbe-körbe, ropogósra sülve, citrommal a szájában ..., pont tizenkét órakor sötétség támad és nagyot durran a pezsgős flaskó dugója, és önök mosolyogva, boldogan kívánnak boldog új esztendőt egymásnak.

Én is, boldog új évet kívánok kedves mindnyájuknak. Kívánom, hogy az elkövetkező év boldogabb legyen, mint ez volt.

És kívánom, főleg azt kívánom, hogy az önök kedves otthona, az önök vidám gondtalansága ne legyen csak izolált jelenség, ne legyen csupán egy boldog kis sziget a boldogtalanság nagy tengerében, legyen körülötte sok, igen sok ilyen boldog fészek, ilyen szerető otthon, mint az önöké.

Önök, asszonyom, jó magyar emberek és tudom, hogy nem kívánhatok önöknek szebbet és jobbat, mint hazánk javát, mint testvéreink boldogulását.

Minden jót kívánok önöknek, de csak levél útján. Én a magam részéről nem lehetek jelen szilveszteri vacsorájukon, másfelé vezet az utam.

Ha talán érdekli, megmondom, hova megyek. Kiskőrösre. Asszonyom, szinte látom az ön csodálkozó arcát. Szinte hallom ámuló kérdését: mit keresek én Szilveszter éjszakáján Kiskőrösön? Én, aki régi pesti ember vagyok, társaságbeli ember, miért megyek pont az év utolsó napján, amikor egész Pest talpon van, miért megyek a Kiskunság legdélibb zugába?

Szinte látom, hogy hitetlenkedve rázza meg szép bubifejét. Pedig úgy van. Én valóban oda megyek. Oda megyek pár barátommal, írókkal, a Petőfi Társaság tagjaival. Oda megyünk minden esztendőben. Ott ugyanis van egy kis nádfedelű ház. Alacsony, ósdi kis parasztház, így áll már száz és egynéhány évek óta.

Egyetlen ablaka szinte félénken néz az utcára. Három szoba van benne, azaz hogy csak kettő, mert a középcső szobácska a konyha, ahogyan ez régi parasztházakban divatos. A házikóban ma nem lakik senki, nincs is benne más, csak egy öreg asztal, és nagyon sok koszorúszalag.

A legtöbb szalag nemzeti szín, piros-fehér-zöld, mert ez a szín illik legjobban ide. Van itt koszorúszalag messze Ausztriából, messze Oroszországból, a tengeren túlról, Afrikából, Amerikából. Halottaknak szoktak koszorút hozni, de itt másképpen van.

Mert az, akinek ezt a sok koszorút hozták, él ma is, sőt élni fog akkor is, amikor mi már régen nem leszünk, mert egy ifjúnak hozták ezt a koszorúerdőt, egy ifjúnak, aki itt született százhat évvel ezelőtt, aki vándorkomédiás volt, pápai diák volt, szabadsághős volt, ember volt, félisten volt és akit örökre elvesztettünk földi szemünk elől a fehéregyházi síkon, huszonhat éves korában. Neve e földön: Petőfi Sándor.

Szilveszter éjszakáján, tíz perccel tizenkét óra előtt, megszólalnak Kis-Kúnság harangjai. Nem zengő, bongó harangszó ez. Vékony csilingelés, kedves csengettyűszó, ez ünnepeli Petőfi születését.

Aztán lampionok sorakoznak a zsúptetős házikó körül, ünneplő közönség tódul be az udvarra, pár ünnepi szó és azután megszólal a kiskőrösi dalárda, amely a maga nemé-ben páratlan. És fölzendülnek az örök nóták: Ez a világ amilyen nagy, Ereszkedik le a felhő, Fürdik a holdvilág az éj tengeré-ben, meg az, hogy ,,Visszahoztam a keszkenőt / Van már néked más szeretőd / A gyűrűt is visszaadom / Magamnak csak búmat hagyom".

Én ilyenkor, Asszonyom, elmerengve hallgatom a Petőfi-dalokat. Szinte kísértetiesen hat az ének, itt a kis házikó előtti kertben, ahol megszállott egy éjszakára Petrovics mészáros és felesége Hrúz Mária, Kúnszentmiklósra igyekezvén, és ahol megszületett az apróság, a Szeptember végén és az Apostol lantosa, a János vitéz és a Talpra magyar költője, minden idők legnagyobb poétája.

És hódolok lelkemben a magyar versnek, a magyar dalnak. Kegyeletes kézzel megérintem az első szoba falán egyszerű rámában ékeskedő keresztlevelet, bizonyságát annak, hogy Petőfi Sándor valóban Kiskőrösön született, végiglapozgatom a vaskos, öreg albumot, amelybe beírták nevüket sorra azok, akik itt jártak.

Stratford: Shakespeare szülővárosa ma is abból él, hogy ott dalolt falai között az avoni hattyú. Kiskőrösön pedig nem emlékeztet Petőfire más, mint e zsúpfedeles ház, a kifakult szalagok és ezek a dalok, amelyek Szilveszterkor fölcsendülnek az ablak alatt, amely mögött született.

Azután egy sír a temetőben, Kurucz Zsuzsánnának a sírja, akiről így énekelt: ,,Haza megyek, ölébe vesz dajkám / Az altató nóta hallik ajkán. / Hallgatom s félálomban vagyok már: / Cserebogár, sárga cserebogár."

De ne legyünk igazságtalanok. Minden rá emlékeztet.

A hepehupás utca, mely mintha Barabás rajza volna, a békés alföldi este, amikor: ,,szellő űzött felhők mögött merengve jár a holdsugár".

Távolabb a nagy rónaság, ,,hova szíve-lelke mindig, minduntalan vissza-vissza vágyott", a csöndes éj, amikor ,,rég elhúzták az estéli harangot", az égboltozat, ahol a ,,vándordaruk v betűje száll", minden-minden őrá emlékeztet, aki eltűnt a földi szemek elől, a fehéregyházi síkon, az Úr 1849-ik esztendejében, de aki azért mégis él és élni fog, mikor mi már régen nem leszünk.

Asszonyom, ön, a lelkes magyar asszony, családja, barátai körében gondoljon egy pillanatra Szilveszter éjszakáján a költőre.

És nemcsak ön, minden magyar szív dobbanjon meg egy pillanatra és minden magyar szem nézzen hálás szemmel az ég felé és adjon hálát a Teremtőnek, aki Szilveszter éjszakáján ideadta nekünk legfényesebb csillagát: Petőfi Sándort. (Vén Diák)

(Uj Idők, 1931. újév. Forrás: Arcanum Digitális Tudománytár)Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/PRÓZA  
HIT és MAGYARSÁG - Szeleczky Zita élete és művészete
  2018-01-01 01:22:02, hétfő
 
  HIT és MAGYARSÁG - Szeleczky Zita élete és művészete:


Link",,Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékéért" Alapítvány, a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet és a Történelmi Vitézi Rend rendezvényén vitéz Jávor Zoltán ny. főiskolai tanár, a Művésznő keresztfia emlékezett Veszprémben a legendás csillagra. A felvételt köszönjük Bati János úrnak a Regina TV főszerkesztőjének, aki a HÁTTÉR című magazinműsorban sugározta előadásunk szerkesztett változatát."
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Fantasztikus összeállítás színházi előadásokból
  2018-01-01 01:16:52, hétfő
 
  Fantasztikus összeállítás színházi előadásokból


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Magyar filmek
  2018-01-01 01:12:21, hétfő
 
  Magyar filmek


Link
 
 
0 komment , kategória:  Értékes előadások,filmek  
Tóth Árpád Ferenc: Kívánok hát...
  2018-01-01 01:09:53, hétfő
 
  A kályhába meleget,
körétek sok gyereket!
Megérdemelt kenyeret,
pénzzel rakott szekeret!

Eljövendő években
megértést az útra!
Bú s a bánat ugorjon
a legmélyebb kútba!

Egészséget, nyugalmat,
örömre sok alkalmat!
Házatoknak a béke
legyen mindig vendége!


Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  IRODALOM/VERSEK  
Ősrégi Újévi köszöntő (Ismeretlen Székely szerzőtől)
  2018-01-01 01:06:44, hétfő
 
  Ez új év reggelén, édes Székely népem,
Féltő aggodalom hatja át a szívem.
Felnyitom a jövendő évnek kapuját,
Mely az elmúltból a jövőbe vezet át.

Szegénynek, gazdagnak közös kérésére,
Megmondom mit kell tennünk a jövő évben.
Dolgoznunk kell sokat, tanulni, haladni,
Így fogunk Istentől jobb jövőt várhatni.

Kötelességünkről meg ne feledkezzünk,
Mindenkivel mindig csak jót cselekedjünk.
Szeretet, megértés legyen a jelszavunk,
Ez irányítsa tetteink, gondolatunk.

Ezt vésd szívedbe, Székelyem, Magyarom!
Akkor jóra fordul bizton, jóslatom.
Erdélyország népe! Figyelmezz a szómra!
Hallgasd meg tanácsom a jóra, hasznosra.

Szeresd Istent, Hazát, bajodat szeressed,
S ha kell érte áldozd vagyonod, életed!
Légy családszerető, takarékos, józan,
Így lehet csak részed, testi, lelki jóban.

Okulj őseid sokszor hallott példáján,
Bizalmad Isten és magadban legyen csupán.
Így várhatsz jobb jövőt, szebb Magyar életet,
Adjon Isten ilyen boldogabb Új Évet!


Szerkesztett képemet itt nagyobb méretben is megtekinthetik: Link
 
 
0 komment , kategória:  Ünnepnapokra  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 649
  • e Hét: 2387
  • e Hónap: 29517
  • e Év: 29517
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.