Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Jó éjszakát, szép álmokat!
  2018-01-10 23:54:56, szerda
 
  Kedves Mindannyiotoknak



 
 
0 komment , kategória:  Jó éjszakát!  
Túrós-répás sajtfelfújt
  2018-01-10 23:37:35, szerda
 
  Túrós-répás sajtfelfújt

Hozzávalók

2 db sárgarépa
25 dkg ricotta vagy túró
2 dl főzőtejszín
2 db tojás (sárgája)
15 dkg félkemény sajt
8 dkg liszt
1 ek sütőpor
vaj (a formához)



Elkészítés

1. Tisztítsuk meg a répát, főzzük puhára, majd vágjuk apró darabokra.

2. A ricottát keverjük simára a tejszínnel és a tojássárgájákkal. A sajtot reszeljük le, és adjuk a masszához. Szitáljuk bele a sütőporral elkevert lisztet, végül a répát is dolgozzuk bele.

3. Töltsünk meg a masszával kivajazott felfújtformákat a 3/4-ükig. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, és tálaljuk melegen.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Puha lekváros bukta
  2018-01-10 23:33:26, szerda
 
  Puha lekváros bukta

Hozzávalók

A tésztához:
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 db tojássárgája
7,5 dkg margarin
1 kevés só
1 db citrom reszelt héja
A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin
A töltelékhez:
20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz


Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, azután az élesztős keverékkel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve tésztát gyúrunk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk egy lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd mindegyiket lekenjük olvasztott margarinnal. Még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.






Megjegyzés

Én felét vegyes ízzel, a másik felét barackízzel töltöttem, de bármilyen ízű lekvárral tölthető, mákos vagy diós töltelékkel is finom.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Töltött krumpli
  2018-01-10 23:29:44, szerda
 
  Töltött krumpli

Hozzávalók

4 db burgonya
4 db csiperke gomba
1 szál zöldhagyma
2 dkg vaj
2 ek olaj
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
1 tk teljes kiőrlésű búzaliszt
1 ek zabpehely

bors
10 dkg reszelt sajt ( fele füstölt-fele trappista)


Elkészítés

A krumplikat alaposan megmossuk, majd alufóliába csomagoljuk és tepsibe tesszük. Forró sütőbe ( 200 fok) toljuk és kb 40 perc alatt megsütjük.
Közben felszeleteljük a hagymát, olajon és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és együtt pirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk. Meghintjük apróra vágott petrezselyemmel, ráhintjük a lisztet, a zabpelyhet és tejszínnel felengedjük, majd összeforraljuk.
A kész krumplikat félbevágjuk, kiskanállal kiszedjük a belsejüket és a gombás masszához adjuk. Hozzáadjuk a reszelt sajt felét is, majd összekeverjük.
Kivajazott tepsibe rakjuk a krumplikat, belehalmozzuk a gombás tölteléket, tetejére reszelt sajtot szórunk





és forró sütőbe toljuk. Kb 20 perc alatt készre sütjük.Remek így önmagában, de lehet akár főzelék feltétje is.





Megjegyzés

Remek ötlet a megmaradt krumpli felhasználására.
BiroSari

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-húsmentes ételek  
Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével
  2018-01-10 23:25:38, szerda
 
  Édesburgonya-krémleves pirított gesztenyével

Hozzávalók

0,3 dl olívaolaj
1 fej vöröshagyma

1 tk őrölt kurkuma
1 db fahéj
1 db babérlevél
50 dkg édesburgonya (kb. 2 közepes darab)
6 dl zöldségalaplé
10 ml olívaolaj
15 dkg előfőzött gesztenye
1 csipet őrölt csili
1 csipet frissen őrölt bors


Elkészítés

Egy fazékban felforrósítjuk az olajat, majdmegpirítjukrajta az aprított vöröshagymát. Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, majd hozzáadjuk az egész fahéjat és a babérlevelet is.Fazékba szórjuk a meghámozott, kockázott édesburgonyát, majd felöntjüka zöldségalaplével.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg az édesburgonya megpuhul (kb. 25 perc). A fahéjdarabot és a babérlevelet eltávolítjuk, majd botmixerrel krémesre pürésítjük a levest.
Serpenyőben, olívaolajon megfuttatjuk az előfőzött gesztenyét, majd megszórjuk az őrölt fűszerekkel, és illatosra pirítjuk.
A krémes levest forrón tálaljuk, a fűszeres gesztenyével, mint levesbetét.





Megjegyzés

Recept és food styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András
MME

Forrás: Mi8ndmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 101
  • e Hét: 4682
  • e Hónap: 18587
  • e Év: 148294
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.