Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
Katedrális ihlette ruha
  2018-01-14 22:26:27, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Rózsaszín kastélydísz inspirálta ruha
  2018-01-14 22:25:24, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Kék tenger ihletésű ruha
  2018-01-14 22:23:25, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Kastélydísz ihlette ruha
  2018-01-14 22:22:29, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Ősz inspirálta ruha
  2018-01-14 22:21:11, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Divat  
Meztelen csigák ellen - egyszerű magyar találmány
  2018-01-14 20:03:08, vasárnap
 
  Tv műsor alapján :
Fél liter tejsavót öntsünk egy műanyag ásványvizes palackba , felül készítsünk egy lyukat.

Internet: Sört tegyünk egy levágott ásványvizes palack aljára kb 10-15 cm -nagyon hatékony !
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A fügéről jó tudni
  2018-01-14 19:18:43, vasárnap
 
 


A füge a Közel-Keleten őshonos és egyike a legelső termesztett gyümölcsöknek. Törökország, Görögország és Kalifornia látják el jelenleg a világot ezzel a csodálatos gyümölccsel. A füge az eperfák családjába tartozik és leggyakrabban szárított formában kapható, mivel friss gyümölcsként gyorsan romlik. Bármilyen formában is fogyasztjuk, elképesztő egészségügyi előnyöket biztosít.

100 gramm gyümölcs 250 mg kalciumot tartalmaz, míg ugyanennyi mennyiségű tejben csupán 118 mg található. Továbbá jó forrása a magnéziumnak, réznek, vasnak, foszfornak, A-, B1- és B2-vitaminnak, mangánnak és káliumnak, ami segít szabályozni a vércukorszintet.

A fügében található rostok segíthetnek az elhízott emberek fogyásában, de körültekintésre van szükség, mivel a túlfogyasztása súlygyarapodáshoz vezethet. Ezen kívül segíti a bélműködést is és enyhíti a székrekedést.
A füge kis mennyiségű nátriumot tartalmaz, ami segít csökkenteni a magas vérnyomást. A kezdeti időktől használják a libidó fokozására, ehhez áztassunk be este 2-3 fügét bio tejbe, majd reggel fogyasszuk el. A fügében lévő kálium segít megelőzni a vizelettel történő kalcium veszteséget. Továbbá megelőzi a makula degenerációt és rostjainak köszönhetően enyhíti a torokfájás vagy torok fertőzés tüneteit.

A szárított füge omega-3, omega-6 és polifenol tartalma csökkenti a szívbetegségek kockázatát. Magas rosttartalma segít a mell- és vastagbélrák megelőzésében. Nagyon hatásos a légzési problémák, mint az asztma és szamárköhögés kezelésére. Használható láz, kelések, tályog, fülfájás és nemi betegség esetén is. A fügelevél csökkenti a triglicerid szintet, segít megelőzni az elhízást és a szívbetegségeket. A levél rágása és lenyelése bizonyítottan segít a fekélyek kezelésében.

Édes izének köszönhetően használható cukor helyett, valamint lekvárt, pitét és befőttet is készíthetünk belőle.

A teljesen érett gyümölcsnek legmagasabb az antioxidáns tartalma. Hűtőben tartva 2-3 napig is eláll. Fogyasztás előtt mossuk meg! Csomagoljuk vagy takarjuk le, hogy megvédjük és megakadályozzuk, hogy elnyelje más élelmiszerek szagát. A még nem érett fügét szobahőmérsékleten, közvetlen Naptól védve kell tárolni. A szárított gyümölcsöt tárolhatjuk szobahőmérsékleten vagy hűtőben is, de mindenképpen tárolóedényben, hogy megakadályozzuk a kiszáradástól.
Forrás : Link

 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fahéj bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása
  2018-01-14 19:03:55, vasárnap
 
  A fahéj egy olyan fűszer, amelyet a fahéjfa kérgének belső részéből készítenek, mivel a kéreg hozza létre a gyógyító olajakat. Ezt a fűszert évszázadok óta használja az Ayurvédikus és a kínai orvoslás, hogy olyan problémákat orvosoljon vele, mint a rák, influenza és a gyomorrontás.

A fahéj bőrre gyakorolt jótékony hatásai :

A fahéj antimikrobiális tulajdonságai miatt jó hatással van a bőrre, mivel drága kozmetikai termékek használata nélkül tisztítja meg a bőrt.

Ez az illatos fűszer rostot, mangánt, kalciumot illetve vasat tartalmaz, és gyakran fűszerezik vele az ételeket. Amit azonban sokan nem tudnak róla, hogy olyan tulajdonságai vannak, amelyek gyógyítják a különböző bőr, haj és egészségügyi problémákat.

1. Eltünteti a pattanásokat és a szépséghibákat:
A fahéj segít megszabadulni az arcon és testen található pattanásoktól, mivel először szárítja a bőrt, majd serkenti a külső bőrfelület vér- és oxigénellátását. Egy egyszerűen elkészíthető recept, ha 3 evőkanál mézet összekever 1 evőkanál fahéjjal. A keveréket vigye fel az érintett területre és hagyja fent éjszakára. Ha nem szeretné egész éjszakára fent hagyni, akkor 20 perc után mossa le egy kis vízzel. A következő héten ismételje meg az eljárást.

2. Nyugtatja a száraz bőrt:
A fahéj segít megszabadulni az elhalt hámsejtektől, és visszaadja a bőr ragyogását és rugalmasságát. Készítsen bőrradírt tengeri só, mandulaolaj, olívaolaj, méz és fahéj felhasználásával, hogy megszabadulhasson a száraz bőrtől.

3. Élénkíti az arcszínt:
A gombaölő és az anti-bakteriális tulajdonságainak köszönhetően a fahéj élénkíti az arcszínt. Készítsen pürét egy kisebb banánból, joghurtból, őrölt fahéjból és citromléből, majd keverjen belőlük finom krémet. Vigye fel a tiszta arcára és hagyja fent 15 percig, majd langyos vízzel mossa le. Az ekcéma enyhítéséhez készítsen keveréket 1 teáskanál mézből és 1 teáskanál fahéjból, majd az érintett területre vigyen fel vékony réteget a keverékből. A jobb eredmény érdekében egy hétig folyamatosan ismételje ezt az eljárást.

4. Csökkenti a ráncokat:
A fahéj élénkíti a vérkeringést és a bőr külső felületét oxigénnel és vérrel látja el, így az arcszín szebb lesz. Keverjen össze néhány csepp fahéjas illóolajat és vazelint, majd vigye fel az arcára, de kerülje el a szemek környékét.

5. Megállítja a bőrfertőzések terjedését, illetve gyógyítja a vágásokat és sebeket:
Bármilyen bőrfertőzéshez készítsen keveréket mézből és őrölt fahéjból megegyező arányban, majd vigye fel az érintett területre. A fahéj sömört is gyógyítja. A vágások és sebek kezeléséhez egyszerűen szórjon rájuk őrölt fahéjat, ami megöli a baktériumokat, és gyorsítja a gyógyulási folyamatot.

6. Száraz, repedezett sarkak kezelése:
A fahéj magas antioxidáns tartalmának köszönhetően puhítja a száraz és kirepedezett bőrt. Készítsen lábvizet 5 citrom levének, egy evőkanál olívaolajnak, negyed csésze tejnek, fél csésze víznek és 2 evőkanál őrölt fahájnak a keverékéből. Áztassa ebben 15 percig a lábát, hogy az puha és sima legyen.

A fahéj hajra gyakorolt jótékony hatása
Az ókor óta a fahéjat nagyra értékelték, mivel a hajat erőssé és gyönyörűvé teszi. A fahéj fokozza a szervezet vérkeringését, így biztosítja, hogy a hajtövek és a fejbőr megkapja a szükséges tápanyagot és oxigént, amelytől a haj erős, gyönyörű és egészséges lesz.

7. Fokozza a hajnövekedést:
A hajnak jót tesz a méz és a fahéj keveréke. A jobb eredmény érdekében használja következő hajpakolást hetente egyszer. Keverjen össze egy teáskanál őrölt fahéjat, egy teáskanál mézet, egy evőkanál olívaolajat és egy tojást. Vigye fel a pakolást a hajára és hagyja fent 20 percig, végül alaposan mossa meg egy enyhe samponnal.

8. Tisztítja a fejbőrt:
A fahéj táplálja a fejbőrt, mivel hámlasztó hatású. Egy teáskanál őrölt fahéj, egy evőkanál méz és egy negyed csésze meleg olívaolaj keveréke a fejbőrbe masszírozva tisztítja azt. A keveréket hagyja fent 20 percig mielőtt egy normál samponnal megmossa a haját.

9. Világosítja a hajszínt:
Ha szükséges, a fahéjjal világosítható a hajszín. Keverjen össze a hajkondicionálójából és az őrölt fahéjból ugyanakkora adagot, majd kenje a hajára a keveréket egyenletesen, hogy végül ne maradjanak csíkok a hajában.

Fésülje ki a haját, távolítsa el a gubancokat és fedje le egy tusolósapkával. Éjszakára hagyja fent, majd másnap reggel mosson hajat.

A fahéj egészségre gyakorolt jótékony hatásai :
A fahéj olyan anti-mikrobiális tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek sokféle egészségügyi probléma kialakulását megakadályozzák.

10. Csökkenti a koleszterint:
Tudományosan bizonyított, hogy napi egynegyed teáskanál fahéj elfogyasztása csökkenti a triglicerid és a koleszterin szintet.

11. Fájdalomcsillapító:
A fahéjat gyakran használják fájdalomcsillapítóként, mivel reakcióba lép a prosztaglandinnal, ami hozzájárul az izomszövetek összehúzódásához és elernyedéséhez.

12. Gyógyítja a megfázást:
A fahéj olyan gyógynövény, amellyel gyógyítható a megfázás és az influenza. A gyömbérteához adott fahéj kiválóan enyhíti a megfázást. Egy másik lehetőség, ha egynegyed teáskanál fahéjat hozzáad egy evőkanál mézhez. A jobb eredmény érdekében ezt a keveréket naponta kétszer fogyassza 3 napon át.

13. Enyhíti az ízületi gyulladást:
Az ízületgyulladástól fájnak és megdagadnak az ízületek, de a fahéj enyhíti a tüneteket. Egy pohár forró vízhez adjon 2 kanál mézet és egy teáskanál őrölt fahéjat. Fogyassza naponta kétszer, hogy enyhüljön az ízületgyulladás okozta fájdalom.

14. Segíti az emésztést:
A fahéj segít lebontani a zsírokat, így segíti az emésztést. Továbbá a méz és a fahéj keveréke jó hatással van a gyomorfekélyre.

15. Egészséges szív:
Keverjen össze őrölt fahéjat és mézet, és készítsen belőlük sűrű keveréket. A megszokott dzsemet helyettesítse ezzel, és fogyassza naponta, így csökkenti a szívroham kockázatát.

16. Segíti a fogyást:
A fahéj csökkenti az inzulin rezisztenciát és megháromszorozza az inzulin vércukorfeldolgozó-képességét. Ez a fűszer csökkenti az éhséget, így segít a fogyásban.

17. Kiváló menstruációra:
A fahéj fogyasztása segítséget nyújt azoknak a nőknek, akiknek erős menstruációs vérzésük van.

18. Megelőzi a rákot:
A fahéjnak rákellenes tulajdonságai vannak. Készítsen keveréket mézből és őrölt fahéjból egy kis vízben, majd naponta kétszer igyon belőle 3 hónapon keresztül, ami így megelőzi a csont- és gyomorrákot.

19. Hosszabb életet biztosít:
A fahéj tudvalevőleg meghosszabbítja az élettartamot. Keverjen össze 4 teáskanál mézet, 1 teáskanál őrölt fahéjat és 3 csésze vizet, majd főzze fel és igyon belőle naponta 3-4-szer, hogy hosszabb ideig éljen.

20. Kezelhető vele a cukorbetegség:
Egynegyed teáskanál fahéj fogyasztása 2 hónapon át 30%-kal csökkenti a vércukorszintet.

21. Kezelhető vele a meddőség:
A fahéj fahéjaldehid nevezetű tápanyagot tartalmaz, amely növeli a progeszteron szintet, a tesztoszteron szintet viszont csökkenti a nőknél. A hormonegyensúly pedig csökkenti a meddőség valószínűségét.

22. Megelőzi a neurodegeneratív betegségeket:
A fahéj csökkenti a krónikus gyulladást, amely az olyan neurodegeneratív betegségekkel hozható összefüggésbe, mint az Alzheimer-, a Parkinson-kór, és a sclerosis multiplex.

23. Fokozza az agyi funkciókat:
A fahéj rendszeres szagolgatása fokozza a kognitív képességeket és az agy memóriáját.

24. Frissíti a leheletet:
A fahéjjal kiválóan legyőzhető a rossz lehelet. Rágcsáljon fahéj rudat vagy gargalizáljon meleg fahéjas vízzel, hogy hatékonyan megszabadulhasson a rossz lehelettől.

Figyelem! A fahéj kumarin tartalma meglehetősen magas! A nagyobb adagok májkárosító hatással bírnak, a napi bevihető mennyiség ne haladja meg a 2 mg-ot. Ezt nagyon könnyű túllépni, ezért az olcsó, de magas kumarin tartalmú Cassia fahéj helyett az alacsony kumarin tartalmú Ceylon fahéjat használjuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Méz és fahéj hasznos hatásai
  2018-01-14 18:53:55, vasárnap
 
  A méz és fahéj egyenként is nagyon értékes szupertáplálékok, együttes használatuk során azonban megsokszorozódnak jótékony hatásaik.

A méz az egyetlen olyan táplálék a Földön, amely nem romlik meg vagy rothad el. Ha hosszú időn keresztül hideg, sötét helyen tároljuk, akkor kikristályosodik. A jó minőségű, organikus méz azonban soha nem alakul át cukorrá, ha elkezd kikristályosodni, lazítsa meg a fedelét és helyezze az üveget forró vízbe, kis időn belül vissza fogja nyerni eredeti állagát. Fontos, hogy semmiképpen se tegye nagyon meleg vagy lobogó vízbe, illetve mikrohullámú sütőbe, mert ezek tönkreteszik a mézben található értékes enzimeket.

A fahéjas méz vizes oldata rendszeresen alkalmazva rendkívül jótékony hatással lehet szervezetünkre.

Ma már tudjuk, hogy a méz kis mennyiségben orvosság, ezért rendszeres fogyasztása mindenképpen ajánlott.

Most pedig nézzük meg, milyen gyógyító hatásait ismerj a méz és fahéj különleges kombinációjának és hogyan tudjuk alkalmazni azokat.

Szívbetegségek
Készítsünk egyszerű keveréket mézből és fahéjból és fogyasszuk lekvár, nutella és más édességek helyett, pl. reggelire kenyérre kenve. A fahéj és méz keveréke csökkenti a koleszterinszintet és véd a szívinfarktustól.

Rendszeres használata javítja a légzést, erősíti a szívet. Amerikában és Kanadában több idősek otthonában is alkalmazzák ezt a keveréket az idős, illetve beteg emberek érrendszerének erősítésére.

Ízületi gyulladás
Ízületi gyulladásban szenvedő betegeknek naponta kétszer kell alkalmazni az alábbi keveréket: 2-3 dl meleg víz, 2 evőkanál méz és egy teáskanál őrölt fahéj. A Koppenhága Egyetem kutatói azt találták, hogy ennek a természetes gyógymódnak a rendszeres alkalmazása jelentősen csökkenti a betegek ízületi fájdalmait.

Húgyhólyag gyulladás
Tegyünk két evőkanál fahéjat és egy teáskanál mézet egy pohár langyos vízbe és igyuk meg. A keverék elpusztítja a húgyhólyagokban lévő kórokozókat.

Koleszterin
Egy kutatás eredményei szerint két evőkanál méz és három teáskanál fahéj elkeverve fél liter vízben két órán belül akár 10%-kal csökkentheti a vér koleszterinszintjét.

Megfázás
Megfázás esetén fogyasszon naponta három alkalommal fahéjas méz keveréket, segít enyhíteni a tüneteket és megszüntetni a köhögést, torokfájást.

Gyomorpanaszok
Gyomorpanaszok esetén szintén fogyassza a fahéjas méz keveréket, segítségével megtisztíthatja emésztőrendszerét.

Gázképződés
Egy Indiában és Japánban végzett kutatás eredményei azt mutatták, hogy a fahéjas méz keveréke csökkenti a belekben a gázképződést.

Immunrendszer
A méz és őrölt fahéj keverékének rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert és védi szervezetünket a vírusoktól és baktériumoktól.

Emésztési zavarok
Nagyobb étkezések előtt fogyasszunk 2 evőkanál mézet egy kis fahéjjal, ezzel csökkenthetjük a gyomorsav képződését és javítja az emésztést.

Influenza
Egy spanyol kutatás szerint a méz tartalmaz egy olyan összetevőt, mely pusztítja az influenza vírusokat.

Torokgyulladás
Torokgyulladás esetén szintén nagyon hatásos a fahéjas méz keverék. Amíg a fájdalmas tünetek fennállnak, fogyassza háromóránként.

Pattanások
Készítsünk mézből és őrölt fahéjból keveréket és elalvás előtt kenjük fel a pattanásos arcfelületre, csak reggel mossuk le meleg vízzel. Egy-két hét alatt a pattanásokat gyökerestől eltünteti. Természetesen arra figyeljünk, hogy kerüljük a finomított szénhidrátokban és cukrokban gazdag ételeket.

Bőrfertőzések
Ekcéma és más bőrfertőzések kezelésére is alkalmas a keverék.

Fogyás, fogyókúra
Reggel, étkezés előtt fél órával és este, lefekvés előtt igyon meg egy csésze mézes, fahéjas, meleg vizes keveréket. Rendszeresen alkalmazva elősegíti a fogyást.

Rák
Japán és ausztrál vizsgálatok sikeresen alkalmazták a méz és fahéj keverékét előrehaladott gyomor-, és csontrákos betegeknél. A betegek egy hónapon keresztül, napi 3 alkalommal fogyasztottak fahéjas, mézes keveréket.

Fáradtság
Egy kis létszámú kutatás során a fáradtságban szenvedő résztvevőknek fahéjas méz vizes keverékét adták és azt tapasztalták, hogy vitalitásuk már egy hét elteltével jelentősen nőtt.

Rossz lehelet
Tegyünk egy pohár meleg vízbe egy teáskanál mézet és egy teáskanál őrölt fahéjat és gargalizáljunk vele felkelés után.

Magas vérnyomás
Olasz kutatók vizsgálataik során azt találták hogy a fahéjas méz rendszeres fogyasztása természetes úton csökkenti a magas vérnyomást.

A legjobb, ha az őrölt fahéjat mi magunk készítjük el, hiszen rengeteg, boltban kapható fahéj őrlemény tartalmaz színezőanyagokat, ízesítőket és tartósítószereket.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 9 
2017.12 2018. Január 2018.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 127 db bejegyzés
e év: 1532 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 480
  • e Hét: 6836
  • e Hónap: 20585
  • e Év: 225286
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.