|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2018-01-12 01:13:35, péntek
|
|
|
Kecskesajttal töltött fánk zöld fűszeres mártogatóssal
Hozzávalók
20 dkg burgonya
1 db káposzta
30 dkg liszt (+ a nyújtáshoz )
1 dl tej
1 csipet cukor
2 dkg élesztő
2 db tojás (sárgája)
1 ek tejföl
2 ek olaj
só
bors
0,5 csokor metélőhagyma
olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
3 dl tejföl vagy joghurt
1/2 csokor metélőhagyma
1/2 csokor petrezselyem
friss bazsalikom
Elkészítés
A káposztát, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, egy darabig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét és serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk, megszórjuk őrölt borssal, és ha még szükséges utána sózunk. Hagyjuk kihűlni.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, miután megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet hozzászitáljuk a tört burgonyához, és hozzáadjuk a langyosra hűlt káposztát is. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egyenlő távolságra egymástól) a tészta egyik felén. A metélőhagymát apróra vágva, mindegyik sajtkupac tetejére teszünk egy kicsit, majd a tészta másik felét ráhajtva, a sajthalmok körül, kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit összedolgozzuk, és sütés előtt 15 percig pihentetjük.
Nem túl forró olajban. mindkét felüket aranybarnára sütjük. Miután megsültek, papírtörlőre szedjük. Tálaláshoz a zöld fűszereket összeaprítjuk, belekeverjük a tejfölbe (vagy joghurtba) picit sózzuk, borsozzuk és a fánkok mellé tálaljuk.
Szabó Veronika veruss74
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2018-01-12 01:09:59, péntek
|
|
|
Vörösboros körtés csokis pite
Hozzávalók
Vörösboros körtekompót :
4 dl édes vörösbor
2 ek cukor
4 db szegfűszeg
5 db kemény körte
Tészta :
22 dkg liszt
2 ek kakaópor
10 dkg porcukor
1 csipet só
18 dkg vaj (hideg)
1 db tojás (sárgája)
2 ek vörösbor ( amiben megfőttek a körték )
Töltelék :
40 dkg ricotta vagy krémes túró
1 db citrom (reszelt héja)
5 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
3 db tojás
10 dkg olvasztott tejcsokoládé
vörösboros körtekompót
Elkészítés
A körtét meghámozzuk, kikaparjuk a magházát és félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzádobjuk a szegfűszeget és felöntjük a borral. A körtéket puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essenek szét, majd hagyjuk a borba kihűlni.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját, és a maradék borral, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Ezután kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteforma alját és az oldalát, majd villával megbökdössük pár helyen, végül ráteszünk egy sütőpapírt, arra rászórunk száraz babot vagy lencsét. 180 °C - on, 15 percig sütjük.
A töltelékhez krémesre keverjük a ricottát, a citrom héját, a vanília kivonatot, a pudingport, a tojásokat és az olvasztott tejcsokit. Az elősült tésztára kenünk egy keveset a töltelékből, ráhelyezzük a körtéket a vágott felükkel lefelé és rásimítjuk a megmaradt krémet.
Visszatesszük a sütőbe és 170 °C-on további 35 - 40 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk vegyesen tej - és étcsokoládé forgáccsal.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-sütemények-desszertek |
|
|
|
|
|
2018-01-12 01:06:36, péntek
|
|
|
Klasszikus cannelloni
Hozzávalók
5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt
só
bors
1 csipet szerecsendió
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
50 dkg darált hús
40 dkg darabolt konzervparadicsom
10 dkg mascarpone
1 csokor finomra vágott petrezselyem
25 dkg cannelloni tészta
5 dkg reszelt sajt
Elkészítés
1. Melegítsünk fel 5 dl tejet. Olvasszunk fel 5 dkg vajat, szórjuk meg 5 dkg liszttel, és kissé pirítsuk le. Keverjük habverővel, közben kis adagokban merjük bele a tejet. Ha mártás sűrűségű, sózzuk és borsozzuk meg, és ízesítsük 1 csipet szerecsendióval.
2. Aprítsunk fel 1 fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát, és süssük üvegesre 4 ek olívaolajon. Adjunk hozzá 50 dkg darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Keverjünk hozzá 40 dkg darabolt konzervparadicsomot, 10 dkg mascarponét és 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk borsozzuk meg, és főzzük puhára.
3. Kenjünk ki egy tűzálló tálat a fehér mártással, majd vonjuk be egy réteg raguval. Töltsünk meg 25 dkg cannelloni tésztát a raguval, majd tegyük őket a tűzálló tálba, szorosan egymás mellé.
4. Öntsük rá a maradék ragut és mártást. Süssük 180 fokos sütőben 40 percig. Szórjuk meg 5 dkg reszelt sajttal, és süssük további 5 percig. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-tésztafélék,szendvics |
|
|
|
|
|
2018-01-12 01:00:14, péntek
|
|
|
Zöldséges lencseleves galuskával
Hozzávalók:
30 dkg lencse
2 db sárgarépa
2 db burgonya
1 tojás
liszt
só
2-3 db babérlevél
ízlés szerint ecet
Elkészítés: A lencsét főzés előtti este vízbe beáztatjuk. Forró vízben a babérlevéllel, sóval, a felkockázott burgonyával és karikázott sárgarépával feltesszük főni.
Közben a lisztből, a tojásból, sóval és vízzel nokedlitésztát készítünk. Ha majdnem kész a leves, a galuskát beleszaggatjuk, és készre főzzük, végül pici ecettel ízesítjük.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-levesek |
|
|
|
|
|
1/1 oldal
|
Bejegyzések száma: 4
|
|
|
|
2018. Január
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
360 db bejegyzés |
e év: |
2277 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 530
- e Hét: 2744
- e Hónap: 16649
- e Év: 146356
|
|
|