Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Az ÁSZ jó hírneve
  2018-01-11 18:34:52, csütörtök
 
  Az ÁSZ jó hírneve


2018.01.09. 20:46 | Proszektura


Soha nem gondoltam volna, hogy az úgynevezett rendszerváltozás után még valaha is aktuálisnak érezhetjük Magyarországon Franz Kafkának A per című regényét, amelyik arról szól, hogy Josef K.-t ártatlanul letartóztatják, rejtelmes per folyik ellene, ügye sosem jut el a felsőbb bíróságokig, végül elítélik és kivégzik.

Az ami most történik a Jobbikkal, plusz az ellenzéki pártok többségével, az nagyon hasonlít ehhez a történethez.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) - amelyet nem is tudom miért nem kereszteltek még át hazafias hevületükben Nemzeti Számvevőszékre (talán mert a rövidítése nem lenne olyan frappáns), - a nélkül marasztalt el jó néhány pártot, hogy állításait, miszerint ezek tiltott pártfinanszírozásban részesültek, bármilyen bizonyítékkal alátámasztotta volna. Általános lózungokat hangoztatott, akárcsak mint az egyszeri VB titkár, aki annak idején azzal indokolta döntését: ,,Így határoztam, mert így kellett határoznom."

Az ÁSZ még arra sem vette a fáradtságot, hogy azt kifejtse például, hogy az Együtt és a DK melyik irodájára vonatkozott az a megállapítása, hogy azt túl olcsón bérelték. Milyen dokumentumokra, szakvéleményekre, egyéb bizonyítékokra alapozták ezt.

Mi közötök hozzá, mocskos Soros-bérencek. Túl olcsó és punktum.

Fellebbezési, jogorvoslati lehetőség természetesen nincs. Ezért ezt nyugodtan nevezhetnénk statáriális bíráskodásnak.

Sőt: statáriális önbíráskodásnak.

Ráadásul az ÁSZ nem is bíróság.

Pontosabban ők egy személyben ügyészség is, bíróság is.

Mindeközben nem elég, hogy az Orbán rezsim csinovnyikjai pofátlanul a saját zsebükre törvénykeznek és súlyos milliárdokból működtetett propaganda gépezetükkel folyamatosan hazudnak éjjel és nappal minden hullámhosszon, hanem ráadásul még aki mocskos tetteikkel szembesíti őket, azt önérzetesen kikérik maguknak és ők vádolják a bírálókat a jogállamiság veszélyeztetésével.

,,Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések (sajtómegjelenések) a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik"

Hát nem semmi! Egy diktatúra felé haladó jogtipró rendszer, amelyik az általa üldözöttektől félti a demokráciát és a jogállamot!

De még akár fel is jelentik a hazugságaik leleplezőit, mint tették azt Hadházyval például. Aki kétségbe mert vonni egy olyan nemzeti konzultációnak nevezett piszkos állami gyűlölködő hecckampánynak a hitelességét, amelynek szabályosságát Deutsch Tamás szerint az szavatolja, hogy meg kell bíznunk az emberekben.

Ne csodálkozzunk, ha Deutschék előbb-utóbb javasolni fogják, hogy az áprilisi választásokat is ily módon, nemzeti konzultáció formájában kéne lebonyolítani.

Akarja-e ön, hogy az a Soros-bérenc ellenzék nyerjen, amelyik milliószámra hívná be az országba a terrorista migránsokat, beköltöztetné őket az önök lakásába, hogy aztán azok robbantgassanak, s megerőszakolják lányainkat, feleségeinket, anyáinkat, nagyanyáinkat, sőt még nagyapáinkat is?



http://proszektura.blog.hu/2018/01/09/az_asz_jo_hirneve




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem tetszik? Kit érdekel?
  2018-01-11 18:33:03, csütörtök
 
  Nem tetszik? Kit érdekel?

Swan Edgar | Január 9, Kedd | 19:54

Szép estét! Ma megint én vagyok a soros, úgyhogy felidegesítek mindenkit. Hogy a mai nap sem telt el hiába, az már biztos.

A külhoni magyar kisközösségek, vállalkozások, egészségügyi intézmények családbarát tevékenységét támogató pályázatok, valamint képzések, táborok is szerepelnek a “2018 a külhoni magyar családok éve" Kárpát-medencei programjai között, amelyekre összesen egymilliárd forint áll rendelkezésre - mondta a nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. A tematikus év nyitórendezvénye február 2-án lesz.

Potápi Árpád János kiemelte: a külhoni magyar kisközösségek családbarát tevékenységének támogatására, erősítésére 200 millió forintot különítettek el. Azon külhoni magyar vállalkozások, melyek családbarát vállalkozást hoznának létre vagy családokat segítő szolgáltatásaikat erősítenék, 400 millió forintra pályázhatnak majd. Hozzátette: az egészségügyi intézmények szakmai és anyagi támogatásának kerete 210 millió forint, e körbe tartozik az egészségügyi szűrések eljuttatása szerte a Kárpát-medencében, továbbá védőnői hálózat kialakítása, együttműködve a Magyar Védőnők Egyesületével, emellett májusban, illetve decemberben úgynevezett kezdőcsomag biztosítása minden olyan külhoni magyar családnak, amelyik igényli idén az anyasági támogatást.
A pályázatok várhatóan februárban jelennek meg - jelezte.
A különböző rendezvények családi programelemeire 50 millió forintot különítettek el, emellett alkotótáborokat szerveznek és a családbarát közösségeket is díjazzák majd a tervek szerint decemberben - ismertette.

Remek. Tudom, rongyos egymilliárdért már ne sírjon a szám, amikor naponta basznak el jóval jelentősebb összegeket a semmire. Csak éppen kicsit sok volt az elmúlt napokban a sunyiskodásból.

Ez a kormány semmi másról nem szól, mint a képmutatásról és a pofátlan hazudozásról. És rohadtul jól csinálják. Várni kell egy műtétre éveket? Ki nem szarja le? Ja, hogy kiderül és beszélni kezdenek róla? Az más, az már fontos. Akkor adjunk ki gyorsan egy közleményt, amiben letagadjuk a dolgot. Gond van egy kórházban, mert híre ment, hogy rühatka fertőzés ütötte fel a fejét? És? Mi a megoldás? Naná, egy közlemény.

Ezeknek kizárólag csak a látszat fontos, semmi más. Dögölhet itt halomra nyugodtan a kéménylakó, csak ne szem előtt tegye. Magas a szegények aránya? Nem baj, akkor majd nem számolják őket tovább. Túl sok ember fagy meg télen? Akkor nem adják ki az erre vonatkozó adatokat.

Erről szól ez a nyomorult ország, semmi másról. A látszatról.

Az van, drága barátaim a nemzeti együttrothadás rendszerében, hogy pontosan ezért kellett minden posztra pártkatonát tolni. Ebben az országban a munkavállalót nem védi senki és semmi, csak a pártot. A munkavállalóval szemben. A munkáltatót sem védi senki, a szolgáltatót se, a vásárlót se, a gyereket, az idős embert se, a diákot és a szülőt se. A pártot védi velük szemben. Pontosabban: a jelenlegi kormány korlátlan hatalmát védik velünk szemben. Itt már a betegeknek nincsenek jogaik, mert ott van valahol a rendszerben az a pártkatona, aki megakadályozza, hogy legyenek jogai. Máshol egy másik elintézi, hogy letagadjanak mindent, hogy megmagyarázzák, hogy azt tapossák el, aki fel meri emelni a szavát. A legkisebb falutól az alkotmánybíróságig minden a párt védelmének van alárendelve. Minden és mindenki.

Nem tetszik? Kit érdekel? Naponta tolják a pofánkba a milliárdokat, mégpedig a mi adófizetői milliárdjainkat, amiket nem ránk, nem az országban élőkre költenek. Odaadják az egyháznak, vagy éppen szavazatot vásárolnak belőle. És a nagyon egyszerűagyú kisembernek eszébe sem jut feltenni a kérdést, hogy de basszus, mi van azokkal, akik a határon innen születtek?



https://kolozsvaros.com/rovidek/nem-tetszik-kit-erdekel/


--------------------------------------------------------------------------

Nem kell nagy matekosnak lenni ahhoz, hogy kiszámoljuk: az egymilliárd forintból 500 darab kétmillió forintos műtétet lehet elvégezni. Ja, ez demagógia. Különben is: Soros.

a világon nincs még egy ilyen hülye ország ahol eltűrik, hogy szántsanak a hátukon.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az arcátlanság felsőfoka
  2018-01-11 18:25:49, csütörtök
 
  Az arcátlanság felsőfoka

Benedikty Béla | Január 10, Szerda | 16:59

Láttam egy képet, idetettem. Harmadszor írom le, amit először májusban rögzítettem. 2017. május 20-án.

Eddig egymillió-ötszázhatvanezren küldték vissza a nemzeti konzultációs kérdőívet, ami minden eddiginél magasabb részvételt jelent, »ilyen még nem volt«. Ez sokkal több, mint amennyien a baloldalra szavaztak 2014-ben, és sokszorosa annak, amivel a Momentum »megfúrta az olimpiai pályázatot«

- mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken Sopronban.

Ezt mondta egy parlamenti államtitkár, egy olyan párt katonája, amelyik párt évtizedek óta többet hazudik, mint ahányszor levegőt vesz, amelyiknek a kérdései is hazugságok, például ebben a bizonyos levelezésben.

De én most abból indulok ki, hogy ez igaz. Elvégeztem egy számítást, ideírom az eredményeket, azzal a megjegyzéssel, hogy természetesen tévedhetek a számokban, de nem nagyságrendileg. Azaz majdnem pontosak az adataim.

Ez a papírmennyiség nagyjából 32 tonna. Ha egymásra helyeznénk az összes levelet, az körülbelül 3150 méter magas tornyot képezne. Lévén ez képtelenség, el kell osztani, mondjuk 3 méter magas oszlopokra, ez 1050 ilyen oszlopot jelent. Préselve.


Ez a kétlábon álló jellemtelenséghalmaz azt állítja, hogy most 2 178 320 postai úton érkezett lapot tárolnak ott mögötte. Azaz sokkal többet, mint amennyivel a számításokat végeztem.
Lehet, hogy tévedek. Lehet, hogy nagyságrendeket. Akkor legalább valaki mutassa be a helyes számítást. De addig? Marad az arcátlanság felsőfoka.



https://kolozsvaros.com/rovidek/az-arcatlansag-felsofoka/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tipikus bolsevik tempó
  2018-01-11 18:23:49, csütörtök
 
  Tipikus bolsevik tempó


Tamás Róbert | Ma | 18:12


Budapest, 2015. szeptember 5. Illegális bevándorlókkal teli buszok indulnak a fővárosi Keleti pályaudvarról Ausztria felé 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Budapest, 2015. szeptember 5.
Illegális bevándorlókkal teli buszok indulnak a fővárosi Keleti pályaudvarról Ausztria felé 2015. szeptember 5-én éjjel. A központi operatív törzs úgy döntött, hogy az éjszaka folyamán autóbuszokat vezényel a Keleti pályaudvarhoz és a M1-es autópályához, és felajánlják az ott tartózkodó bevándorlóknak, hogy a hegyeshalmi határátlépési ponthoz szállítják őket. Ausztria a szükséghelyzet miatt beengedi a Magyarországról érkező migránsokat.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A magyarok egyhangúlag elutasítják a Soros-tervet, derült ki a beérkezett konzultációs kérdőívekből - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna műsorában csütörtökön.

Tájékoztatása szerint 2 356 811 ívet küldtek vissza, és nagy többségében mind a hét kérdésre nemmel feleltek a válaszadók.
A szóvivő felidézte, Magyarország első kézből tapasztalta meg, hogy milyen az, amikor 400 ezer ember engedély nélkül gyalogol át az országon.
Az illegális migráció következményeivel is tisztában vagyunk - mondta Kovács Zoltán, kiemelve ezek közül a határok megsértését, a romló közbiztonságot és a terrorizmus növekvő veszélyét. (MTI)

Kiscsillag! Magyarországon a legutolsó - 2016-os - adatok szerint 8 272 625 szavazóképes választópolgár él. Ehhez képest a 2 356 811 visszaküldött kérdőív (úgy, hogy sem a visszaküldött válaszok számát, sem azok tartalmát nem igazolta a Fidesz, a kormány és senki, ugyanis az még a jelenlegi viszonyok között sem hivatalos adat, hogy Kovács Zoltán odaáll egy csomó papírdoboz elé és állít valamit) sem nem egyhangú, sem nem többség.

Tehát a magyarok nem utasítottak egyhangúlag vissza semmit. Kivéve persze, ha sikerül belefarigcsálni az alaptákolmányba, hogy aki nem küldte vissza, vagy nem a megfelelő helyre ikszelt, az mostantól kezdve soha nem is volt magyar.

A szóvivő azt is visszaidézhetné, hogyan zúdult át az országon az a 400 ezer ember engedély nélkül. Mit tett például az éppen akkor regnáló magyar kormány? Az a kormány, amelyik azonos azzal, amelyik most azzal kampányol, hogy mennyire tehetetlen volt akkor. Arra volt idejük és pénzünk, hogy már a menekülthullám előtt fél évvel telinyomják az országot plakátokkal, amelyeken arra hívták fel a migránsok és menekültek figyelmét, hogy nem vehetik el a munkánkat és tisztelniük kell minket. Határvédelemre, pláne az ellátás megfelelő kiépítésére valahogy nem gondoltak.

Aztán amikor ideértek a menekültek ÉS migránsok, akkor az égvilágon semmit nem tett a magyar kormány azért, hogy kezelje a helyzetet. Ha a civil szervezetek és a teljesen civil magánemberek nem végezték volna el a hivatalos szervek munkáját és nem segítettek volna a Budapestre összetorlasztott, minden ellátás nélkül hagyott embereken, akkor nem oldódott volna meg ilyen simán a helyzet. Civilek adtak enni és inni az otthontalanoknak, ők szereztek tolmácsokat, tájékoztatták őket, merre induljanak. Orvosok és ápolók rendeltek egy kisszéken ülve, a munkaidejük után, a szabadidejük, pihenésük, magánéletük rovására kötözték a sebeket, csillapították a fájdalmakat.

A kormány mindeközben tétlenül várakozott és nagyon remélte, hogy kitör valami egetverő botrány, amire hivatkozva döngethetik a mellüket, hogy megvédték az országot. Miután ilyesmi nem történt - kivéve a világhírű röszkei csatát, amit azóta is meglovagol a kormány -, felrakták a menekülteket ÉS migránsokat buszokra és a határhoz szállították őket, rázúdítva minden gondot Németországra.

A menekülthullám mára elapadt - nem a kerítés miatt, nyugi -, de a Fidesz most is ezzel akarja megnyerni a választást. Az eddig felsorolt, egyenként is súlyos bűnök tetejébe nekitámadtak a civil szervezeteknek (értem én, hogy gyűlölik őket, hiszen megakadályozták a menekültek zendülését, amire pedig nagy szükség lett volna), azt állították Merkelről, hogy ő hívta a migránsokat, miközben Merkel már akkor is kijelentette, hogy azért nyitják meg a határt, mert a magyar kormány oda zúdította az országban feltorlódott menekülteket és a humanitárius katasztrófát csak úgy lehet megelőzni, ha gondoskodik Németország ezekről az ellátás nélkül maradt emberekről.

A Fidesz azóta is a migránsokkal ijesztgeti a vidéki lakosságot, olyan falvakban rettegnek a migráns terroristáktól az emberek, amely falvakban az életben nem láttak még idegent és nem is fognak.

Miközben az egészségügy és az oktatás romjain ülünk és évente egy kisvárosnyi ember hal meg gyógyítható betegségben a nem megfelelő egészségügyi rendszer, vagy egyenesen kórházi fertőzések következtében, Kovács Zoltán matekórát tart. Szerinte a kevesebb az több és aki ezt nem így gondolja, az nem magyar. Tipikus bolsevik tempó.


https://kolozsvaros.com/rovidek/tipikus-bolsevik-tempo/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi az abszolút lehetetlen?
  2018-01-11 18:22:21, csütörtök
 
  - Mi az abszolút lehetetlen?
- ???
- Hímvesszőből kosarat fonni.
- És mi van, ha mégis sikerül?
- ???
- Lesz egy f*sza kosarad.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Korrupcióinfó: értelmetlen és túlárazott a kelebiai szuperva
  2018-01-11 18:10:46, csütörtök
 
 
2018-01-11

Írta radiantonia

Korrupcióinfó: értelmetlen és túlárazott a kelebiai szupervasút




A környező országokban a töredékéért épülnek hasonló vasútpályák, mint amibe kínai-magyar joint venture Kelebia-Budapest vonal újjáépítése kerül majd. Hasonló, kicsit magasabb kilométerárakkal Németországban, illetve Kínában dolgoztak, sokkal nehezebb terepen, mint az Alföld. Egyebek mellett ez derült ki Hadházy Ákos, az LMP társelnöke szokásos korrupcióinfóján, amit a politikus ezúttal Jeszenszky Géza volt külügyminiszter-nagykövettel közösen tartott.

Semmiféle gazdasági realitása nincs, hogy a Kína-Európa kereskedelmi forgalom a Belgrád-Budapest vasutat használná, ráadásul a Pireusz-Belgrád vonal szintén rémes állapotban van, és annak a szakasznak a felújításáról azonban egyelőre nincsenek hírek. Sőt, a klímaváltozás hatására a tengeri forgalom egy része átterelődhet az Északi-tengerre. Már ami nem végig vasúton halad, elkerülve a pireuszi kikötőt, és a Belgrád-Budapest szakaszt is.

Ezzel szemben a hasonló hosszúságú Budapest-Kolozsvár vasút átépítése gazdaságilag indokolt, nemzetpolitikai szempontból pedig elengedhetetlen lenne. Hiszen szomorú vicc, hogy ezen a vonalon a huszadik század tízes éveiben gyorsabban lehetett haladni, mint most. Mindez Jeszenszky Géza prezentációjából derült ki.

Hadházy Ákos a beruházás becsült árait vetette össze más vasútépítésekkel, s arra jutott a magyar szakaszt extrémen túlárazzák. A részletes adatok Google-drive-on megtekinthetők.

A szomszédos államokban a magyarországi, kilométerenként 2,5-4,5 milliárd forintos árak töredékkért, 200-900 millióért építenek hasonló paraméterű pályákat. A tervezett kelebiai vonal jelenleg becsülhető ára a kínai (4,2-6,8 milliárd forint) és a német (5,9 milliárd), sokkal nehezebb terepen futó, ráadásul gyorsabb szupervasutakéval vetekszik.

A közelmúltban átadott Berlin-München ICE vonal 623 km hosszú, 11,8 milliárd euróba került. Ez kilométerenként, forintra átszámolva mintegy 5,9 milliárd forintot tesz ki, miközben a vonalon több mint 20 alagút, 300 vasúti és 170 közúti híd található. A német szupervasút 300 km/h-s sebességre alkalmas. Ezzel szemben a Budapest-Belgrád teljesen sík terepen futna, a sebessége pedig 160km/órás.

A lengyel Tátrában pedig kilométerenként 704,5 millió forintból kihozzák a Zakopane-Krakkó vonal 44 kilométeres szakaszának felújítását, igaz ez egy egypályás szakasz.

Magyarországon belüli összevetést nemrégiben az Index is végzett, s arra jutott: a kelebiai vasút még a ,,Mészáros-szorzónál" is drágábban készül, s a leginkább derűlátó számítások szerint is 2400 év múlva térül majd meg. Miközben értelmetlen a magyar utasok számára, a vonal ugyanis egyetlen nagyvárost sem érint majd.

A beruházást 85 százalékban Kína finanszírozza, a hitelkonstrukció összes részlete eddig nem került nyilvánosságra.

Rádi Antónia


https://blog.atlatszo.hu/2018/01/korrupcioinfo-ertelmetlen-es-tularazott-a-kelebi ai-szupervasut/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Inkább lemond Magyarország kormánya ez eurómilliárdokról, cs
  2018-01-11 18:08:11, csütörtök
 
  Inkább lemond Magyarország kormánya ez eurómilliárdokról, csak nehogy kiderüljön, hogy ellopják


Zárójel
2018-01-11


Az Európai Ügyészségtől úgy fél a Fidesz, mint az ördög a szenteltvíztől. Nem véletlenül, mert sokkal biztonságosabb nekik amíg Polt Péter falaz. Ez lenne az első európai intézmény, amely komoly eszközökkel rendelkezne a visszaélések felderítésében. Inkább lemondana Magyarország kormánya ez eurómilliárdokról, csak nehogy kiderüljön, hogy a pénzek harmada korrupciós csatornákon folyik el?


Látva az egész európai piacot megfertőző hálózatos áfacsalások kiterjedtségét, és az EU-s pénz lenyúlásra szakosodott tagállami kormányokat, az európai országok végre eljutottak odáig, hogy létrehoznak egy komolyabb korrupcióellenes intézményt. Az Európai Ügyészi Hivatal (EPPO) az olasz maffiaellenes bűnüldöző szervekhez hasonlóan független testület lesz. Felhatalmazást kap arra is, hogy bonyolult ügyekben gyorsan tudjon nyomozást indítani. A már meglévő OLAF és Eurojust tevékenységét egészíti majd ki, mert azok nem tudnak önállóan nyomozni vagy vádat emelni. Hiába mondja az OLAF, hogy Orbán vejének a füle mögött vaj van, ha Polt Péter kimossa mindenből.

Pont ezért nem is csatlakozik Magyarország az EPPO-hoz.
Mire hivatkoznak? A nemzeti szuverenitásra! Itt csak ők dönthetik el, hogy ki lopjon!

Európai szinten a Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomozás elindítására vagy vádemelésre vonatkozó ajánlásainak jelenleg csupán a negyven százalékát követik a tagállami hatóságok nyomozati cselekményei, azaz a gyanús ügyek több, mint fele folytatás és következmények nélkül marad. A magyar helyzet ennél is rosszabb. 2009 és 2016 között az OLAF-javaslatokból csak egyharmados arányban lett vádemelés. A harminc OLAF által tett ajánlásból, amely bűncselekményre utal, eddig csupán egyetlen eset jutott el bírósági ítéletig.

Legújabb ilyen fel nem tárt ügy a Rogán-féle Belváros szíve programhoz kapcsolódik. Hiába mondta az OLAF, hogy milliárdos visszaélések voltak a Rogán vezette kerület által levezényelt programban, Polt Péter szerint, nincs itt semmi látnivaló. Legabszurdabb érvelés szerint ezek a bűnöknek egy része mára elévült.
Ezért is van szükség az általam kezdeményezett népszavazásra az elévülési idő 12 évre növeléséről, hogy ne tudja Rogán megúszni az ilyen ügyeket.

Ha lenne Európai Ügyészség, akkor nem Polt Péter leplezné a bűnöket, hanem lelepleznék azokat a független nyomozók. Magyarország a rossz példa lett az európai intézményekben. Nem sokáig tűrik már ezt, hogy Orbánék visszaélnek az európai adófizetők pénzeivel. Az Európai Parlamentben konkrét iratok mennek körbe arról, hogy a következő költségvetési ciklusban a kifizetéseket, az EPPO-ban való részvételhez kössék. Ám inkább kidobják Orbánék az EU-s pénzt az ablakon, csak tovább falazhasson nekik Polt.



https://zarojel.hu/inkabb-lemond-magyarorszag-kormanya-ez-euromilliardokrol-csak- nehogy-kideruljon-hogy-ellopjak/

---------------------------------------------------------------------------------


Az EU. is benne van!!!!! Jó vastagon!!!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kilövési engedély Konrád Györgyre?
  2018-01-11 18:03:03, csütörtök
 
  Kilövési engedély Konrád Györgyre?


Mihailova Zina
január 11, 2018 15:25


Konrád György

2018.01.07.-én jelent meg a hvg.hu online napilapban egy interjú Konrád György Kossuth-díjas íróval. Kifejtette véleményét Orbán Viktorról s elmondta, mi következhet, ha nem mond le miniszterelnöki pozíciójáról.

,,... tudtam, hogy abban állapodtak meg a Történelmi Igazságtétel Bizottsággal, hogy a kelet-európai diktatúrákban élők védelmében most még nem hozza szóba az orosz csapatok kivonását, de megszegte a megállapodást. Felelőtlen volt, mert felejthetetlenné akarta tenni magát."

Sajnos ezt kevesen emlegetik pedig így történt, s Orbán a mai napig ebből táplálkozik.

,,... rejtelmes mozgások egyszer csak oda vezethetnek, hogy a miniszterelnök, ha nem akar Nicolae Ceausescu sorsára kerülni, akkor önként elmegy valahova. Jóakaratú emberként azt kívánom, hogy Felcsútra menjen.

Konrád György semmi rosszat nem mondott, arra célzott, hogy a közhangulat Orbán ellen már olyan szintre jutott, hogy a legrosszabb forgatókönyv is valóra válhat.

S ezt forgatták ki teljesen a hatalom propagandistái. Bencsik András szerint az író a miniszterelnök és felesége meggyilkolására buzdít, s ezzel túllépett egy határt.

Bayer Zsolt egyenesen a nyilasokhoz hasonlította egy cikkében, majd nyíltan megfenyegette az Echo TV Sajtóklub című műsorában. Közölte, hogy pár ezren elmehetnének Konrád úr lakása elé s elmondhatnák neki, hogy jobb, ha befogja a száját, különben baj lesz.

Felmegy bennem a pumpa, hogy ezek az emberek vannak felháborodva, ha egy értelmiségi megszólal és kritizálja imádott vezérüket. Ők, akik szinte minden nap fröcsögnek, hazudnak, elferdítik a tényeket s még a szegény családokon, éhező gyermekeken is gúnyolódnak, röhögnek.

Bencsik, aki anno a Magyar Demokrata című lapba irt egy vezércikket, amelyben azt ecsetelte, hogyan kéne kivégezni pár embert a Heti hetes vendégei közül.

Bayer, aki a taknyukon és vérükön akarta kirángatni a civileket a parlamentből tavaly tavasszal.

Lovas István, aki szerint Budaházy György rendes és tisztességes ember, s nem csinált semmit.

A felsorolás végtelen, de azt hiszem egyértelmű, kiknek kellene inkább csöndben maradniuk.



http://propeller.hu/itthon/3327024-kilovesi-engedely-konrad-gyorgyre-varosi-kurir
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Feljelentik Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Selmeczi Gab
  2018-01-11 17:56:20, csütörtök
 
 
Végre valamit lép az ellenzék

Amúgy furcsa ez a magyar nyugdíjrendszer, aki fizeti a nyugdíjalapot annak pontosan kiszámolják, hogy mennyi jár, és a végén kiderül, hogy épp hogy az éhenhaláshoz elég a pénz. Eközben a határon túli magyarok soha egy árva petákot nem adóztak, nem fizettek semmit, és mégis jogosultak nyugdíjra.
Miért?


--------------------------------------------------------------------------------- -------------



Feljelentik Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Selmeczi Gabriellát
2018. január 11. 08:40 - szerző: 168 Óra

Az MSZP feljelentést tesz Orbán Viktor, Matolcsy György, Selmeczi Gabriella és a ,,bűnszervezet" más tagjai ellen közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt - közölte a 168 Óra cikke nyomán Korózs Lajos. Az Országgyűlés népjóléti bizottságának alelnöke szerint ugyanis aláírásuk bizonyítja, ők személyesen a felelősek azért az indítványért, amely alapján az Országgyűlés kinyilvánította,

,,garantálni kell az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átlépő, korábbi kötelező magánnyugdíjpénztári tagoknak".

A Fidesz kötelezettséget vállalt arra, hogy az állami visszalépés után mindenkinek egyéni számlája lesz. Azóta eltelt nyolc év, a 3000 milliárdos magánnyugdíjvagyont gyorsan eltüntették, de az egyéni számlavezetés még mindig nem létezik - közölte lapunkkal Korózs. A nyugdíjügyi szakpolitikus szerint Orbánék hazudtak a magánynyugdíj-pénztári tagoknak, és amennyiben bizonyítani kívánják elfogulatlanságukat és pártatlanságukat, úgy a hatóságoknak ki kell vizsgálniuk a Fidesz csalását és hivatali visszaélését. A Fidesznek pedig meg kell magyaráznia, hogy miért nem vezették be az egyéni nyugdíjszámlákat - tette hozzá.

http://168ora.hu/data/cikkek/15/150/cikk-15042/26814511_10156107897506385_6262585 894160203462_n_fit_800x10000.jpg

Orbán aláírása a nyugdíjpénztári pénzlenyúlásos parlamenti határozaton

Mint megírtuk, a sokak számára kissé érthetetlen magánynyugdíj-pénztári rendszer, pontosabban annak felszámolása és a megtakarított magánvagyon egyszerű állami einstandja és lenyúlása kapott teljes nyilvánosságot a múlt héten, amikor Matolcsy György azt találta mondani, hogy az állam nem tartozik a magánnyugdíjpénztárakból kilépett embereknek semmivel.

Ezzel a Magyar Nemzeti Bank elnöke megbuktatta a magyar kormányt, s elsősorban a kormányfőt, hiszen Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János akkori Fidesz-frakcióvezető, valamint Kósa Lajos, ügyvezető Fidesz-alelnökként 2010 decemberében benyújtott egy egyéni képviselői indítványt (amelyhez később Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi biztos is csatlakozott), a Fidesz-KDNP parlamenti kétharmada pedig meg is szavazta. Ebben deklarálták:

aki hagyja magát visszaléptetni az állami nyugdíjrendszerbe, annak garantálják az egyéni számlavezetést.

Az Orbán-kormány és parlament tehát nyilatkozatot tett, hogy a többi között egyéni számlanyitás fejében kéri a magánnyugdíj-pénztári tagságot arra, lépjenek vissza az állami nyugdíjrendszerbe. Erről a kormány aztán a saját honlapján, 2011. január 12-án azt közölte: ,,Az állami rendszerbe való visszalépéssel semmilyen kár nem érhet senkit. Éppen ellenkezőleg, akinek vesztesége volt a kötelező magánnyugdíj-pénztárban, azt kompenzálja az állam, akinek esetleg hozama volt, az felvehető készpénzben, vagy önkéntes pénztárba utalható. Aki az állami nyugdíjrendszert választja, biztos lehet abban, hogy jogosult lesz állami nyugdíjra, egyéni számlája lesz, és nyugdíj-megtakarításához kapcsolódik hozzátartozói ellátás."


http://168ora.hu/itthon/feljelentik-orban-viktort-matolcsy-gyorgyot-es-selmeczi-g abriellat-97977
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A jegybank elárulta, meddig lesz fedezet a nyugdíjakra
  2018-01-11 17:36:22, csütörtök
 
  egyszerubben szolva, a jelenlegi nyuggertarsadalom, akik megszavazzak a fideszt, nekik kitart (atlag 18 ev a nyugdijban eltoltott ido), a maradek parmillio ember, meg kapja be, vagy oldjak meg. ez is nyugdijpolitika, csak nem tul acelos...



--------------------------------------------------------------------------------- ---------------------------

A jegybank elárulta, meddig lesz fedezet a nyugdíjakra

A nyugdíjrendszer bevételei immár a 2030-as évek közepéig fedezhetik a kiadásokat, azaz mintegy 20 évig biztosítottak az egyensúlyi állapot melletti nyugdíjkifizetések - írta közleményében az MNB az MTI szerint.
Szabó Dániel, 2018. január 10. szerda, 20:25




Még 2011-ben állította választás elé az embereket a második Orbán-kormány, hogy megtartja a korábbi szocialista kormányok által bevezetett magánnyugdíj-pénztárakat, vagy lemondanak arról és az állami ellátórendszerre hagyatkoznak. Akkor a költségvetés így 3000 milliárd forinthoz jutott, de azt az ígéretet tette, hogy az állami visszalépés után mindenkinek egyéni számlája lesz.
Nyugdíjba menne? Nehezebb lehet, mint hiszi

Az MSZP szerdán adott ki közleményt, amelyben kifogásolta, hogy ez a vállalás még nem valósult meg. A párt ezért azt ígérte, feljelentést tesz "Orbán Viktor, Matolcsy György, Selmeczi Gabriella és a bűnszervezet más tagjai ellen közfeladati helyzettel visszaélés, hivatali visszaélés, csalás és hűtlen kezelés miatt".

A jegybank ezért szerda este közleményben reagált a rendszer átalakításának és a nyugdíjkifizetések helyzetéről. Úgy látják, hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása jelentősen javította a fenntarthatóságot, a strukturális reformok nélkül nem lehetett volna végrehajtani a költségvetés konszolidációját, és nem lehetett volna megalapozni a következő évek béremeléseit - idézi az MNB írását az MTI Eco.

A "reformintézkedések sikeréknek tartják", hogy a magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása és a korhatár előtti nyugdíjazás szigorítása - összességében nemcsak a nyugdíjrendszer korábbi pénzügyi hiányát csökkentették, hanem jelentősen javították a rendszer fenntarthatóságát is.

Azt jósolják, hogy a 2030-as évek közepéig fedezhetik a kiadásokat a nyugdíjrendszer bevételei, azaz mintegy 20 évig biztosítottak az egyensúlyi állapot melletti nyugdíjkifizetések. A magán-nyugdíjpénztári rendszer átalakítása nagymértékben segítette a költségvetés válságkörülmények ellenére is sikeres konszolidációját, valamint a Magyarország elleni túlzott-deficit eljárás (EDP) megszüntetését. A magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása következtében a költségvetés hiánya évente több mint 300 milliárd forinttal javult. A strukturális reformok alapozták meg a további évek béremeléseit is - állítja a jegybank.

"Az MNB továbbra is visszautasít minden pártpolitikai nyomásgyakorlást, egyúttal felszólítja a politikai erőket, hogy tartózkodjanak a közvélemény félrevezető tájékoztatásától" - fogalmaztak az írásban, melyben kitértek arra is, hogy a magán-nyugdíjpénztári kilépések statisztikai elszámolása 2014 óta változatlanul, a nemzetközi statisztikai előírásoknak megfelelően történik, a módszertani leírás elérhető az MNB honlapján, a statisztikai aloldalon.

Korábban arról kérdezték a parlamentben Matolcsy György MNB-elnököt, hogy mi a helyzet azzal az ígérettel, hogy a személyektől levont nyugdíjmegtakarításoknak az illető számláján kellene megjelenniük. A jegybank vezére elmondta, az államhoz került magán-nyugdíjpénztári vagyont előlegként kell elszámolni. Ez az előlegként elszámolt technikai tétel jelenik meg az MNB statisztikáiban az államháztartás tartozásaként és a háztartások követeléseként. A rossz hír az, hogy a statisztikában megjelenő összeg nem kapcsolódik konkrét személyekhez, csak az érintett szektorok statisztikai mutatóira van hatással.


https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/a_jegybank_elarulta_meddig_lesz_fedezet_a_nyu gdijakra.654615.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 310 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 286
  • e Hét: 6018
  • e Hónap: 17129
  • e Év: 170625
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.