Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
Kecskesajttal töltött fánk zöld fűszeres mártogatóssal
  2018-01-12 01:13:35, péntek
 
  Kecskesajttal töltött fánk zöld fűszeres mártogatóssal

Hozzávalók

20 dkg burgonya
1 db káposzta
30 dkg liszt (+ a nyújtáshoz )
1 dl tej
1 csipet cukor
2 dkg élesztő
2 db tojás (sárgája)
1 ek tejföl
2 ek olaj

bors
0,5 csokor metélőhagyma
olaj (a sütéshez)
A tálaláshoz:
3 dl tejföl vagy joghurt
1/2 csokor metélőhagyma
1/2 csokor petrezselyem
friss bazsalikom

Elkészítés

A káposztát, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, kissé megsózzuk, egy darabig állni hagyjuk, majd jól kinyomkodjuk a levét és serpenyőben 2 evőkanál olajon megpirítjuk, megszórjuk őrölt borssal, és ha még szükséges utána sózunk. Hagyjuk kihűlni.
A burgonyát sós vízben, héjában megfőzzük, miután megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. A lisztet hozzászitáljuk a tört burgonyához, és hozzáadjuk a langyosra hűlt káposztát is. Az élesztőt a langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztes burgonyához, beletesszük a tojássárgákat, a tejfölt, kevés sót, borsot, vigyázva nehogy túl sok legyen, mert a káposzta is sózva, borsozva van.
Összegyúrjuk, bedagasztjuk a tésztát, kb. 45-50 percig letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk.
A kecskesajtból kisebb darabokat vágunk, ráhalmozzuk (egyenlő távolságra egymástól) a tészta egyik felén. A metélőhagymát apróra vágva, mindegyik sajtkupac tetejére teszünk egy kicsit, majd a tészta másik felét ráhajtva, a sajthalmok körül, kisebb fánkszaggatóval kiszaggatjuk, a széleit összedolgozzuk, és sütés előtt 15 percig pihentetjük.
Nem túl forró olajban. mindkét felüket aranybarnára sütjük. Miután megsültek, papírtörlőre szedjük. Tálaláshoz a zöld fűszereket összeaprítjuk, belekeverjük a tejfölbe (vagy joghurtba) picit sózzuk, borsozzuk és a fánkok mellé tálaljuk.





Szabó Veronika veruss74

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Vörösboros körtés csokis pite
  2018-01-12 01:09:59, péntek
 
  Vörösboros körtés csokis pite

Hozzávalók

Vörösboros körtekompót :
4 dl édes vörösbor
2 ek cukor
4 db szegfűszeg
5 db kemény körte
Tészta :
22 dkg liszt
2 ek kakaópor
10 dkg porcukor
1 csipet só
18 dkg vaj (hideg)
1 db tojás (sárgája)
2 ek vörösbor ( amiben megfőttek a körték )
Töltelék :
40 dkg ricotta vagy krémes túró
1 db citrom (reszelt héja)
5 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
3 db tojás
10 dkg olvasztott tejcsokoládé
vörösboros körtekompót

Elkészítés

A körtét meghámozzuk, kikaparjuk a magházát és félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzádobjuk a szegfűszeget és felöntjük a borral. A körtéket puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essenek szét, majd hagyjuk a borba kihűlni.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját, és a maradék borral, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Ezután kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteforma alját és az oldalát, majd villával megbökdössük pár helyen, végül ráteszünk egy sütőpapírt, arra rászórunk száraz babot vagy lencsét. 180 °C - on, 15 percig sütjük.
A töltelékhez krémesre keverjük a ricottát, a citrom héját, a vanília kivonatot, a pudingport, a tojásokat és az olvasztott tejcsokit. Az elősült tésztára kenünk egy keveset a töltelékből, ráhelyezzük a körtéket a vágott felükkel lefelé és rásimítjuk a megmaradt krémet.
Visszatesszük a sütőbe és 170 °C-on további 35 - 40 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk vegyesen tej - és étcsokoládé forgáccsal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Klasszikus cannelloni
  2018-01-12 01:06:36, péntek
 
  Klasszikus cannelloni

Hozzávalók

5 dl tej
5 dkg vaj
5 dkg liszt

bors
1 csipet szerecsendió
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
50 dkg darált hús
40 dkg darabolt konzervparadicsom
10 dkg mascarpone
1 csokor finomra vágott petrezselyem
25 dkg cannelloni tészta
5 dkg reszelt sajt


Elkészítés

1. Melegítsünk fel 5 dl tejet. Olvasszunk fel 5 dkg vajat, szórjuk meg 5 dkg liszttel, és kissé pirítsuk le. Keverjük habverővel, közben kis adagokban merjük bele a tejet. Ha mártás sűrűségű, sózzuk és borsozzuk meg, és ízesítsük 1 csipet szerecsendióval.

2. Aprítsunk fel 1 fej hagymát és 1 gerezd fokhagymát, és süssük üvegesre 4 ek olívaolajon. Adjunk hozzá 50 dkg darált húst, és pirítsuk fehéredésig. Keverjünk hozzá 40 dkg darabolt konzervparadicsomot, 10 dkg mascarponét és 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk borsozzuk meg, és főzzük puhára.

3. Kenjünk ki egy tűzálló tálat a fehér mártással, majd vonjuk be egy réteg raguval. Töltsünk meg 25 dkg cannelloni tésztát a raguval, majd tegyük őket a tűzálló tálba, szorosan egymás mellé.

4. Öntsük rá a maradék ragut és mártást. Süssük 180 fokos sütőben 40 percig. Szórjuk meg 5 dkg reszelt sajttal, és süssük további 5 percig. Pihentessük 5 percig, majd tálaljuk.





PATAKY KRISZTINA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-tésztafélék,szendvics  
Zöldséges lencseleves galuskával
  2018-01-12 01:00:14, péntek
 
  Zöldséges lencseleves galuskával

Hozzávalók:
30 dkg lencse
2 db sárgarépa
2 db burgonya
1 tojás
liszt

2-3 db babérlevél
ízlés szerint ecet

Elkészítés: A lencsét főzés előtti este vízbe beáztatjuk. Forró vízben a babérlevéllel, sóval, a felkockázott burgonyával és karikázott sárgarépával feltesszük főni.

Közben a lisztből, a tojásból, sóval és vízzel nokedlitésztát készítünk. Ha majdnem kész a leves, a galuskát beleszaggatjuk, és készre főzzük, végül pici ecettel ízesítjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-levesek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 4 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 360 db bejegyzés
e év: 2277 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 530
  • e Hét: 2744
  • e Hónap: 16649
  • e Év: 146356
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.