Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Hozzáférhetetlen világosság
  2018-01-11 18:55:32, csütörtök
 
  Hozzáférhetetlen világosság


,,Aki hozzáférhetetlen világosságban lakozik" 1Timótheus 6,16

Isten világosság és nincsen Őbenne semmi sötétség, mondja János (1Jn 1,5). A sötétség alatt itt ő a bűn sötétségét érti, a világosságon pedig a tökéletes szentség világosságát. Ezért Isten hozzáférhetetlen világosságban lakik. A szent angyalok is betakarják arcukat előtte, és így kiáltanak: ,,Szent, szent, szent a seregeknek Ura, teljes mind a széles föld az ő dicsőségével" (Ézs 6,3). Hogyan viselkedjék akkor a természet szerint bűnös ember az Ő szentségének világosságával szemben? Gondolkodj el ezen, testvérem, és akkor ezzel a kiáltással borulsz le: Uram, ki állhat meg előtted?
Mi egy úgynevezett felvilágosodott korban élünk, sok ismeretnek és tudománynak a világosságában, világi és vallásos tudományéban is. De Jézus azt mondja, hogy a bennünk levő világosság sötétség (Mt 6,23). Sőt, még többet is mond: az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot (Jn 3,19). Így lesz sötétségünk bűnné, a világosságban pedig Isten egyre szentebbé. Az Ő világossága hozzáférhetetlen. Ki fog hát megállni ebben a fényben? Csoda lesz tehát az, hogy mégis üdvözülhetünk. Isten a csodák Istene. Ő világosságot akar gyújtani a szívünkben, hogy felismerjük Őt Jézus Krisztus arcán (2Kor 4,6). Kérjük ezt! Mert általa van szabad menetelünk Istenhez, mert általa és érette részt vehetünk a szentek örökségében, a világosságban (Kol 1,12).

L. H. Oosten
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Látomás
  2018-01-11 18:48:44, csütörtök
 
  Látomás

Tölgyet láttam álmaimban,
terebélyes ősi tölgyet.
Ágai közt fészket raktak
zengőszavú madarak.

Ágairól szólt az ének.
Árnyékának hűvösében
mindent messze földet járó,
fáradt vándor megpihent.

... Jött a sziklákat szakasztó
szörnyű szélvész.., sírt az erdő...
s álmaimnak ősi tölgye
nagy-sikoltva elzuhant.

Sírtam én is.., síró széllel,
fészkevesztett sok madárral.
Ősi tölgyek örök vesztét
elsiratta énekem.

Titkon sarjadt, szökkenő szép
sarjat láttam álmaimban:
a kidöntött ősi tölgynek
gyökeréből támadót.

Simogató szemmel néztem
azt a jövendő ígérő
sudár vesszőt.., s hullt a könnyem:
,,Én addigra hol leszek?"

Sajgó kérdés, mély sebére
-merről, honnan? valahonnan-
írt kínáló szózat szólalt:
Istennek van ideje!

Ébren énekelek rólad,
álombeli ősi tölgyfa,
álombeli sudár vessző,
álombeli felelet:

Napok, évek, ezerévek,
emberöltők, nemzedékek
mennek, múlnak... Isten győz, mert
Istennek van ideje!

Túrmezei Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
A legjobbat gondolni
  2018-01-11 18:43:36, csütörtök
 
  A legjobbat gondolni

Szeretni az igazságot, bárhol is találok rá.

+

Elvből nem veszek rossz néven semmit, ami jó szándékú. Ezért ne aggódj a miatt, hogy a szavaidból valami rosszat olvasok ki.

+

A keresztény élet magja, hogy elég türelmünk legyen az embertársaink iránt, és a rossz dolgokat szelíden és csendesen elviseljük. A keresztény ember életében első helyen az Isten iránti szeretet áll, második helyen pedig embertársak terheinek hordozása.

John Wesley
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
"Joppéban pedig volt egy nőtanítvány..."
  2018-01-11 06:36:13, csütörtök
 
  ,,Joppéban pedig volt egy nőtanítvány - név szerint Tábita, amely azt jelenti: Dorkász, azaz zerge -, aki sok jót tett, és alamizsnát osztogatott." ApCsel 9,36

,,A szeretet munkája könnyű. Szeress nagyon, és sokat tudsz tenni. A lehetetlen eltűnik, ha a buzgóság valakiben izzó" - olvastam valahol. Tábitáról megjegyzi az ige, hogy nőtanítvány volt. Azaz Jézus szolgálóleánya. Tehát nagyon szerette Jézust, és ebből kifolyólag sok jót tett, és alamizsnát osztogatott. Tábita Mária-szívű volt, ott ült Jézus lábainál, és az elcsendesedett szív nem tudott tétlen maradni. Szeretett, szeretnie kellett. Ez a szeretet tevékeny és találékony volt. A csendesség utáni időt tettekkel töltötte ki. A szolgálat az az eszköz, mellyel kifogod a szelet a Sátán vitorlájából. Amennyi időt töltesz a szolgálatban, annyival jut kevesebb idő a Sátánnak arra, hogy magadat kellesd, önző, pletykálkodó, hiú ábrándokat kergető légy. Akinek nincs földi gazdagsága, annak Tábita üzeni, hogy a szeretet szolgálata több, mint adományok osztogatása és jótékonykodás.
A SZERETET NEM ISMER LEHETETLENT * A neves természettudós, Alexander von Humboldt meséli, hogy utazásai során, amikor Közép-Amerikán keresztül vezetett az útja, egy rézbőrű indián volt a kísérője, aki állandóan morgolódott amiatt, hogy a nagy hőségben egy méretes ládát kellett cipelnie, amely növényi ritkaságokkal volt tele. Ugyanez az indián képes volt 14 óra hosszat evezni árral szemben a csónakjában minden zokszó nélkül, amikor a családjáért ment, hogy hazahozza őket. Ekkor ugyanis a szeretet, és nem a kényszer hajtotta.

*Szolgáló szeretet - ApCsel 9,32-43

Szikszai Béni
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 562 db bejegyzés
e év: 6903 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4150
  • e Hét: 12862
  • e Hónap: 24737
  • e Év: 212539
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.